Serie A (9): Napoli 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 14:34

Obrazek

mecz 9 kolejki Serie A: Napoli - JUVENTUS

Czas:

2007-10-27 (sobota)
Godzina 20:30

Miejsce:

Stadio San Paolo
Pizzale Vincenzo Tecchio, 80125 Napoli
Pojemność 78 210

O przeciwniku:

Barwy: Niebieskie
Pełna nazwa: Società Sportiva Calcio Napoli Spa
Przydomek: Azzurri
Adres: Via Alcide De Gasperi 33 - 80133 Napoli
Prezydent: Aurelio De Laurentiis
Trener: Edoardo Reja
strona internetowa

Sukcesy:
• zdobywca Pucharu UEFA: 1989
• 2 razy mistrz Włoch: 1987, 1990
• 3 razy zdobywca Pucharu Włoch: 1962, 1976, 1987
• zdobywca Superpucharu Włoch: 1990
• zdobywca Copa delle Alpi: 1966

Ostatnie mecze Napoli:

20 października 2007
Roma Napoli 4 : 4

6 października 2007
Inter Napoli 2 : 1

30 września 2007
Napoli Genoa 1 : 2

Aktualna sytuacja w tabeli:

2. Juventus FC
.....................
.....................
8. Napoli SSC

mecz na żywo w TV:

Boom Sport One
DigitAlb SuperSport 1
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 1
Sky Sport Italia 16:9
Sport 1 (Ned)
TV Avala

Przewidywane składy

Obrazek Obrazek

zapowiedź video by bukol87:

Sciagnij

Ogladaj

temat na forum

źródła: www.juvepoland.com, www.seriea.pl, www.liveonsat.com, www.sscnapoli.it, www.wikipedia.pl, www.gazzetta.it

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
Ostatnio zmieniony 27 października 2007, 22:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 15:01

Bardzo trudne spotkanie. Już w zeszłym roku nie szło nam na San Paolo, a przecież teraz Napoli ma jeszcze silniejszy skład. W dodatku zarówno Blasi, jak i Zalayeta będą podwójnie zmotywowani, by udowodnić byłym pracodawcom, że zbyt pochopnie się ich pozbyli. Myślę jednak, że mimo tylu niesprzyjających sytuacji (brak Nedveda) mimo wszystko uda nam się wywieźć z Neapolu 3 pkt. Zakładam, że Napoli strzeli nam bramkę, więc myślę, że skromne 2-1 dla Juve, bo bardzo, bardzo wyczerpującym meczu, jednak będzie :-D FORZA JUVE !!!

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 15:16

Ja mam szczera nadzieje na 1:0 dla nas, to niewatpliwie bedzie bardzo trudny mecz, Napoli pokazalo co potrafi w meczu z Roma. Jesli bedziemy grac uwaznie w obronie to sadze ze skromne zwyciestwo z Neapolu wywieziemy. Pozdrawiam :)

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 15:51

Będzie cieżko ale myślę że 3 pkt przyjadą do Turynu dla mnie istotne jest to żeby z tyłu było zero tak samo w meczu z Empoli no i bym się ucieszył jak by tak było z Interem ale pożyjemy zobaczymy mam nadzieje że jutro wrócą na fotel lidera

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 16:15

Koelejny mecz z srednim zespolem ale o wielkich tradycjach. W tym sezonie podopiecznie Eduardo Reja grają bardzo dobrze a wszyscy dobrze wiemy ze ich najlepszym strzelcem jest nasz byly zawodnik Marcelo Zalayeta. Mam naddzieje, ze tak jak w spotkaniu z Fiorentina były piłkjarz nasz zbytnio nie skrzywdzi. Powinnismy ten mecz wygrac aby myslec o gonitwie za Interem..

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 16:59

Myśląc pozytywnie po slabszym spotkaniu w ostatniej kolejce powinniśmy skromnie wygrać z Napoli. Będzie ciężko, bo z tym zespołem nie grało się nigdy dobrze, chociaż w Serie B wygrywaliśmy swó ostatni mecz. Trzeba uważać przede wszystkim jeśli chodzi o formację defensywną, Azzurri strzelają w tym sezonie (za)dużo bramek, często za sprawą naszego byłego zawodnika - Zalayety. Mam nadzieję, że Del Piero coś strzeli, bo zapowiada się ciekawy sezon (może z naszym kapitanem w roli głównej?). Jeśli chodzi o przewidywane składy to wydaje mi się, iż bardziej brawdopodobny jest występ Iaquinty niż Palladino...
Forza Juve!

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 18:24

No łatwo nie będzie na pewno. Napoli to dobry, poukładany zespół. Są na 8 pozycji w tabeli. Mecz po prostu trzeba wygrać, tak jak następny z empoli, bo później inter. A jak wiadomo z nimi nie będzie prościutko coś ugrać. Rzeczywiście nie wiadomo jak to będzie z Palladino. Chciałbym żeby zagrał bo widać że chłopak się stara. Jak wejdzie to zawsze coś szarpnie. Byłoby dobrze gdyby wszedł w 1 składzie a jeśli nie będzie mu szło zawsze jest Iaquinta. Pożyjemy zobaczymy. FORZA JUVE

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 18:52

Mecz na Stadio San Paolo będzie bardzo ciężki i ogromnie ważny bowiem w 9 kolejce nasi najwięksi rywale mają również ciężkie mecze Milan - Roma, Palermo - Inter, Genoa - Fiorentina , dużo może się pozmieniać w czubie tabeli :wink: trzeba uważać na kontuzje oraz kartki bo za tydzień najważniejszy dla Nas mecz w sezonie z Interem Mediolan.

W związku z nieobecnością Pavla Nedveda oraz nie najlepszą ostatnio formą Hasana Salihamidzica, postawiłbym w tym meczu na Palladino, który niewątpliwie będzie chciał się pokazać w swoim rodzinnym mieście, oraz wracającego do składu Iaquinte. Wydaje mi się, że kluczową rolę w tym meczu będzie miała gra na skrzydłach, w meczu z Genoą tej gry praktycznie nie było i dlatego Trezegeut był niewidoczny i to właśnie on powinien zagrać obok pokrzepionego po podpisaniu kontraktu i odmłodzonego nową fryzurą Del Piero. Liczę na kolejny dobry występ Legrottaglie. Wydaje mi się, że mecz zakończy się wynikiem 1-1 tak jak z Romą i Fiorentiną na wyjazdach, obym się mylił :pray:

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 18:52

Napoli w tym sezonie radzi sobie na prawdę świetnie. W dodatku ostatni mecz z Roma to konkretna informacja że łatwo nie będzie. My nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek strate punktową, tylko zwycięstwo się liczy.
Wiem że bedzie trudno ale trzeba zapomniec o meczu z Interem tylko koncentrowac się na Napoli, wygrana da nam dobre morale na najważnieszy mecz sezonu.
Brame walnie Palladino i pewno DP

FORZA JUVE!!

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 19:26

Zgodzę się że mecz będzie bardzo trudny z kilku powodów, Napoli to drużyna z dużą tradycją i na pewno będzie chciała potwierdzić że nieprzypadkowo była bardzo silną ekipą i nadal trzeba na nią uważać, są w dobrej formie i mają to samo co my - czyli dużą ambicję, w dodatku Juventini zagrają pod małą presją przyszłego meczu z Interem.
Trochę boję się ze za dużo mówi sie ostatnio o czwartolistopadowym meczu niż o następnym pojedynku.
Trzeba będzie uważać na dobry duet napastników - Lavezziego i naszego Zalayete.

Będziemy mocno osłabieni, bez Andrade, Boumsonga, Camora , Marchionniego (a jednak nasi skrzydłowi dostali powołania :)) i Nedveda a przede wszystkim bez Ranieriego.Mam nadzieję że pomocnicy staną na wysokości zadania, a właściwie partner Zanettiego, bo o dyspozycję doświadczonego Włocha wcale sie nie boję.Oby Alex potwierdził że nowa fryzura, kontrakt oraz narodziny Tobiasa przełożą sie na jego dobrą formę.Trzeba zrobic wszystko, by trzy punkty powędrowały do Turynu.
Ostatnio zmieniony 27 października 2007, 17:05 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 19:59

mimo oslabien mam nadzieje ze pojdziemy za ciosem i wygramy kolejny meczyk - licze na bramki Alexa i Treze :D Alex zeby poczul sie pewniej a Treze zeby wyszedl na samodzielne prowadzenie w klasyfikacji strzelcow :) oczywiscie licze takze na potkniecia Interu i Romy ;)

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 20:07

Z Napoli nigdy nie gra się łatwo. Mają oni bardzo groźny atak, więc Legro będzie musiał dać z siebie 100%. Obiektywnie patrząc, faworyt jest jeden - Juventus. Jednak ja myślę, że błękitni pokażą w tym meczu zęby, uskrzydleni remisem z Romą. Stawiam na bezbramkowy remis.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Tomekjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 22:01

Ja myśle, że JUVE powalczy na San Paolo i wywiezie z tego trudnego terenu 3 pkt. Będzie to ciężki mecz oraz mecz walki. Napoli wzmocniło sie i napewno nie odda punktów za darmo. A Blasi i Zalayeta beda chcieli pokazać, że JUVE żle zrobiło sprzedająć ich. Chciałbym żeby JUVE zwyciężyło 2:1 po bramkach Trezegueta oraz Palladino.

FORZA GRANED JUVE. TI AMO JUVE. TIFOSI POLACCHI.
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 22:07

Dlaczego nie zagra Zebina ? Sa przeciez problemy z obrona w Juve...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2007, 22:55

To będzie piekielny mecz. Gorąca atmosfera na San Paolo gdzie ostatnio grało nam się bardzo ale to bardzo ciężko, dodając do tego dobrą formę Napoli, naszą średnią grę, i braki w zespołach szczególnie ten największy - Ranieri to będzie bardzo ciężko o to co stamtąd mamy zamiar wywieźć. Liczę na naszą cyniczność jak to raczą nas hojnie obdarowywać zagadnieniami na temat naszej drużyny komentatorzy w Canal+. Lavezzi, Hamsik to bardzo ciekawi piłkarze a do tego zawsze groźny Zalayeta który będzie miał wielką ochotę pokonać Gigiego na którego wprost miło patrzeć z jakim spokojem zgarnia wszystkie wrzutki. Serce podpowiada nasze zwycięstwo którego wręcz pragnę, jednak rozsądek nakazuje mieć dystans przed tym ciężkim meczem który nas czeka.

FORZA JUVENTUS!

Zablokowany