Co nowego w kinie?
- pan Zambrotta
- Juventino
A Blair Witch Project oglądałeś? To jest prekursor, od którego REC czerpał wzorce.mateelv pisze:Jestem po REC'u. No po prostu film <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, najlepsze jest to jak pomysłowo został nakręcony. Wszystko z 'oka' amatorskiej kamery. Postacie super, bardzo realistycznie zrobione sceny, trzymał mnie w napięciu do samego końca. Trafił do mnie, bo akcja nie toczy się gdzieś w miejscu odległym tylko zwykłym budynku mieszkalnym, ze zwykłymi ludźmi.
Polecam każdemu, fantastyczna produkcja : )
BWP miał swoją "duszę", co przyprawiało dreszcze samym patrzeniem. Człowiek się boi, mimo, że ludzie łazili po lesie.
REC, mimo, że hiszpański, mocno przypominał mi amerykańskie wersje XXI wieku. Straszył scenami, nie straszył ogólnym klimatem.
Choć nie mówię że był zły.
Po każdym obejrzanym horrorze obiecuję sobie, że nie będę ich już więcej oglądał... po co mam się bać ? ;>
- steru
- Qualità Juventino
Ostatnio obejrzałem kilka filmów więc wypadałoby o nich wspomnieć.
Pierwszy to bajka - Łowcy smoków. Lubię "bajki" i ta przypadła mi do gustu. Dużo bardziej niż Horton. Na uwagę zasługuje fakt, że film powstawał w Europie i jest naprawdę fajny. Polecam!
Don't mess with Zohan. Jak wcześniej lubiłem Sandlera, tak po tym filmie stracił w moich oczach wiele. Totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na żenująco słabym poziomie. Odradzam. Żal sobie ratio psuć :evil:
No i nowy Batman. Powiem szczerze, że rozczarował mnie ten film. Wiele osób zachwyca się Jokerem a dla mnie nic specjalnego ta postać na ekranie nie pokazała. Dla mnie ten zachwyt musi być spowodowany śmiercią aktora odgrywającego jego role, bo chyba niczym więcej.
Pierwszy to bajka - Łowcy smoków. Lubię "bajki" i ta przypadła mi do gustu. Dużo bardziej niż Horton. Na uwagę zasługuje fakt, że film powstawał w Europie i jest naprawdę fajny. Polecam!
Don't mess with Zohan. Jak wcześniej lubiłem Sandlera, tak po tym filmie stracił w moich oczach wiele. Totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na żenująco słabym poziomie. Odradzam. Żal sobie ratio psuć :evil:
No i nowy Batman. Powiem szczerze, że rozczarował mnie ten film. Wiele osób zachwyca się Jokerem a dla mnie nic specjalnego ta postać na ekranie nie pokazała. Dla mnie ten zachwyt musi być spowodowany śmiercią aktora odgrywającego jego role, bo chyba niczym więcej.
- pan Zambrotta
- Juventino
no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów
Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.
A przed chwilą skończyłem oglądać jeszcze starsze "V jak Vendetta". Baaardzo pozytywne i mocne wrażenia.
Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.
A przed chwilą skończyłem oglądać jeszcze starsze "V jak Vendetta". Baaardzo pozytywne i mocne wrażenia.
- steru
- Qualità Juventino
Ja w większości przypadków właśnie tak traktuje filmy. Jako rozrywkę. "Poważne" filmy goszczą na ekranie mojego monitora zdecydowanie rzadziej...Miś Coccolino pisze:no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów![]()
Miś Coccolino pisze:Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.
- pan Zambrotta
- Juventino
Nie chodzi o poważne filmy. To może być nawet komedia, byle była robiona z głową i coś sobą prezentowała.steru pisze:Ja w większości przypadków właśnie tak traktuje filmy. Jako rozrywkę. "Poważne" filmy goszczą na ekranie mojego monitora zdecydowanie rzadziej...Miś Coccolino pisze:no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów![]()
No, ale nowy Batman ? Zohan? takie filmy to nie rozrywka.
Tak samo nie pójdę na Hellboya. Nie mam po co.
co ?steru pisze:Miś Coccolino pisze:Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.

- Nevermind
- Juventino
To teraz ja.. Zaczynami
The Strangers. Typowy thiller. Trzyma w napieciu. Kompletnie niczym mnie nie zaskoczyl. Powiem wiecej bardzo zawiodl. Krotki i slaby..
Nie ma co sie oszukiwac.
Insanitarium-
Krwawa rzez. Rozkoszowalem sie widokiem krwi. Film ani troche straszny nie jest, jednak bardzo dobry na rozluznienie. Widok ludzi zjadajacych swoje jelita moze przykuc uwage
.
Film oceniam pozytywnie. Chociaz jestem osoba ktore latwo nie przerazic. Szczegolnie krwia, wole horrory w klimacie dobrego napiecia i zaskakujacych akcji.
Mumia III-
Jak dla mnie kompletne dno. Film o takim budzecie, a tyle niedoskonalosci.
Zbytnio nie widzialem zadnego pozytywu tego filmu. Tysiac razy gorszy od pierwszej czesci.
Pathology
Ciekawy film.. Kontrowersyjny, ale ciekawy. Mi sie podobal.. Troche chory i czasami schematyczny jednak. Polecam ten film. Trudno mi nazwac gatunek tego filmu..
Warto obejrzec, jednak w pamieci dlugo nie zapadnie..
Loaded-
Cienizna.. Niby mial byc thiller a wyszla taka "kupa".
Chyba jestem za dojrzaly na rodzaj takiego kina
Taken-
Swietny film. Polecam kazdemu.. Szybka akcja, poscigi strzelaniny i bojki. Do tego dochodzi dosc ciekawa fabula.
Widac reke Bessona w tym filmie.
Jak najbardziej polecam !
Harold i Kumar Guantanamo Bay.
Porabana i glupia komedia. Ale smialem sie tak, ze az uszy mi sie trzesly.
Polecam milosnikom idiotycznego humoru
Dzisiaj zamierzam obejrzec - Felon, Hellboy Zlota Armia i moze 30 dni i nocy.
PS: Hulka warto ogladac?
The Strangers. Typowy thiller. Trzyma w napieciu. Kompletnie niczym mnie nie zaskoczyl. Powiem wiecej bardzo zawiodl. Krotki i slaby..
Nie ma co sie oszukiwac.
Insanitarium-
Krwawa rzez. Rozkoszowalem sie widokiem krwi. Film ani troche straszny nie jest, jednak bardzo dobry na rozluznienie. Widok ludzi zjadajacych swoje jelita moze przykuc uwage
Film oceniam pozytywnie. Chociaz jestem osoba ktore latwo nie przerazic. Szczegolnie krwia, wole horrory w klimacie dobrego napiecia i zaskakujacych akcji.
Mumia III-
Jak dla mnie kompletne dno. Film o takim budzecie, a tyle niedoskonalosci.
Zbytnio nie widzialem zadnego pozytywu tego filmu. Tysiac razy gorszy od pierwszej czesci.
Pathology
Ciekawy film.. Kontrowersyjny, ale ciekawy. Mi sie podobal.. Troche chory i czasami schematyczny jednak. Polecam ten film. Trudno mi nazwac gatunek tego filmu..
Warto obejrzec, jednak w pamieci dlugo nie zapadnie..
Loaded-
Cienizna.. Niby mial byc thiller a wyszla taka "kupa".
Chyba jestem za dojrzaly na rodzaj takiego kina
Taken-
Swietny film. Polecam kazdemu.. Szybka akcja, poscigi strzelaniny i bojki. Do tego dochodzi dosc ciekawa fabula.
Widac reke Bessona w tym filmie.
Jak najbardziej polecam !
Harold i Kumar Guantanamo Bay.
Porabana i glupia komedia. Ale smialem sie tak, ze az uszy mi sie trzesly.
Polecam milosnikom idiotycznego humoru

Dzisiaj zamierzam obejrzec - Felon, Hellboy Zlota Armia i moze 30 dni i nocy.
- pan Zambrotta
- Juventino
Oglądasz filmy na wyścigi ? ; )Juventino90 pisze: Dzisiaj zamierzam obejrzec - Felon, Hellboy Zlota Armia i moze 30 dni i nocy.
- Nevermind
- Juventino
Nie. Zwyczajnie nie mam planow na wieczor.
Jutro ogladac nie bede.. Wiec dzisiaj strzela sobie solidna dawke kina.
Nie jest powiedziane, ze obejrze wszystkie. Jednak ktorys z tych trzech wymienionych na 100%.
Jutro ogladac nie bede.. Wiec dzisiaj strzela sobie solidna dawke kina.
Nie jest powiedziane, ze obejrze wszystkie. Jednak ktorys z tych trzech wymienionych na 100%.
Jakbys czytal temat, wiedzialbys.. Ze przed chwila w bardzo krotkim skrocie opisalem ten film..mateelv pisze:Nieznajomi? Oglądał ktoś? Warto? Podobno coś na faktach.
Ostatnio zmieniony 12 września 2008, 15:01 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- steru
- Qualità Juventino
Wiesz wszystko jest kwestią gustu. Ja wychodzę z założenia że każdy nawet najgłupszy film jest robiony z zamiarem dostarczenia rozrywki jakiejś grupie osób. A trzeba przyznać, że przed filmem ciężko ocenić w jakim stopniu mu się to udajeMiś Coccolino pisze:Nie chodzi o poważne filmy. To może być nawet komedia, byle była robiona z głową i coś sobą prezentowała.
No, ale nowy Batman ? Zohan? takie filmy to nie rozrywka.
Tak samo nie pójdę na Hellboya. Nie mam po co.

PstroMiś Coccolino pisze:co ?steru pisze:Miś Coccolino pisze:Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.

A tak na serio to tylko 21 prezentuje poziom o jakim rozmawiamy. Reszta to taka sama strata czasu jak Zohan czy Batman
- pan Zambrotta
- Juventino
No i jestem po 2 z 3 wymienionych filmach. I miałeś rację.steru pisze:A tak na serio to tylko 21 prezentuje poziom o jakim rozmawiamy. Reszta to taka sama strata czasu jak Zohan czy Batman
Na pierwszy ogień idzie Mumia 3. Słabo, rzekłbym, że bardzo słabo jak na takie produkcje. Kompletnie inny klimat niż poprzednie 2 części. Dzięki Mumia 3 zaczynam doceniać jej poprzedniczki. A Jet Li ? pf...
No i Borat. Tu z oceną jest trudniej. Po pierwsze, film przyjemnie by się oglądało, gdyby nie scena bójki Borata z Azamatem :? Matko Boska, oni naprawdę pozwolili urządzić sobie takie gołe "zapasy" ?
Humor Cohena do mnie dociera, bardzo podoba mi się styl Alego G. A kreacja kazachskiego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie była odstraszająca. Kilka motywów nudnych, na siłę. Ale sceny z Żydami, czy jak się wprowadzał do hotelu - bezcenne :lol: .
Poza tym lubię komedie dla kretynów, bo uważam się za pełnoprawnego odbiorcę takich filmów

Ogólnie Borat na mały plus. Taki malutki.
Mamo, czemu w tym roku taka posucha dobrych filmów? :roll:
PS. Ktoś był na "1612" w kinie? jak się podobał ?
- oliver
- Juventino
Tak godny obejrzenia. Steru go tu już polecał ;-). Wczoraj oglądałem królowie ulicy dość ciekawy.Ivory pisze:Polecam film Bankjob. Oparty na faktach.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Nevermind
- Juventino
A ja przed chwila obejrzalem. Dorwac Smarta.
Calkiem mila i sympatyczna komedia
.
A wczesniej Batman, The Dark Knight. Polecam kazdemu.. Film naprawde bardzo dobry. Gdy patrze na gre jokera, az lezka w oku sie kreci, ze tego aktora wiecej juz nie zobaczymy.
Jak nie bede mial lepszych zajec to byc mzoe obejrze Death Race.

Calkiem mila i sympatyczna komedia
A wczesniej Batman, The Dark Knight. Polecam kazdemu.. Film naprawde bardzo dobry. Gdy patrze na gre jokera, az lezka w oku sie kreci, ze tego aktora wiecej juz nie zobaczymy.
Jak nie bede mial lepszych zajec to byc mzoe obejrze Death Race.
Fanom symetrii na pewno sie spodobatabo89 pisze: ale nie po to pisze - chciałem wam polecic świetny film - FELON na prawde kawał dobrego kina
Ostatnio zmieniony 25 września 2008, 19:04 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.