Parma do likwidacji?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 22:25

Z dniem 31 grudnia działalność może zakończyć jeden z bardziej szanowanych włoskich klubów, AC Parma. Popularni "Mleczarze" toną w długach i jeśli ich właściciele nie podejmą odpowiednich kredytów, Gialloblu raz na zawsze przejdą do historii.

Straty klubu muszą być pokryte, zaś kapitał powinien zostać podwyższony przez właścicieli - oznajmił dyrektor generalny drużyny, Patrick Nebiolo.

Parmalat nie jest w stanie zasilić nas świeżymi funduszami, mogą jednak przenieść kredyty na swój kapitał. Jeśli to się nie stanie, drugim wyjściem jest likwidacja.

Niegdysiejszemu gigantowi w produkcji żywności do wyjścia nad kreskę brakuje obecnie 2,6 miliarda funtów. Parmie pomóc mogą tylko lokalne władze.

Miasto wykazało się już inicjatywą, byłyby nawet możliwe inwestycje związane z bankami, czy pojedynczymi biznesmenami. To jednak wchodzi w grę wyłącznie wówczas, gdy dokapitalizujemy spółkę.

zrodlo www.lechsport.pl

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 22:57

Wielka szkoda by była.
Fakt, zę jest to przeciwnik Juve, ale to by zaniżyło poziom Serie A.

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 23:03

To by była tragedia, wielka strata dla włoskiej piłki... :(
Ale ja znam wyjście: sprzedają nam Bonerę, Ferrariego i Gilardino, i już wszystko jest ok.

Obrazek
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 23:04

Gdyby to nastąpiło było by to kolejnym namacalnym dowodem kryzysu piłki we Włoszech... Jestem jednak dobrej myśli i mam nadziej że Parma nie skończy tak jak bardzo lubiana przezemnie Fiorentina...

★ ★ ★
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 23:09

nieee. Rywal jak rywal , ale skąd będziemy ściągać świetnie zapowiadających się młodzików jak nie z parmy :wink: . Najlepsza szkółka młodzieżowa wg mnie. Z parmy wychodzą same gwiazdy:). Mam nadzieje że prezesi klubu się opamietają i znajdą nowych sponsorów.

PiontaS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 23:51

Nu ja tez mam nadzieje ze ten sasłuzony do Włoskiej piłki klub nie zakonczy swojej działalnosci :!: :!: :!:

Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2003, 23:56

Kto wie czy gdyby nie Parma to trafiłby do na Buffon, Di Vaio i Thuram. Nic do nich nie mam. Zawsze jak Juve grało z Parmą to bałem się ich. Bałem się bo jest [była] bardzo dobra drużyna.

Alexinhio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 00:22

Napewno dużo na likwidacji Parmy straciłaby SerieA,poziom byłby niestety mniejszy :cry: W sumie troche dziwne bo to konkurent Juve ale jakoś tak żal by było :?

Hip-Hop Non Stop!!!
ZIŁA&JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 00:30

Naprawde szanuje parme i nie chcial bym zeby on zosala zlikwidowana ...jest ona bardzo dobrym przweciwnikiem nie tylko dla juve ale takze dla milanu,romy i interu

<<<<<METAL&JUVE w moim życiu zawsze będzie>>>>>
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 00:38

WIelka strata dla Seriea by była.
Dla Juve? nie bo to nie jest jakis rywal do Scudetto, ale nie taki łatwy.
JA tam PArme lubie jakos, nie weim jak wy i mi ich było by szkoda :(

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 01:01

Mi się wydaje że do likwidacji nie dojdzie. We Włoszech za bardzo kochają piłkę żeby dać upaść klubowi z Serie A...To nie Polska... :twisted:

Walo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 02:09

Zostawci parmę. ona się przyda jeszcze w lidze włoskiej. Szkoad się pozbywac tak dobrej drużyny która naprawde dużo potrafi. :-D

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 02:47

swiergot pisze:To by była tragedia, wielka strata dla włoskiej piłki... :(
Ale ja znam wyjście: sprzedają nam Bonerę, Ferrariego i Gilardino, i już wszystko jest ok.
W sumie to jest jakies wyjscie ale jednak zauwazmy ze bez tych graczy Parma i tak bedzie o wiele slabsza i obnizy sie poziom Serie A i tak i tak...ale przynajmniej bedzie mozna planowac cos na przyszlosc..ale bylaby to wielka szkoda..to juz drugi klub po Fiorentinie ktory konczy w sposob niestety nie zwiazany ze sportem...ale coz..takie sa realia dzisiejszej pilki..najlepiej maten..kto zarabia najwiecej... :? :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 09:31

nie dojdzie do likwidacji, to by było za bardzo pochpne posuniecie. Real i Barce też mieli kiedyś zdyskwalifikować, ale tego nie zrobili, to są za wielkie kluby, liwkidacji ich byłaby wielką stratą dla futbolu. Wg mnie nie zdykwalifikują Ich, mogą Im zata nałożyć jakąś porzedną kare, ale nic więcej

ALEXDP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2003, 09:38

No, jest to przeciwnik JUVE do mistrzostwa Włoch, ale tak nie może być, ja lubię Parmę, i prawde mówiąc jest to kopalnia talentów, żal by mi ich było, ale mogli by nam sprzedać Ferrariego, Gilardinio, no i jest jeszcze Bonera, wtedy by wyszli z kłopotów...

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ