"Odchudzone" Delle Alpi
- Johnny777
- Juventino
Turyński stadion "Delle Alpi" pomieści po przebudowie tylko 41 tysięcy widzów postanowiło we wtorek kierownictwo klubu.
W lipcu Juventus podpisał z miastem umowę dzierżawy stadionu na 99 lat i przystąpił do rekonstrukcji dotychczasowego obiektu, którego widownia liczyła dotychczas 70 tysięcy miejsc.
Wygospodarowane miejsce po zmniejszeniu widowni przeznaczone zostanie na centrum handlowe z wieloma restauracjami.
W tym sezonie klub sprzedał 28 500 karnetów. Dla porównania w poprzednim liczba ta była większa o 4500.
Juventus zdobył mistrzostwo Włoch w dwóch poprzednich sezonach oraz 27 razy w historii. Takim dorobkiem nie może pochwalić się żaden klub we Włoszech.
źródło PAP (za wp.pl)
"Tylko" 41 tysięcy????
Ale mam nadzieję że po przebudowie będą komplety na meczach :twisted:
W lipcu Juventus podpisał z miastem umowę dzierżawy stadionu na 99 lat i przystąpił do rekonstrukcji dotychczasowego obiektu, którego widownia liczyła dotychczas 70 tysięcy miejsc.
Wygospodarowane miejsce po zmniejszeniu widowni przeznaczone zostanie na centrum handlowe z wieloma restauracjami.
W tym sezonie klub sprzedał 28 500 karnetów. Dla porównania w poprzednim liczba ta była większa o 4500.
Juventus zdobył mistrzostwo Włoch w dwóch poprzednich sezonach oraz 27 razy w historii. Takim dorobkiem nie może pochwalić się żaden klub we Włoszech.
źródło PAP (za wp.pl)
"Tylko" 41 tysięcy????
Ale mam nadzieję że po przebudowie będą komplety na meczach :twisted:
- Hotbe
- Juventino
Masakra? Myślę, że obiekt w granicach 40 - 45 tyięcy miejsc jest najlepszym rozwiązaniem. Zobaczycie, że gdy zlikwidują bieżnię i płyta będzie stosunkowo blisko trybun efekt będzie piorunujący. Wreszcie koniec z szarym pustym stadionem. Myślę też, że zawodnicy czując moc gardeł fanów będą grać jak z nut.
We play together, we die together. Juventus for life.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Postanowili tak ponieważ średnia przekracza 40 tys widzów na mecz więc po co nam więkrzy stadion ? Uwarzam że to bardzo dobra decyzją, stadion będzie piękniejszy, nowocześniejszy i wogólę cud, miód...
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Łukasz.juventihno
- Juventino
bedzie duzo ludzi przychodzilo.najwiecej kibicow torino.podobno jest ich wiecej niz kiboli juve w turynie.hahahaha bedzie bardzo duzo ludzi juz to widze
forza juve forza zks stal rz-ow
I love juve,zycie,bog,rodzina
I HATE SCHOOL!!!!!!
niech smoc bedzie z wami
I love juve,zycie,bog,rodzina
I HATE SCHOOL!!!!!!
niech smoc bedzie z wami
- Yuwe
- Juventino
- kouba
- Qualità Juventino
może i 41 tys. to jest mało, ale przynajmniej będą zapełnione i to lepiej wyglada, bo jak są pustki nawet przy bardzo ważnych meczach to to bardzo brzydko wygląda, ja sie ciesze że zmniejszają pojemnośc 

- RadeKas
- Juventino
Ehhh, nastepny :?Baszka pisze:skad te dane o kibicach torino?Łukasz.juventihno pisze:bedzie duzo ludzi przychodzilo.najwiecej kibicow torino.podobno jest ich wiecej niz kiboli juve w turynie.
To jest stwierdzone ze wiecej w Turynie jest kibicow Torino niz Juve, tak jak w Manchesterze wiecej jest kibicow City niz MU. Juve ma najwiecej kibicow we Wloszech, ale w Turynie wola Torino ;P
srali muszki będzie wiosna
- Yari
- Juventino
Moim zdaniem to te 41 tysięcy to w sam raz. Dobrze jest. Tylko martwi mnie jak to bedzie wyglądało w czasie przebudowy stadionu. Przez większość czasu pewnie trybuny będą dostępne ale piłkarze mogą sie czuć nie swojo:)( może to śmiesznie brzmi) , ale głupio tak grać gdy wokoło porozwalane maszyny, pokopane doły itp:):). Przecież specjalnie na mecz nie posprzątają buhehe:).
- Łyko
- Qualità Juventino
No i bardzo dobrze już nie mogłem wytrzymać jak brat się smiał ze na meczach jest tak mało kibiców ( on jest fanem manchesteru) a teraz i graczom będzie się lepiej grało, nie mówi.ąć nic o centrum i restauracjach.....
:twisted:

- KwiAtek
- Juventino
niezle rozwiazanie z tymi 41 tysiaczkami, wreszcie beda komplety widzow, pojemnoscia Delle Alpi bedzie teraz zblizone do Old Trafford, zgadza sie 

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"