YOUTH CUP Malaysia 2007: Juventus 0-1 Manchester
- Buczus_JuveFan
- Juventino

Nasze młodziaki już dzisiaj stoczą kolejną walkę o dalszy prym w prestiżowym turnieju organizowanym przez grupe klubów G-14.
Okrojony skład Juventinich (powołanie dostało bodajże czterech piłkarzy z Primavery) znierzy się w półfinale z Milanem. Poprzedni mecz zakończony zwycięstwem 2-0 nad Interem pokazuje, iż nasi są w formie, brakuje jedynie czasami wykończenia przy akcjach 1-1. Mimo wszystko chyba każdy jest zadowolony z młodziaków, którzy radzą sobie narazie bardzo dobrze.
Na uwagę zasługuje szczególnie gra obronna, Juventus jest jedynym zespołem, który nie stracił jeszcze w tym turnieju bramki. Świetnie grają nasi czarnoskórzy bracia z Afryki, jestem pełen podziwu, rozbijają kazdą grożną akcje przeciwnika. Nasza bramka murowana jest także przez Merlano, który pokazuje klase od początku turnieju (m.in obroniony karny w pucharowej fazie z Interem). Mi osobuście podoba mi się Pasquato. Ma swój styl, często podkręca piłkę dobrze podaje, a jego gra wygląda co raz lepiej stopniowo od meczu z Barceloną, kończac na bramce z Interem włącznie.
Jestem bardzo ciekaw... obstawiam wynik z lekką przewagą na Juve 2-1 ew. 1-0, ale w końcu to piłka wszystko się może zdarzyć. Nie miałbym nic przeciwko wyższemu wynikowi !

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Myślę, że forma w której ten zespół się aktualnie znajduje pozwoli na osiągnięcie korzystnego wyniku. Oglądałem obszerny skrót z meczu z Interem i muszę przyznać, że Juventus wygrał go jak najbardziej zasłużenie. Jak czytamy wyżej mamy znakomitą obronę (ja to zdanie oczywiście podzielam), która broni dostępu do własniej bramki (gdyby tak przekładało się to na starszy zespół). Mecz z Milanem można będzie także zobaczyć w Internecie (informacje znalazłem tutaj o 14:40 na Media Player).
PS W temacie Milan z dużej litery daj.
PS W temacie Milan z dużej litery daj.
- Swider10
- Juventino
Nareście ktoś założył ten temat
Tak jak większośc z Was również oglądam mecze młodzików, choc przyznam nie ogladałem dwoch pierwszych meczów Juve, jednak nastepne dwa z Barca i Interem miałem okazje obejrzec i musze powiedziec ze jest sie z czego cieszyc (szczegholnie ten mecz z Interem) nasze "Zeberski" zagrały b.dobrze i mysle ze mamy duza szanse dzisiaj pokonac Milan i zawansowac do finalu. Mam nadzieje ze Dauda i Pasquato zagraja taka partie jak z Interem.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Radek_88
- Qualità Juventino
Buczus_JuveFan pisze:Okrojony skład Juventinich (powołanie dostało bodajże czterech piłkarzy z Primavery) znierzy się w półfinale z Milanem.
Skad te informacje?Buczus_JuveFan pisze:Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.
Jego nazwisko to Daud.Swider10 pisze:Mam nadzieje ze Dauda i Pasquato zagraja taka partie jak z Interem.
- Xiao
- Juventino
Skad te informacje?Buczus_JuveFan pisze:Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.
z gazety oczywiscie

- Buczus_JuveFan
- Juventino
Wystarczy zauważyć, że nie grają wszyscy z Primaverki, sprawdzić czy zgadza się kadra z www.juventus.com
.

- Swider10
- Juventino
no własnie tu: http://tv.wp.pl/index.html nie ma nic napisane o meczu Milan-Juve takze chyba nie bedzie meczu na Eurosporcie.Xiao pisze:Skad te informacje?Buczus_JuveFan pisze:Transmisja oczywiście na Eurosporcie o 14:40.
z gazety oczywiscie. Pozatym Eurosport transmituje prawqie wiekszosc meczy co leca na zywo juz mialem okazje pare ogladac wiec polfinaly tez beda chociaz nie wiem czy wszystkie.
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
- Radek_88
- Qualità Juventino
Na stronach http://www.telemagazyn.pl/ ; http://tv.o2.pl/program/ ; http://tv.wp.pl/?ticaid=130d1 nie znalazlem zadnej informacji o meczu, na Eurosporcie poki co tez nie spotkalem sie z zapowiedzia transmisji z tego spotkania.
EDIT:
EDIT:
Wydaje mi sie jednak, ze brak zawodnikow, ktorzy wg strony juventus.com naleza do Primavery spowodowany jest tym, iz urodzili sie oni po 31 grudnia 1987 roku. Nie zapominajmy, ze w turnieju obowiazuje wlasnie taka granica wiekowa. Zreszta znajduje sie tam (w kadrze Primavery na stronie juventus.com) np. Alessandro Bettega, ktory, z tego co wiem, zostal sprzedany, brakuje natomiast Bamby.Buczus_JuveFan pisze:Wystarczy zauważyć, że nie grają wszyscy z Primaverki, sprawdzić czy zgadza się kadra z www.juventus.com.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2007, 11:08 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- rad3k88
- Juventino
Mnie najbardziej cieszy że włoskie kluby zdominowały te rozgrywki. Z grup wyszły wszystkie 3 (kiedy z innych krajów po 1 zespole). Szkoda tylko że w ćwierfinale jak i półfinale trafily na siebie 2 druzyny z Italii, bo liczyłem na włoski finał 

- mateo369
- Juventino
no i nie leci mecz ani na eurosporcie ani na eurosport2 

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- rad3k88
- Juventino
Przy okazji mam prosbe... ma ktos gola Pasquato vs Inter ??Buczus_JuveFan pisze:Mi osobuście podoba mi się Pasquato. Ma swój styl, często podkręca piłkę dobrze podaje, a jego gra wygląda co raz lepiej stopniowo od meczu z Barceloną, kończac na bramce z Interem włącznie.
Dokładnie i Dauda też poszukuję /Dragon
- naros
- Juventino
Niestety nie miałem przyjemności oglądania tego meczu ponieważ nie było mnie w domu, ale bardzo cieszy mnie to zwycięstwo tym bardziej że Milan to nasz odwieczny rywal. Trzymam kciuki za nasze zeberki i mam nadzieję że wygramy ten turniej po pięknym finałowym meczu z Manchesterem.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Damiano-pl
- Juventino
Szkoda meczu finałowego, ale lepiej chyba przegrać w finale z ManU niż z Inter w 1/4 czy Milanem w 1/2. Zabrakło trochę szczęścia, ale równie dobrze mogliśmy nie wyjść z grupy, bo aż tak świetnie to nam nie szło.