YOUTH CUP Malaysia 2007: Juventus 0-1 Manchester

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany

Czy młody Juventus stać na zwycięstwo ?

Czas głosowania minął 18 sierpnia 2007, 09:34

Tak, dotrą do finału
10
33%
Tak, wygrają i w finale
18
60%
Nie
2
7%

Liczba głosów: 30
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 09:34

Obrazek
Obrazek

Nasze młodziaki już dzisiaj stoczą kolejną walkę o dalszy prym w prestiżowym turnieju organizowanym przez grupe klubów G-14.

Okrojony skład Juventinich (powołanie dostało bodajże czterech piłkarzy z Primavery) znierzy się w półfinale z Milanem. Poprzedni mecz zakończony zwycięstwem 2-0 nad Interem pokazuje, iż nasi są w formie, brakuje jedynie czasami wykończenia przy akcjach 1-1. Mimo wszystko chyba każdy jest zadowolony z młodziaków, którzy radzą sobie narazie bardzo dobrze.

Na uwagę zasługuje szczególnie gra obronna, Juventus jest jedynym zespołem, który nie stracił jeszcze w tym turnieju bramki. Świetnie grają nasi czarnoskórzy bracia z Afryki, jestem pełen podziwu, rozbijają kazdą grożną akcje przeciwnika. Nasza bramka murowana jest także przez Merlano, który pokazuje klase od początku turnieju (m.in obroniony karny w pucharowej fazie z Interem). Mi osobuście podoba mi się Pasquato. Ma swój styl, często podkręca piłkę dobrze podaje, a jego gra wygląda co raz lepiej stopniowo od meczu z Barceloną, kończac na bramce z Interem włącznie.

Jestem bardzo ciekaw... obstawiam wynik z lekką przewagą na Juve 2-1 ew. 1-0, ale w końcu to piłka wszystko się może zdarzyć. Nie miałbym nic przeciwko wyższemu wynikowi ! :D

Obrazek Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 09:42

Myślę, że forma w której ten zespół się aktualnie znajduje pozwoli na osiągnięcie korzystnego wyniku. Oglądałem obszerny skrót z meczu z Interem i muszę przyznać, że Juventus wygrał go jak najbardziej zasłużenie. Jak czytamy wyżej mamy znakomitą obronę (ja to zdanie oczywiście podzielam), która broni dostępu do własniej bramki (gdyby tak przekładało się to na starszy zespół). Mecz z Milanem można będzie także zobaczyć w Internecie (informacje znalazłem tutaj o 14:40 na Media Player).

PS W temacie Milan z dużej litery daj.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 10:20

Nareście ktoś założył ten temat :) Tak jak większośc z Was również oglądam mecze młodzików, choc przyznam nie ogladałem dwoch pierwszych meczów Juve, jednak nastepne dwa z Barca i Interem miałem okazje obejrzec i musze powiedziec ze jest sie z czego cieszyc (szczegholnie ten mecz z Interem) nasze "Zeberski" zagrały b.dobrze i mysle ze mamy duza szanse dzisiaj pokonac Milan i zawansowac do finalu. Mam nadzieje ze Dauda i Pasquato zagraja taka partie jak z Interem.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 10:52

Buczus_JuveFan pisze:Okrojony skład Juventinich (powołanie dostało bodajże czterech piłkarzy z Primavery) znierzy się w półfinale z Milanem.
Buczus_JuveFan pisze:Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.
Skad te informacje?
Swider10 pisze:Mam nadzieje ze Dauda i Pasquato zagraja taka partie jak z Interem.
Jego nazwisko to Daud.

Xiao

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 10:53

Skad te informacje?

z gazety oczywiscie :). Pozatym Eurosport transmituje prawqie wiekszosc meczy co leca na zywo juz mialem okazje pare ogladac wiec polfinaly tez beda chociaz nie wiem czy wszystkie.

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 11:00

Wystarczy zauważyć, że nie grają wszyscy z Primaverki, sprawdzić czy zgadza się kadra z www.juventus.com :) .

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 11:01

Xiao pisze:
Skad te informacje?

z gazety oczywiscie :). Pozatym Eurosport transmituje prawqie wiekszosc meczy co leca na zywo juz mialem okazje pare ogladac wiec polfinaly tez beda chociaz nie wiem czy wszystkie.
no własnie tu: http://tv.wp.pl/index.html nie ma nic napisane o meczu Milan-Juve takze chyba nie bedzie meczu na Eurosporcie.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 11:02

Na stronach http://www.telemagazyn.pl/ ; http://tv.o2.pl/program/ ; http://tv.wp.pl/?ticaid=130d1 nie znalazlem zadnej informacji o meczu, na Eurosporcie poki co tez nie spotkalem sie z zapowiedzia transmisji z tego spotkania.

EDIT:
Buczus_JuveFan pisze:Wystarczy zauważyć, że nie grają wszyscy z Primaverki, sprawdzić czy zgadza się kadra z www.juventus.com :) .
Wydaje mi sie jednak, ze brak zawodnikow, ktorzy wg strony juventus.com naleza do Primavery spowodowany jest tym, iz urodzili sie oni po 31 grudnia 1987 roku. Nie zapominajmy, ze w turnieju obowiazuje wlasnie taka granica wiekowa. Zreszta znajduje sie tam (w kadrze Primavery na stronie juventus.com) np. Alessandro Bettega, ktory, z tego co wiem, zostal sprzedany, brakuje natomiast Bamby.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2007, 11:08 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 14:44

Mnie najbardziej cieszy że włoskie kluby zdominowały te rozgrywki. Z grup wyszły wszystkie 3 (kiedy z innych krajów po 1 zespole). Szkoda tylko że w ćwierfinale jak i półfinale trafily na siebie 2 druzyny z Italii, bo liczyłem na włoski finał :P

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 14:53

no i nie leci mecz ani na eurosporcie ani na eurosport2 :/

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
razo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 15:12

Juve prowadzi 1-0 z Milanem a w pierwszym meczu MU wygrał 2-1 z Flamengo
bramka dla Juve
bramki z pierwszego półfinału

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 15:18

@razo, forum to nie czat, nie podajemy wyników na żywo. Zapraszam TUTAJ

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 15:51

Buczus_JuveFan pisze:Mi osobuście podoba mi się Pasquato. Ma swój styl, często podkręca piłkę dobrze podaje, a jego gra wygląda co raz lepiej stopniowo od meczu z Barceloną, kończac na bramce z Interem włącznie.
Przy okazji mam prosbe... ma ktos gola Pasquato vs Inter ??
Dokładnie i Dauda też poszukuję /Dragon

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 18:22

Niestety nie miałem przyjemności oglądania tego meczu ponieważ nie było mnie w domu, ale bardzo cieszy mnie to zwycięstwo tym bardziej że Milan to nasz odwieczny rywal. Trzymam kciuki za nasze zeberki i mam nadzieję że wygramy ten turniej po pięknym finałowym meczu z Manchesterem.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Damiano-pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2007, 20:28

Szkoda meczu finałowego, ale lepiej chyba przegrać w finale z ManU niż z Inter w 1/4 czy Milanem w 1/2. Zabrakło trochę szczęścia, ale równie dobrze mogliśmy nie wyjść z grupy, bo aż tak świetnie to nam nie szło.

Zablokowany