Słowna wojna między Capello i Prandellim

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 23:12

Włoskie media informują, że między Fabio Capello i Cesare Prandellim wybuchła słowna wojna. Nowy trener Romy powiedział w jednym z wywiadów, że Capello zostawił mu kompletnie zdezorganizowany zespół.

Roma przegrała wczoraj wysoko w sparingu z Rangersami i to mogło rozłościć nowego trenera Rzymian, który skrytykował poprzedniego trenera – Fabio Capello.

- Byłem w czterech różnych klubach i nigdy nie komentowałem pracy trenera, którego zastępowałem – mówi nowy szkoleniowiec Juventusu Turyn.

- W odniesieniu do taktyki, Prandelii powinien zauważyć, że zespół, który poniósł sromotną porażkę z Rangersami był całkiem inny od mojego.

Capello dodał także, że wszystkie zespoły, które trenował były wyśmienicie zorganizowane w defensywie i ofensywie.

Prandelli przyznał dziś, że nie krytykował Capello, mówiąc, że grał po prostu słabszym składem, dlatego Roma przegrała tak wysoko. - Chivu jest kontuzjowany, nie grał Panucci, Zebina odszedł do Juve, a Samuel do Realu - mówi były trener Parmy.
heh jak sie trenuje cienkie kluby i zaczyna sie trenowac troche wieksze to mozna sie pogubic !!!

http://www.hattrick.pl/index.php?co=wiecej&nr=27292

Martinblack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2004, 23:29

Oby Juve w konfrontacji z silnym przeciwnikiem nie poniosło takiej porażki. Także ten trener sie zmienił i stosuje inna taktykę.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 00:35

a jaka stosuje ??
ostatniego meczu nie wiem w jakiej formacji wybiegli i skladzie !

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 08:37

Prandeli przegral to zgania na innych przeciez kazdy trener ma inna koncepcje gry:)

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 09:03

Miło poczytać jak trener Romy się żali, lecz ten wynik Rangers4-1Roma, to tylko wypadek przy pracy :?.Prandelli to dobry trener, napewno dobrze przydotuje swoich piłkarzy do otwarcia sezonu.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2004, 09:06 przez Jędruś, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 09:05

NO milo moze roma nie bedize taka mocna ale roma zawsze jest mocna

Pablos_W

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 09:15

Mam nadzieje że cały sezon Roma bedzie miała tak smao udany jak mecz z Rengersami. Z całego serca jej tego życze. Zobaczymy co w tedy powie Prandelli

Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 09:51

Heh, jak on tak wymieniał ze podstawowi gracze odeszli to Roma z nami niezle w zadek dostanie ;). Wie ktoś może ile było w tym meczu i jakimi składami wybiegły oba zespoły?? ;p

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 10:20

Kurde...dzieki Bogu ze Parandelli nie zaczął trnowac JUVE..bo moze faktycznie to chwilowy wypadek przy pracy a moze Parandelli jednak nie umie trenowac wiekszych zespolow? :?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 10:33

no wlasnie dobrze ze trenuje rome a nie juve a sparingi to nie wszyskto;d

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 10:55

Dziadek pisze:Heh, jak on tak wymieniał ze podstawowi gracze odeszli to Roma z nami niezle w zadek dostanie ;). Wie ktoś może ile było w tym meczu i jakimi składami wybiegły oba zespoły?? ;p
Ja wiem, ze w tamtym meczu bylo 4:1 dla Rangersów. Słabiutko... A co do samego tematu to wydaje mi sie, ze Prandelli szuka przyczyny porazki.

kiepski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2004, 10:56

O ile mi dobrze wiadomo, to w tym meczu w barwach Rangers grał Marcin Zając !! i podobno zagrał całkiem dobrze !

Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2004, 12:33

Dobrze, że ten cały Prandelli nie przyszedł do nas. Wtopił to ma jakieś pretensje do Capello. No sorry, ale to nie wiedomo czy sie należy śmiać czy płakać. Zresztą z Romy faktycznie odeszło kilku podstawowych piłkarzy i ten sezon może byść dla nich cienki. Ale to już nie nasz problem :D

Forza Squadra Bianconera
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2004, 12:10

zobaczymy w lidze na co stac tego prandnelliego. mowili ze to nadzieja włoskiej trenerki...

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2004, 14:40

Troche żałośnie brzmi,że porażki zespołu nowy trener zwala na Capello.To,że Roma jest w ciężkiej sytuacji finansowej przez co sprzedawani są piłkarze nie jest winą poprzedniego trenera,nie mówiąc o kontuzjach poszczególnych zawodników.Kiedy Prandelli podejmował się pracy w Romie musiał mieć świadomość tego w jakim położeniu znalazł się klub.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
ODPOWIEDZ