Parma do likwidacji?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2003, 00:56

DJ Juventinho pisze:
Johnny777 pisze:Mi się wydaje że do likwidacji nie dojdzie. We Włoszech za bardzo kochają piłkę żeby dać upaść klubowi z Serie A...To nie Polska... :twisted:
Ja tam się zbytnio nie interesuje piłką polską, ale z tego co mi wiadomo, to ostatni przypadek degradacji (Fiorentiny) był we Włoszech, a nie w Polsce. Możesz podać przykłady, jakie zespoły z pierwszej ligi zdegradowano do najniższej ligi?? Jak dla mnie przychodzi mi na myśl jedynie Sokół Tychy w 1996...
Wiesz, chodziło mi o to w tym porównaniu z Polską że u nas nikt by się poza kibicami likwidowanej drużyny nie przejął ich losem... We Włoszech podejżewam jest tak duże zainteresowanie Serie A że niebawem znajdzie się sponsor dla Parmy. Może nie od razu taki jak Parmalat ale kto wie...?

A co do przykładów - może nie z ekstraklasy ale z drugiej ligi - Zagłębie Sosnowiec - miało spaść do III ligi to rozwiązali klub i zaczęli po paru latach rozgrywki od najniższego szczebla. Podobnie Piast Gliwice - zniknął ze sportowej mapy Polski i po reaktywacji ( ;) ) klubu zaczął grać od bodaj B klasy...

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2003, 02:19

Nigdy nie byłem sympatykiem AC Parmy,ale mimo to szkoda mi tego klubu.Zawsze podziwiałem Parme za ich dokonania,w koncu to klub z małego miasta,który w Serie A gra stosunkowo nie długo.Z Parmy do wielkich klubów trafili tacy gracze jak Crespo,Buffon,Thuram,Di Vaio,Cannavaro,Veron i wielu innych.Prawie pewne jest to,że wtakiej sytuacji klub będzie musiał sprzedac swoje najwieksze gwiazdy i nawet jesli nie dojdzie do degradacji lub co gorsza likwidacji klubu to bez najlepszych piłkarzy bedzie im cięzko utrzymac sie w czołówce.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Walo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2003, 21:43

Szkoda by było takiej dobrej drużyny w seri A. Parma jest dobrą drużyną , a w tym sezonie całkiem nieźle wypada. Szkoda było by nieoglądać tej d rużyny :cry:

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 21:29

dla zainteresowanych proponuje przeczytać ciekawy felieton na hattricku.pl napisanego przez Tomasza Włodarczyka "Bida we Włoszech" Oto link:
http://www.hattrick.pl/index.php?akcja= ... az&nr=8610

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 21:34

Parma to wielki klub i mam nadzieje, że nie podzielą losów Fiorentiny

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2003, 22:35

JA mam nadzieje ze tak sie nie stanie lubie parme, kto bedzie mial tylu dobrych mlodych pilkarzy nie moze tak roma pasc w dlugi

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
konopek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2003, 15:26

Będzie to wielka strata dla włoskiego futbolu!!!Takie kluby jak Parma powinien wspomóc ich jakiś bogaty rusek

ODPOWIEDZ