Parma do likwidacji?
- Johnny777
- Juventino
Wiesz, chodziło mi o to w tym porównaniu z Polską że u nas nikt by się poza kibicami likwidowanej drużyny nie przejął ich losem... We Włoszech podejżewam jest tak duże zainteresowanie Serie A że niebawem znajdzie się sponsor dla Parmy. Może nie od razu taki jak Parmalat ale kto wie...?DJ Juventinho pisze:Ja tam się zbytnio nie interesuje piłką polską, ale z tego co mi wiadomo, to ostatni przypadek degradacji (Fiorentiny) był we Włoszech, a nie w Polsce. Możesz podać przykłady, jakie zespoły z pierwszej ligi zdegradowano do najniższej ligi?? Jak dla mnie przychodzi mi na myśl jedynie Sokół Tychy w 1996...Johnny777 pisze:Mi się wydaje że do likwidacji nie dojdzie. We Włoszech za bardzo kochają piłkę żeby dać upaść klubowi z Serie A...To nie Polska... :twisted:
A co do przykładów - może nie z ekstraklasy ale z drugiej ligi - Zagłębie Sosnowiec - miało spaść do III ligi to rozwiązali klub i zaczęli po paru latach rozgrywki od najniższego szczebla. Podobnie Piast Gliwice - zniknął ze sportowej mapy Polski i po reaktywacji (

- BIANCONERI
- Juventino
Nigdy nie byłem sympatykiem AC Parmy,ale mimo to szkoda mi tego klubu.Zawsze podziwiałem Parme za ich dokonania,w koncu to klub z małego miasta,który w Serie A gra stosunkowo nie długo.Z Parmy do wielkich klubów trafili tacy gracze jak Crespo,Buffon,Thuram,Di Vaio,Cannavaro,Veron i wielu innych.Prawie pewne jest to,że wtakiej sytuacji klub będzie musiał sprzedac swoje najwieksze gwiazdy i nawet jesli nie dojdzie do degradacji lub co gorsza likwidacji klubu to bez najlepszych piłkarzy bedzie im cięzko utrzymac sie w czołówce.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- kouba
- Qualità Juventino
dla zainteresowanych proponuje przeczytać ciekawy felieton na hattricku.pl napisanego przez Tomasza Włodarczyka "Bida we Włoszech" Oto link:
http://www.hattrick.pl/index.php?akcja= ... az&nr=8610
http://www.hattrick.pl/index.php?akcja= ... az&nr=8610
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
JA mam nadzieje ze tak sie nie stanie lubie parme, kto bedzie mial tylu dobrych mlodych pilkarzy nie moze tak roma pasc w dlugi
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS