Serie B (9): JUVENTUS 1-0 Frosinone

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 11:45

Serie B: (9) JUVENTUS - Frosinone

Tak wiec w najbliższą sobote przyjdzie nam sie zmierzyc z beniaminkiem Serie B - Frosinone. Na pewno jesteśmy zdecydowanym faworytem tego meczu ale patrząc na nasze ostatnie występy to jest co poprawiać. Obrona grała wprost fatalnie i gdyby nie świetna gra Buffona to moglibyśmy stracić jakies punkty. Na pewno chciałoby sie zeby Del Piero strzelił w końcu swoja 200. bramke w barwach Juve bo widać ze sie z tą sytuacja męczy. Dobrze by było zeby obrona w końcu zagrała solidnie.

Trener: Ivo Iaconi
Stadion: Stadio Comunale (5,300)
Obecna pozycja w tabeli: 13.
Liczba punktów: 8.

Ten mały klub po raz pierwszy zagra w Serie B. Frosinone leży między Neapolem i Rzymem, więc większość mieszkańców kibicuje dodatkowo Lazio, Napoli lub Romie. Wszyscy jednak w atmosferze karnawału świętowali awans do drugiej ligi.

Mój typ: 3-1
Ostatnio zmieniony 30 października 2006, 10:38 przez Michal87, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 11:52

Myśle ze ten mecz będzie takim przełomem i wreszcie pewnie wygramy.
Mój typ to:
Juventus - Frosinone 2:0
Camoranesi ' 23
Del Piero ' 64
:P

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 13:20

naros pisze:Myśle ze ten mecz będzie takim przełomem i wreszcie pewnie wygramy.
Mój typ to:
Camoranesi ' 23
Del Piero ' 64
A może Ty się przełamiesz i przestaniesz w końcu nabijać ?

Po trzech meczach na wyjeździe w końcu zagramy na Stadio Olimpico. Rywal średni, więc liczę na zwycięstwo, choć patrząc na naszą dyspozycje w ostatnich meczach może być trudno. Nie sądze także aby tym meczem nasz mini-kryzys się skończył.

Moim zdaniem ten mecz będzie dobrym sprawdzianem przed pierwszymi pojedynkami z elitą Serie B - Już w środę po meczu z Frosinione zaległy mecz z dobrze znaną Brescią, a w sobotę na gorącym terenie w Nepaolu hit Serie B pomiędzy Napoli i Juventusem. Nie muszę chyba przypominać, że 27 sierpnia w meczu z Azzuri nastąpiła pierwsza i do tej pory jedyna porażka Deschampsa jako szkoleniowca Juve. Więc rywale po Frosinone wymagający, lecz nikt nie powiedział, że będzie łatwo.

Lecz zanim nastąpią mecze z Brescią i Napoli czas na Frosinone. Drużyne okupującą 13 pozycję w tabeli, zaraz po naszym ostatnim rywali Triestinie. Poziom więc zbliżony, a jak bylo w Trieście każdy wie. Mam nadzieje, że limit szczęścia jeszcze się nie wyczerpał bo w najbliższym meczu może się przydać.

Martwi też Nasza skuteczność - aby ją poprawić trzeba dokonać potrzebnych zmian! Moim zdaniem zmiana Del Piero - Bojinov jest w tej chwili konieczna. Nasz kapitan za bardzo chce, dlatego nie udaje mu się strzelić upragnionej bramki. Gra za bardzo samolubnie na czym traci cała drużyna. Trzeba się opamiętać i grać swoje nie myśląc o tym, a bramka padnie szybciej niż nam się to wydaje. Zachowanie Del Piero strojenie fochów po zejściu z murawy, czy po brame Trezegueta z Piacenzą nie przystaje takiemu doświadczonemu piłkarzowi jakim jest Alex. Bojinov [pisałem to wcześniej] jest głodny gry, a przede wszystkim bramki, dlatego jest o wiele lepszą możliwością niż DP.

Trzeba zgarniać kolejne punkty i pnąc się co raz wyżej i wyżej. Podwyższenie moralów przed ważnymi spotkaniami z Brescią i Napoli jest niezbędne, dlatego wygrana w tym meczu będzie ważna.

JUVENTUS 1-0 Frosinone
Bojinov [wyjdzie na moje :P]
czy ja nabijam?
Przez dwa miesiące nic na forum nie pisałem i teraz tez nie zamierzam dużo pisać. Pisze tylko wtedy kiedy nie mam co robić i naprawde mi sie nudzi...
Owszem nabijasz i nie chodzi mi o liczbę Twoich postów tylko o ich jakość, napisać 1 [słownie: jedno !] zdanie na temat meczu to ewidentne nabicie posta.
Ostatnio zmieniony 24 października 2006, 13:52 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 13:40

JuveFanik pisze:
naros pisze:Myśle ze ten mecz będzie takim przełomem i wreszcie pewnie wygramy.
Mój typ to:
Camoranesi ' 23
Del Piero ' 64
A może Ty się przełamiesz i przestaniesz w końcu nabijać ?
czy ja nabijam? :?
Przez dwa miesiące nic na forum nie pisałem i teraz tez nie zamierzam dużo pisać. Pisze tylko wtedy kiedy nie mam co robić i naprawde mi sie nudzi...

Takie sprawy załatwiajcie na pw. Kolejne posty nie na temat będą karane kartkami.
/Siewier

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 13:48

Gramy z beniaminkiem, ale wiemy dobrze wszyscy ile to beniaminek moze przysporzyc klopotu jak gralismy w Serie A ile razy mecze z beniaminkami byly wyrownane i te najlepsze druzyny albo remisowaly albo zwyciezaly jedna bramka, dlatego musmy byc ostrozni i skoncentrowani przed meczem jak nigdy, trzeba zagrac wkoncu na "0" w obronie i skuteczniej w ataku, bo ile razy jeszcze Zanetti bedzie nam skore ratował ? :roll: Mam oczywiscie nadzieje ze Juve pewnie pokona beniaminka Serie B a Del Piero wkoncu trzeli ta jubileuszowa bramke 8)

Moj typ: 2:0

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 14:11

Z beniaminkiem Serie B nie powinno być problemu. Wygramy 2-3:0. Ale zawodnicy muszą podejść do meczu skoncentrowani, bo z drużynami słabszymi gra się zdecydowanie trudniej. Dla nich urwanie jednego punktu z Juve to zwycięstwo. Tak więc nie będą mieli oporów, by bronić się w dziewięciu.
naros pisze:Pisze tylko wtedy kiedy nie mam co robić
To idź pokój posprzątaj, zgrab liście w ogródku, zrób COKOLWIEK innego niż napisanie jednozdaniowego posta.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 15:59

Patrząc na naszą ostatnią dyspozycje mecz do łatwych należeć nie będzie. Meczy nie oglądałem ale opieram się na opiniach, nasza forma nie jest szczytowa.
Ta jak i chyba wszystkie drużyny Serie B Frosinone jest bardzo ambitna więc walczyć będą nawet o jeden punkt, który da im "chwałę".
Najbardziej licze na 200 brame Alexa, im szybciej ją strzeli tym lepiej. Bo taka sytuacja nie sprzyja napewno ani jemu ani całej drużynie.

Mój typ: JUVENTUS 2-0 Frosinone
(niech będzie): Alex x2

FORZA JUVENTUS[/b]

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 17:25

2 ostatnie mecze wielu powodów do radości nam nie dały. Najważniejsze, że udało się zdobyć 6 pkt. Dziękujmy Gigiemu, że pozostał w Turynie :roll:
Co do samego meczu z Frosinone:
Przede wszystkim priorytetem będą 3 pkt. Przyzwoicie by było, gdyby jeszcze zostały one zdobyte po dobrej grze, a z tym ostatnio nie najlepiej :think:
Ważne by w końcu strzelił Del Piero. Jeżeli mu się uda, to dalej powinno już być z górki. W przeciwnym razie zacznie się już robić nerwowo.
Podsumowując :
Zwycięstwo, dobra gra i Alessandro Del Piero 200

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 17:42

Myślę że bez problemu wygramy a Alex się przełamie i walnie bramkę nr 200 i 201 :D
Będzie 4:0
2x del Piero
1x Trezeguet
1x Zanetti(jest na fali :D )

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 18:13

naros pisze: Pisze tylko wtedy kiedy nie mam co robić i naprawde mi sie nudzi...
W tych słowach całkowicie widać twoje podejście do tego forum jak i forumowiczów.

Wracając do meczu. Drużyna Frosinone obecnie zajmuje 13 miejsce, więc można powiedzieć, że gra na średnim poziomie. Takie drużyny są w zasięgu Juventusu i takie mecze można wygrać bez żadnych problemów. Ostatnio Juve ze średnimi drużynami ledwo wymęczyło jednobramkowe zwycięstwo, co nie pozwala Nam pozostawać spokojnymi przed tym meczem. Formę Juventusu obserwuje trener i mam nadzieje że w końcu odważy się na mądre posunięcia taktyczne i gra Juve może nie zmieni się diametralnie, ale w końcu zaczniemy wygrywać mecze w dobry stylu i przez całe spotkanie będziemy kontrolować spotkanie.

Myślę że ten mecz będzie odmienny od poprzednich i uspokoi nasze obawy na przyszłość.
Ostatnio zmieniony 25 października 2006, 18:16 przez juveman7, łącznie zmieniany 1 raz.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 18:58

juveman7 pisze:
naros pisze: Pisze tylko wtedy kiedy nie mam co robić i naprawde mi sie nudzi...
W tych słowach całkowicie widać twoje podejście to tego forum jak i forumowiczów.
Trafne określenie. Zgadzam się z tym całkowicie. Szkoda, że ktoś czyta nasz wypowiedzi tylko z nudów :doh: :lol:

Mam nadzieję, że w tym meczu się przełamiemy. Zarówno cały Juventus, jak i Alex. Niech jednak zacznie mecz na ławce rezerwowych, kosztem Bojinova. Może po wejściu z ławki uda mu się zdobyć bramkę, tą jakże upragnioną, i ciężar z niego zejdzie. Gramy u siebie, więc dobrze by było, zrobić dobre wrażenie, i zagrać uważnie z tyłu. Liczę na efektowne zwycięstwo.

PS. Wie już ktoś, czy ten mecz pokaże Eurosport 2?

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2006, 14:37

Ten mecz wydaje się najłatwiejszym naszym zadaniem z dotychczasowych. Chyba nikt nie wyobraża sobie innego rozwiązania niż 3 punkty. Moja koncepcja na skład w tym meczu wygląda tak:

Buffon - Birindelli, Boumsong, Kovac, Chiellini - Marchionni, Paro, Zanetti, Nedved - Bożinow, Trezeguet.

aSsItCh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2006, 15:56

makaveli999 pisze: Buffon - Birindelli, Boumsong, Kovac, Chiellini - Marchionni, Paro, Zanetti, Nedved - Bożinow, Trezeguet
Giorgio nie zagra za czerwień w poprzednim meczu :)
Co do meczu to jestem jakoś dziwnie spokojny, śmiem twierdzić, że wygramy sporą ilością bramek i że David powiększy swoją przewagę w klasyfikacji strzelców. 3:0 to wynik jak najbardziej na miejscu :)

Obrazek
Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
krauziol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2006, 18:46

Chciałbym żeby Bojinov zagrał :), Alex niech odpocznie na mecze z Brescia i Napoli :). Myslę, że wygramy 2:0 ^_^.

Juve_Team

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2006, 20:11

To prawdopodobnie bedzie jeden z latwiejszych maczy jakie nas czekają.Sądze ,że wygramy wynikiem 2:0 :wink:
Pirwszą bramke strzeli Dawid ,a drugą Alex.

Obrazek
Zablokowany