"Odchudzone" Delle Alpi
- BIGGI
- Qualità Juventino
923 tys. mieszkańców, zespół miejski 2,2 mln mieszkańców (1996).Risk pisze:a powiedzcie mi ilu ludzi mieszka w Turynie i aglomeracji??? 41 tys to i tak bedzie calkiem niezly odsetek ludzi chodzacych na mecze.przynajmniej mi sie tak wydaje.
żródło : http://wiem.onet.pl/wiem/005bb2.html[/b]
- Alexa Del Piero
- Juventino
Zapomniałeś wspomnieć że jeszcze do niedawna Juve i Torino grały na jednym stadionie, najpierw na Comunale a potem oba kluby przeniosły się na Delle Alpi. Dopiero kiedy Juve wykupiło Delle Alpi Torino wróciło na Comunalekrzyzu pisze:(...)byla propozycja zeby Stadio Comunale wyburzyc i postawic nowe , i wtedy TOrino i Juve Graloby na jednym tak jak jest na San Siro czy Stadio Olimpico , w Turynie duzo kibicow , kluby dziela sie kasa za utrzymanie obiektu(...)
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Falcon86
- Juventino
41 tys to w sam raz i tak nigdy nie było kompletu!! A jak już to rzadko zmniejszenie stadionu wyjdzie Juve na dobre. Ale nie wiem czy trzeba bylo odrazu o tyle zmniejszać. Porzyjemy zobaczymy!!
Sport sól życia !!!
- juveluck
- Juventino
Sadze ze 40 tysiecy to dobra ilosc, no moze 45 byla by lepsza ale juz nie bede sie czepial
Na meczach ligowych i tak nie ma wiecej osob. A przebudowa wyjdzie tylko na dobre, owszem bedzie mniej miejsc ale beda duzo lepsze. Obecnie widocznosc i akustyka Dell Alpi jest slaba, to wszystko zmieni sie po przebudowie. Po za tym stadion bedzie wygladal bardzo ladnie, chyba nwet lepiej niz teraz

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja też bardzo liczę, że nowy obiekt będzie bez zarzutów. Plan wygląda bardzo imponująco ale nieśpieszmy się z komplemntami. Patrzecie na meczu z Realem padł rekord widzów na Delle Alpi a teraz będzie 40 tys. czy ponad 20 tys. ludzi nieobejrzało by tego meczu. Jednak niezmieni to mojej pozytywnej opini na temat zmniejszenia stadionu.
Jeszcze tak na marginesie, cholernie przwywiązałem się do Delle Alpi
Mimo, że przebudowa wyjdzie nam na lepsze, będzie mi brakowało widoku naszego stadionu Alpejskiego. Ma swoje zalety
Jeszcze tak na marginesie, cholernie przwywiązałem się do Delle Alpi