Serie B (9): JUVENTUS 1-0 Frosinone
- tomkoz11
- Juventino
Niby Frosinone Calcio to cieńki klub jednak rok temu zajął w Serie C1 drugą lokatę tuż za Napoli Soccer i wygrał mecze barażowe o Serie B z AC Sangiovannese i US Grosetto. Canarini (kanarki), bo tak są zwani we Włoszech przez zółte stroje domowe według mnie nie powinni sprawić jednak Starej Damie problemu, a i mam nadzieję, że Alex się przełamie i strzeli swą 200 bramkę.
PS. Gdyby kogoś interesował aktualny skład Frosinone Calcio to podaję link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frosinone_ ... team_squad
PS. Gdyby kogoś interesował aktualny skład Frosinone Calcio to podaję link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frosinone_ ... team_squad
- Venomik
- Juventino
Wszyscy chcą łatwego zwyciestwa Juve i są o tym przekonani (ja też), ale patrząc na tabelę to Frosinone jest porównywalne z Triestiną czy Treviso...
No i ma solidnego napastnika - a to właśnie skuteczności brakowało tym drużynom do wywalczenia punktu w meczu z Juve.
Nie musi być tak gładko wcale.
Osobiście po raz kolejny liczę na grę Bojinova przez przynajmniej 60 minut - a Marchionniego przez połowę spotkania.
No i ma solidnego napastnika - a to właśnie skuteczności brakowało tym drużynom do wywalczenia punktu w meczu z Juve.
Nie musi być tak gładko wcale.
Osobiście po raz kolejny liczę na grę Bojinova przez przynajmniej 60 minut - a Marchionniego przez połowę spotkania.
Dirty mind
- DamKam
- Juventino
A ja osobiscie chcialbym aby wreszcie Palladino dostal swoja szanse gry :!: A ogolnie co do meczu, to oczywiscie w gre nie wchodzi inny rezultat jak tylko nasze zwyciestwo... tylko tym razem przydalo by sie w lepszym styluVenomik pisze:Osobiście po raz kolejny liczę na grę Bojinova przez przynajmniej 60 minut - a Marchionniego przez połowę spotkania.

- Gooray
- Juventino
Ja licze na to iż w końcu ujrzymy zgraną drużyną, które konsekwetnie będzie dążyć do zwycięstwa. Oczywiście chciałbym łatwego i wysokiego zwycięstwa, ale jak to powiedział lider zespołu Frosinone, Massimo Margiotta: "w Serie B każdy może pokonać każdego, bez względu na siłę czy klasę zespołu". Dlatego też musimy grać uważnie w defensywie i szybko w ofensywie. Również jak Venomik chciałbym ujrzeć na boisku Bożinova, który mógłby w końcu udowodnić swój potencjał, z drugiej jednak strony nie mogę się doczekać 200 bramki Alexa. Wybór zostawiam panu Didierowi... Forza ragazzi!!!

- Vincitore
- Juventino
Nie będę pisał Bóg wie czego bowiem rywala nie znam - tak jak na stronie głównej napisano największa gwiazdą Frosinone jest Massimo Margiotta którego pamietam z gry w Perugii. Oczywiście jak co mecz straty punktów sobie nie wyobrażam , wyszliśmy na prostą i teraz ruszamy w pościg a ten mecz rozpocznie owy marsz ponadto w rękawie mamy jeszcze zaległy mecz z Brescią. Na co licze i czego wymagam? Zwycięstwo to priorytet rozmiary zwycięstwa nie są zbytnio wygórowane ale licze na to że piłkarze miło nas zaskoczą sporym bagażem bramek. No i może wkońcu i Alex strzeli tę dwusetną bramke
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- grejt
- Juventino
Mysle ze nie bedzie to zbyt meczący mecz dla bianconerich Forsinone zajmuje 13 pozycje w tabeli z 8 oczkami na kacie a nie z takimi przeciwnikami Juventini sobie radzili 
Nawet nie obstawialem tego meczu w StS`ie bo byl za maly kurs (1,20zl) ale obstawilem inne mecze Serie B
Moj typ: 3:1

Nawet nie obstawialem tego meczu w StS`ie bo byl za maly kurs (1,20zl) ale obstawilem inne mecze Serie B

Moj typ: 3:1
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Czego oczekiwać po dzisiejszym spotkaniu?? Przedewszystkim liczą się 3 pkt., które dzisiaj dopiszemy na swoje konto, kontynuując naszą imponującą passę. Fajnie by było nie stracić gola i śrubować ten rekord jak najdłużej. Myślę, że mecz z Frosinone jest najodpowiedniejszym momentem na to, by wreszcie ,,coś zagrać''. Ostatnio nasza gra wygląda naprawdę źle, liczę dziś na diametralną poprawę, ponieważ na Brescię i Napoli to nie wystarczy. Mam też nadzieję, że wbijemy dziś z 3 bramki bo ostatnio skuteczność trochę zanikła
Wydaje mi się, że Del Piero zostanie na ławce. Może wejść w 60 min. i myślę, że dałby radę strzelić 200 gola
W sumie to przydałaby mu się już ta bramka, zwłaszcza przed własną publicznością.
FORZA JUVENTUS :!:
Wydaje mi się, że Del Piero zostanie na ławce. Może wejść w 60 min. i myślę, że dałby radę strzelić 200 gola

FORZA JUVENTUS :!:

- Tasak
- Juventino
Niestety nie było i dane oglądać dwóch poprzednich potyczek Juve, ale z tego co czytałem były to dwa wymęczone 1-0 więc w tym meczu liczę przede wszystkim na poprawę stylu, jakim gramy, bo na lidera, albo Napoli ego typu gra nie wystarczy... Hmmm, tego typu przeciwnicy powinni być teoretycznie "ciasteczkiem" którego nawet nie trzeba gryźć tylko od razu połknąć, szafa gra, +3, i super, jest tak niestety tylko teoretycznie, nie wiem czy problem jest w motywacji naszych piłkarzy, czy chodzi może np o to, że cały czas przyzwyczajają się do gry w SerieB gdzie gra wygląda całkiem inaczej niż na najwyższym szczeblu rozgrywek... Mam nadzieję, że dziś wreszcie padnie jakiś przyzwoity wynik typu 3-4:0 Dwie bramy Treze, jedna Boumsonga (przeczucie
) i Paro coś dołoży... Oby, i tylko patrzeć jak pniemy się w górę tabeli :-D Co do 200 bramki Alexa myślę, że nie ma się co spieszyć i niepotrzebnie robić jakiegoś ciśnienia... Niech spokojnie sobie odpoczywa i w kolejnym meczy w pięknym stylu ustrzeli jakiegoś hattricka :twisted:

- The_Sickness
- Juventino
No i jest 200 bramka. Mistrzostwo. Juz nie ma presji, nie ma zdenerwowania. Mam nadzieje, ze teraz worek z bramkami Alexa się rozwiąże. Bramka urokliwa, jak kazda Alexa, jak równiez poprzedzający gol słupek Nedveda. Z tego co było widać na skrócie Juve miało gigantyczną przewagę, niestety brak skutecznosci i pomyłka sędziego przy golu Bojinowa, gdzie spalonego nie było, zminimalizowały wygraną jedynie do 1-0.
- benkas
- Juventino
Czy ktoś może wrzucić skrót tego meczu na jakiś serwerek do ściągnięcia. Chętnie zobaczyłbym parady buffona i gol alexa.The_Sickness pisze:Z tego co było widać na skrócie Juve miało gigantyczną przewagę, niestety brak skutecznosci i pomyłka sędziego przy golu Bojinowa, gdzie spalonego nie było, zminimalizowały wygraną jedynie do 1-0.
Pozdrawiam!
- The_Sickness
- Juventino
http://juve17.free.fr/Juve/Juventus-Frosinone.mpeg
Link z juventuz.com, rip z 90° Minuto Serie B
Znalazłem jeszcze torrent do meczu:
http://www.sendspace.com/file/ix850q
Link z juventuz.com, rip z 90° Minuto Serie B
Znalazłem jeszcze torrent do meczu:
http://www.sendspace.com/file/ix850q
- białas
- Juventino
cieszy kolejna wygrana i dopisanie 3 punktów w tabeli, ale wydarzeniem meczu była oczywiście dwusetna bramka Alexa. stało się to, na co oczekiwali kibice. Alex potwierdził, że umie grać nawet wchodząc z ławki rezerowowych. co innego można powiedzieć o stylu, w jakim Juventus wygrał. coś ostatnio chyba się zacięło i nie wygląda to najlepiej. o ile obrona prezentuje się w miarę dobrze (głównie zasługa Buffona), o tyle formacja ofensywna nie radzi sobie najlepiej. niby minęło już sporo czasu od początku sezonu i z każdym meczem powinno być coraz lepiej, ale nie jest. w poprzednich meczach zwycięstwo zapewnia nam Zanetti, teraz też skromna wygrana. miejmy nadzijeę, że będzie lepiej.
oczywiście gratulacje dla Alexa za brameczkę
oczywiście gratulacje dla Alexa za brameczkę