Serie A (34): Juventus 2-2 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Aske

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:05

Człowieku zarzucasz starej gwardii, ze im sie grac nie chce? Jesli im sie nie chce, to tylko z powodu trenera. A ty go jeszcze bronisz 0.o Nie pojmuje tego, że znajdują sie jeszcze osoby broniące Ranieriego. To mi zalatuje jakimś syndromem sztokholmskim.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:10

Aske pisze:Człowieku zarzucasz starej gwardii, ze im sie grac nie chce? Jesli im sie nie chce, to tylko z powodu trenera. A ty go jeszcze bronisz 0.o Nie pojmuje tego, że znajdują sie jeszcze osoby broniące Ranieriego. To mi zalatuje jakimś syndromem sztokholmskim.
Człowieku, nie bronię go, chciałbym żeby odszedł jak najszybciej ale jest koniec sezonu, to jest piłkarzy praca i kto by ich nie trenował mają grać, zresztą jak może im się nie chcieć grać przez trenera? Jak wszyscy nie dawno go w wywiadach bronili? :angry:

W ogóle gdzie człowieku widziałeś, że zarzucam to tylko starej gwardii? :/

Najlepiej rozpiepszyć ten klub przed końcem sezonu i w następnym grać tylko o Scudetto i Coppa Italia... ale bez Ranieriego
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:13 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

Aske

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:13

Skoro też chcesz jego odejscia to nie miej pretensji do piłkarzy, że robią wszystko, aby to się stało. Nie rozumiesz, ze w obecnej sytuacji każda porażka lub remis jest na wage złota? Pilkarze zdaja sobie z tego sprawe, nie grają w ten sposob z lenistwa.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:18

Nie rozumiesz, ze w obecnej sytuacji każda porażka lub remis jest na wage złota?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tu widzę bunt jak w bajkach o piratach...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:20

Dowieźmy to trzecie miejsce do końca i niech ten sezon się już skończy, bo takiego bałaganu jak obecnie jest w Turynie to nie było chyba nigdy. Wątku ranieriego i zawodników którzy grać w Juventusie nie powinni poruszał nie będę, robiłem to już wielokrotnie, nie chce mi się tego powtarzać. Nikt sobie w tym klubie nie radzi z tą sytuacją. Poulsen i Marchionni mają zmienić oblicze naszej gry w drugiej połowie? Chwała Nedvedowi i Buffonowi że tego meczu nie przegraliśmy. Kibice też widzę że mają dość tej całej farsy. A ranieri to chyba chce skłócić ze sobą wszystkich najlepszych piłkarzy, Trezeguet, Camoranesi, kto następny? Nie wierzę w to co widzę. Po raz kolejny katastrofalnie boki obrony. Przy pierwszym golu Grygera został zdecydowanie z tyłu, a przy wyrównaniu Castillo, Zebina dopuścił do wrzutki, a De Ceglie odpuścił krycie. A Giovinco? To co mi jest żal chłopaka to masakra jakaś. Ma taki potencjał, zamiast się rozwijać to musi siedzieć na ławie bo grande claudio wielki taktyk woli stawiać na Marchionniego czy innych asów.
Tak dla porównania:
Marchionni: Minut w lidze: 1674. 2 Gole, 2 Asysty.
Giovinco: Minut w lidze: 880. 2 gole, 5 Asyst
Wnioski? Zresztą co tutaj trabanta do mercedesa porównywać.

Ciekawe jak będzie wyglądała lewa strona na Milan. Szybko wyleczyć Molinaro i De Ceglie na lewej pomocy? Bo chyba Giovinco jest za mało defensywny :(.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:32 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:24

Najśmieszniejsze jest to, że Ranieri powiedział że nie stchórzy tak jak jego poprzednik i nie odejdzie z Juve. Gdyby miał odwagę, to przyznałby się do błedów i odszedł... Takie moje zdanie.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:26

Straszny kwas się ostatnio zrobił wokół Juve, skoro co tydzień można spotkać porcję newsów o nas na portalach typu interia czy wp. Walczyliśmy najpierw o Scudetto, później o 2 miejsce, teraz okazało się, że walczymy o Ligę Mistrzów wogóle...dobrze, że zostało tak mało kolejek do końca bo by się okazało, że walczymy o Puchar UEFA :roll:

To co wyprawia ranieri i nasi niektórzy "piłkarze" to jest jakaś parodia gry w piłkę. Wolałbym oglądać połowę skłądu z Primavery, przynajmniej jestem pewien, że pokazali by więcej ambicji niż nasze grajki. Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.

O ranierim nawet nie chce mi się pisać, nigdy nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, w poprzednim sezonie jakoś dawał radę, ale to co robi teraz z naszą drużyną to sabotaż. Nawet jak odejdzie to smród, który zostawi będzie się za nami ciągnął jeszcze w przyszłym sezonie. Siwy, bezczelny typ.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:36 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

Aske

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:29

Mrówa pisze: Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
Nie rozumiem jakie pretensje mozna miec akurat do tej dwójki... Szczególnie w kontekscie meczu z Lecce.

Ale z resztą sie zgadzam.

EDIT: sorry, źle Cię zrozumiałem ;) No dokladnie to samo myśle po prostu
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 13:44 przez Aske, łącznie zmieniany 1 raz.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:30

Aske pisze:
Mrówa pisze: Szkoda patrzeć na miotającego się Nedveda czy Buffona.
Nie rozumiem jakie pretensje mozna miec akurat do tej dwójki... Szczególnie w kontekscie meczu z Lecce.
Źle rozkminiłeś. Chodziło mi o to, że oni dają z siebie wszystko a reszta ma to gdzieś.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 13:53

Lypsky pisze:
mateelv pisze:DNA pajaców.
Azrael_Juve pisze:No cóż, najlepsze DNA w serie A mają piłkarze z Regginy i Lecce.
FalsoVero pisze: Wtedy by zobaczyli, że jednak w drużynei nie ma "DNA" ...
nerinka pisze:nie ma DNA jest DNO.
Szymek pisze: DNA przegranych, koniec mydlenia oczu.
marcinek pisze:potrzebujemy "mistrzow z dna" :rotfl: ...
DeViLl0o pisze:I się sprawdziło "mamy DNA mistrzów''
Ile można? Wolę już chyba słuchać Ranieriego.
Gdyby przez całe zeszłe wakacje i połowę sezonu nie gadali o DNA mistrzów to by nie było tematu ;] . Chętnie zamiast gadali napisałbym coś innego ale nie chce karteczki dostać ;]

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 14:38

Lypsky, racja, ile można słuchać mydlenia oczu o DNA mistrzów?

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 15:09

Szymek pisze:Lypsky, racja, ile można słuchać mydlenia oczu o DNA mistrzów?
Chyba czegoś nie zrozumiałes :shock: ... Jak już wcześniej pisałem Juve przydałby się zimny prysznic(dla nas to co się teraz dzieję tak owym jest) w postaci p.Uefa może wtedy by ktoś przejrzał na oczy...

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 15:32

Jesteś pewien...? Mam wrażenie, że to właśnie Ty nie zrozumiałeś.

Trochę zabawnie to wyszło "słuchać mydlenia oczu", ale wszyscy wiedzą o co chodzi.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 16:06

jak by dobrze pomydlic to bedzie slychac :prochno:

nie ma sie co spinac o wątek DNA, byl czas zeby plakac nad Juventusem, teraz gdy odejscie treneiro jest przypieczetowane mozna sie posmiac

calma calma
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2009, 16:20

Pluto pisze: nie ma sie co spinac o wątek DNA, byl czas zeby plakac nad Juventusem, teraz gdy odejscie treneiro jest przypieczetowane mozna sie posmiac
Spokojnie ogierze, Secco jeszcze nie powiedział ostatniego słowa... Mi tu pachnie przedłużeniem kontraktu o kolejne 2 lata...

Wracając do meczu. W zasadzie nie chce mi się komentować jak to po raz kolejny daliśmy ciała w meczu z ogórkami. Trudno o jakiś pozytyw. Lecz jeśli miałbym jakiś wymienić to 2 bramki Czecha i Buffon dosyć nieźle się spisał. W drużynie zapanował straszny chaos i mam nadzieje, że komuś uda się to uporządkować. Odejście Claudio było by chyba najlepszym posunięciem, ale w moim mniemaniu dopiero po meczu z Milanem.

Zablokowany