LM 14/15 (gr. A) [4]: JUVENTUS 3-2 Olympiakos

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 09:19

Obrazek Obrazek Obrazek

Mecz 4 kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów 14/15:
JUVENTUS - Olympiakos

Czas:

04.11.2014 (wtorek), godzina 20:45

Pozostało:

Obrazek

Miejsce:

Turyn - Juventus Stadium (41 254)

O przeciwniku:

Rok założenia: 1925
Barwy: Czerwono-białe
Przydomek: Τhrylos
Prezes: Evangelos Marinakis
Dyrektor generalny: Dimitris Agrafiotis
Dyrektor sportowy: Pierre Issa
Menedżer: Jose Miguel Gonzalez Martin del Campo
Oficjalna strona Olympiakosu

Ligowa forma na wyjeździe (Superleague Greece):
Zwycięstw: 1
Remisów: 2
Przegranych: 1

Ligowa forma u siebie (Superleague Greece):
Zwycięstw: 4
Remisów: 0
Przegranych: 0

Ostatnie mecze:
(01.11.2014) – Asteras Tripolis 0:0 Olympiakos (Superleague Greece)
(29.10.2014) – Olympiakos 1:1 Panionios (Greece Cup)
(26.10.2014) – Olympiakos 1:0 Panathinaikos (Superleague Greece)
(22.10.2014) – Olympiakos 1:0 Juventus (Champions League)
(18.10.2014) – Ergotelis Heraklion 2:3 Olympiakos (Superleague Greece)

Najlepszy strzelec:
Konstantinos Mitroglou, Pajtim Kasami (3 gole w Superleague Greece, 1 gol w Champions League)
Obrazek Obrazek

Najlepszy asystent:
Luka Milivojević, Alejandro Dominguez (2 asysty w Superleague Greece)
Obrazek Obrazek

Aktualna sytuacja w tabeli Champions League (gr. A):

Obrazek

JUVENTUS:

Ligowa forma u siebie (Serie A):
Remisów: 0
Przegranych: 0

Ligowa forma na wyjeździe (Serie A):
Remisów: 1
Przegranych: 1

Ostatnie mecze:
(01.11.2014) – Empoli 0:2 JUVENTUS (Serie A)
(29.10.2014) – Genoa 1:0 JUVENTUS (Serie A)
(26.10.2014) – JUVENTUS 2:0 Palermo (Serie A)
(22.10.2014) – Olympiakos 1:0 JUVENTUS (Champions League)
(18.10.2014) – Sassuolo 1:1 JUVENTUS (Serie A)

Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (6 goli w Serie A, 2 gole w Champions League), Arturo Vidal (3 gole w Serie A)
Obrazek Obrazek

Najlepszy asystent:
Carlos Tevez (4 asysty w Serie A), Stephan Lichtsteiner (2 asysty w Serie A)
Obrazek Obrazek

HISTORIA SPOTKAŃ Z OLYMPIAKOSEM

Przewidywane składy

[zostaną uzupełnione]

mecz na żywo w TV:

Obrazek

5 PLUS (israel)
Arena Sport 2 HD (cro)
Arena Sport 4 (serbia)
beIN Sports Max 5
beIN Sports Mena 3 HD
Belgacom 11+
C+ Liga Campeones 2 / HD
Cytavision Sports 1
Cytavision Sports HD
Digi Sport 2 (rom) / HD
Digi Sport 5 (svk)
GO Sports 2 / HD
Nova Sports 2 (hellas) / HD
Prima Play PPV $
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 6 (germany) / HD
Sky Sport Plus (italy) / HD
Sky Sports 5 *RED button
Sport 1 Extra 2 (ned)
Sport TV4 (portugal) / HD
SuperSport 2 HD (alb)
SuperSport 2 HD Kosovo
SuperSport 7 (za) / HD
TeleClub Sport PPV / HD
TVR 1 / TVR HD
ViaPlay (denmark) / HD
ViaPlay (norway) / HD
ViaPlay (sweden) / HD
Viasat Sport (swe) / HD
Voyo Sport Player (BG)
YLE TV2 / HD
Astro SuperSport
Fox Soccer 2GO

mecz w Internecie:

Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net

Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 09:49

Powiem tak szczerze, że pomimo ostatnich, marnych występów nawet dopuszczam możliwość spokojnego 2:0 dla Juve, bo kiedyś jakiś bardzo dobry mecz za Allegriego musi się zdarzyć. Oczywiście taka victoria może okazać się jedynie tzw. outlierem. Oceniać będę spotkanie z Olympiakosem łącznie "w pakiecie" z wyjazdowym z Malmoe, bo bez zwycięstwa w tym drugim spotkaniu szanse awansu będą nikłe. Tradycyjnie, gdy przychodzą mecze o życie, los sprawia, że na lewym wahadle będzie zapewne biegał Padoin. No, ale czy kiedykolwiek nasz zespół zaczął LM z kompletem 9 pkt by zupełnie kontrolować wydarzenia w grupie, a nie rozpoczynać rundę rewanżową z nożem na gardle?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 10:04

Na podstawie trzech pierwszych spotkań a przede wszystkim po olewającym podejściu do nich stwierdzam że absolutnie nie zasługujemy na awans z grupy.Od miesiąca gramy kompletną padakę a trener nieudacznnik boi się wprowadzić zmiany.Jutro znowu wyjdziemy beznadziejnym 3-5-2 gdzie przegrywamy 2:1 na skrzydłach więc b2b muszą pomagać wahadłowym i robi się dziura w środku pola bo rywal też ma tam 3 piłkarzy.Dodatkowo wysunięty napastnik przeszkadza Pirlo i tak w kilku zdaniach mamy rozpracowanie stylu gry Juve na amen.

Ktòry czołowy klub tak gra ? Żaden.Żaden też nie wychodzi z nastawieniem jak wygrać żeby się nie napracować tylko grają i strzelają ile wejdzie a nie jak nasi gdzie mamy 2-0 to mogliby z boiska już zejść. Powodem naszej impotencji w Europie jest zwyczajnie słaby skład gdzie jak zagra Morata to do gry będzie 2 graczy,może 3 ( Pogba ) .Gramy trzema stoperami ,prawym obrońcą ,czterema środkowymi defensywnymi pomocnikami i dwójką w ataku.Jak to się ma do 4-2-3-1 Realu gdzie środek pola tworzą ofensywny pomocnik oraz dwòch playmakerów ze świetnym ostatnim podaniem i armatą w nodze.Na bokach czołowi skrzydłowi świata a na szpicy kreatywny Benzema,ktòry sam umie wypracować sytuacje a nie podaj mi to strzelę Llorente.

Pamiętacie to uczucie po meczu w Turcji ? Już niedługo poczujemy to samo.Nastawiam się pesymistycznie niech mnie nasi zaskoczą.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 10:50

Podstawowe pytanie: już na wejściu ściągniemy majtki, wypniemy się i poprosimy o delikatność, czy może jednak zawiniemy mydło w skarpetę i stawimy opór?

No Pirlo, please :pray:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 10:54

Nie chce krakać, ale mam przeczucie, że po morderczej walce jednak zremisujemy to spotkanie i w ten sposób w zasadzie "pożegnamy" się z LM :prochno:.

Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri (bo wyraźnie w formie jest Morata i to on powinien zacząć od pierwszej minuty) i do pomocy (Marchisio na regiscie czy Pirlo, Lichtsteiner na prawym wahadle czy Pereyra, etc). Obawiam sie, ze wyjdziemy standardowym 352 bez personalnych niespodzianek i po kiepskiej grze w pierwszej polowie w drugiej bedziemy znow "gonic" wynik.

<nostradamus mode off> :D

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 11:05

jakku1 pisze:Ciekaw jestem dwóch rzeczy, kogo desygnuje do ataku Allegri
Logicznym byłoby postawić na Moratę, który jest obecnie po prostu (dużo) lepszym napastnikiem niż Llorente, ale znając życie, w 11-tce pojawi się Fernando, bo siła, bo doświadczenie...
Wtedy może być to tak logiczny wybór jak postawienie na Vucinicia w meczu na Estadio da Luz.
jakku1 pisze:i do pomocy (Marchisio na regiscie czy Pirlo)
Tu już w ogóle trener myślący logicznie nie powinien mieć żadnych wątpliwości. W Lidze Mistrzów wymagana jest szybkość rozprowadzania akcji a nie festiwal kółek z piłką wokół własnej osi.
jakku1 pisze:Lichtsteiner na prawym wahadle czy Pereyra
Możemy kląć na Ryśka, ale prawda jest taka, że na wahadle daje duuużo więcej niż Pereyra

Obrazek
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 11:24

Wyjście (praktycznie pewne) na ten mecz w ustawieniu 3-5-2, biorąc pod uwagę naszą sytuację kadrową wśród stoperów to po prostu pełna kompromitacja Allegriego jako trenera. Trenera, który od samego początku swojego pobytu zapowiadał zmianę systemu gry jako jeden z priorytetów. Tymczasem, tak jak większość podejrzewa, prawdopodobnie porzucił ten pomysł po pierwszych 3-4 meczach gdzie łatwo ograliśmy ogórków stosując taktykę Conte (no chyba, że ktoś dalej uważa, że to "uwolnienie" Teveza to rewolucja taktyczna na miarę co najmniej półfinału Ligi Mistrzów). No i teraz coś co miało być naszą wyjściową taktyką nie nadaje się nawet na plan awaryjny :doh:

Żeby było śmieszniej, wyjście niesprawdzonym systemem też zbyt mądre w tak ważnym meczu raczej nie jest, raczej było by to zagranie va banque ze strony Maxa. Oj zapędził się trochę w kozi róg nasz trener :think:

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 11:58

No nie już jutro mecz, szkoda, bo tak to 2 tygodnie jeszcze byliśmy w LM, a jutro o 23 każdy będzie się z nas śmiać, że mistrz Włoch po 4 kolejkach nie ma szans na awans !! Czy kiedys zdarzyła się taka sytuacja, gdzie Juve nie ma szans na wyjście z grupy po 4 kolejkach?

Ja nie robie sobie żadnych nadziei, mam nastawienie, że już odpadliśmy, z Benficą wystarczało nam tylko 1-0 u siebie, tak sie nastawiłem na ten mecz, czekałem cały dzień, odliczałem godziny i co... znowu rozczarowanie.

Zobaczycie teraz bedzie powtórka z meczu Juve-Benfica, 3-5-2, przewidywalne akcje, parady Roberto, tragiczna skuteczność i skończy się remisem, bo nie wierze, że taki Olimpiacos, który gra padake na wyjazdach wygra u nas !

Mieć taki wymarzony terminarz meczów i nie wyjść...

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 12:30

Dentro o fuori. Woz albo przewoz. Jutro juz wszystko bedzie jasne.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 12:33

Olympiakos na wyjeździe to zupełnie inna drużyna, u siebie mogą ograć praktycznie każdego, ale na wyjeździe mogą przegrać z każdym.W zeszłym sezonie słaby United,który grał jeszcze większą kaszanę niż teraz Juve ich klepnął gładko 3-0.Zobaczymy co Allegri wymyśli, ale jak tego meczu nie wygrają, to powinni wszystko zburzyć i budować od nowa, bo sklejać i dobudowywać po Conte nie ma sensu, no ale niestety dla zarządu to liga jest priorytetem ;/

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 12:47

AdiJuve pisze:Olympiakos na wyjeździe to zupełnie inna drużyna, u siebie mogą ograć praktycznie każdego, ale na wyjeździe mogą przegrać z każdym.W zeszłym sezonie słaby United,który grał jeszcze większą kaszanę niż teraz Juve ich klepnął gładko 3-0.Zobaczymy co Allegri wymyśli, ale jak tego meczu nie wygrają, to powinni wszystko zburzyć i budować od nowa, bo sklejać i dobudowywać po Conte nie ma sensu, no ale niestety dla zarządu to liga jest priorytetem ;/
Przyznam się, że nie oglądałem zwycięstwa ManU, ale po meczu wszędzie było pełno relacji, że nieskuteczność Cambella, parady de Gei i mnóstwo szczęscia spowodowało, że wynik nie był odwrotny. Więc nie sugerowałbym się tym wynikiem.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 12:53

Należało by rozpocząć modły. Ale to oni muszą udowodnić, że zależy im na wygranej. Nie interesuje mnie gadanie, że jeszcze zostaną dwa mecze, albo to wygrywają, albo dajmy sobie spokój z Juventusem w europejskich pucharach. Nie ważne w jakim stylu i kto strzeli. Interesują mnie tylko 3 pkt.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 13:14

pumex pisze:
Logicznym byłoby postawić na Moratę, który jest obecnie po prostu (dużo) lepszym napastnikiem niż Llorente, ale znając życie, w 11-tce pojawi się Fernando, bo siła, bo doświadczenie...
Wtedy może być to tak logiczny wybór jak postawienie na Vucinicia w meczu na Estadio da Luz.
Pierwsze plotki z Italii mówią o dziwo o Moracie w pierwszym składzie i o tym, żeby dobrać do niego jakiegoś pasującego grajka.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 13:50

Wystawienie ataku Morata+Tevez w chyba najoczywistsza rzecz pod słońcem. Jak będzie (odpukac) kaszana to pozniej przechodzimy na trojke napastnikow wstawiamy Llorente i gramy dlugie lagi na pole karne. BTW licze na naszych kibocow, bo ze bedzie pelna klatka gosci to chyba oczywiste, a Grecy na wyjezdzie czasami robia lepsze show niz u siebie - szczegolnie Olympiakos.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2014, 13:59

mnowo pisze:
pumex pisze:
Pierwsze plotki z Italii mówią o dziwo o Moracie w pierwszym składzie i o tym, żeby dobrać do niego jakiegoś pasującego grajka.
Wg aktualnych raportów Sky Sport, faworytem raczej będzie Llorente :wink:

"In attacco c'&#232; il ballottaggio fra Llorente e Morata con il primo che potrebbe essere in vantaggio sul secondo"

Obrazek
Zablokowany