Serie A (20): Livorno 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 11:49

20. kolejka Serie A
AS Livorno Calcio - Juventus FC

27 styczeń 2007r. (niedziela) godz. 20:30

20. kolejka Serie A
UC Sampdoria - AC Siena
AS Roma - US Citta di Palermo
Torino Calcio - SS Lazio
Empoli FC - ACF Fiorentina
AC Milan - Genoa CFC
Udinese Calcio - Internazionale FC
Cagliari Calcio - Napoli SSC
Calcio Catania - Parma FC
Atalanta Bergamo - Reggina Calcio
AS Livorno Calcio - Juventus FC

Stadion:
Stadio Armando Picchi
Lata budowy: 1933
Data otwarcia: 1933
Pojemność: 19 080

AS Livorno Calcio

Obrazek

Pełna nazwa: Associazione Sportiva Livorno Calcio SrL
Przydomek: Amaranto
Data założenia: 1915
Stadion: Stadio Armando Picchi
Prezes: Aldo Spinelli
Trener: Fernando Orsi
Liga: Serie A
2006/07: Serie A, 11. miejsce
Oficjalna strona klubu

Statystyka spotkań z AS Livorno Calcio

Ostatnie ligowe mecze Juventus:
(19 kolejka) Juventus FC - UC Sampdoria 0:0
(18) Calcio Catania - Juventus FC 1:1
(17) Juventus FC - AC Siena 2:0

Ostatnie ligowe mecze Livorno:
(19) AS Livorno Calcio - Empoli FC 1:0
(18) Torino Calcio - AS Livorno Calcio 1:2
(17) AS Livorno Calcio - Atalanta Bergamo 1:1

Tabela
1. Internazionale FC 19 15 4 0 43 : 13 30 49
2. AS Roma 19 12 6 1 37 : 19 18 42
3. Juventus FC 19 10 7 2 36 : 16 20 37
...
12. Calcio Catania 19 5 7 7 18 : 22 -4 22
13. AS Livorno Calcio 18 5 6 7 22 : 28 -6 21
14. SS Lazio 19 4 7 8 22 : 29 -7 19

Transmisje:
liveonsat pisze:ART Sport 1-6
C+ Sport1 (Scandinavia)
DigitAlb SuperSport2
Fox Soccer Channel
Mediaset Calcio 1
RAI International 3 Africa
Sky Calcio 1
Sport 1 (Hun)
Sport 1 (Ned)
TV Avala
Zapowiedź meczu trzeba rozpocząć słowami Łatwo nie będzie. Livorno w ostatnim czasie radzi sobie dobrze, pomimo tylko (aż) 12 miejsca w tabeli. My jesteśmy po meczu z Interem (faktem jest, że nie grało wielu podstawowych zawodników), ale to zawsze są 2 spotkania w tygodniu. Mecz można będzie wygrać, nie mamy jeszcze kadry, więc trudno powiedzieć o tym jak zagramy (chociaż myślę to zawsze jest sprawa tak zmienna, że nie warto czasami się zastanawiać). Byłoby dobrze gdyby David się obudził i zaczął strzelać, bo Imbrahimovic ma już tyle samo bramek na koncie w tabeli najslepszych strzelców. Mecz trzeba wygrać także z innego powodu. Jeśli chcemy zdobyć 2 miejsce w tabeli, co możliwe jest, to nie można sobie pozwolić na ciągłe remisy, bo Inter i Roma nam z meczu na mecz odskakują o kilka punktów więcej. Jestem jednak póki co spokojny i o wynik naszego meczu i o inne spotkania 20 kolejki (Inter zagra z Udinese - pamiętamy pierwszy mecz na remis i nie miałbym nic przeciwko, gdyby drużyna z Mediolanu i w tym meczu straciła przynajmniej 2 punkty, Roma z Palermo, Palermo, które zawsze jest drużyną groźną i tu też pozostaje mieć nadzieje na korzystny dla nas i Palermo rezultat).
Forza Juve!

Edit. Dorzucam jeszcze przewidywane składy według La Gazzetta dello Sport
Obrazek
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Juventus/
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Livorno/

literatura: Wikipedia, Juventus.com, JuvePoland
Błędy proszę kierować do mnie na priv?! Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008, 22:44 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 14:03

ojj widze ze juz nie ja bede sie zajmował tworzeniem tematów dotyczacych meczów...

podpowiem ze ostatnio brałem czołówke (czyli herby obu druzyn godzine meczu itp) z www.juventus.com

a co do samego meczu to mam nadzieje ze nie bedzie remisowy tak jak 2 ostatnie ale że wygramy go dosyc pewnie..

a co do składu to wiadomo juz ze nie bedzie Marchionniego a ciesze sie ze przewiduja wystep Palladino - licze na to

obstawiam wynik 1-3

Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 14:36

Livorno to obecnie zupełnie inna drużyna niż ta z początku sezonu.Szanse na ponowny grad bramek są niewielkie, osobiście będę zadowolony jeśli wywieziemy trzy punkty, bez względu na styl (no, oby nie było kontuzji).
Wyjazdy nam nie wychodzą, ekipa mocno okrojona (ciekawe czy zagra Buffon, Zebina, Hasan albo Nedved ? )
Mimo wszystko Juventus nie może szukać takich usprawiedliwień, i wygrywać z takimi drużynami.
Trzymam kciuki ...

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 14:43

Mam nadzieje na zwyciestwo oczywiscie. Mimo, ze jestesmy w fatalnej formie potrafilismy zremisowac z interem na San Siro 8) . Nie bede zly, jesli powtorzy sie wynik 5-1 dla nas :D
meca pisze:Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport.
No i pieknie. Pojde do kolegi :)
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2008, 14:47 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 14:44

Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport.

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 15:14

Dam głowę, że będziemy mieć spore problemy. Nocerino, Zanetti, Palladino w pomocy? Nie wiem, czy pamiętacie, ale był taki mecz 23 stycznia 2008 roku...

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 15:25

Jak kolega pisal mecz na polsacie sport zapewne bedzie :D Ale pisze Livorno-Juventus 22:40(na żywo) a mecz o 20:30.. Licze że to sie zmieni i ogladniemy sobie mecz na żywo 8)

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 15:26

Szkoda że go nie mam :cry: ale może nie długo mecze będą na Canal+Sport 2 8).Co do samego meczu liczę na 3 punkty nie ważne jakim stosunkiem bramek i chyba wyniku 5-1 nie powtórzymy :( ,ale trzeba być dobrej myśli :wink: .

PS. w następnym meczu liczę na debiut Sissoko :D :-D :) :P 8) :wink:

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 15:49

z tego co jest napisane na stronie polsatu sport nie wynika że będzie on na żywo, bo godzina meczu to 20.30, a w programie jest napisane 22.40....:/

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 15:56

z tego co jest napisane na stronie polsatu sport nie wynika że będzie on na żywo, bo godzina meczu to 20.30, a w programie jest napisane 22.40....:/
Bo u nich na stronie jest źle napisane.
Na telegazecie w dekoderze polsatu jest o 20:25. Po prostu na stronie internetowej zamienili miejscami mecz ligi włoskiej z grecką. Pomylili się.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 17:31

No coz, w tym meczu Livorno piątki pewnie nie dostanie :P na dodatek beda chcieli sie odkuc na Juve i z nami wygrac. Trzeba przyznac ze w takiej formie naszego zespolu to moze im sie udac (oby nie). Jesli defensywa zagra dobrze (jesli w ogole w klubie bedzie jeszcze jakis "sprawny" obronca) to mamy szanse na zwyciestwo. Niedziwadek pewnie pociagnie nasz zespol do victorii! Ole! :happy:

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 22:05

ja tam licze na skromne zwycięstwo, bo ważne sa 3 punkty...
tylko że bardzo dobrze by było gdyby nasza gra była bardzo poukładana, ktos musiałby w końcu "posprzątać" ten bałagan w obronie i pomocy...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
bart_io_we

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 22:24

boje sie o ten mecz...wszystkie spotkania JUVE ktore widzialem w tym sezonie nasi playerzy grali tak samo, mianowicie ciagle wrzutki w pole karne, praktycznie zadnych skladnych akcji, takie bicie glowa w mur...na szczescie glowy mamy dosc mocne :) szkoda Marchionniego ze nie zagra, pytanie co z Nedvedem? no i mam nadzieje ze Treze sie odblokuje i zadne poprzeczki i slupki nam na drodze juz nie stana w tym meczu...optymistyczna wersja - 2-1 dla nas no moze realistyczna ;p trzymam kciuki za naszych FORZA JUVE!!

Forza JUVE!! PER SEMPRE!!
alkopoligamia
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 22:28

Co do tych przewidywanych składów, to chyba, a nawet na pewno nie będzie u nas Marco. Niestety.

A mecz. Mecz musimy wygrać. Czujemy już oddech violi, więc nie ma innej możliwości jak 3 pkt. Mam nadzieję że uda się jakoś wywalczyć te 3 pkt choć na pewno to nie będzie łatwe. Trochę niepokoi mnie nasza obrona, ale mam nadzieje że dadzą rade.
Tak więc chłopcy wygrajcie ten mecz i już. Tak będzie najlepiej :smile:

Pozdro

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2008, 22:43

a moze by tak dac Tiago szanse ? moze cos pokaze na koniec tak jak Boumsong (patrz bramka z interem) a co do innych pozycji Palladino powinien zagrac na 100 % licze na jego drybling moze cos zwojuje jesli nie bedzie Nedveda to niech gra na lewej pomocy a na prawej w takim wypadku powinien zagrac Hasan o ile bedzie w pelni sil jesli zagra zas Nedved na lewej na prawej powinien wystapic Palla lub Iaquinta a Hasan na prawej obronie choc watpie zebysmy wyszli 3 potencjalnymi napadziorami licze na zwyciestwo chocby minimalne

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Zablokowany