# 10 Paul Pogba

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 10:34

Ludzie nie przeżywajmy tyle. Poszedł to poszedł, my zrobiliśmy na nim mega interes. Wdzięczny czy nie wdzięczny - co za różnica? Musimy robić swoje, klub nie przestanie istnieć bo sprzedaliśmy jednego z najgorętszych nazwisk na rynku. Wart tej kasy nie był. Przypomnijcie sobie zeszły sezon, do kiedy musieliśmy czekać na jego powrót do optymalnej formy. Nie chcę go teraz hejtować, ale serio, nie płakam tak jak po Vidalu.
Mou pewnie wywalą gdzieś w styczniu, United zostanie bez pucharów przez 2 kolejne lata i tyle. Pogbuś swój "dom" zamieni na Madryt albo Katalonię.

My musimy działać szybko bo trzeba na nowo budować środek pola.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 10:34

Patrząc pod kątem Pogba= Igła + 15 baniek to faktycznie wygląda to słabo... z drugiej strony strony chyba trochę sodówa zaczyna odawalać francuzowi, więc miejmy nadzieję, że ten deal wyjdzie na plus

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 10:53

Przypomniał mi się widok jednego z kibiców Juve pod hotelem w Gdańsku, przed meczem Lechia - Juventus. Chłopak miał koszulkę już na sezon 2015/2016 z nazwiskiem Vidala.
Jestem ciekaw, ile osób już kupiło 2016/2017 z Pobgą na plecach i nie wie co z nią teraz zrobić ;)

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 12:16

JuveGrzesiu pisze:Przypomniał mi się widok jednego z kibiców Juve pod hotelem w Gdańsku, przed meczem Lechia - Juventus. Chłopak miał koszulkę już na sezon 2015/2016 z nazwiskiem Vidala.
Jestem ciekaw, ile osób już kupiło 2016/2017 z Pobgą na plecach i nie wie co z nią teraz zrobić ;)
Niezwykle trudne i złożone zagadnienie, myślę że razem z sztabem ekspertów możemy stwierdzić: NOSIĆ. Nie zdradził nas, nie odszedł w atmosferze skandalu mówiąc jaki to Juventus jest zły. Co z tymi ludźmi :angry:

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 15:56

Danielpiero pisze:Patrząc pod kątem Pogba= Igła + 15 baniek to faktycznie wygląda to słabo... z drugiej strony strony chyba trochę sodówa zaczyna odawalać francuzowi, więc miejmy nadzieję, że ten deal wyjdzie na plus
Pojawiają się pogłoski, że w rzeczywistości to równanie wygląda w ten sposób: Pogba + 17 mln = Pipita. Dramat. :(

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 17:28

Bym się wcale nie śmiał, jakby nam tego parodystę za rok wciskali na wypożyczenie ;]

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 19:38

Najlepsze graficzne podsumowanie.

Obrazek

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 19:49

Sorek21 pisze:Najlepsze graficzne podsumowanie.

Obrazek
Jeśli wygrają nowym sezonie to będzie można ten obrazek przywołać.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 20:08

JuveGrzesiu pisze:Przypomniał mi się widok jednego z kibiców Juve pod hotelem w Gdańsku, przed meczem Lechia - Juventus. Chłopak miał koszulkę już na sezon 2015/2016 z nazwiskiem Vidala.
Dlatego ja zawsze zamawiam Marchisio, przynajmniej mam pewność, że koszulka zawsze będzie aktualna ;). W tym sezonie chyba jednak szarpnę się na Bonucciego.

Co do Pogby, to obejrzałem minutowy spot z jego pierwszego dnia w Carrington. Gość kipi szczerą radością, jakoś mi go już nie żal.

acidgraju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 20:14

LordJuve pisze:
Danielpiero pisze:Patrząc pod kątem Pogba= Igła + 15 baniek to faktycznie wygląda to słabo... z drugiej strony strony chyba trochę sodówa zaczyna odawalać francuzowi, więc miejmy nadzieję, że ten deal wyjdzie na plus
Pojawiają się pogłoski, że w rzeczywistości to równanie wygląda w ten sposób: Pogba + 17 mln = Pipita. Dramat. :(
Niestety masz racje stary!!!
105 mln pagati dal ManU
5 costo residuo Pogba
25 commissioni Raiola
2 contr. solidarietà
73 plusvalenza netta Juve

I jeszcze Higuain z nadwagą.... jak ktoś ładnie na FB zauważył 1 mln euro za 1Kg

Juve 4 ever
dumni po zwycięstwie wierni po porażce
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 20:35

acidgraju pisze:
105 mln pagati dal ManU
5 costo residuo Pogba
25 commissioni Raiola
2 contr. solidarietà
73 plusvalenza netta Juveg
To jest neoficjalne.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 21:22

acidgraju pisze:
LordJuve pisze:
105 mln pagati dal ManU
5 costo residuo Pogba
25 commissioni Raiola
2 contr. solidarietà
73 plusvalenza netta Juve

I jeszcze Higuain z nadwagą.... jak ktoś ładnie na FB zauważył 1 mln euro za 1Kg
Skąd macie takie rewelacje? Na oficjalnej stronie klubu jest napisane że zarobiliśmy 105 mln + 5 mln bonusów w przyszłości. Nie sądzę żeby klub zawarł w tym kwotę dla Raioli bo niby kogo to obchodzi :roll:

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 21:55

Tak z ciekawości szukałem o tych sumach za Pogbę i znalazłem na goal.com coś takiego:
A large reason for the protracted nature of the deal was the wrangling over which club would be expected to pay a substantial fee to Pogba’s agent, Mino Raiola. In a bid to force the transfer through, United eventually accepted that it is they who will fork out the £20m pay-off to the Italo-Dutch ‘super agent’, taking the potential overall fee to £113.8m.
Link: http://www.goal.com/en-gb/news/2892/tra ... _TNM_ART_1[/quote]

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 22:00

Karowiew pisze:Tak z ciekawości szukałem o tych sumach za Pogbę i znalazłem na goal.com coś takiego:
A large reason for the protracted nature of the deal was the wrangling over which club would be expected to pay a substantial fee to Pogba’s agent, Mino Raiola. In a bid to force the transfer through, United eventually accepted that it is they who will fork out the £20m pay-off to the Italo-Dutch ‘super agent’, taking the potential overall fee to £113.8m.
Link: http://www.goal.com/en-gb/news/2892/tra ... _TNM_ART_1
[/quote]

To nie może być prawda bo Lord już zdążył pocisnąć Marotte :C

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 07:42

Widzieliście wywiad Pogby? chłop się prawie wzruszył/popłakał że wrócił do MU, to koniec jakichkolwiek spekulacji czy myśmy chcieli go sprzedać czy on chciał odejść.

Jeżeli chodzi o jakiekolwiek przywiązanie, nie-włocha do Juve to można włożyć miedzy bajki, skończyła się era tych piłkarzy, a włochów klasowych z przodu brak. Po prostu musimy zacząć płacić gwiazdom tak jak płacą w innych klubach 10-15mln wtedy ich zatrzymamy na trochę dłużej.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
ODPOWIEDZ