"Odchudzone" Delle Alpi

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Risk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2003, 23:08

a powiedzcie mi ilu ludzi mieszka w Turynie i aglomeracji??? 41 tys to i tak bedzie calkiem niezly odsetek ludzi chodzacych na mecze.przynajmniej mi sie tak wydaje.

It's diesel power!
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2003, 23:47

Risk pisze:a powiedzcie mi ilu ludzi mieszka w Turynie i aglomeracji??? 41 tys to i tak bedzie calkiem niezly odsetek ludzi chodzacych na mecze.przynajmniej mi sie tak wydaje.
923 tys. mieszkańców, zespół miejski 2,2 mln mieszkańców (1996).

żródło : http://wiem.onet.pl/wiem/005bb2.html[/b]

alexxxks

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2003, 10:38

No nie wiem!! 41 tys. to troche mało!! Oby sie wszyscy pomieścili!! :D
[/img]

Moja jedyna miłość to...Juve!!!!!!!! :-)
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2003, 16:33

krzyzu pisze:(...)byla propozycja zeby Stadio Comunale wyburzyc i postawic nowe , i wtedy TOrino i Juve Graloby na jednym tak jak jest na San Siro czy Stadio Olimpico , w Turynie duzo kibicow , kluby dziela sie kasa za utrzymanie obiektu(...)
Zapomniałeś wspomnieć że jeszcze do niedawna Juve i Torino grały na jednym stadionie, najpierw na Comunale a potem oba kluby przeniosły się na Delle Alpi. Dopiero kiedy Juve wykupiło Delle Alpi Torino wróciło na Comunale

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Falcon86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2003, 20:39

41 tys to w sam raz i tak nigdy nie było kompletu!! A jak już to rzadko zmniejszenie stadionu wyjdzie Juve na dobre. Ale nie wiem czy trzeba bylo odrazu o tyle zmniejszać. Porzyjemy zobaczymy!!

Sport sól życia !!!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2003, 21:14

Sadze ze 40 tysiecy to dobra ilosc, no moze 45 byla by lepsza ale juz nie bede sie czepial :D Na meczach ligowych i tak nie ma wiecej osob. A przebudowa wyjdzie tylko na dobre, owszem bedzie mniej miejsc ale beda duzo lepsze. Obecnie widocznosc i akustyka Dell Alpi jest slaba, to wszystko zmieni sie po przebudowie. Po za tym stadion bedzie wygladal bardzo ladnie, chyba nwet lepiej niz teraz

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2003, 21:33

Ja też bardzo liczę, że nowy obiekt będzie bez zarzutów. Plan wygląda bardzo imponująco ale nieśpieszmy się z komplemntami. Patrzecie na meczu z Realem padł rekord widzów na Delle Alpi a teraz będzie 40 tys. czy ponad 20 tys. ludzi nieobejrzało by tego meczu. Jednak niezmieni to mojej pozytywnej opini na temat zmniejszenia stadionu.
Jeszcze tak na marginesie, cholernie przwywiązałem się do Delle Alpi :( Mimo, że przebudowa wyjdzie nam na lepsze, będzie mi brakowało widoku naszego stadionu Alpejskiego. Ma swoje zalety :)

Obrazek
ODPOWIEDZ