Coppa Italia (1/2): JUVENTUS 2-2 Milan (1-2, 2-2)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 18:59

mateusz6 pisze:prognozowany skład Milanu jest przesłaby. Bez (...) Cassano
Obrazek

Liczę, że zagramy rzeczywiście tym silnym i przyzwoitym składem. Skład Milanu mnie nie interesuje, chce zobaczyć dobrą grę i awans. Najlepiej gdybyśmy skopali przy okazji im tyłki, co by trochę uciszyć te mediolańskie lamenty nieustające po ostatnim remisie.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 19:15

Do wszystkich zdziwioych że nie gra Buffon: Conte przed pierwszym meczem w Coppa zapowiadał, że w Pucharze Włoch będzie grał Storari, pytanie tylko, czy w finale będzie równie konsekwentny. Poza tym:
- powinien zagrać Lichtsteiner, skoro w niedziele będzie za kartki pauzował
- to daje wątpliwość czy Conte zaryzykuje z Chiellinim. Jeśli Giorgio nie jest zdrowy na 100 % to nie wiem czy nie lepiej oszczędzać go na Inter, zwłaszcza że znowu zostajemy z 4 obrońcami.
-chciałbym zobaczyć z przodu: Del Piero-Fabio-Krasic, choć ten ostatni jest jak wiadomo mocno wątpliwy, w takim razie niech chociaż z ławki wejdzie
iltalismano pisze:Dziwi mnie nieobecność Eliji.. Przecież w Coppa dobrze mu szło ;<
Ale kiedy to było? Z resztą wszedł na zmęczoną Bolognie, która miała w pewnym momencie dwóch kontuzjowanych graczy i 0 zmian.
yanquez pisze:Nope... Wiem, że ciężko to zrozumieć kibicom w Polsce (mnie również), ale w SerieA czołowym ekipom po prostu nie wypada wystawiać najsilniejszego składu na CI... My nie gramy Buffonem, Marchisio, Barzaglim i Matrim, a Milan Silvą i Ibrą...
Barzagli akurat jest kontuzjowany, no ale coś w tym jest. Coś czuję że i Mirko sobie odpocznie.
pumex pisze:
Dragon pisze:Jeśli nie zagra Silva i Zlatan to ich szanse maleją o 50%
Nie zgadzam się. Obaj są piłkarzami klasy światowej, ale Milan to nie tylko Ibra i Silva i pokazywali to już w tym sezonie nie raz. Emanuelson potrafi wziąć grę na siebie, Shaarawy to przebojowy młodzik, ukąsić potrafi Nocerino.
Zwłaszca że T. Silva im raczej tych dwóch goli nie strzeli a ze Zlatanemróżnie bywa w tych ważnych meczach. Ostatni raz dobrze z Juve zagrał chyba jeszcze w Interze.
Emanuelson... No nieźle Allegri go przekwalifikował, przychodził jako lewy pomocnik/obrońca z tego co pamiętam a wyrósł na trequartistę.

Sporo mamy remisów w tym sezonie, ale tym razem biorę w ciemno ;)
edit:
Corcky pisze: Przypomina mi się mecz z Bayernem, kiedy do awansu starczał nam remis, a jak się skończyło każdy wie... Trzeba bardzo uważać.
I to chyba 3 dni po meczu(wygranym)...z Interem jeśli dobrze pamiętam, ale spoko, w tym sezonie nie przegrywamy.
Brutalo pisze: Kiedy My ostatnio graliśmy w jakimś finale ? Poza pucharów wakacyjnych ?
Finał LM 2003? :prochno:
Ogólnie polecam: http://www.myp2p.com.pl/ przeważnie wyrzuca na stronkę meczenazywo.tv i tam jest niezła jakość. Np. Chelsea&Napoli tam oglądałem, czasem zacina, ale zazwyczaj wystarczy odświeżyć.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 19:55

Oficjalne:

(4-3-3): Storari; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Vidal, Pirlo, Giaccherini; Pepe, Del Piero, Vucinic.

Ławka: Manninger, Caceres, Marchisio, Padoin, Estigarribia, Quagliarella, Borriello.

Zaskoczył mnie Conte wystawiając tak mocny skład. Widać, że nie odpuszcza sobie CI, i dobrze 8)

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:00

Czyli wychodzimy tak jak było podane wcześniej ;) Bardzo mnie cieszy taki skład, wreszcie Alex od początku no ale to było wiadome.
Skoro Milan wyjdzie bez Ibry i Silvy a w dodatku nie zagrają Boateng czy Robinho to ja niemam wątpliwości kto zagra w finale.
Już nie pamiętam kiedy my ostatni raz byliśmy w finale jakichkolwiek rozgrywek?

FORZA JUVE!!

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:02

yanquez pisze:
pumex pisze:Okazuje się, że Ibra faktycznie nie zagra (źródło). Nie dał rady wykurować się z przeziębienia. To już chyba nie jest jakiś przedmeczowy chwyt? :think:
Nope...
yanquez, stary druhu, żyjesz? :prochno: Ibra jednak zagra - to dla nas zdecydowanie zła informacja :/

Del Piero na szpicy... ciekawe

FORZA JUVE!!
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012, 20:03 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:02

@up
oficjalna 11stka:
Amelia, Antonini, Mexes, Thiago Silva, Mesbah, Aquilani, Seedorf, Muntari, Emanuelson, Ibrahimovic El Shaarawy

mogliby sobie darować te zasłony dymne bo własnych kibiców stresują :)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:05

Ciekawe jest na ławce Gatuso ? Co się dzieje z Boatengiem ?

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pablo1503 pisze:Oficjalne:

(4-3-3): Storari; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Vidal, Pirlo, Giaccherini; Pepe, Del Piero, Vucinic.

Ławka: Manninger, Caceres, Marchisio, Padoin, Estigarribia, Quagliarella, Borriello.

Zaskoczył mnie Conte wystawiając tak mocny skład. Widać, że nie odpuszcza sobie CI, i dobrze 8)
Wielki powrót Estiego :/
Dobrze chociaż że Alex wychodzi w pierwszym :D A Caceres pewnie oszczędzany na Inter (bo w końcu będzie grał za Lichego)...

No już niedługo ;) Jeszcze 35 minut...

ObrazekObrazekObrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nie przegrać i awansować. A jakim składem, stylem i przeciwko jakiemu zestawieniu Milanu - nieistotne. Liczę na gorący doping na 100% przez cały mecz i podtrzymanie pasma bez porażki przez naszą drużynę.

Gość

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:07

Pontius21 pisze:@up
oficjalna 11stka:
Amelia, Antonini, Mexes, Thiago Silva, Mesbah, Aquilani, Seedorf, Muntari, Emanuelson, Ibrahimovic El Shaarawy

mogliby sobie darować te zasłony dymne bo własnych kibiców stresują :)

wiedziałem ze Ibra zagra..było do przewidzenia, Milan takie gierki może stosować, ale na boisku nie mają szans !
Dzisiaj zwycięstwo jest nasze ! Forza Juve ! Forza Alex !

http://short4u.pl/XJd7B - Ograjmy Buka

:dance:

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:09

Jestem bardzo ciekawy jak będzie wyglądała współpraca Del Piero z Vuciniciem.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:15

pumex pisze:yanquez, stary druhu, żyjesz? :prochno: Ibra jednak zagra - to dla nas zdecydowanie zła informacja :/

Del Piero na szpicy... ciekawe

FORZA JUVE!!
Żyję, tylko w robocie ostatnio nie mam czasu postów pisać ;) Ale czytam na bieżąco... Wiem na przykład, że Moltissimo Trollo wrócił i znowu zaczyna hejtować ;)

Moje wcześniejsze przypuszczenia się nie sprawdziły -> Obie drużyny grają mocnymi składami. Zwracam honor.

Widowisko będzie ciekawe: Bonera i jego następca - Bonucci. Kto zrypie więcej?

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:23

Biorac pod uwage przewidywalne sklady, mecz u siebie, korzystny wynik z pierwszego spotkania i to ze jeszcze w tym sezonie nie przegralismy pozwala optymistycznie patrzec na koncowy wynik. Jednak Milan to zawsze Milan i zobaczymy co mecz pokaze.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:29

Niektórzy chyba są zbyt pewni co do wyniku meczu. Dla mnie to wielka niewiadoma...

Jednak rzekomy brak ibry to zasłona dymna.

Forza Grande Juventus!

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2012, 20:33

No co tu napisać, w końcu Alex wraca na boisko. Mam nadzieję, że Capitano zagra typowego środkowego snajpera i pokaże Milanowi, gdzie raki zimują :D
Ja jestem optymistycznie nastawiony, jak pisano wyżej aspekty za naszym awansem:
1) Alex w pierwszym składzie i to na szpicy
2) Juventus Arena (Stadium- Il Nuovo Stadio Della Juventus)
3) 2-1 dla nas w pierwszym spotkaniu
No to życzmy sobie Powodzenia Juventini, awans do finału i piękny mecz Alexa niczym 05-11-2008 na Bernabeu!

Zablokowany