Co nowego w kinie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2008, 15:10

mateelv pisze:Jestem po REC'u. No po prostu film <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, najlepsze jest to jak pomysłowo został nakręcony. Wszystko z 'oka' amatorskiej kamery. Postacie super, bardzo realistycznie zrobione sceny, trzymał mnie w napięciu do samego końca. Trafił do mnie, bo akcja nie toczy się gdzieś w miejscu odległym tylko zwykłym budynku mieszkalnym, ze zwykłymi ludźmi.
Polecam każdemu, fantastyczna produkcja : )
A Blair Witch Project oglądałeś? To jest prekursor, od którego REC czerpał wzorce.

BWP miał swoją "duszę", co przyprawiało dreszcze samym patrzeniem. Człowiek się boi, mimo, że ludzie łazili po lesie.
REC, mimo, że hiszpański, mocno przypominał mi amerykańskie wersje XXI wieku. Straszył scenami, nie straszył ogólnym klimatem.
Choć nie mówię że był zły.

Po każdym obejrzanym horrorze obiecuję sobie, że nie będę ich już więcej oglądał... po co mam się bać ? ;>

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2008, 23:00

Ostatnio obejrzałem kilka filmów więc wypadałoby o nich wspomnieć.

Pierwszy to bajka - Łowcy smoków. Lubię "bajki" i ta przypadła mi do gustu. Dużo bardziej niż Horton. Na uwagę zasługuje fakt, że film powstawał w Europie i jest naprawdę fajny. Polecam!

Don't mess with Zohan. Jak wcześniej lubiłem Sandlera, tak po tym filmie stracił w moich oczach wiele. Totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, na żenująco słabym poziomie. Odradzam. Żal sobie ratio psuć :evil:

No i nowy Batman. Powiem szczerze, że rozczarował mnie ten film. Wiele osób zachwyca się Jokerem a dla mnie nic specjalnego ta postać na ekranie nie pokazała. Dla mnie ten zachwyt musi być spowodowany śmiercią aktora odgrywającego jego role, bo chyba niczym więcej.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 00:31

no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów :smile:

Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.

A przed chwilą skończyłem oglądać jeszcze starsze "V jak Vendetta". Baaardzo pozytywne i mocne wrażenia.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 10:14

Miś Coccolino pisze:no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów :smile:
Ja w większości przypadków właśnie tak traktuje filmy. Jako rozrywkę. "Poważne" filmy goszczą na ekranie mojego monitora zdecydowanie rzadziej...
Miś Coccolino pisze:Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.
:smile:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 14:24

steru pisze:
Miś Coccolino pisze:no steru, ale żeś sobie filmy wybrał... kilka godzin wyrwane z życiorysu. Potem się nie dziw, że jesteś o kilka godzin starszy, a nic nie wyniosłes z filmów :smile:
Ja w większości przypadków właśnie tak traktuje filmy. Jako rozrywkę. "Poważne" filmy goszczą na ekranie mojego monitora zdecydowanie rzadziej...
Nie chodzi o poważne filmy. To może być nawet komedia, byle była robiona z głową i coś sobą prezentowała.
No, ale nowy Batman ? Zohan? takie filmy to nie rozrywka.
Tak samo nie pójdę na Hellboya. Nie mam po co.
steru pisze:
Miś Coccolino pisze:Ja zabieram się za 21, Mumię 3 i... Borata. Tak, wiem - obciach. Ale nadrobię zaległości.
co ? :prochno:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 14:26

To teraz ja.. Zaczynami
The Strangers. Typowy thiller. Trzyma w napieciu. Kompletnie niczym mnie nie zaskoczyl. Powiem wiecej bardzo zawiodl. Krotki i slaby..
Nie ma co sie oszukiwac.

Insanitarium-
Krwawa rzez. Rozkoszowalem sie widokiem krwi. Film ani troche straszny nie jest, jednak bardzo dobry na rozluznienie. Widok ludzi zjadajacych swoje jelita moze przykuc uwage :smile: .
Film oceniam pozytywnie. Chociaz jestem osoba ktore latwo nie przerazic. Szczegolnie krwia, wole horrory w klimacie dobrego napiecia i zaskakujacych akcji.

Mumia III-
Jak dla mnie kompletne dno. Film o takim budzecie, a tyle niedoskonalosci.
Zbytnio nie widzialem zadnego pozytywu tego filmu. Tysiac razy gorszy od pierwszej czesci.

Pathology
Ciekawy film.. Kontrowersyjny, ale ciekawy. Mi sie podobal.. Troche chory i czasami schematyczny jednak. Polecam ten film. Trudno mi nazwac gatunek tego filmu..
Warto obejrzec, jednak w pamieci dlugo nie zapadnie..

Loaded-
Cienizna.. Niby mial byc thiller a wyszla taka "kupa".
Chyba jestem za dojrzaly na rodzaj takiego kina

Taken-
Swietny film. Polecam kazdemu.. Szybka akcja, poscigi strzelaniny i bojki. Do tego dochodzi dosc ciekawa fabula.
Widac reke Bessona w tym filmie.
Jak najbardziej polecam !

Harold i Kumar Guantanamo Bay.
Porabana i glupia komedia. Ale smialem sie tak, ze az uszy mi sie trzesly.
Polecam milosnikom idiotycznego humoru ;)

Dzisiaj zamierzam obejrzec - Felon, Hellboy Zlota Armia i moze 30 dni i nocy.

PS: Hulka warto ogladac?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 14:47

Juventino90 pisze: Dzisiaj zamierzam obejrzec - Felon, Hellboy Zlota Armia i moze 30 dni i nocy.
PS: Hulka warto ogladac?
Oglądasz filmy na wyścigi ? ; )

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 14:49

Nie. Zwyczajnie nie mam planow na wieczor.
Jutro ogladac nie bede.. Wiec dzisiaj strzela sobie solidna dawke kina.

Nie jest powiedziane, ze obejrze wszystkie. Jednak ktorys z tych trzech wymienionych na 100%.
mateelv pisze:Nieznajomi? Oglądał ktoś? Warto? Podobno coś na faktach.
Jakbys czytal temat, wiedzialbys.. Ze przed chwila w bardzo krotkim skrocie opisalem ten film..
Ostatnio zmieniony 12 września 2008, 15:01 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 14:51

Nieznajomi? Oglądał ktoś? Warto? Podobno coś na faktach.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2008, 15:20

Miś Coccolino pisze:Nie chodzi o poważne filmy. To może być nawet komedia, byle była robiona z głową i coś sobą prezentowała.
No, ale nowy Batman ? Zohan? takie filmy to nie rozrywka.
Tak samo nie pójdę na Hellboya. Nie mam po co.
Wiesz wszystko jest kwestią gustu. Ja wychodzę z założenia że każdy nawet najgłupszy film jest robiony z zamiarem dostarczenia rozrywki jakiejś grupie osób. A trzeba przyznać, że przed filmem ciężko ocenić w jakim stopniu mu się to udaje ;)
Miś Coccolino pisze:
steru pisze:
co ? :prochno:
Pstro :whistle: :wink:

A tak na serio to tylko 21 prezentuje poziom o jakim rozmawiamy. Reszta to taka sama strata czasu jak Zohan czy Batman

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 września 2008, 00:16

steru pisze:A tak na serio to tylko 21 prezentuje poziom o jakim rozmawiamy. Reszta to taka sama strata czasu jak Zohan czy Batman
No i jestem po 2 z 3 wymienionych filmach. I miałeś rację.

Na pierwszy ogień idzie Mumia 3. Słabo, rzekłbym, że bardzo słabo jak na takie produkcje. Kompletnie inny klimat niż poprzednie 2 części. Dzięki Mumia 3 zaczynam doceniać jej poprzedniczki. A Jet Li ? pf...

No i Borat. Tu z oceną jest trudniej. Po pierwsze, film przyjemnie by się oglądało, gdyby nie scena bójki Borata z Azamatem :? Matko Boska, oni naprawdę pozwolili urządzić sobie takie gołe "zapasy" ?
Humor Cohena do mnie dociera, bardzo podoba mi się styl Alego G. A kreacja kazachskiego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie była odstraszająca. Kilka motywów nudnych, na siłę. Ale sceny z Żydami, czy jak się wprowadzał do hotelu - bezcenne :lol: .
Poza tym lubię komedie dla kretynów, bo uważam się za pełnoprawnego odbiorcę takich filmów :whistle:
Ogólnie Borat na mały plus. Taki malutki.

Mamo, czemu w tym roku taka posucha dobrych filmów? :roll:

PS. Ktoś był na "1612" w kinie? jak się podobał ?

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 11:52

Miś Coccolino pisze:
PS. Ktoś był na "1612" w kinie? jak się podobał ?
Nie byłem w kinie, ale oglądałem. Komedia z elementami s-f.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2008, 16:05

Polecam film Bankjob. Oparty na faktach.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2008, 16:17

Ivory pisze:Polecam film Bankjob. Oparty na faktach.
Tak godny obejrzenia. Steru go tu już polecał ;-). Wczoraj oglądałem królowie ulicy dość ciekawy.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2008, 18:26

A ja przed chwila obejrzalem. Dorwac Smarta.
Calkiem mila i sympatyczna komedia :wink: .

A wczesniej Batman, The Dark Knight. Polecam kazdemu.. Film naprawde bardzo dobry. Gdy patrze na gre jokera, az lezka w oku sie kreci, ze tego aktora wiecej juz nie zobaczymy.

Jak nie bede mial lepszych zajec to byc mzoe obejrze Death Race.
tabo89 pisze: ale nie po to pisze - chciałem wam polecic świetny film - FELON na prawde kawał dobrego kina
Fanom symetrii na pewno sie spodoba :wink:
Ostatnio zmieniony 25 września 2008, 19:04 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ