Serie A (9): Napoli 3-1 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino

mecz 9 kolejki Serie A: Napoli - JUVENTUS
Czas:
2007-10-27 (sobota)
Godzina 20:30
Miejsce:
Stadio San Paolo
Pizzale Vincenzo Tecchio, 80125 Napoli
Pojemność 78 210
O przeciwniku:
Barwy: Niebieskie
Pełna nazwa: Società Sportiva Calcio Napoli Spa
Przydomek: Azzurri
Adres: Via Alcide De Gasperi 33 - 80133 Napoli
Prezydent: Aurelio De Laurentiis
Trener: Edoardo Reja
strona internetowa
Sukcesy:
• zdobywca Pucharu UEFA: 1989
• 2 razy mistrz Włoch: 1987, 1990
• 3 razy zdobywca Pucharu Włoch: 1962, 1976, 1987
• zdobywca Superpucharu Włoch: 1990
• zdobywca Copa delle Alpi: 1966
Ostatnie mecze Napoli:
20 października 2007
Roma Napoli 4 : 4
6 października 2007
Inter Napoli 2 : 1
30 września 2007
Napoli Genoa 1 : 2
Aktualna sytuacja w tabeli:
2. Juventus FC
.....................
.....................
8. Napoli SSC
mecz na żywo w TV:
Boom Sport One
DigitAlb SuperSport 1
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 1
Sky Sport Italia 16:9
Sport 1 (Ned)
TV Avala
Przewidywane składy

zapowiedź video by bukol87:
Sciagnij
Ogladaj
temat na forum
źródła: www.juvepoland.com, www.seriea.pl, www.liveonsat.com, www.sscnapoli.it, www.wikipedia.pl, www.gazzetta.it
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
Ostatnio zmieniony 27 października 2007, 22:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mr Cezary
- Juventino
Bardzo trudne spotkanie. Już w zeszłym roku nie szło nam na San Paolo, a przecież teraz Napoli ma jeszcze silniejszy skład. W dodatku zarówno Blasi, jak i Zalayeta będą podwójnie zmotywowani, by udowodnić byłym pracodawcom, że zbyt pochopnie się ich pozbyli. Myślę jednak, że mimo tylu niesprzyjających sytuacji (brak Nedveda) mimo wszystko uda nam się wywieźć z Neapolu 3 pkt. Zakładam, że Napoli strzeli nam bramkę, więc myślę, że skromne 2-1 dla Juve, bo bardzo, bardzo wyczerpującym meczu, jednak będzie :-D FORZA JUVE !!!
- SirRose
- Juventino
Ja mam szczera nadzieje na 1:0 dla nas, to niewatpliwie bedzie bardzo trudny mecz, Napoli pokazalo co potrafi w meczu z Roma. Jesli bedziemy grac uwaznie w obronie to sadze ze skromne zwyciestwo z Neapolu wywieziemy. Pozdrawiam 

- sushi
- Juventino
Będzie cieżko ale myślę że 3 pkt przyjadą do Turynu dla mnie istotne jest to żeby z tyłu było zero tak samo w meczu z Empoli no i bym się ucieszył jak by tak było z Interem ale pożyjemy zobaczymy mam nadzieje że jutro wrócą na fotel lidera
Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
- Dominik10
- Juventino
Koelejny mecz z srednim zespolem ale o wielkich tradycjach. W tym sezonie podopiecznie Eduardo Reja grają bardzo dobrze a wszyscy dobrze wiemy ze ich najlepszym strzelcem jest nasz byly zawodnik Marcelo Zalayeta. Mam naddzieje, ze tak jak w spotkaniu z Fiorentina były piłkjarz nasz zbytnio nie skrzywdzi. Powinnismy ten mecz wygrac aby myslec o gonitwie za Interem..
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Myśląc pozytywnie po slabszym spotkaniu w ostatniej kolejce powinniśmy skromnie wygrać z Napoli. Będzie ciężko, bo z tym zespołem nie grało się nigdy dobrze, chociaż w Serie B wygrywaliśmy swó ostatni mecz. Trzeba uważać przede wszystkim jeśli chodzi o formację defensywną, Azzurri strzelają w tym sezonie (za)dużo bramek, często za sprawą naszego byłego zawodnika - Zalayety. Mam nadzieję, że Del Piero coś strzeli, bo zapowiada się ciekawy sezon (może z naszym kapitanem w roli głównej?). Jeśli chodzi o przewidywane składy to wydaje mi się, iż bardziej brawdopodobny jest występ Iaquinty niż Palladino...
Forza Juve!
Forza Juve!
- darek
- Juventino
No łatwo nie będzie na pewno. Napoli to dobry, poukładany zespół. Są na 8 pozycji w tabeli. Mecz po prostu trzeba wygrać, tak jak następny z empoli, bo później inter. A jak wiadomo z nimi nie będzie prościutko coś ugrać. Rzeczywiście nie wiadomo jak to będzie z Palladino. Chciałbym żeby zagrał bo widać że chłopak się stara. Jak wejdzie to zawsze coś szarpnie. Byłoby dobrze gdyby wszedł w 1 składzie a jeśli nie będzie mu szło zawsze jest Iaquinta. Pożyjemy zobaczymy. FORZA JUVE
- Adi666666
- Juventino
Mecz na Stadio San Paolo będzie bardzo ciężki i ogromnie ważny bowiem w 9 kolejce nasi najwięksi rywale mają również ciężkie mecze Milan - Roma, Palermo - Inter, Genoa - Fiorentina , dużo może się pozmieniać w czubie tabeli
trzeba uważać na kontuzje oraz kartki bo za tydzień najważniejszy dla Nas mecz w sezonie z Interem Mediolan.
W związku z nieobecnością Pavla Nedveda oraz nie najlepszą ostatnio formą Hasana Salihamidzica, postawiłbym w tym meczu na Palladino, który niewątpliwie będzie chciał się pokazać w swoim rodzinnym mieście, oraz wracającego do składu Iaquinte. Wydaje mi się, że kluczową rolę w tym meczu będzie miała gra na skrzydłach, w meczu z Genoą tej gry praktycznie nie było i dlatego Trezegeut był niewidoczny i to właśnie on powinien zagrać obok pokrzepionego po podpisaniu kontraktu i odmłodzonego nową fryzurą Del Piero. Liczę na kolejny dobry występ Legrottaglie. Wydaje mi się, że mecz zakończy się wynikiem 1-1 tak jak z Romą i Fiorentiną na wyjazdach, obym się mylił
W związku z nieobecnością Pavla Nedveda oraz nie najlepszą ostatnio formą Hasana Salihamidzica, postawiłbym w tym meczu na Palladino, który niewątpliwie będzie chciał się pokazać w swoim rodzinnym mieście, oraz wracającego do składu Iaquinte. Wydaje mi się, że kluczową rolę w tym meczu będzie miała gra na skrzydłach, w meczu z Genoą tej gry praktycznie nie było i dlatego Trezegeut był niewidoczny i to właśnie on powinien zagrać obok pokrzepionego po podpisaniu kontraktu i odmłodzonego nową fryzurą Del Piero. Liczę na kolejny dobry występ Legrottaglie. Wydaje mi się, że mecz zakończy się wynikiem 1-1 tak jak z Romą i Fiorentiną na wyjazdach, obym się mylił

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Pilekww
- Juventino
Napoli w tym sezonie radzi sobie na prawdę świetnie. W dodatku ostatni mecz z Roma to konkretna informacja że łatwo nie będzie. My nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek strate punktową, tylko zwycięstwo się liczy.
Wiem że bedzie trudno ale trzeba zapomniec o meczu z Interem tylko koncentrowac się na Napoli, wygrana da nam dobre morale na najważnieszy mecz sezonu.
Brame walnie Palladino i pewno DP
FORZA JUVE!!
Wiem że bedzie trudno ale trzeba zapomniec o meczu z Interem tylko koncentrowac się na Napoli, wygrana da nam dobre morale na najważnieszy mecz sezonu.
Brame walnie Palladino i pewno DP
FORZA JUVE!!
- Mati
- Juventino
Zgodzę się że mecz będzie bardzo trudny z kilku powodów, Napoli to drużyna z dużą tradycją i na pewno będzie chciała potwierdzić że nieprzypadkowo była bardzo silną ekipą i nadal trzeba na nią uważać, są w dobrej formie i mają to samo co my - czyli dużą ambicję, w dodatku Juventini zagrają pod małą presją przyszłego meczu z Interem.
Trochę boję się ze za dużo mówi sie ostatnio o czwartolistopadowym meczu niż o następnym pojedynku.
Trzeba będzie uważać na dobry duet napastników - Lavezziego i naszego Zalayete.
Będziemy mocno osłabieni, bez Andrade, Boumsonga, Camora , Marchionniego (a jednak nasi skrzydłowi dostali powołania
) i Nedveda a przede wszystkim bez Ranieriego.Mam nadzieję że pomocnicy staną na wysokości zadania, a właściwie partner Zanettiego, bo o dyspozycję doświadczonego Włocha wcale sie nie boję.Oby Alex potwierdził że nowa fryzura, kontrakt oraz narodziny Tobiasa przełożą sie na jego dobrą formę.Trzeba zrobic wszystko, by trzy punkty powędrowały do Turynu.
Trochę boję się ze za dużo mówi sie ostatnio o czwartolistopadowym meczu niż o następnym pojedynku.
Trzeba będzie uważać na dobry duet napastników - Lavezziego i naszego Zalayete.
Będziemy mocno osłabieni, bez Andrade, Boumsonga, Camora , Marchionniego (a jednak nasi skrzydłowi dostali powołania

Ostatnio zmieniony 27 października 2007, 17:05 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sapo
- Juventino
mimo oslabien mam nadzieje ze pojdziemy za ciosem i wygramy kolejny meczyk - licze na bramki Alexa i Treze
Alex zeby poczul sie pewniej a Treze zeby wyszedl na samodzielne prowadzenie w klasyfikacji strzelcow
oczywiscie licze takze na potkniecia Interu i Romy 

- Wojt
- Juventino
Z Napoli nigdy nie gra się łatwo. Mają oni bardzo groźny atak, więc Legro będzie musiał dać z siebie 100%. Obiektywnie patrząc, faworyt jest jeden - Juventus. Jednak ja myślę, że błękitni pokażą w tym meczu zęby, uskrzydleni remisem z Romą. Stawiam na bezbramkowy remis.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Tomekjuve
- Juventino
Ja myśle, że JUVE powalczy na San Paolo i wywiezie z tego trudnego terenu 3 pkt. Będzie to ciężki mecz oraz mecz walki. Napoli wzmocniło sie i napewno nie odda punktów za darmo. A Blasi i Zalayeta beda chcieli pokazać, że JUVE żle zrobiło sprzedająć ich. Chciałbym żeby JUVE zwyciężyło 2:1 po bramkach Trezegueta oraz Palladino.
FORZA GRANED JUVE. TI AMO JUVE. TIFOSI POLACCHI.
- JuveLethal
- Qualità Juventino
Dlaczego nie zagra Zebina ? Sa przeciez problemy z obrona w Juve...
- Vincitore
- Juventino
To będzie piekielny mecz. Gorąca atmosfera na San Paolo gdzie ostatnio grało nam się bardzo ale to bardzo ciężko, dodając do tego dobrą formę Napoli, naszą średnią grę, i braki w zespołach szczególnie ten największy - Ranieri to będzie bardzo ciężko o to co stamtąd mamy zamiar wywieźć. Liczę na naszą cyniczność jak to raczą nas hojnie obdarowywać zagadnieniami na temat naszej drużyny komentatorzy w Canal+. Lavezzi, Hamsik to bardzo ciekawi piłkarze a do tego zawsze groźny Zalayeta który będzie miał wielką ochotę pokonać Gigiego na którego wprost miło patrzeć z jakim spokojem zgarnia wszystkie wrzutki. Serce podpowiada nasze zwycięstwo którego wręcz pragnę, jednak rozsądek nakazuje mieć dystans przed tym ciężkim meczem który nas czeka.
FORZA JUVENTUS!
FORZA JUVENTUS!