Serie A 12/13 (14): Milan 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:05

Maly pisze:nie dziwne, że FaQ się zdenerwował bo Conte go wystawia od 1 minuty a jakiś miernota (zaczynam myśleć, że specjalnie skrócili mu karę żeby bo Carrerze za dobrze szło) go zdejmuje już w 55 minucie, mimo, że inni grali gorzej bo nawet nie potrafili mu stworzyć pół sytuacji, a on oddał jedyny strzał, no i wie że Gio nie jest w stanie nic zrobić w ataku pozycyjnym bo bazuje na szybkości tak jak Asamoah
To samo pomyślałem jeszcze przed zmianą. Napastnicy słabo grają ale Giovinco niech lepiej nie wchodzi bo nie ma w ogóle miejsca dla niego. I yep, oczywiście Giovinco wchodzi i to jeszcze za Quagliarelle. Najlepsze jest to, że Quag by pewnie strzelił bramkę z tej piłki, po której Seba próbował przewrotki :think: Ale nie, lepiej zdjąć przed 60 minutą jedynego skutecznego napastnika a później wprowadzać Pogbe na chaos.

W zasadzie bardzo podobny do meczu z Interem, też masa podań prosto pod nogi rywala. Nic tylko łapać się za głowę.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2012, 10:08 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:08

Bubu1899 pisze:https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 3065_n.jpg
Na to wychodzi, że sędzia spokojnie wybroni się ze swojej decyzji.
Piłka najpierw wpadła na rękę Noceriono, więc daj se siana. Nie powinno być wogóle tematu co było dalej.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:13

Ale pieprzycie. Była ręka, nie było ręki, bla, bla, bla. Co mnie obchodzi jakaś ręka?! Bardziej interesuje mnie to, że tak, jak Barcelona i Real były kojarzone z drużynami zaawansowanymi technicznie, grającymi widowiskowy futbol, tak my od dawien dawna słynęliśmy z zaangażowania i waleczności, z gryzienia trawy. Tacy piłkarze jak Gentile, Montero, Di Livio, Tacchinardi, Conte, Cabrini, Nedved, Deschamps i wielu innych nigdy, przenigdy nie wyszliby z takim nastawieniem na mecz z Milanem. Tymczasem nasze gwiazdeczki niby tak bardzo utożsamiające się z marką Juventus sieją swoim olewactwem taką popelinę. WSTYD!!! Porażka jest częścią sportu, ale nie porażka w tak żenującym stylu jak wczoraj, gdzie piłkarze totalnie mieli mecz gdzieś.
I cholera nie obchodzi mnie czy była ręka!!

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:16

Winner pisze:
Bubu1899 pisze:https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 3065_n.jpg
Na to wychodzi, że sędzia spokojnie wybroni się ze swojej decyzji.
Z całym szacunkiem ale nic tu nie widać, bo przy takiej stop klatce kontury są rozmazane i można sobie dywagować. Na powtórkach było wszystko widać, ręki nie było. Jak ktoś uważa inaczej to nich zapoda powtórkę w niezłej jakości że była.
czego oczekujesz po milanistach? że potrafią się do czegoś przyznać? Wolą wrzucać jakiś jpg, z którego można się zasugerować że ręka była, ale skrzętnie ukryją wszystkie video które pokażą że ręki nie było. Wolą na swojej stronie internetowej wrzucić fotoszopa nieudolnej jakości z bramki której nie było, zamiast zamieścić skrót meczu który rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Wolą zaciemniać rzeczywistość, zamiast się przyznać do czegoś.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:21

Tu jest wstawione poprostu zdjęcie, które niejako broni sędziego i jego decyzje.
A tu już widzę kolejne laboraty powstają.
Podyktował jest dyskusja, nie podyktował byłaby dyskusja. Czyli sytuacja trudna do oceny.
No ale jak się przyjmuje pozycje supermana w polu karnym...

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:25

Ouh_yeah pisze:To samo pomyślałem jeszcze przed zmianą. Napastnicy słabo grają ale Giovinco niech lepiej nie wchodzi bo nie ma w ogóle miejsca dla niego. I yep, oczywiście Giovinco wchodzi i to jeszcze za Quagliarelle. Najlepsze jest to, że Quag by pewnie strzelił bramkę z tej piłki, po której Seba próbował przewrotki :think: Ale nie, lepiej zdjąć przed 60 minutą jedynego skutecznego napastnika a później wprowadzać Pogbe na chaos.
Carrera powiedział, że taktykę wprawdzie ustala Conte, ale pozostawia mu wolnę rękę co do zmian. Zdecydowanie wolałem jak to on zastępował Antonio na ławce. Nie wiem czy to był przypadek, fart, czy może jednak jakaś umiejętność, ale on lepiej trafiał ze swoimi zmianami. Alessio na ławce wygląda na trochę przestraszonego i ma charyzmę zmęczonego życiem księgowego. To już drugi kubeł zimnej wody jaki się nam przytrafił w tym sezonie po wcześniejszych szklaneczkach z Fiorentiną, Szachtarem i Nordsjaelland. Jeżeli nasi zawodnicy potrzebują takiej ochłody to może niech wybiorą się na jakieś bicze wodne czy kąpiel z morsami. Pocieszający jest jedynie fakt, że Milan potrzebował pomocy sędziego, żeby pokonać wyjątkowo słabo grający Juventus.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:29

Bubu1899 pisze:Tu jest wstawione poprostu zdjęcie, które niejako broni sędziego i jego decyzje.
Podyktował jest dyskusja, nie podyktował byłaby dyskusja. Czyli sytuacja trudna do oceny.
No ale ty twierdzisz że na podstawie tego zdjęcia sędzia się wybroni choć na powtórkach widać dokładnie( zwłaszcza na jednej) że nie było ręki. Tu nie ma nawet dywagacji w stylu z 2 powtórek wygląda na rękę z 2 nie. Więc nie wiem co się dziwisz jak wrzucasz jakieś głupoty. A sędzia się wybroni bo to Włochy tu sędziów podobnie jak w Polsce za takie coś nie odsuwają od meczy. A co do dyskusji to nie ma żadnej bo ja nie widziałem żadnej powtórki sugerującej kontakt z ręką.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:29

isolato pisze:
Czy ktoś wie, co powiedział Q jak schodził z boiska? Zachowanie bardzo niefajne :naughty:
a co mógł powiedzieć? Zakrył usta kurtką, żeby kamery nie odczytały z ruchu warg (ah to doświadczenie Włocha!) i walnął wiązankę Alessio.
Ja mu się nie dziwię, Mirko powinien zapomnieć o grze w Juve na jakiś miesiąc.

spójrz na tabelę, Juve na czele.
P.S. Mamy 2 pkt więcej po 14stu kolejkach niż w tamtym sezonie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:30

Bubu1899 pisze:No ale jak się przyjmuje pozycje supermana w polu karnym...
Sędzia powinien dawać żółte kartki za wystawianie ręki. Bo to kurde go myli.

Pumexa nie obchodzi czy był karny, który ustawił mecz. Dużo ważniejsze jest pohejtowanie wszystkich i po słabym meczu przyrównanie ich do klubowych legend, żeby jeszcze bladziej wyglądali 8) Zwłaszcza, że zaangażowania było sporo. Najwięcej u najgorszego na boisku Isli.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2012, 10:37 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

rajmund88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:33

Ja Wam powiem że, brakowało Chielliniego , jego zaangażowania i walecznosći . Napewno troche pokrzyczałby na naszych kopaczy i zmotywował ich troche . Giorgio w takich meczach nie zawodzi i nigdy nie odpuszcza.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:37

Bubu1899 pisze:Tu jest wstawione poprostu zdjęcie, które niejako broni sędziego i jego decyzje.
Milan był wczoraj bardzo waleczny. Wygrał zasłużenie, bo Juventus nie strzelił ani jednego gola. Nikt tu nie krzyczy o jakiejś niesprawiedliwości, bo sami zawaliliśmy mecz, ale Ty nie przeginaj w drugą stronę, że jakaś stop klatka, z pewnej perspektywy broni sędziego. Równie dobrze, ja dowiodłem, że była ręka Caceresa:
Obrazek

Te zdjęcie niejako broni arbitra, tak samo jak Twoje.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:39

http://cdn.blogosfere.it/footballtransf ... 615752.jpg
Na to wychodzi, że sędzia spokojnie nie wybroni się ze swojej decyzji. Oh, wait... :lol:

pomijając już to, że milan jest jedynym klubem, który robi printscreena telewizora i nie wstydzi się tego, to jeszcze robi fotoszopkę z printscreena telewizora i przesuwa słupki by krzywo stały.
Nie dziwi mnie więc Bubu, który robi screena pokazując, że ręka tam mogła być. To milanista. A Antonio "kopnę i pobiegnę" Nocerino dalej jest world class?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:40

Widzę, że wielki milanista Bubu zawitał w nasze skromne progi :lol:
1. Nie broni sędziego gdyż nie powinno być karnego
2. Gdyby nie podyktował to dyskusja, a raczej płacz byłby jedynie u was
3. W polu karnym zawodnik może sobie stawać na głowie, jeśli nie dotyka piłki ręką - nie ma karnego.

Hipokryci z Mediolanu :dance:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:41

Bubuś mam dla ciebie nowego avka :) Wszak to wasz najlepszy gracz we wczorajszym meczu. :smile: Wypadałoby go w jakis sposob wyniesc na piedestał, nie?

Obrazek
Hipokryci z Mediolanu
E tam hipokryci. "Kibice Milanu" wystarczy :prochno:
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2012, 10:45 przez D-Rose, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2012, 10:42

it doesn't matter pisze:Obrazek
Buahahhaa ;d Dobre :smile:

Co nie zmienia faktu, że daliśmy dupska wczoraj ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany