Serie A (20): Livorno 1-3 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
20. kolejka Serie A
AS Livorno Calcio - Juventus FC
27 styczeń 2007r. (niedziela) godz. 20:30
20. kolejka Serie A
UC Sampdoria - AC Siena
AS Roma - US Citta di Palermo
Torino Calcio - SS Lazio
Empoli FC - ACF Fiorentina
AC Milan - Genoa CFC
Udinese Calcio - Internazionale FC
Cagliari Calcio - Napoli SSC
Calcio Catania - Parma FC
Atalanta Bergamo - Reggina Calcio
Stadion:
Stadio Armando Picchi
Lata budowy: 1933
Data otwarcia: 1933
Pojemność: 19 080
AS Livorno Calcio

Pełna nazwa: Associazione Sportiva Livorno Calcio SrL
Przydomek: Amaranto
Data założenia: 1915
Stadion: Stadio Armando Picchi
Prezes: Aldo Spinelli
Trener: Fernando Orsi
Liga: Serie A
2006/07: Serie A, 11. miejsce
Oficjalna strona klubu
Statystyka spotkań z AS Livorno Calcio
Ostatnie ligowe mecze Juventus:
(19 kolejka) Juventus FC - UC Sampdoria 0:0
(18) Calcio Catania - Juventus FC 1:1
(17) Juventus FC - AC Siena 2:0
Ostatnie ligowe mecze Livorno:
(19) AS Livorno Calcio - Empoli FC 1:0
(18) Torino Calcio - AS Livorno Calcio 1:2
(17) AS Livorno Calcio - Atalanta Bergamo 1:1
Tabela
1. Internazionale FC 19 15 4 0 43 : 13 30 49
2. AS Roma 19 12 6 1 37 : 19 18 42
3. Juventus FC 19 10 7 2 36 : 16 20 37
...
12. Calcio Catania 19 5 7 7 18 : 22 -4 22
13. AS Livorno Calcio 18 5 6 7 22 : 28 -6 21
14. SS Lazio 19 4 7 8 22 : 29 -7 19
Transmisje:
Forza Juve!
Edit. Dorzucam jeszcze przewidywane składy według La Gazzetta dello Sport

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Juventus/
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Livorno/
literatura: Wikipedia, Juventus.com, JuvePoland
Błędy proszę kierować do mnie na priv?! Z góry dziękuję.
27 styczeń 2007r. (niedziela) godz. 20:30
20. kolejka Serie A
UC Sampdoria - AC Siena
AS Roma - US Citta di Palermo
Torino Calcio - SS Lazio
Empoli FC - ACF Fiorentina
AC Milan - Genoa CFC
Udinese Calcio - Internazionale FC
Cagliari Calcio - Napoli SSC
Calcio Catania - Parma FC
Atalanta Bergamo - Reggina Calcio
Stadion:
Stadio Armando Picchi
Lata budowy: 1933
Data otwarcia: 1933
Pojemność: 19 080
AS Livorno Calcio

Pełna nazwa: Associazione Sportiva Livorno Calcio SrL
Przydomek: Amaranto
Data założenia: 1915
Stadion: Stadio Armando Picchi
Prezes: Aldo Spinelli
Trener: Fernando Orsi
Liga: Serie A
2006/07: Serie A, 11. miejsce
Oficjalna strona klubu
Statystyka spotkań z AS Livorno Calcio
Ostatnie ligowe mecze Juventus:
(19 kolejka) Juventus FC - UC Sampdoria 0:0
(18) Calcio Catania - Juventus FC 1:1
(17) Juventus FC - AC Siena 2:0
Ostatnie ligowe mecze Livorno:
(19) AS Livorno Calcio - Empoli FC 1:0
(18) Torino Calcio - AS Livorno Calcio 1:2
(17) AS Livorno Calcio - Atalanta Bergamo 1:1
Tabela
1. Internazionale FC 19 15 4 0 43 : 13 30 49
2. AS Roma 19 12 6 1 37 : 19 18 42
3. Juventus FC 19 10 7 2 36 : 16 20 37
...
12. Calcio Catania 19 5 7 7 18 : 22 -4 22
13. AS Livorno Calcio 18 5 6 7 22 : 28 -6 21
14. SS Lazio 19 4 7 8 22 : 29 -7 19
Transmisje:
Zapowiedź meczu trzeba rozpocząć słowami Łatwo nie będzie. Livorno w ostatnim czasie radzi sobie dobrze, pomimo tylko (aż) 12 miejsca w tabeli. My jesteśmy po meczu z Interem (faktem jest, że nie grało wielu podstawowych zawodników), ale to zawsze są 2 spotkania w tygodniu. Mecz można będzie wygrać, nie mamy jeszcze kadry, więc trudno powiedzieć o tym jak zagramy (chociaż myślę to zawsze jest sprawa tak zmienna, że nie warto czasami się zastanawiać). Byłoby dobrze gdyby David się obudził i zaczął strzelać, bo Imbrahimovic ma już tyle samo bramek na koncie w tabeli najslepszych strzelców. Mecz trzeba wygrać także z innego powodu. Jeśli chcemy zdobyć 2 miejsce w tabeli, co możliwe jest, to nie można sobie pozwolić na ciągłe remisy, bo Inter i Roma nam z meczu na mecz odskakują o kilka punktów więcej. Jestem jednak póki co spokojny i o wynik naszego meczu i o inne spotkania 20 kolejki (Inter zagra z Udinese - pamiętamy pierwszy mecz na remis i nie miałbym nic przeciwko, gdyby drużyna z Mediolanu i w tym meczu straciła przynajmniej 2 punkty, Roma z Palermo, Palermo, które zawsze jest drużyną groźną i tu też pozostaje mieć nadzieje na korzystny dla nas i Palermo rezultat).liveonsat pisze:ART Sport 1-6
C+ Sport1 (Scandinavia)
DigitAlb SuperSport2
Fox Soccer Channel
Mediaset Calcio 1
RAI International 3 Africa
Sky Calcio 1
Sport 1 (Hun)
Sport 1 (Ned)
TV Avala
Forza Juve!
Edit. Dorzucam jeszcze przewidywane składy według La Gazzetta dello Sport

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Juventus/
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Squadre/Livorno/
literatura: Wikipedia, Juventus.com, JuvePoland
Błędy proszę kierować do mnie na priv?! Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008, 22:44 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.
- tabo89
- Juventino
ojj widze ze juz nie ja bede sie zajmował tworzeniem tematów dotyczacych meczów...
podpowiem ze ostatnio brałem czołówke (czyli herby obu druzyn godzine meczu itp) z www.juventus.com
a co do samego meczu to mam nadzieje ze nie bedzie remisowy tak jak 2 ostatnie ale że wygramy go dosyc pewnie..
a co do składu to wiadomo juz ze nie bedzie Marchionniego a ciesze sie ze przewiduja wystep Palladino - licze na to
obstawiam wynik 1-3
podpowiem ze ostatnio brałem czołówke (czyli herby obu druzyn godzine meczu itp) z www.juventus.com
a co do samego meczu to mam nadzieje ze nie bedzie remisowy tak jak 2 ostatnie ale że wygramy go dosyc pewnie..
a co do składu to wiadomo juz ze nie bedzie Marchionniego a ciesze sie ze przewiduja wystep Palladino - licze na to
obstawiam wynik 1-3
- Mati
- Juventino
Livorno to obecnie zupełnie inna drużyna niż ta z początku sezonu.Szanse na ponowny grad bramek są niewielkie, osobiście będę zadowolony jeśli wywieziemy trzy punkty, bez względu na styl (no, oby nie było kontuzji).
Wyjazdy nam nie wychodzą, ekipa mocno okrojona (ciekawe czy zagra Buffon, Zebina, Hasan albo Nedved ? )
Mimo wszystko Juventus nie może szukać takich usprawiedliwień, i wygrywać z takimi drużynami.
Trzymam kciuki ...
Wyjazdy nam nie wychodzą, ekipa mocno okrojona (ciekawe czy zagra Buffon, Zebina, Hasan albo Nedved ? )
Mimo wszystko Juventus nie może szukać takich usprawiedliwień, i wygrywać z takimi drużynami.
Trzymam kciuki ...
- Sapo
- Juventino
Mam nadzieje na zwyciestwo oczywiscie. Mimo, ze jestesmy w fatalnej formie potrafilismy zremisowac z interem na San Siro 8) . Nie bede zly, jesli powtorzy sie wynik 5-1 dla nas

No i pieknie. Pojde do kolegimeca pisze:Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport.

Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2008, 14:47 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominik10dziki
- Juventino
Jak kolega pisal mecz na polsacie sport zapewne bedzie
Ale pisze Livorno-Juventus 22:40(na żywo) a mecz o 20:30.. Licze że to sie zmieni i ogladniemy sobie mecz na żywo 8)

- Okoni
- Juventino
Szkoda że go nie mammeca pisze:Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport.

PS. w następnym meczu liczę na debiut Sissoko

- Buri
- Juventino
z tego co jest napisane na stronie polsatu sport nie wynika że będzie on na żywo, bo godzina meczu to 20.30, a w programie jest napisane 22.40....meca pisze:Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Bo u nich na stronie jest źle napisane.
z tego co jest napisane na stronie polsatu sport nie wynika że będzie on na żywo, bo godzina meczu to 20.30, a w programie jest napisane 22.40....
Na telegazecie w dekoderze polsatu jest o 20:25. Po prostu na stronie internetowej zamienili miejscami mecz ligi włoskiej z grecką. Pomylili się.
- Del
- Juventino
No coz, w tym meczu Livorno piątki pewnie nie dostanie
na dodatek beda chcieli sie odkuc na Juve i z nami wygrac. Trzeba przyznac ze w takiej formie naszego zespolu to moze im sie udac (oby nie). Jesli defensywa zagra dobrze (jesli w ogole w klubie bedzie jeszcze jakis "sprawny" obronca) to mamy szanse na zwyciestwo. Niedziwadek pewnie pociagnie nasz zespol do victorii! Ole! 

- January
- Juventino
ja tam licze na skromne zwycięstwo, bo ważne sa 3 punkty...
tylko że bardzo dobrze by było gdyby nasza gra była bardzo poukładana, ktos musiałby w końcu "posprzątać" ten bałagan w obronie i pomocy...
tylko że bardzo dobrze by było gdyby nasza gra była bardzo poukładana, ktos musiałby w końcu "posprzątać" ten bałagan w obronie i pomocy...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- bart_io_we
- Juventino
boje sie o ten mecz...wszystkie spotkania JUVE ktore widzialem w tym sezonie nasi playerzy grali tak samo, mianowicie ciagle wrzutki w pole karne, praktycznie zadnych skladnych akcji, takie bicie glowa w mur...na szczescie glowy mamy dosc mocne
szkoda Marchionniego ze nie zagra, pytanie co z Nedvedem? no i mam nadzieje ze Treze sie odblokuje i zadne poprzeczki i slupki nam na drodze juz nie stana w tym meczu...optymistyczna wersja - 2-1 dla nas no moze realistyczna ;p trzymam kciuki za naszych FORZA JUVE!!

Forza JUVE!! PER SEMPRE!!
alkopoligamia
alkopoligamia
- darek
- Juventino
Co do tych przewidywanych składów, to chyba, a nawet na pewno nie będzie u nas Marco. Niestety.
A mecz. Mecz musimy wygrać. Czujemy już oddech violi, więc nie ma innej możliwości jak 3 pkt. Mam nadzieję że uda się jakoś wywalczyć te 3 pkt choć na pewno to nie będzie łatwe. Trochę niepokoi mnie nasza obrona, ale mam nadzieje że dadzą rade.
Tak więc chłopcy wygrajcie ten mecz i już. Tak będzie najlepiej
Pozdro
A mecz. Mecz musimy wygrać. Czujemy już oddech violi, więc nie ma innej możliwości jak 3 pkt. Mam nadzieję że uda się jakoś wywalczyć te 3 pkt choć na pewno to nie będzie łatwe. Trochę niepokoi mnie nasza obrona, ale mam nadzieje że dadzą rade.
Tak więc chłopcy wygrajcie ten mecz i już. Tak będzie najlepiej
Pozdro
- Conrad JUVE
- Juventino
a moze by tak dac Tiago szanse ? moze cos pokaze na koniec tak jak Boumsong (patrz bramka z interem) a co do innych pozycji Palladino powinien zagrac na 100 % licze na jego drybling moze cos zwojuje jesli nie bedzie Nedveda to niech gra na lewej pomocy a na prawej w takim wypadku powinien zagrac Hasan o ile bedzie w pelni sil jesli zagra zas Nedved na lewej na prawej powinien wystapic Palla lub Iaquinta a Hasan na prawej obronie choc watpie zebysmy wyszli 3 potencjalnymi napadziorami licze na zwyciestwo chocby minimalne
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!