Nowy Trener

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2025, 23:28

Poprostu pisze: 19 października 2025, 19:45
Principino pisze: 19 października 2025, 19:15 A ja bym już ten sezon dociągnął do końca z tym parodystom na ławce bo nikogo wartościowego na ten moment tu nie ściągniemy (jedynie ten Palladino byłby troche sensowny). Po sezonie brać Fariolego z Porto bo on z De Zerbim zapowiadają się na najlepszych włoskich trenerów z tego nowego pokolenia. Zagraniczniaków nawet nie biore pod uwage bo Juventus jest zabetonowany na trenerów z własnego podwórka.
Ten faraoli co przepierd..olil mistrzostwo w Holandii na 4 kolejki przed końcem mając 9 pkt przewagi ?
Przegrał czy nie, prawda jest taka że osiągnął z Ajaxem wynik grubo ponad stan ich kadry co zresztą widać w sezonach przed czy też w obecnym w jakich miejscach kręci sie Ajax, miał skład kompletnych kasztanów i zrobił z nich klub walczący o mistrza do ostatniej kolejki, kibice Ajaxu zbudowaliby mu pomnik gdyby to zrobił, to samo robi teraz z Porto gdzie z zbudował obrone z Bednarkiem która straciła tylko 1 bramke w 8 meczach tego sezonu, a mają już za sobą mecze ze Sportingiem i Benfica. Chłop ewidentnie wie co robi i jeśli wygra lige z najgorszym Porto od lat to nie widze żadnych przeciwskazań dlaczego miałby nie przychodzić do Juventusu.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 56 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 06:15

Według mediów Spaletti faworytem

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 12:26

Lgds podaje, ze Juve rozważa powrot Motty na lawke trenerską, mecz z Lazio ma okazac sie kluczowy dla przyszłości trenera.

🤯
Jestem z klubem od 2004 roku kiedy na chleb przestałem mówić beb, przeżywało sie wzloty i upadki, przezylem calciopoli, przezylem trudne czasy ery Del Neriego i Ferrarow i Zacceronich. Conte rozpalil na nowo milosc do klubu, ale do jasnej cholery więcej razy bylem rozczarowany stanem klubu niz zadowolony .. ile jeszcze?

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 149 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 12:34

Wiem ze to niepopularna opinia i sam go u merdaczy nienawidziłem (jak każdego u merdaczy) ale co byście powiedzieli na takiego Simone Inzaghiego? Podobno pod uwagę brani sa również Mario Rose i Terzic.

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 12:40

Po co nam jeszcze gorszy Allegri? Rose miał 2 podejścia do dobrych klubów, 2x oblał. Terzić pokazał gen frajerstwa przegrywając w ostatniej kolejce mistrzostwo Niemiec.
Potrzeba kogoś do ustabilizowania, uporządkowania defensywy, jakiegokolwiek prostego schematycznego grania w ofensywie. A latem iść po takiego Fabregasa. Ale najpierw ktoś doświadczony, kto zrobi trochę porządku w tym burdelu.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 14:09

Marcin890124 pisze: 20 października 2025, 06:15 Według mediów Spaletti faworytem
Na już to byłby chyba najlepszy wybór. Młodszym trenerom trzeba dać więcej czasu, a tu już trzeba pomału ratować sezon.

Ja cały czas sie zastanawiam dlaczego nie brali Gaspa, tym bardziej jak Tudor mógł odejść bez rekompensaty.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 14:17

Z tego co jest na rynku, to tylko Zidane i nie zapraszam do dyskusji :prochno:

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 14:30

Alexinhio-10 pisze: 20 października 2025, 14:09
Marcin890124 pisze: 20 października 2025, 06:15 Według mediów Spaletti faworytem
Na już to byłby chyba najlepszy wybór. Młodszym trenerom trzeba dać więcej czasu, a tu już trzeba pomału ratować sezon.

Ja cały czas sie zastanawiam dlaczego nie brali Gaspa, tym bardziej jak Tudor mógł odejść bez rekompensaty.
Czyli chlop z dziarą Napletow na przedramieniu? Tutto bene .

⚪️⚫️
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 119 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 18:46

Maplu90 pisze: 20 października 2025, 14:30

Ale co to ma do rzeczy?
W szczególności że wcześniej sam pytałeś o byłego trenera Interu, zresztą Conte trenował Inter a teraz Napoli i jakby mógł przyjść to bym go powitał z radością mimo jego wad.

Ogólnie w piłce takie wartości umarły już dawno i trzeba się z tym pogodzić

Spoiler
Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 19:02

Distant Dreamer pisze: 20 października 2025, 18:46
Maplu90 pisze: 20 października 2025, 14:30

Ale co to ma do rzeczy?
W szczególności że wcześniej sam pytałeś o byłego trenera Interu, zresztą Conte trenował Inter a teraz Napoli i jakby mógł przyjść to bym go powitał z radością mimo jego wad.

Ogólnie w piłce takie wartości umarły już dawno i trzeba się z tym pogodzić
Dlatego napisalem że nienawidziłem Inzaghiego jak wszystkiego co związane jest z merdami. Conte tez bym przywitał z radością bo ma jaja i potrafi ogarniać grupę poyebow.
A co do rzeczy ma dziara napletow? To ze mam dosyc napletowych kretów po Głupolim. To ze Spaletti nie przekonuje mnie jako trener. To ze jego preferowana formacją jest ta z 3 obrońcami...

⚪️⚫️
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 19:05

Spaletti grał trójka z tyłu tylko w reprezentacji. Mistrzowskie Napoli to 433, a w Interze to było 4231

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2025, 19:24

19 pisze: 20 października 2025, 19:05 Spaletti grał trójka z tyłu tylko w reprezentacji. Mistrzowskie Napoli to 433, a w Interze to było 4231
Tylko ze mial graczy do tego zeby grac takim ustawieniem. Mial Di Lorenzo, Zielińskiego, Osimhena i Kvare w formie życiowej. U nas? Tartak

⚪️⚫️
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2025, 11:00

Dla mnie ogólnie cała sytuacja jest dosyć kuriozalna. Jeśli teraz faktycznie zwolnimy Tudora, to będzie to full kompromitacja Comolliego. Miał na widelcu zwolnienie Chorwata latem, to przedłużył z nim kontrakt po to tylko, żeby pogonić go przy pierwszych problemach w trakcie sezonu i zastąpić nazwiskiem, które latem też już były dostępne.
Meczem z Lazio zamykamy okres bardzo trudnych meczów, z którego ogólnie wyjdziemy nieźle poobijani, bo nie oszukujmy się, z Realem będzie w ucho, z Lazio to niewiadoma. Ale potem będą mecze z Udinese, Cremonese, Torino i cieniującą Fiorentiną, po drodze jeszcze domówka ze Sportingiem w LM. Gdyby w klubie kiedykolwiek była jakakolwiek wiara w Tudora, to niezależnie od wyników z Realem i Lazio, dostałby te mecze, żeby przekonać się, czy wyprowadzi drużynę z dołka. Jeśli ich nie dostanie, to będzie - przynajmniej dla mnie - sygnał, że tej wiary nigdy nie było. A skoro tak - patrz akapit pierwszy.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 21 października 2025, 20:41

B@rt pisze: 21 października 2025, 11:00 Meczem z Lazio zamykamy okres bardzo trudnych meczów
Przecież Tudor to kolejny z serii trenerów, dla których każdy mecz jest trudny.

Można mieć gorszy okres, można mieć jakiś kryzys, ale we wszystkim musi być widać światełko w tunelu. Nie wiem... brak wykończenia? Jakiś pech? Kuriozalne błędy w obronie? Chwilowe zmęczenie? W Juventusie masz wszystkie problemy i żadnych perspektyw na naprawę.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2025, 10:59

Wiem, że to będzie odległa alegoria, ale jak w 2015 roku na starcie sezonu szuraliśmy nosem po dole tabeli, to też nic nie wskazywało na to, że za chwilę odbijemy do góry.
I teraz dla jasności - nie twierdzę, że zaraz na pewno Tudor zrobi wszystko cacy. Ale jak powierzasz trenerowi drużynę, to powinieneś obdarzyć go zaufaniem. A jeśli mu ufasz, wierzysz w niego, to nie wywalasz go przy pierwszym tąpnięciu w sezonie. Tak powinno być zawsze, jeśli traktuje się trenera poważnie, a nie tylko czeka się na okazję do zwolnienia go. Gdyby naszym trenerem był teraz np. Jurgen Klopp z jakimś wielkim projektem pięcioletnim, to nikt by nawet słowa nie pisnął o zmianie na ławce. To jest też moment prawdy dla zarządu, odpowiedź na pytanie, czy w którymkolwiek momencie od czerwca wiedzieli co robili, zostawiając Chorwata na stanowisku.
Nawiasem mówiąc, potencjalni następcy jak Palladino czy Spalletti to żadne sygnały, że coś tu zostało przemyślane. To tylko kolejni dyżurni kandydaci z dość długiej listy trenerów na telefon. Strażacy z kredytem zaufania na poziomie Tudora, czyli do pierwszego kryzysu.
W ogóle raczej nikt tu nie dawał Juventusowi większych szans na coś więcej niż walka o top 4. Także póki co nie dzieje się nic, czego byśmy się nie spodziewali, bo taka jest właśnie rzeczywistość w tych okolicach tabeli. Ja naprawdę traktuję ten sezon jako przejściowy, bo nie widzę (i od początku nie widziałem) szans na włączenie się do walki o tytuły, co najwyżej w CI. Jedyne, czego oczekuję, to to, że zakończymy ten sezon bez większych stresów w top 4 i z poczuciem, że w końcu udało się wylać jakieś fundamenty, na których można budować, a nie że znowu wszystko trzeba zaczynać od zera. A żeby stwierdzić, że temu Tudor nie podołał, jest zdecydowanie za wcześnie.

ODPOWIEDZ