Sezon 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 21:46

Dragon pisze:
Dziękuje za klarowne przedstawienie tej sytuacji. :ok: O kilku faktach wiedziałem, jednak jestem zaskoczony że to aż tak złożony proces.
Dragon pisze:Jakby nie patrzeć, nikt prócz nas nie zdobył ,,normalnie'' 5 mistrzostw z rzędu. O interze pisać nie będę. To czego możemy dokonać za chwilę, będzie ogromnym osiągnięciem patrząc na to, jak zmieniła się piłka.
Tak, zgadza się dlatego chciałem już teraz (przedwcześnie) o tym wspomnieć.
Cabrini_idol pisze:Roma przegrywa 0:1 i gra padake
Fajnie poukładana ta Bolonia jest. A Roma pewnie coś wsadzi.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 22:49

Okazuje się, że Bologna pod wodza Donadoniego to jednak bardzo niewygodny rywal. Zabrała punkty Juve, przerywając tym samym piękna serię a teraz zatrzymała rozpędzona Romę. Trochę szkoda bo mimo wszystko liczyłem na to, że Roma prześcignie Napoli w tabeli. Byłby to taki solidny kop w doopę dla Napoli.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 22:59

Napoli za tydzień czeka wyjazd z Interem, a idzie im tam kiepsko. Na osiem ostatnich meczów z nerazzurrimi na San Siro wygrali tylko raz, więc biorąc pod uwagę nasz mecz z Palermo i jego szalonym prezesem będzie okazja odskoczyć.

Obrazek
Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 23:05

alessandro1977 pisze:Okazuje się, że Bologna pod wodza Donadoniego to jednak bardzo niewygodny rywal. Zabrała punkty Juve, przerywając tym samym piękna serię a teraz zatrzymała rozpędzona Romę. Trochę szkoda bo mimo wszystko liczyłem na to, że Roma prześcignie Napoli w tabeli. Byłby to taki solidny kop w doopę dla Napoli.
I przede wszystkim pokonała Napoli 3-2.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 23:09

Podobno Berlu na spotkaniu z Brocchim - I wszystko wskazuję na to, że Mihajlović poleci. Nie wiem co tam Berlu ma w planach, DiFrancesco czy jakiś Donadoni, ale z tego Milanu to póki co więcej nie da się wyciągnąć. Bo przecież Brocchi to nie jest opcja na dłuższą mete, pewnie dokończyć sezon i out.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2016, 23:14

Na pewno w Milanie nie powinni się kierować postawą swoich graczy w meczu z nami, bo to żaden wyznacznik. Dość powiedzieć, że mediolańczycy rozegrali z nami jeden z najlepszych meczów w sezonie, a porażka z tym Juventusem to żadna ujma.

Prezes Palermo przyznał dziś w jednym z wywiadów, że nawet jeśli klub spadnie, to w sumie nic się nie stanie, bo to nie jest koniec świata. :lol:

inter będzie miał motywację, by ograć Napoli. Dzisiejszy wynik Romy daje im jeszcze bowiem jakieś nadzieje na 3. miejsce i LM.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 00:15

Według Di Marzio już jutro Brocchi poprowadzi pierwszy trening z Milanem. Jutro też oficjalka co do zwolnienia Sinisy.

Piłkarze Milanu grali o życie Mijalovicia. Było to widać.

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 00:22

Podobno Łysy poinformował Sinise o zwolnieniu telefonicznie, gdy ten przebywał u rodziny. Komedia straszna. Ciekawe kto się połasi na prowadzenie Milanu, z perspektywą zwolnienia z byle powodu. No bo niech mi nikt nie mówi że Milan ma skład na wyżej niż 6 miejsce. :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 00:38

Milan od dawna psuje się od głowy. Nie twierdzę, że w tej kadrze mają spory potencjał, ale oczekuje się zbyt wiele, zapominając o stanie faktycznym, w jakim znajduje się zespół. Łysy powinien odejść - to jest moje zdanie. Żaden szkoleniowiec nie zapuści tam korzeni, bo i zaufanie zarządu jest zbyt małe.

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 00:55

Baczu pisze:Podobno Łysy poinformował Sinise o zwolnieniu telefonicznie, gdy ten przebywał u rodziny. Komedia straszna. Ciekawe kto się połasi na prowadzenie Milanu, z perspektywą zwolnienia z byle powodu. No bo niech mi nikt nie mówi że Milan ma skład na wyżej niż 6 miejsce. :prochno:
Oczywiście, że ma skład na wyżej niż 6 miejsce. Kadra ma potencjał. Wiadomo, że nie jakiś hiper, ale potrafiliśmy wygrać i z Fiorentiną czy Interem. Zagraliśmy również dobre mecze przeciwko Napoli, Romie czy Juve.
Problemem jest regularności i wygrywanie z tymi teoretycznie słabszymi.
CavAllano pisze:Milan od dawna psuje się od głowy. Nie twierdzę, że w tej kadrze mają spory potencjał, ale oczekuje się zbyt wiele, zapominając o stanie faktycznym, w jakim znajduje się zespół. Łysy powinien odejść - to jest moje zdanie. Żaden szkoleniowiec nie zapuści tam korzeni, bo i zaufanie zarządu jest zbyt małe.
Oczywiście, że winę ponosi głównie Galliani. Aż strach pomyśleć co by było gdyby Mihajlović nie uparł się na Romagnoliego, Bacce czy Donnarumme.

Decyzja zarządu o zwolnieniu Serba? No to jest dramat. Pewnie przyjdzie Di Francesco, choć przy tych pacanach na górze to realny jest także Brocchi w przyszłym sezonie (któremu życzę jak najlepiej).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 00:56

Naprawdę dalej są osoby, które twierdzą, że objęcie Milanu przez Di Francesco będzie trampoliną dla jego kariery? Przecież tam się drugie Palermo robi.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 07:44

Ja pitole, co oni zrobili z tym Milanem :facepalm:
Najwyraźniej szkoda mi tego klubu bo Milan to nie inter, który zasługuje na to co najgorsze.
Każda decyzja w Milanie to szopka większa od poprzedniej a teraz jakiś Brocchi. Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 08:21

Zaskoczyli mnie tą decyzją... jeszcze na 6 kolejek przed końcem i meczem w CI :roll: Żeby to jeszcze było w czasie jak Spaletti wykopał Garcie. Ponadto tak jak wspomnieliście, po porażce z nami. Faktycznie wstyd, jak od meczu z Sassuolo przegraliśmy tylko z interem w CI rezerwami i Bayernem dopiero po dogrywce.

Brocchi ma być tylko tymczasowym, podobno. Ilu oni opłacają w tej chwili trenerów?

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 08:24

Dragon pisze:Ilu oni opłacają w tej chwili trenerów?
Prawdopodobnie czterech jeśli pamięć mnie nie myli :lol:
Jak dalej tak będą robić to staną się bankrutami przez zwolnionych trenerów, którym nadal muszą płacić krocie.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 09:40

Echh, Milan to jednak nie klub, a stan umysłu w ostatnich latach. Bunga bunga z Gallianim popełniają błąd za błędem. Moim zdaniem powinni dać jeszcze jeden sezon Mihajloviciowi i przeprowadzić letnie okienko transferowe pod niego, a w Mediolanie mogłaby się urodzić wreszcie drużyna.

Tymczasem kolejna zmiana i kolejna niepewność. Pewnie zadziała efekt ,,nowej miotły", ale na dłuższą zmianę raczej nie ma co liczyć.

Trochę szkoda mi tego Milanu, bo co by nie mówić to chyba jedyny w SerieA nasz rywal z klasą. Liczę, że się wreszcie ogarnął i powalczą o tę Ligę Mistrzów, bo ani Roma, ani Napoli tam nie pasują na dłuższą metę.

Obrazek
Zablokowany