# 9 Dušan Vlahović

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
marlo_Juventus

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 września 2025, 20:50

vitoo pisze: 18 września 2025, 12:11
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Jak nie przedłużymy to stracimy go za darmo. (...) Mamy mało opcji żeby nie wyjść na tym jak kompletni frajerzy którymi jesteśmy.
Mam wrażenie, że klub największym frajerem się okaże wtedy, gdy przedłuży Vlahovicia na jego warunkach.
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Niech dają najlepszemu najlepsze pieniądze. Czas start. Jeśli Vlahović będzie świetny do końca rundy to trzeba stanąć na głowie by nie odszedł i jeśli David będzie takim gównem jak teraz to trzeba szukać mu kupca.

Vlahović zły nigdy nie był. Nie był też fenomenalny. Był tak różny, że ciężko było go ocenić. Jeśli ustabilizuje formę i będzie walił jak opętany bramki to ja nie mam pytań. Musi być przedłużony.
Był zły czy nie był, na pewno miał długie okresy, w ciągu których grał przerażająco słabo, więc wcale nie jest tak ciężko go oceniać. Zresztą, poza tym, że regularnie oglądałem jego grę, to historia jego wyceny na transfermarkt też dość wymownie pokazuje, co się z nim stało. W marcu 2022 po transferze do Juve był wyceniany na 85 mln euro, dzisiaj to jest ledwie 35 mln... A ma zaledwie 25 lat.

Najlepsi, owszem, powinni dostawać najlepsze pieniądze, ale to nie znaczy, że mają dostawać pieniądze z kosmosu, bo kiedyś poniosło jakiegoś Arrivabene czy Cherubiniego.

PS. Dość brutalnie — a przy okazji strasznie prostacko — oceniasz tego Davida po trzech-czterech meczach. Ale jeśli Kanadyjczyk do tej pory jest "gównem", to nawet nie wiem, jak należałoby określić Vlahovicia z jakichś 2/3 jego kariery w Juve. :whistle:
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Jak wybierzemy Davida nad Vlahovicia który go będzie gniótł bo jeden zarabia mniej od drugiego będziemy dalej kontynuować tradycję bycia frajerami. Bo wciąż będziemy grać zawodnikami którzy nie wskoczyli na żaden poziom i krótko mówiąc nie wypalili.
No przecież to dokładnie pasuje do Rabiota, Vlahovicia czy Mckenniego, a nie Davida, który zdążył zagrać cztery mecze w klubie. XD
Po prostu przestańmy mu odpisywać. Będzie dyskutował sam ze sobą wtedy może odpuści jak go wszyscy zleją. Bo do tego trolla nic nie dociera. Jak mu walniesz stertę argumentów że pisze bzdury to się pulta i Allegri to Rabiot tamto a Chiesa jeszcze coś🤣🤣🤣i cały czas to samo. Każda jego wypowiedź sprowadza sie do tych kasztanów może z wyjątkiem Chiesy. To tak zaślepiony psychofan Maksia betona że czasem mam wrażenie że to jakiś jego wujek czy coś😅Szybko ocenia obecnych zawodnikach po kilku meczach ale tamtych kasztaniaków będzie bronił nawet po 3 gównianych latach i zjeździe w dół mówiąc że to wina wszystkich w koło tylko nie ich 😅🤣

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2025, 22:26

vitoo pisze: 18 września 2025, 12:11
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Jak nie przedłużymy to stracimy go za darmo. (...) Mamy mało opcji żeby nie wyjść na tym jak kompletni frajerzy którymi jesteśmy.
Mam wrażenie, że klub największym frajerem się okaże wtedy, gdy przedłuży Vlahovicia na jego warunkach.
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Niech dają najlepszemu najlepsze pieniądze. Czas start. Jeśli Vlahović będzie świetny do końca rundy to trzeba stanąć na głowie by nie odszedł i jeśli David będzie takim gównem jak teraz to trzeba szukać mu kupca.

Vlahović zły nigdy nie był. Nie był też fenomenalny. Był tak różny, że ciężko było go ocenić. Jeśli ustabilizuje formę i będzie walił jak opętany bramki to ja nie mam pytań. Musi być przedłużony.
Był zły czy nie był, na pewno miał długie okresy, w ciągu których grał przerażająco słabo, więc wcale nie jest tak ciężko go oceniać. Zresztą, poza tym, że regularnie oglądałem jego grę, to historia jego wyceny na transfermarkt też dość wymownie pokazuje, co się z nim stało. W marcu 2022 po transferze do Juve był wyceniany na 85 mln euro, dzisiaj to jest ledwie 35 mln... A ma zaledwie 25 lat.

Najlepsi, owszem, powinni dostawać najlepsze pieniądze, ale to nie znaczy, że mają dostawać pieniądze z kosmosu, bo kiedyś poniosło jakiegoś Arrivabene czy Cherubiniego.

PS. Dość brutalnie — a przy okazji strasznie prostacko — oceniasz tego Davida po trzech-czterech meczach. Ale jeśli Kanadyjczyk do tej pory jest "gównem", to nawet nie wiem, jak należałoby określić Vlahovicia z jakichś 2/3 jego kariery w Juve. :whistle:
Anelson pisze: 18 września 2025, 00:31Jak wybierzemy Davida nad Vlahovicia który go będzie gniótł bo jeden zarabia mniej od drugiego będziemy dalej kontynuować tradycję bycia frajerami. Bo wciąż będziemy grać zawodnikami którzy nie wskoczyli na żaden poziom i krótko mówiąc nie wypalili.
No przecież to dokładnie pasuje do Rabiota, Vlahovicia czy Mckenniego, a nie Davida, który zdążył zagrać cztery mecze w klubie. XD

Ale to nie ma kompletnie znaczenia, że David był świetny w Lille. Henry też był genialny w Arsenalu i gówniany w Juventusie.

Minęły cztery mecze - Joao Mario miał fajny start, zhegrova nawet w 5 minut pokazał się z dobrej strony .

David nie zrobił nic. Raz przyłożył nogę i poza tym go nie było. Nigdzie i nigdy do tej pory.

Co pasuje do Mckeeniego, Vlahovicia,czy Rabiota. Wyjdzie, że wszyscy odejdą w momencie kiedy już dłuższy okres są czołowymi zawodnikami drużyny.

Z Kolo-Muanim też przeginaliście. Vlahović nie był genialny, nie był zły.

Miał niezłe statystyki. Dobre pół sezonu i gówniane drugie pół. Ciężko powiedzieć czy ze swojej czy konkurencji winy. Natomiast taki Kolo-Muani mógł być gówniany jak David przez 110 minut meczu z psv. A Vlahović jedną akcją lepsza niż koło ogarnął przez cały mecz mógł ten mecz odmienić. Facet umie w Europie. David umiał. Zobaczymy czy jeszcze kiedykolwiek on będzie wyglądał jak w Lille. Jak nie to będzie kolejna wtopa.

Prostacko oceniam goście który nie istnieje. Jest zwykłą koszulka z nazwiskiem. Zupełnie jak koopmeiners.

Do czego ja piję? Do tego że oddajemy najlepszych kluczowych zawodników którzy już zaczęli grać dobrze w naszych barwach i wymieniamy na zawodników którzy dobrze to grali w Aston Villi, Lille, czy Atalancie albo Fiorentinie. Ale nigdy dobrze w Juve. Jak już ten Dybala, Chiesa, Vlaho, Rabiot, czy Mckeenie się tu zaaklimatyzowali i grają lepiej na tle innych to mają zostać. A My ich poganiamy - przepłacamy. I lądujemy z klasę gorszymi zawodnikami za większą kasę.

To jest frajerstwo. Frajerstwo do kwadratu.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2025, 09:48

Gdyby nie David i jego gra ciałem, nie byłoby bramki na 4:3 w meczu z Interem. Chłopa nie da się przestawić - jest za silny. Będzie strzelał, tylko dajcie mu chwilę na dostosowanie się do taktyki i zrozumienie z kolegami.
A Duszanowi należą się brawa, jednak skądś już to znam, że typ któremu kończy się kontrakt nagle odmienia losy meczów... No ale dużo też wniosła rywalizacją z Opendą i Davidem. Bo przecież z kim on miał wcześniej rywalizować, z Milikiem?

Obrazek
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2025, 15:37

dr.DeV pisze: 19 września 2025, 09:48 Gdyby nie David i jego gra ciałem, nie byłoby bramki na 4:3 w meczu z Interem. Chłopa nie da się przestawić - jest za silny. Będzie strzelał, tylko dajcie mu chwilę na dostosowanie się do taktyki i zrozumienie z kolegami.
A Duszanowi należą się brawa, jednak skądś już to znam, że typ któremu kończy się kontrakt nagle odmienia losy meczów... No ale dużo też wniosła rywalizacją z Opendą i Davidem. Bo przecież z kim on miał wcześniej rywalizować, z Milikiem?

Dokładnie. On potrzebuje walczyć z kimś, wściekać się, denerwować, irytować. Walczyć z całym światem. Bo widać na taki charakter. Wtedy jest drapieżnikiem. A jak ma kontr-partnera klasy Milika to gość równa się z przeciwnikiem poziomem bo nie musi grać dużo lepiej żeby odzyskać miejsce w składzie. Od lat brakowało takiej rywalizacji na pozycji napastnika byśmy mieli dwie "9" które muszą grać od siebie lepiej by nie zostać sprzedanym. I to działa dobrze i dla Davida i Vlahovicia.

Aspekt psychologiczny u Vlahovicia jest specyficzny.

Nikt nie mówi, że nie da czasu Davidowi. Kwestia tylko tego, że zamiast być jak Trezeguet to on bardziej przypomina Henryego w naszych barwach. Silny, nie silny. Samo to, że jest koniem i nikt go nie przetrąci nie jest dość dużym argumentem by być ślepym na to, że zawalił wszystkie mecze oprócz tego w którym strzelił gola i generalnie gra coraz gorzej, a nie coraz lepiej.

Z Genoą gdyby nie Vlahović mielibyśmy potężną lipę. Facet (David) nie dał rady trafić w bramkę z metra. Już pal licho czy bramkarz wtedy miałby szansę to obronić (choć sądzę że nie miał żadnych szans o ile trafiłby w bramkę) . Poprostu on jest nie tylko słaby jako zawodnik sensu stricte. Choćby w porównaniu z Opendą nawet, zhegrovą czy Vlahoviciem. Ale przede wszystkim jako nawet dostawiacz nogi zawodzi. I nie potrafił trafić w bramkę z metra. To źle wróży. I do tamtego momentu ja byłem w "team David" ale po tej akcji - demony przeszłości atakują i "gen" frajerstwa.

Napastnik musi mieć zimną krew. Sam David mówił w wywiadach, że to jego największy atut.

No to sory - narazie nie widać tego nawet "największego" atutu. Już nie wspominając o tym, że nic nie daje drużynie, nie wygrywa pozycji z rywalami, nie strzela, nie tworzy sytuacji i jest niewidoczny cały czas gry.

Jedyne co rzeczywiście jest jego zaletą to, że go ciężko przetrącic. Ale to taka na siłę zaleta. Amauri też byłby wielkim bykiem i to generalnie nic więcej z jego zalet. Typowa wieża.

David dochodzi już do punktu w którym realnie tak jak w przypadku "Koopmeinersa" należy zadać sobie pytanie "co się z nim stało", że nie jest tym samym zawodnikiem co w Lille.

Boję się , że niestety świetni zawodnicy ze średnich klubów jak Atalanta, czy Lille najczęściej u nas nie wypalają. I znowu mamy casus berny, Koopa, czy Luiza. Niestety.

Dlatego tak naciskam na to, że nasz zarząd to kupa gówna bo właśnie źle układamy relacje z ważnymi, już ogranymi zawodnikami jak Rabiot, czy Dybała, Chiesa itd. teraz Vlaho, Mckeenie. Bo chodzi o kasę i wiecznie mamy problem. Natomiast w ich miejsce przychodzą zawsze gorsi zawodnicy w barwach Juventusu, którzy się nie sprawdzają, nie pasują i kosztują krocie. Zostają ciepłe kluchy jak Locatelli, czy Gatii oddany fan albo goście którzy godzą się na obniżki i tak się to gówno kręci

To nie ma znaczenia że oni zaczęli grać na świetnym poziomie sezon, dwa przed końcem kontraktu. Problem w tym, że nie umiemy zarządzać tymi piłkarzami i wolimy oddać ich za bezcen, a potem nasciagac przepłaconego szrotu z którego 1 na 5 zawodników zastąpi swojego poprzednika godnie(Dybale, chiese, Rabiota, Mckeeniego czy Vlahovicia albo nawet Fagiolego) . To problem Juventusu. To obłęd Juventusu od 5 lat.

Mamy generację taką piłkarzy która jest dużo słabsza niż faceci lat 2011-2019 i każdy element który może tu pomóc - ograni reprezentanci najlepszych reprezentacji na świecie którzy mają u nas ustabilizowaną formę, klasę i statystyki nie mogą być oddawani. Choćby nie wiem co. I trzeba stawać na głowie czego zarząd nie umie zrobić. Nie umieją się dziady dogadać i tyle. I ja tu obwiniam naszych możnowładców. Dają za duże kontrakty. Potem mają problem przedłużyć.

A najlepiej to się obrazić, nie gadać i wyrzucać piłkarzy jak śmieci bo można zawsze kupić Koopa, Luiza, Gonzaleza czy innego dziada w ich miejsce i dalej brodzić w gównie. Wychodząc na tym jeszcze gorzej niż na dogadaniu się z już pasującym i ogranym w Juventusie ogniwem.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2025, 20:18

Flako w podstawie: 130 min, 0 goli
Flako z ławki: 68 min, 4 gole

To będzie najciekawsza statystyka tego sezonu :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 109 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2025, 22:41

jackop pisze: 20 września 2025, 20:18 Flako w podstawie: 130 min, 0 goli

Ja mam lepszą, może nie tylko do tego sezonu ale ogólnie o Vlaho.
Ostatni raz grając w podstawie, bramkę dla Juve strzelił dokładnie 23 lutego w meczu z Cagliari. :nod:

Panie i panowie przedłużać za 8-9 mln :bravo:

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2025, 22:50

Distant Dreamer pisze: 20 września 2025, 22:41
jackop pisze: 20 września 2025, 20:18 Flako w podstawie: 130 min, 0 goli

Ja mam lepszą, może nie tylko do tego sezonu ale ogólnie o Vlaho.
Ostatni raz grając w podstawie, bramkę dla Juve strzelił dokładnie 23 lutego w meczu z Cagliari. :nod:

Panie i panowie przedłużać za 8-9 mln :bravo:
Aby się zgodził ;). Może trzeba ściągnąć tego co się pomylił i mu w efekcie zaoferował te 22 bańki i żeby mu to zobrazował jak bardzo on się z sufitem i parapetem zamiast głowy pomylił.

Ciężko o inną sposobność. Moim zdaniem Vlahović zupełnie słusznie będzie forsował olbrzymie apanaże. Winowajcy to zarząd Juventusu. Gdyby miał bardziej stonowaną kasę i przemyślano by to za czasów transferu z Violi to może on bardziej by był przyziemny względem tych zarobków.

Sądzę, że piłkarze to nie Einsteinowie, którzy wiedzą i czują w jakiej pozycji finansowo/sportowej są na dany moment i poprostu Flak nie czuje tego, że nie jest dosłownie CR7 i nie zasługuje nie robiąc statystyk stricte CR7 na 22 bańki.

Aaale . Ktoś się przydarzył kto mu te 22 bańki jednak dał. I to w połączeniu z jego ambicją, podejściem do świata i sposobem bycia stworzyło potwora który nie bedzie chciał nic mniej niż to co dostał ponad stan bo ktoś upadł na głowę. I to nie Vlahović.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 20 września 2025, 23:18

Anelson pisze: 20 września 2025, 22:50Winowajcy to zarząd Juventusu.
Zgadzam się! :ok:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ