Serie B (9): JUVENTUS 1-0 Frosinone

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojfi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 09:06

Prawdopodobnie Juve wygra ale mecz powinien byc niezly! oby nikt z Juve nie dostal czerwonej kartki!!

Pozdro dla fanow Juve Wojfi

tomkoz11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 11:03

Niby Frosinone Calcio to cieńki klub jednak rok temu zajął w Serie C1 drugą lokatę tuż za Napoli Soccer i wygrał mecze barażowe o Serie B z AC Sangiovannese i US Grosetto. Canarini (kanarki), bo tak są zwani we Włoszech przez zółte stroje domowe według mnie nie powinni sprawić jednak Starej Damie problemu, a i mam nadzieję, że Alex się przełamie i strzeli swą 200 bramkę. :wink:

PS. Gdyby kogoś interesował aktualny skład Frosinone Calcio to podaję link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frosinone_ ... team_squad

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 11:04

Wszyscy chcą łatwego zwyciestwa Juve i są o tym przekonani (ja też), ale patrząc na tabelę to Frosinone jest porównywalne z Triestiną czy Treviso...
No i ma solidnego napastnika - a to właśnie skuteczności brakowało tym drużynom do wywalczenia punktu w meczu z Juve.
Nie musi być tak gładko wcale.

Osobiście po raz kolejny liczę na grę Bojinova przez przynajmniej 60 minut - a Marchionniego przez połowę spotkania.

Dirty mind
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 15:06

Venomik pisze:Osobiście po raz kolejny liczę na grę Bojinova przez przynajmniej 60 minut - a Marchionniego przez połowę spotkania.
A ja osobiscie chcialbym aby wreszcie Palladino dostal swoja szanse gry :!: A ogolnie co do meczu, to oczywiscie w gre nie wchodzi inny rezultat jak tylko nasze zwyciestwo... tylko tym razem przydalo by sie w lepszym stylu :whistle:

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 16:33

Ja licze na to iż w końcu ujrzymy zgraną drużyną, które konsekwetnie będzie dążyć do zwycięstwa. Oczywiście chciałbym łatwego i wysokiego zwycięstwa, ale jak to powiedział lider zespołu Frosinone, Massimo Margiotta: "w Serie B każdy może pokonać każdego, bez względu na siłę czy klasę zespołu". Dlatego też musimy grać uważnie w defensywie i szybko w ofensywie. Również jak Venomik chciałbym ujrzeć na boisku Bożinova, który mógłby w końcu udowodnić swój potencjał, z drugiej jednak strony nie mogę się doczekać 200 bramki Alexa. Wybór zostawiam panu Didierowi... Forza ragazzi!!!

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 16:44

Nie będę pisał Bóg wie czego bowiem rywala nie znam - tak jak na stronie głównej napisano największa gwiazdą Frosinone jest Massimo Margiotta którego pamietam z gry w Perugii. Oczywiście jak co mecz straty punktów sobie nie wyobrażam , wyszliśmy na prostą i teraz ruszamy w pościg a ten mecz rozpocznie owy marsz ponadto w rękawie mamy jeszcze zaległy mecz z Brescią. Na co licze i czego wymagam? Zwycięstwo to priorytet rozmiary zwycięstwa nie są zbytnio wygórowane ale licze na to że piłkarze miło nas zaskoczą sporym bagażem bramek. No i może wkońcu i Alex strzeli tę dwusetną bramke :wink:

Pozdrawiam.

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 19:27

Witam ,macie jakies informacje czy mecz bedzie leciał gdzies w telewizji ? Eurosport 2 lub coś ? :> pozdro

b0unc3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 20:01

a ja licze na dobra gre a za razem 3pkt....

3:0 dla nas :D

grejt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2006, 20:31

Mysle ze nie bedzie to zbyt meczący mecz dla bianconerich Forsinone zajmuje 13 pozycje w tabeli z 8 oczkami na kacie a nie z takimi przeciwnikami Juventini sobie radzili :)
Nawet nie obstawialem tego meczu w StS`ie bo byl za maly kurs (1,20zl) ale obstawilem inne mecze Serie B :D

Moj typ: 3:1

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2006, 15:06

Czego oczekiwać po dzisiejszym spotkaniu?? Przedewszystkim liczą się 3 pkt., które dzisiaj dopiszemy na swoje konto, kontynuując naszą imponującą passę. Fajnie by było nie stracić gola i śrubować ten rekord jak najdłużej. Myślę, że mecz z Frosinone jest najodpowiedniejszym momentem na to, by wreszcie ,,coś zagrać''. Ostatnio nasza gra wygląda naprawdę źle, liczę dziś na diametralną poprawę, ponieważ na Brescię i Napoli to nie wystarczy. Mam też nadzieję, że wbijemy dziś z 3 bramki bo ostatnio skuteczność trochę zanikła :wink:

Wydaje mi się, że Del Piero zostanie na ławce. Może wejść w 60 min. i myślę, że dałby radę strzelić 200 gola :) W sumie to przydałaby mu się już ta bramka, zwłaszcza przed własną publicznością.

FORZA JUVENTUS :!:

Obrazek
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2006, 15:27

Niestety nie było i dane oglądać dwóch poprzednich potyczek Juve, ale z tego co czytałem były to dwa wymęczone 1-0 więc w tym meczu liczę przede wszystkim na poprawę stylu, jakim gramy, bo na lidera, albo Napoli ego typu gra nie wystarczy... Hmmm, tego typu przeciwnicy powinni być teoretycznie "ciasteczkiem" którego nawet nie trzeba gryźć tylko od razu połknąć, szafa gra, +3, i super, jest tak niestety tylko teoretycznie, nie wiem czy problem jest w motywacji naszych piłkarzy, czy chodzi może np o to, że cały czas przyzwyczajają się do gry w SerieB gdzie gra wygląda całkiem inaczej niż na najwyższym szczeblu rozgrywek... Mam nadzieję, że dziś wreszcie padnie jakiś przyzwoity wynik typu 3-4:0 Dwie bramy Treze, jedna Boumsonga (przeczucie :P) i Paro coś dołoży... Oby, i tylko patrzeć jak pniemy się w górę tabeli :-D Co do 200 bramki Alexa myślę, że nie ma się co spieszyć i niepotrzebnie robić jakiegoś ciśnienia... Niech spokojnie sobie odpoczywa i w kolejnym meczy w pięknym stylu ustrzeli jakiegoś hattricka :twisted:

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 10:36

No i jest 200 bramka. Mistrzostwo. Juz nie ma presji, nie ma zdenerwowania. Mam nadzieje, ze teraz worek z bramkami Alexa się rozwiąże. Bramka urokliwa, jak kazda Alexa, jak równiez poprzedzający gol słupek Nedveda. Z tego co było widać na skrócie Juve miało gigantyczną przewagę, niestety brak skutecznosci i pomyłka sędziego przy golu Bojinowa, gdzie spalonego nie było, zminimalizowały wygraną jedynie do 1-0.

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 11:05

The_Sickness pisze:Z tego co było widać na skrócie Juve miało gigantyczną przewagę, niestety brak skutecznosci i pomyłka sędziego przy golu Bojinowa, gdzie spalonego nie było, zminimalizowały wygraną jedynie do 1-0.
Czy ktoś może wrzucić skrót tego meczu na jakiś serwerek do ściągnięcia. Chętnie zobaczyłbym parady buffona i gol alexa.
Pozdrawiam!

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 11:27

http://juve17.free.fr/Juve/Juventus-Frosinone.mpeg

Link z juventuz.com, rip z 90° Minuto Serie B

Znalazłem jeszcze torrent do meczu:

http://www.sendspace.com/file/ix850q

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2006, 13:35

cieszy kolejna wygrana i dopisanie 3 punktów w tabeli, ale wydarzeniem meczu była oczywiście dwusetna bramka Alexa. stało się to, na co oczekiwali kibice. Alex potwierdził, że umie grać nawet wchodząc z ławki rezerowowych. co innego można powiedzieć o stylu, w jakim Juventus wygrał. coś ostatnio chyba się zacięło i nie wygląda to najlepiej. o ile obrona prezentuje się w miarę dobrze (głównie zasługa Buffona), o tyle formacja ofensywna nie radzi sobie najlepiej. niby minęło już sporo czasu od początku sezonu i z każdym meczem powinno być coraz lepiej, ale nie jest. w poprzednich meczach zwycięstwo zapewnia nam Zanetti, teraz też skromna wygrana. miejmy nadzijeę, że będzie lepiej.

oczywiście gratulacje dla Alexa za brameczkę :bravo:

Zablokowany