Serie A (34): Juventus 2-2 Lecce
- Aske
- Juventino
Człowieku zarzucasz starej gwardii, ze im sie grac nie chce? Jesli im sie nie chce, to tylko z powodu trenera. A ty go jeszcze bronisz 0.o Nie pojmuje tego, że znajdują sie jeszcze osoby broniące Ranieriego. To mi zalatuje jakimś syndromem sztokholmskim.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Człowieku, nie bronię go, chciałbym żeby odszedł jak najszybciej ale jest koniec sezonu, to jest piłkarzy praca i kto by ich nie trenował mają grać, zresztą jak może im się nie chcieć grać przez trenera? Jak wszyscy nie dawno go w wywiadach bronili?Aske pisze:Człowieku zarzucasz starej gwardii, ze im sie grac nie chce? Jesli im sie nie chce, to tylko z powodu trenera. A ty go jeszcze bronisz 0.o Nie pojmuje tego, że znajdują sie jeszcze osoby broniące Ranieriego. To mi zalatuje jakimś syndromem sztokholmskim.

W ogóle gdzie człowieku widziałeś, że zarzucam to tylko starej gwardii?

Najlepiej rozpiepszyć ten klub przed końcem sezonu i w następnym grać tylko o Scudetto i Coppa Italia... ale bez Ranieriego
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:13 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aske
- Juventino
Skoro też chcesz jego odejscia to nie miej pretensji do piłkarzy, że robią wszystko, aby to się stało. Nie rozumiesz, ze w obecnej sytuacji każda porażka lub remis jest na wage złota? Pilkarze zdaja sobie z tego sprawe, nie grają w ten sposob z lenistwa.
- Vincitore
- Juventino
Dowieźmy to trzecie miejsce do końca i niech ten sezon się już skończy, bo takiego bałaganu jak obecnie jest w Turynie to nie było chyba nigdy. Wątku ranieriego i zawodników którzy grać w Juventusie nie powinni poruszał nie będę, robiłem to już wielokrotnie, nie chce mi się tego powtarzać. Nikt sobie w tym klubie nie radzi z tą sytuacją. Poulsen i Marchionni mają zmienić oblicze naszej gry w drugiej połowie? Chwała Nedvedowi i Buffonowi że tego meczu nie przegraliśmy. Kibice też widzę że mają dość tej całej farsy. A ranieri to chyba chce skłócić ze sobą wszystkich najlepszych piłkarzy, Trezeguet, Camoranesi, kto następny? Nie wierzę w to co widzę. Po raz kolejny katastrofalnie boki obrony. Przy pierwszym golu Grygera został zdecydowanie z tyłu, a przy wyrównaniu Castillo, Zebina dopuścił do wrzutki, a De Ceglie odpuścił krycie. A Giovinco? To co mi jest żal chłopaka to masakra jakaś. Ma taki potencjał, zamiast się rozwijać to musi siedzieć na ławie bo grande claudio wielki taktyk woli stawiać na Marchionniego czy innych asów.
Tak dla porównania:
Marchionni: Minut w lidze: 1674. 2 Gole, 2 Asysty.
Giovinco: Minut w lidze: 880. 2 gole, 5 Asyst
Wnioski? Zresztą co tutaj trabanta do mercedesa porównywać.
Ciekawe jak będzie wyglądała lewa strona na Milan. Szybko wyleczyć Molinaro i De Ceglie na lewej pomocy? Bo chyba Giovinco jest za mało defensywny
.
Tak dla porównania:
Marchionni: Minut w lidze: 1674. 2 Gole, 2 Asysty.
Giovinco: Minut w lidze: 880. 2 gole, 5 Asyst
Wnioski? Zresztą co tutaj trabanta do mercedesa porównywać.
Ciekawe jak będzie wyglądała lewa strona na Milan. Szybko wyleczyć Molinaro i De Ceglie na lewej pomocy? Bo chyba Giovinco jest za mało defensywny

Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:32 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mrówa
- Juventino
Straszny kwas się ostatnio zrobił wokół Juve, skoro co tydzień można spotkać porcję newsów o nas na portalach typu interia czy wp. Walczyliśmy najpierw o Scudetto, później o 2 miejsce, teraz okazało się, że walczymy o Ligę Mistrzów wogóle...dobrze, że zostało tak mało kolejek do końca bo by się okazało, że walczymy o Puchar UEFA :roll:
To co wyprawia ranieri i nasi niektórzy "piłkarze" to jest jakaś parodia gry w piłkę. Wolałbym oglądać połowę skłądu z Primavery, przynajmniej jestem pewien, że pokazali by więcej ambicji niż nasze grajki. Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
O ranierim nawet nie chce mi się pisać, nigdy nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, w poprzednim sezonie jakoś dawał radę, ale to co robi teraz z naszą drużyną to sabotaż. Nawet jak odejdzie to smród, który zostawi będzie się za nami ciągnął jeszcze w przyszłym sezonie. Siwy, bezczelny typ.
To co wyprawia ranieri i nasi niektórzy "piłkarze" to jest jakaś parodia gry w piłkę. Wolałbym oglądać połowę skłądu z Primavery, przynajmniej jestem pewien, że pokazali by więcej ambicji niż nasze grajki. Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
O ranierim nawet nie chce mi się pisać, nigdy nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, w poprzednim sezonie jakoś dawał radę, ale to co robi teraz z naszą drużyną to sabotaż. Nawet jak odejdzie to smród, który zostawi będzie się za nami ciągnął jeszcze w przyszłym sezonie. Siwy, bezczelny typ.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:36 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aske
- Juventino
Nie rozumiem jakie pretensje mozna miec akurat do tej dwójki... Szczególnie w kontekscie meczu z Lecce.Mrówa pisze: Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
Ale z resztą sie zgadzam.
EDIT: sorry, źle Cię zrozumiałem

Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:44 przez Aske, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mrówa
- Juventino
Źle rozkminiłeś. Chodziło mi o to, że oni dają z siebie wszystko a reszta ma to gdzieś.Aske pisze:Nie rozumiem jakie pretensje mozna miec akurat do tej dwójki... Szczególnie w kontekscie meczu z Lecce.Mrówa pisze: Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
- FalsoVero
- Juventino
Gdyby przez całe zeszłe wakacje i połowę sezonu nie gadali o DNA mistrzów to by nie było tematu ;] . Chętnie zamiast gadali napisałbym coś innego ale nie chce karteczki dostać ;]Lypsky pisze:mateelv pisze:DNA pajaców.Azrael_Juve pisze:No cóż, najlepsze DNA w serie A mają piłkarze z Regginy i Lecce.FalsoVero pisze: Wtedy by zobaczyli, że jednak w drużynei nie ma "DNA" ...nerinka pisze:nie ma DNA jest DNO.Szymek pisze: DNA przegranych, koniec mydlenia oczu.marcinek pisze:potrzebujemy "mistrzow z dna" :rotfl: ...Ile można? Wolę już chyba słuchać Ranieriego.DeViLl0o pisze:I się sprawdziło "mamy DNA mistrzów''
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- FalsoVero
- Juventino
Chyba czegoś nie zrozumiałes :shock: ... Jak już wcześniej pisałem Juve przydałby się zimny prysznic(dla nas to co się teraz dzieję tak owym jest) w postaci p.Uefa może wtedy by ktoś przejrzał na oczy...Szymek pisze:Lypsky, racja, ile można słuchać mydlenia oczu o DNA mistrzów?
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
jak by dobrze pomydlic to bedzie slychac
nie ma sie co spinac o wątek DNA, byl czas zeby plakac nad Juventusem, teraz gdy odejscie treneiro jest przypieczetowane mozna sie posmiac

nie ma sie co spinac o wątek DNA, byl czas zeby plakac nad Juventusem, teraz gdy odejscie treneiro jest przypieczetowane mozna sie posmiac
calma calma
- goly
- Juventino
Spokojnie ogierze, Secco jeszcze nie powiedział ostatniego słowa... Mi tu pachnie przedłużeniem kontraktu o kolejne 2 lata...Pluto pisze: nie ma sie co spinac o wątek DNA, byl czas zeby plakac nad Juventusem, teraz gdy odejscie treneiro jest przypieczetowane mozna sie posmiac
Wracając do meczu. W zasadzie nie chce mi się komentować jak to po raz kolejny daliśmy ciała w meczu z ogórkami. Trudno o jakiś pozytyw. Lecz jeśli miałbym jakiś wymienić to 2 bramki Czecha i Buffon dosyć nieźle się spisał. W drużynie zapanował straszny chaos i mam nadzieje, że komuś uda się to uporządkować. Odejście Claudio było by chyba najlepszym posunięciem, ale w moim mniemaniu dopiero po meczu z Milanem.