Parma do likwidacji?
- KwiAtek
- Juventino
Z dniem 31 grudnia działalność może zakończyć jeden z bardziej szanowanych włoskich klubów, AC Parma. Popularni "Mleczarze" toną w długach i jeśli ich właściciele nie podejmą odpowiednich kredytów, Gialloblu raz na zawsze przejdą do historii.
Straty klubu muszą być pokryte, zaś kapitał powinien zostać podwyższony przez właścicieli - oznajmił dyrektor generalny drużyny, Patrick Nebiolo.
Parmalat nie jest w stanie zasilić nas świeżymi funduszami, mogą jednak przenieść kredyty na swój kapitał. Jeśli to się nie stanie, drugim wyjściem jest likwidacja.
Niegdysiejszemu gigantowi w produkcji żywności do wyjścia nad kreskę brakuje obecnie 2,6 miliarda funtów. Parmie pomóc mogą tylko lokalne władze.
Miasto wykazało się już inicjatywą, byłyby nawet możliwe inwestycje związane z bankami, czy pojedynczymi biznesmenami. To jednak wchodzi w grę wyłącznie wówczas, gdy dokapitalizujemy spółkę.
zrodlo www.lechsport.pl
Straty klubu muszą być pokryte, zaś kapitał powinien zostać podwyższony przez właścicieli - oznajmił dyrektor generalny drużyny, Patrick Nebiolo.
Parmalat nie jest w stanie zasilić nas świeżymi funduszami, mogą jednak przenieść kredyty na swój kapitał. Jeśli to się nie stanie, drugim wyjściem jest likwidacja.
Niegdysiejszemu gigantowi w produkcji żywności do wyjścia nad kreskę brakuje obecnie 2,6 miliarda funtów. Parmie pomóc mogą tylko lokalne władze.
Miasto wykazało się już inicjatywą, byłyby nawet możliwe inwestycje związane z bankami, czy pojedynczymi biznesmenami. To jednak wchodzi w grę wyłącznie wówczas, gdy dokapitalizujemy spółkę.
zrodlo www.lechsport.pl
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- Yari
- Juventino
nieee. Rywal jak rywal , ale skąd będziemy ściągać świetnie zapowiadających się młodzików jak nie z parmy
. Najlepsza szkółka młodzieżowa wg mnie. Z parmy wychodzą same gwiazdy:). Mam nadzieje że prezesi klubu się opamietają i znajdą nowych sponsorów.
- ZIŁA&JUVE
- Juventino
Naprawde szanuje parme i nie chcial bym zeby on zosala zlikwidowana ...jest ona bardzo dobrym przweciwnikiem nie tylko dla juve ale takze dla milanu,romy i interu
<<<<<METAL&JUVE w moim życiu zawsze będzie>>>>>
- nookie
- Juventino
W sumie to jest jakies wyjscie ale jednak zauwazmy ze bez tych graczy Parma i tak bedzie o wiele slabsza i obnizy sie poziom Serie A i tak i tak...ale przynajmniej bedzie mozna planowac cos na przyszlosc..ale bylaby to wielka szkoda..to juz drugi klub po Fiorentinie ktory konczy w sposob niestety nie zwiazany ze sportem...ale coz..takie sa realia dzisiejszej pilki..najlepiej maten..kto zarabia najwiecej... :? :?swiergot pisze:To by była tragedia, wielka strata dla włoskiej piłki...
Ale ja znam wyjście: sprzedają nam Bonerę, Ferrariego i Gilardino, i już wszystko jest ok.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- kouba
- Qualità Juventino
nie dojdzie do likwidacji, to by było za bardzo pochpne posuniecie. Real i Barce też mieli kiedyś zdyskwalifikować, ale tego nie zrobili, to są za wielkie kluby, liwkidacji ich byłaby wielką stratą dla futbolu. Wg mnie nie zdykwalifikują Ich, mogą Im zata nałożyć jakąś porzedną kare, ale nic więcej
- ALEXDP
- Juventino
No, jest to przeciwnik JUVE do mistrzostwa Włoch, ale tak nie może być, ja lubię Parmę, i prawde mówiąc jest to kopalnia talentów, żal by mi ich było, ale mogli by nam sprzedać Ferrariego, Gilardinio, no i jest jeszcze Bonera, wtedy by wyszli z kłopotów...
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!