LM 14/15 (gr. A) [4]: JUVENTUS 3-2 Olympiakos
- pumex
- Juventino

Mecz 4 kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów 14/15:
JUVENTUS - Olympiakos
Czas:
04.11.2014 (wtorek), godzina 20:45
Pozostało:

Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1925
Barwy: Czerwono-białe
Przydomek: Τhrylos
Prezes: Evangelos Marinakis
Dyrektor generalny: Dimitris Agrafiotis
Dyrektor sportowy: Pierre Issa
Menedżer: Jose Miguel Gonzalez Martin del Campo
Oficjalna strona Olympiakosu
Ligowa forma na wyjeździe (Superleague Greece):
Zwycięstw: 1
Remisów: 2
Przegranych: 1
Ligowa forma u siebie (Superleague Greece):
Zwycięstw: 4
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ostatnie mecze:
(01.11.2014) – Asteras Tripolis 0:0 Olympiakos (Superleague Greece)
(29.10.2014) – Olympiakos 1:1 Panionios (Greece Cup)
(26.10.2014) – Olympiakos 1:0 Panathinaikos (Superleague Greece)
(22.10.2014) – Olympiakos 1:0 Juventus (Champions League)
(18.10.2014) – Ergotelis Heraklion 2:3 Olympiakos (Superleague Greece)
Najlepszy strzelec:
Konstantinos Mitroglou, Pajtim Kasami (3 gole w Superleague Greece, 1 gol w Champions League)

Najlepszy asystent:
Luka Milivojević, Alejandro Dominguez (2 asysty w Superleague Greece)

Aktualna sytuacja w tabeli Champions League (gr. A):

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie (Serie A):
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe (Serie A):
Remisów: 1
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:
(01.11.2014) – Empoli 0:2 JUVENTUS (Serie A)
(29.10.2014) – Genoa 1:0 JUVENTUS (Serie A)
(26.10.2014) – JUVENTUS 2:0 Palermo (Serie A)
(22.10.2014) – Olympiakos 1:0 JUVENTUS (Champions League)
(18.10.2014) – Sassuolo 1:1 JUVENTUS (Serie A)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (6 goli w Serie A, 2 gole w Champions League), Arturo Vidal (3 gole w Serie A)

Najlepszy asystent:
Carlos Tevez (4 asysty w Serie A), Stephan Lichtsteiner (2 asysty w Serie A)

HISTORIA SPOTKAŃ Z OLYMPIAKOSEM
Przewidywane składy
[zostaną uzupełnione]
mecz na żywo w TV:

5 PLUS (israel)
Arena Sport 2 HD (cro)
Arena Sport 4 (serbia)
beIN Sports Max 5
beIN Sports Mena 3 HD
Belgacom 11+
C+ Liga Campeones 2 / HD
Cytavision Sports 1
Cytavision Sports HD
Digi Sport 2 (rom) / HD
Digi Sport 5 (svk)
GO Sports 2 / HD
Nova Sports 2 (hellas) / HD
Prima Play PPV $
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 6 (germany) / HD
Sky Sport Plus (italy) / HD
Sky Sports 5 *RED button
Sport 1 Extra 2 (ned)
Sport TV4 (portugal) / HD
SuperSport 2 HD (alb)
SuperSport 2 HD Kosovo
SuperSport 7 (za) / HD
TeleClub Sport PPV / HD
TVR 1 / TVR HD
ViaPlay (denmark) / HD
ViaPlay (norway) / HD
ViaPlay (sweden) / HD
Viasat Sport (swe) / HD
Voyo Sport Player (BG)
YLE TV2 / HD
Astro SuperSport
Fox Soccer 2GO
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- Ivory
- Juventino
Powiem tak szczerze, że pomimo ostatnich, marnych występów nawet dopuszczam możliwość spokojnego 2:0 dla Juve, bo kiedyś jakiś bardzo dobry mecz za Allegriego musi się zdarzyć. Oczywiście taka victoria może okazać się jedynie tzw. outlierem. Oceniać będę spotkanie z Olympiakosem łącznie "w pakiecie" z wyjazdowym z Malmoe, bo bez zwycięstwa w tym drugim spotkaniu szanse awansu będą nikłe. Tradycyjnie, gdy przychodzą mecze o życie, los sprawia, że na lewym wahadle będzie zapewne biegał Padoin. No, ale czy kiedykolwiek nasz zespół zaczął LM z kompletem 9 pkt by zupełnie kontrolować wydarzenia w grupie, a nie rozpoczynać rundę rewanżową z nożem na gardle?
- Sorek21
- Juventino
Na podstawie trzech pierwszych spotkań a przede wszystkim po olewającym podejściu do nich stwierdzam że absolutnie nie zasługujemy na awans z grupy.Od miesiąca gramy kompletną padakę a trener nieudacznnik boi się wprowadzić zmiany.Jutro znowu wyjdziemy beznadziejnym 3-5-2 gdzie przegrywamy 2:1 na skrzydłach więc b2b muszą pomagać wahadłowym i robi się dziura w środku pola bo rywal też ma tam 3 piłkarzy.Dodatkowo wysunięty napastnik przeszkadza Pirlo i tak w kilku zdaniach mamy rozpracowanie stylu gry Juve na amen.
Ktòry czołowy klub tak gra ? Żaden.Żaden też nie wychodzi z nastawieniem jak wygrać żeby się nie napracować tylko grają i strzelają ile wejdzie a nie jak nasi gdzie mamy 2-0 to mogliby z boiska już zejść. Powodem naszej impotencji w Europie jest zwyczajnie słaby skład gdzie jak zagra Morata to do gry będzie 2 graczy,może 3 ( Pogba ) .Gramy trzema stoperami ,prawym obrońcą ,czterema środkowymi defensywnymi pomocnikami i dwójką w ataku.Jak to się ma do 4-2-3-1 Realu gdzie środek pola tworzą ofensywny pomocnik oraz dwòch playmakerów ze świetnym ostatnim podaniem i armatą w nodze.Na bokach czołowi skrzydłowi świata a na szpicy kreatywny Benzema,ktòry sam umie wypracować sytuacje a nie podaj mi to strzelę Llorente.
Pamiętacie to uczucie po meczu w Turcji ? Już niedługo poczujemy to samo.Nastawiam się pesymistycznie niech mnie nasi zaskoczą.
Ktòry czołowy klub tak gra ? Żaden.Żaden też nie wychodzi z nastawieniem jak wygrać żeby się nie napracować tylko grają i strzelają ile wejdzie a nie jak nasi gdzie mamy 2-0 to mogliby z boiska już zejść. Powodem naszej impotencji w Europie jest zwyczajnie słaby skład gdzie jak zagra Morata to do gry będzie 2 graczy,może 3 ( Pogba ) .Gramy trzema stoperami ,prawym obrońcą ,czterema środkowymi defensywnymi pomocnikami i dwójką w ataku.Jak to się ma do 4-2-3-1 Realu gdzie środek pola tworzą ofensywny pomocnik oraz dwòch playmakerów ze świetnym ostatnim podaniem i armatą w nodze.Na bokach czołowi skrzydłowi świata a na szpicy kreatywny Benzema,ktòry sam umie wypracować sytuacje a nie podaj mi to strzelę Llorente.
Pamiętacie to uczucie po meczu w Turcji ? Już niedługo poczujemy to samo.Nastawiam się pesymistycznie niech mnie nasi zaskoczą.
- jakku1
- Juventino
Nie chce krakać, ale mam przeczucie, że po morderczej walce jednak zremisujemy to spotkanie i w ten sposób w zasadzie "pożegnamy" się z LM
.
Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri (bo wyraźnie w formie jest Morata i to on powinien zacząć od pierwszej minuty) i do pomocy (Marchisio na regiscie czy Pirlo, Lichtsteiner na prawym wahadle czy Pereyra, etc). Obawiam sie, ze wyjdziemy standardowym 352 bez personalnych niespodzianek i po kiepskiej grze w pierwszej polowie w drugiej bedziemy znow "gonic" wynik.
<nostradamus mode off>

Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri (bo wyraźnie w formie jest Morata i to on powinien zacząć od pierwszej minuty) i do pomocy (Marchisio na regiscie czy Pirlo, Lichtsteiner na prawym wahadle czy Pereyra, etc). Obawiam sie, ze wyjdziemy standardowym 352 bez personalnych niespodzianek i po kiepskiej grze w pierwszej polowie w drugiej bedziemy znow "gonic" wynik.
<nostradamus mode off>

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Logicznym byłoby postawić na Moratę, który jest obecnie po prostu (dużo) lepszym napastnikiem niż Llorente, ale znając życie, w 11-tce pojawi się Fernando, bo siła, bo doświadczenie...jakku1 pisze:Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri
Wtedy może być to tak logiczny wybór jak postawienie na Vucinicia w meczu na Estadio da Luz.
Tu już w ogóle trener myślący logicznie nie powinien mieć żadnych wątpliwości. W Lidze Mistrzów wymagana jest szybkość rozprowadzania akcji a nie festiwal kółek z piłką wokół własnej osi.jakku1 pisze:i do pomocy (Marchisio na regiscie czy Pirlo)
Możemy kląć na Ryśka, ale prawda jest taka, że na wahadle daje duuużo więcej niż Pereyrajakku1 pisze:Lichtsteiner na prawym wahadle czy Pereyra

- Tom_my
- Juventino
Wyjście (praktycznie pewne) na ten mecz w ustawieniu 3-5-2, biorąc pod uwagę naszą sytuację kadrową wśród stoperów to po prostu pełna kompromitacja Allegriego jako trenera. Trenera, który od samego początku swojego pobytu zapowiadał zmianę systemu gry jako jeden z priorytetów. Tymczasem, tak jak większość podejrzewa, prawdopodobnie porzucił ten pomysł po pierwszych 3-4 meczach gdzie łatwo ograliśmy ogórków stosując taktykę Conte (no chyba, że ktoś dalej uważa, że to "uwolnienie" Teveza to rewolucja taktyczna na miarę co najmniej półfinału Ligi Mistrzów). No i teraz coś co miało być naszą wyjściową taktyką nie nadaje się nawet na plan awaryjny :doh:
Żeby było śmieszniej, wyjście niesprawdzonym systemem też zbyt mądre w tak ważnym meczu raczej nie jest, raczej było by to zagranie va banque ze strony Maxa. Oj zapędził się trochę w kozi róg nasz trener
Żeby było śmieszniej, wyjście niesprawdzonym systemem też zbyt mądre w tak ważnym meczu raczej nie jest, raczej było by to zagranie va banque ze strony Maxa. Oj zapędził się trochę w kozi róg nasz trener

- Julek997
- Juventino
No nie już jutro mecz, szkoda, bo tak to 2 tygodnie jeszcze byliśmy w LM, a jutro o 23 każdy będzie się z nas śmiać, że mistrz Włoch po 4 kolejkach nie ma szans na awans !! Czy kiedys zdarzyła się taka sytuacja, gdzie Juve nie ma szans na wyjście z grupy po 4 kolejkach?
Ja nie robie sobie żadnych nadziei, mam nastawienie, że już odpadliśmy, z Benficą wystarczało nam tylko 1-0 u siebie, tak sie nastawiłem na ten mecz, czekałem cały dzień, odliczałem godziny i co... znowu rozczarowanie.
Zobaczycie teraz bedzie powtórka z meczu Juve-Benfica, 3-5-2, przewidywalne akcje, parady Roberto, tragiczna skuteczność i skończy się remisem, bo nie wierze, że taki Olimpiacos, który gra padake na wyjazdach wygra u nas !
Mieć taki wymarzony terminarz meczów i nie wyjść...
Ja nie robie sobie żadnych nadziei, mam nastawienie, że już odpadliśmy, z Benficą wystarczało nam tylko 1-0 u siebie, tak sie nastawiłem na ten mecz, czekałem cały dzień, odliczałem godziny i co... znowu rozczarowanie.
Zobaczycie teraz bedzie powtórka z meczu Juve-Benfica, 3-5-2, przewidywalne akcje, parady Roberto, tragiczna skuteczność i skończy się remisem, bo nie wierze, że taki Olimpiacos, który gra padake na wyjazdach wygra u nas !
Mieć taki wymarzony terminarz meczów i nie wyjść...
- grande amore
- Juventino
Dentro o fuori. Woz albo przewoz. Jutro juz wszystko bedzie jasne.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Olympiakos na wyjeździe to zupełnie inna drużyna, u siebie mogą ograć praktycznie każdego, ale na wyjeździe mogą przegrać z każdym.W zeszłym sezonie słaby United,który grał jeszcze większą kaszanę niż teraz Juve ich klepnął gładko 3-0.Zobaczymy co Allegri wymyśli, ale jak tego meczu nie wygrają, to powinni wszystko zburzyć i budować od nowa, bo sklejać i dobudowywać po Conte nie ma sensu, no ale niestety dla zarządu to liga jest priorytetem ;/
- Szilgu
- Juventino
Przyznam się, że nie oglądałem zwycięstwa ManU, ale po meczu wszędzie było pełno relacji, że nieskuteczność Cambella, parady de Gei i mnóstwo szczęscia spowodowało, że wynik nie był odwrotny. Więc nie sugerowałbym się tym wynikiem.AdiJuve pisze:Olympiakos na wyjeździe to zupełnie inna drużyna, u siebie mogą ograć praktycznie każdego, ale na wyjeździe mogą przegrać z każdym.W zeszłym sezonie słaby United,który grał jeszcze większą kaszanę niż teraz Juve ich klepnął gładko 3-0.Zobaczymy co Allegri wymyśli, ale jak tego meczu nie wygrają, to powinni wszystko zburzyć i budować od nowa, bo sklejać i dobudowywać po Conte nie ma sensu, no ale niestety dla zarządu to liga jest priorytetem ;/
- Lucas87
- Juventino
Należało by rozpocząć modły. Ale to oni muszą udowodnić, że zależy im na wygranej. Nie interesuje mnie gadanie, że jeszcze zostaną dwa mecze, albo to wygrywają, albo dajmy sobie spokój z Juventusem w europejskich pucharach. Nie ważne w jakim stylu i kto strzeli. Interesują mnie tylko 3 pkt.
- mnowo
- Qualità Juventino
Pierwsze plotki z Italii mówią o dziwo o Moracie w pierwszym składzie i o tym, żeby dobrać do niego jakiegoś pasującego grajka.pumex pisze:Logicznym byłoby postawić na Moratę, który jest obecnie po prostu (dużo) lepszym napastnikiem niż Llorente, ale znając życie, w 11-tce pojawi się Fernando, bo siła, bo doświadczenie...jakku1 pisze:Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri
Wtedy może być to tak logiczny wybór jak postawienie na Vucinicia w meczu na Estadio da Luz.
- Buffalo
- Juventino
Wystawienie ataku Morata+Tevez w chyba najoczywistsza rzecz pod słońcem. Jak będzie (odpukac) kaszana to pozniej przechodzimy na trojke napastnikow wstawiamy Llorente i gramy dlugie lagi na pole karne. BTW licze na naszych kibocow, bo ze bedzie pelna klatka gosci to chyba oczywiste, a Grecy na wyjezdzie czasami robia lepsze show niz u siebie - szczegolnie Olympiakos.
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- pumex
- Juventino
Wg aktualnych raportów Sky Sport, faworytem raczej będzie Llorentemnowo pisze:Pierwsze plotki z Italii mówią o dziwo o Moracie w pierwszym składzie i o tym, żeby dobrać do niego jakiegoś pasującego grajka.pumex pisze:Logicznym byłoby postawić na Moratę, który jest obecnie po prostu (dużo) lepszym napastnikiem niż Llorente, ale znając życie, w 11-tce pojawi się Fernando, bo siła, bo doświadczenie...jakku1 pisze:Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri
"In attacco c'è il ballottaggio fra Llorente e Morata con il primo che potrebbe essere in vantaggio sul secondo"