Liga Mistrzów 2019/2020
- San Holo
- Madridista
Już się nie mogę doczekać. Ten tydzień to będzie weryfikacja Zidane'a drugiej kadencji. Zwycięstwo zarówno z City jak i z Barcą to obecnie marzenie ściętej głowy, ja byłbym usatysfakcjonowany triumfem w marcowym Klasyku, nawet kosztem remisu/minimalnej porażki w LM (zawsze pozostaje rewanż).
Mecz bez faworyta, ale widowisko szykuje się przednie, niezależnie od końcowego wyniku.
1902 Para Siempre
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wczoraj wyleciał trochę głupio z boiska, ale serio jak widziałem jego grę, ten pressing, wślizgi, przechwyty (a pomimo tej pracy w odbiorze był jeszcze w grze w czasie ataków) to miałem dokładnie taką samą myśl - gość z miejsca zjadłby każdego naszego pomocnika.jarmel pisze: ↑26 lutego 2020, 09:30Co więcej, wielu pisało też, że te kilka milionów jakie za niego dostaliśmy to dobra cena Tymczasem minęło X lat, a on nadal gra w topowym klubie i z miejsca nakryłby czapką każdego naszego pomocnika.Tony Montana pisze: ↑25 lutego 2020, 22:41 Widzi człowiek takiego Vidala z jego pressingiem i przypomina sobie jak część forum od lat pisze, że chłop ma jedno kolano i za słaby na Juventus
Nie jestem może do końca obiektywny bo dla mnie w sezonie 11/12 i 12/13 Vidal stanowił 1/3, minimalnie 1/4 wartości zespołu na boisku (że tak to opiszę liczbami ). Gość był po prostu fenomenalny miał wszystko: bramki, asysty, odbiory, bieganie od bramki do bramki.
Zresztą chłop nadal ma liczby: 6 bramek w 837 minut w La Liga. Więcej bramek, niż taki Pjanić i Matuidi (2 niby podstawowych zawodników patrząc na minuty) razem wzięci.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
1. Jesteśmy w dołku
2. We Francji wyglądaliśmy tragicznie
3. Coś zgrzyta w zespole (wypowiedzi Sarriego nt. tego, że piłkarze go nie słuchają, kłótnia Matuidi vs. Bonucci)
4. Problemy ze zdrowiem matki Ronaldo, który w dodatku może już nie być tak nabuzowany jak w rewanżu z Atletico, bo tam chodziło o coś więcej (odwieczny rywal Realu i Simeone)
5. W tym sezonie uwielbiamy tracić bramki z byle kim (jak Lyon strzeli, to może nam podciąć skrzydła)
6. Całe to zamieszanie z koronawirusem przez które w ogóle nie wiadomo, czy zagramy w Turynie
Zbierając to wszystko do kupy są naprawdę duże szanse, że odpadniemy już w 1/8 i to trafiając na Lyon.
2. We Francji wyglądaliśmy tragicznie
3. Coś zgrzyta w zespole (wypowiedzi Sarriego nt. tego, że piłkarze go nie słuchają, kłótnia Matuidi vs. Bonucci)
4. Problemy ze zdrowiem matki Ronaldo, który w dodatku może już nie być tak nabuzowany jak w rewanżu z Atletico, bo tam chodziło o coś więcej (odwieczny rywal Realu i Simeone)
5. W tym sezonie uwielbiamy tracić bramki z byle kim (jak Lyon strzeli, to może nam podciąć skrzydła)
6. Całe to zamieszanie z koronawirusem przez które w ogóle nie wiadomo, czy zagramy w Turynie
Zbierając to wszystko do kupy są naprawdę duże szanse, że odpadniemy już w 1/8 i to trafiając na Lyon.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
"Mam wielki szacunek dla wszystkiego, co robi Atalanta, ale bez historii w turniejach międzynarodowych i dzięki tylko jednemu świetnemu sezonowi mieli bezpośredni dostęp do największych europejskich rozgrywek klubowych. To właściwe, czy jednak nie? – zastanawiał się retorycznie Agnelli.
Następnie myślę o Romie, która w ostatnich latach przyczyniała się do polepszenia pozycji Włoch w rankingu UEFA. Zagrali jeden gorszy sezon i nie ma ich w Europie, ze wszystkimi wynikającymi z tego szkodami finansowymi.
Musimy chronić inwestycje i koszty. Czy w takim przypadku Atalanta miałaby mniejsze szanse na grę na wysokim poziomie? Nie mam na to odpowiedzi, chodzi tylko o ustanowienie przejrzystego procesu podejmowania decyzji.
Są drużyny, które wygrały ligę lub puchar i kwalifikują się do rozgrywek na podstawie rankingu krajowego. Chodzi o to, jak zrównoważymy całkowity wkład w rozwój europejskiej piłki nożnej i wyniki z jednego sezonu."
Szczerze to nie wiem po co ta wypowiedź.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 37 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
@Osgiliath @Poprostu
Zobaczymy co na idiotyczną wypowiedź Agnellego odpowie prezydent Atalanty po tym jak ekipa z Bergamo awansuje do ćwierćfinałów, a my odpadniemy już z Lyonem.
Zobaczymy co na idiotyczną wypowiedź Agnellego odpowie prezydent Atalanty po tym jak ekipa z Bergamo awansuje do ćwierćfinałów, a my odpadniemy już z Lyonem.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
SuperligaPoprostu pisze: ↑05 marca 2020, 19:43"Mam wielki szacunek dla wszystkiego, co robi Atalanta, ale bez historii w turniejach międzynarodowych i dzięki tylko jednemu świetnemu sezonowi mieli bezpośredni dostęp do największych europejskich rozgrywek klubowych. To właściwe, czy jednak nie? – zastanawiał się retorycznie Agnelli.
Następnie myślę o Romie, która w ostatnich latach przyczyniała się do polepszenia pozycji Włoch w rankingu UEFA. Zagrali jeden gorszy sezon i nie ma ich w Europie, ze wszystkimi wynikającymi z tego szkodami finansowymi.
Musimy chronić inwestycje i koszty. Czy w takim przypadku Atalanta miałaby mniejsze szanse na grę na wysokim poziomie? Nie mam na to odpowiedzi, chodzi tylko o ustanowienie przejrzystego procesu podejmowania decyzji.
Są drużyny, które wygrały ligę lub puchar i kwalifikują się do rozgrywek na podstawie rankingu krajowego. Chodzi o to, jak zrównoważymy całkowity wkład w rozwój europejskiej piłki nożnej i wyniki z jednego sezonu."
Szczerze to nie wiem po co ta wypowiedź.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Agnelli popłynął, będzie burza po tych słowach, które powinien zachować dla siebie. Atalanta gra bardzo atrakcyjnie i znajdzie się w kolejnej fazie, podczas gdy możemy odpaść z takimi pyrami jak Lyon. Tymi słowami okazał brak szacunku dla Atalanty.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wypowiedź skandaliczna i nie ma co go bronić. Jako kibicowi Juve jest mi za niego wstyd. Atalanta pokazuje wszystkim, że na szczęście w piłce nie zawsze kasa jest najważniejsza. Nie będę wspominał o tym, że Atalanta jedną nogą już w ćwierćfinale, podczas gdy my męczymy się z Lyonem. W sumie to nie wiem czy nie powinniśmy dostać walkowera idąc tym tokiem myślenia, bo mamy więcej zasług w historii niż Francuzi. Mam nadzieję panie Agnelli, że superligi się pan nigdy nie doczeka.
Nie ukrywam, że nie po drodze mi z naszym prezydentem, mimo tego, że wykonuje również dobrą robotę. Dla niego to tylko biznes, a sport jak pokazał po tej wypowiedzi w ogóle się dla niego nie liczy.
Nie ukrywam, że nie po drodze mi z naszym prezydentem, mimo tego, że wykonuje również dobrą robotę. Dla niego to tylko biznes, a sport jak pokazał po tej wypowiedzi w ogóle się dla niego nie liczy.
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Verse
- Juventino
Du*a piecze, bo Atalanta jest bliżej awansu niż my. Wydaje kilka razy mniej na kontrakty zawodników, gra ładny dla oka, ofensywny futbol i dostanie spory hajs z LM.
Tak, Panie Agnelli. Można małym kosztem zrobić drużynę dochodzącą do ćwierćfinału i grająca przyjemną dla oka piłkę. A u Nas jak w lesie. Gwiazdy z bajońskimi kontraktami, którym nie chce się grać oraz przeświadczenie, że żeby dojść do ćwierćfinału, to trzeba grać brzydko i skutecznie. Przecież nie ważne jak się gra, a ważne by sponsorzy byli widoczni w TV. Bo przecież sponsorom nie zależy na ładnej dla oka grze. A kibice? A kogo to obchodzi i tak będą kibicować. Mecze Juve vs Milan, Juve vs Inter, Juve vs OL bilety wykupione. A zwrot kasy dla kibiców? Po co. Przecież i tak wrócą. Noż kur*a ..
Tak, Panie Agnelli. Można małym kosztem zrobić drużynę dochodzącą do ćwierćfinału i grająca przyjemną dla oka piłkę. A u Nas jak w lesie. Gwiazdy z bajońskimi kontraktami, którym nie chce się grać oraz przeświadczenie, że żeby dojść do ćwierćfinału, to trzeba grać brzydko i skutecznie. Przecież nie ważne jak się gra, a ważne by sponsorzy byli widoczni w TV. Bo przecież sponsorom nie zależy na ładnej dla oka grze. A kibice? A kogo to obchodzi i tak będą kibicować. Mecze Juve vs Milan, Juve vs Inter, Juve vs OL bilety wykupione. A zwrot kasy dla kibiców? Po co. Przecież i tak wrócą. Noż kur*a ..
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
nawet nie tyle Superliga co jest to wypowiedź o podziale kasy z LM, tak jak to rozumiem i myślę, że się nie mylę - AA chodzi o to, że Atalanta za jeden dobry sezon zgarnie kupę kasy z kontraktu na który nie zapracowała a zrobiła to m.in. Roma i nie oszukując się takie są fakty
z całym szacunkiem do Atalanty ich dwumecz z Valencią był rozgrywany tego samego dnia co gówniane Totki z Lipskiem a i tak to Anglicy i Niemcy pewnie mieli większą oglądalność na świecie co jest tu bardzo wymowne, telewizje płacą gruby hajs nie za Atalanty tylko za Milany, Romy itd, drużyny które mają więcej kibiców i które każdy kojarzy
oczywiście nie bronię go, zresztą wiadomo że sport sportem ale nr 1 dla niego jest kasa więc taka wypowiedź nie może dziwić chyba nikogo, ewentualnie to, że padła oficjalnie a nie w kuluarach
z całym szacunkiem do Atalanty ich dwumecz z Valencią był rozgrywany tego samego dnia co gówniane Totki z Lipskiem a i tak to Anglicy i Niemcy pewnie mieli większą oglądalność na świecie co jest tu bardzo wymowne, telewizje płacą gruby hajs nie za Atalanty tylko za Milany, Romy itd, drużyny które mają więcej kibiców i które każdy kojarzy
oczywiście nie bronię go, zresztą wiadomo że sport sportem ale nr 1 dla niego jest kasa więc taka wypowiedź nie może dziwić chyba nikogo, ewentualnie to, że padła oficjalnie a nie w kuluarach
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- miczbi
- Juventino
Panowie, ale skąd u was takie oburzenie ? Przecież nic nie powiedział o stylu gry Atalanty a wyraźnie podkreślił , że ma szacunek do tego co robi ekipa z Bergamo. Jemu chodzi o system premiemowania do LM a w zasadzie o jej funkcjonowanie a Atalanta jest tu tylko przykładem. Nie od dziś wiadomo , że jest on głównym zwolennikiem stowrzenia super ligi i chciał by zamkniętych rozgrywek w stylu NBA. Powtórzę jescze raz Atalante i Rome podał tu jako przykłady nic po za tym .
Swoją drogą jak ktoś by mi powiedział w latach 95 /2010 o utworzeniu Super ligi od razu był bym przeciwny takim rozwiązaniom ! Ale w tych czasach gdzie od kilku jak nie kilkunastu sezonów i tak triumfuje ktoś z wielkiej czwórki , dlaczego nie ? Skoro i tak już teraz to jest zabawa dla najlepszych niech to wejdzie na wyższy poziom i będzie bardziej emocjonujące niż dotychczas . A może się okazać że ci trochę słabsi też będą mieli swoje rozgrywki które okażą się nie mniej emocjonujące.
Dla mnie nie było problem zastąpienie LM przez SL a brak krajowych rozgrywek . Nie wyobrażam sobie weekendów bez SA !!
Swoją drogą jak ktoś by mi powiedział w latach 95 /2010 o utworzeniu Super ligi od razu był bym przeciwny takim rozwiązaniom ! Ale w tych czasach gdzie od kilku jak nie kilkunastu sezonów i tak triumfuje ktoś z wielkiej czwórki , dlaczego nie ? Skoro i tak już teraz to jest zabawa dla najlepszych niech to wejdzie na wyższy poziom i będzie bardziej emocjonujące niż dotychczas . A może się okazać że ci trochę słabsi też będą mieli swoje rozgrywki które okażą się nie mniej emocjonujące.
Dla mnie nie było problem zastąpienie LM przez SL a brak krajowych rozgrywek . Nie wyobrażam sobie weekendów bez SA !!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co to w ogóle za tłumaczenie. Atalanta wywalczyła w ubiegłym sezonie 4 miejsce we Włoszech i zasługiwała na grę w LM, a dalsze ich losy tylko pokazały, że nadal zasługują na grę.Maly pisze: ↑05 marca 2020, 21:38 nawet nie tyle Superliga co jest to wypowiedź o podziale kasy z LM, tak jak to rozumiem i myślę, że się nie mylę - AA chodzi o to, że Atalanta za jeden dobry sezon zgarnie kupę kasy z kontraktu na który nie zapracowała a zrobiła to m.in. Roma i nie oszukując się takie są fakty
W tym sezonie Roma znowu gra kupę, a Atalanta pomimo wydania około 60 mln na pierwszą jedenastkę młóci tę ligę aż miło.
Agnelli faja popłynął. Atalanta zasłużyła na LM i dlatego w niej gra. Takie są fakty i nie ma co się spinać.
Roma zapracowała ? Jeśli idziemy tym tropem, to Atalanta dochodząc tak daleko z taką kadrą zapracowała 2x bardziej.
Max Allegri przed przegranym 5:1 meczem pisze: “Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku“
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
masz odpowiedź a ja mogę tylko powtórzyć to co napisałem - nie chodzi o samą grę w LM tylko o pieniądze, Atalanta dzięki temu, że gra w Serie A zgarnie kupę kasy na którą przez lata pracowały inne klubyhere’s where Atalanta came up, Mr Agnelli was simply asking if they deserve to pass directly to Group Stage of the elite competition simply because they play in a ‘big’ league.
analogiczną wojnę masz zawsze przy podziale kasy z TV za krajowe rozgrywki, najwięksi chcą najwięcej dla siebie bo to oni przyciągają telewidzów, dlatego wprowadzają historyczność i inne kombinacje ale w LM tego nie ma - Atalanta gra pierwszy sezon a zgarnie taką samą kasę jak ktoś kto gra sezon w sezon od lat
ps. Atalanta była 3 a nie 4, nie wiem czemu kolejny raz czytam na ty forum o 4 miejscu
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?