Nasze młodziaki już dzisiaj stoczą kolejną walkę o dalszy prym w prestiżowym turnieju organizowanym przez grupe klubów G-14.
Okrojony skład Juventinich (powołanie dostało bodajże czterech piłkarzy z Primavery) znierzy się w półfinale z Milanem. Poprzedni mecz zakończony zwycięstwem 2-0 nad Interem pokazuje, iż nasi są w formie, brakuje jedynie czasami wykończenia przy akcjach 1-1. Mimo wszystko chyba każdy jest zadowolony z młodziaków, którzy radzą sobie narazie bardzo dobrze.
Na uwagę zasługuje szczególnie gra obronna, Juventus jest jedynym zespołem, który nie stracił jeszcze w tym turnieju bramki. Świetnie grają nasi czarnoskórzy bracia z Afryki, jestem pełen podziwu, rozbijają kazdą grożną akcje przeciwnika. Nasza bramka murowana jest także przez Merlano, który pokazuje klase od początku turnieju (m.in obroniony karny w pucharowej fazie z Interem). Mi osobuście podoba mi się Pasquato. Ma swój styl, często podkręca piłkę dobrze podaje, a jego gra wygląda co raz lepiej stopniowo od meczu z Barceloną, kończac na bramce z Interem włącznie.
Jestem bardzo ciekaw... obstawiam wynik z lekką przewagą na Juve 2-1 ew. 1-0, ale w końcu to piłka wszystko się może zdarzyć. Nie miałbym nic przeciwko wyższemu wynikowi !
Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.