Wybory Parlamentarne 15 X 2023
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Czemu miałoby powodować zawał pis? Jeżeli umocnienie td i lewicy odbędzie się kosztem po, a raczej to jest główna oś przepływu wyborców na ostatniej prostej to wcale nie musi wyjść opozycji na plus, wszystko rozbija się przede wszystkim o D'Hpndta i duży rozstrzał poparcia w okręgach dla lewicy. Aczkolwiek jeżeli prawdą jest to co niektórzy twierdzą, że Tusk poniekąd podłożył się Hołowni to może znaczyć, ze td jest na granicy progu
a brak ich w sejmie może dać samodzielna większość pis.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Alex96 pisze: ↑10 października 2023, 15:59Co mnie obchodzą Twoje priorytety, ja mowie o faktach (np liczba wspolnych glosowan) czy rozbierznosci przy cyrku covidowym lub wojnie na Ukrainie. A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze.unbelievable87 pisze: ↑10 października 2023, 12:57To, że mam inne priorytety, nie idące w parze z konfederatami i pisiorami to znaczy, że nie zgadzam się z rzeczywistością?
Możesz sobie przybić piątkę z oldfanem, ja się poddaję![]()

https://demagog.org.pl/wypowiedzi/konfe ... prawdzamy/
Tu masz fakty... Rzeczywiście straszna różnica...
Oczywiście łatwo po faktach rozmawiać, kto miał rację w sprawach covidowych, a to czy pomagać Ukrainie to też sprawa subiektywna. Natomiast pis i konfa idą w parze w tematach dotyczących LGBT czy UE, co dla mnie przekreśla oba te twory.
"A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze."
od dzisiaj dla mnie jesteś oldfan2, także kończę dyskusję

- AdiJuve
- Juventino
Trollom z obu stron szczególnie tym na bakier z matmą nie odpowiadajcie
W kwestii matmy i podobieństwa głównych tworów partyjnych to fantastyczny pomysł socjalny kredyt 2% wprowadzony przez jednych socjalistów podbijany przez drugich socjalistów, choć w sumie to tutaj chyba obraziłbym socjalistów, więc nie socjalistów ale ludzie ułomnych ekonomicznie jak każdy mógł się spodziewać sprawił, ze ceny mieszkań wystrzeliły w kosmos. Ale co się spodziewać po dwóch odklejonych partiach, które dla własnej wygranej to by sprzedali całą Polskę. Nawet lewica ze swoimi pomysłami budowy 300-stu (tysięcy) mieszkań jest lata świetlne przed tymi dwoma. Ciekawe jak obie główne partię nad tą głupotą głosowały
Chyba każdy kto umie dodać 2 do 2 zgadnie bez problemu
Pisowcą się coś lekko yebło przed wyborami w wojsku, ale cóż oni muszą mieć swoich ludzi, specjalistom powiedzieli stanowcze nie swego czasu.
Ogólnie nie wiem jak Was ale mnie najbardziej bawią te najtwardsze platformersy żyjące w jakiejś hermetycznie zamkniętej bańce płaczące, ze pisiory to mają dużo mniej niż 30% poparcie. Ci ludzie mogą być po nieudanych w ich mniemaniu wyborach bardzo niebezpieczni.

W kwestii matmy i podobieństwa głównych tworów partyjnych to fantastyczny pomysł socjalny kredyt 2% wprowadzony przez jednych socjalistów podbijany przez drugich socjalistów, choć w sumie to tutaj chyba obraziłbym socjalistów, więc nie socjalistów ale ludzie ułomnych ekonomicznie jak każdy mógł się spodziewać sprawił, ze ceny mieszkań wystrzeliły w kosmos. Ale co się spodziewać po dwóch odklejonych partiach, które dla własnej wygranej to by sprzedali całą Polskę. Nawet lewica ze swoimi pomysłami budowy 300-stu (tysięcy) mieszkań jest lata świetlne przed tymi dwoma. Ciekawe jak obie główne partię nad tą głupotą głosowały

Pisowcą się coś lekko yebło przed wyborami w wojsku, ale cóż oni muszą mieć swoich ludzi, specjalistom powiedzieli stanowcze nie swego czasu.
Ogólnie nie wiem jak Was ale mnie najbardziej bawią te najtwardsze platformersy żyjące w jakiejś hermetycznie zamkniętej bańce płaczące, ze pisiory to mają dużo mniej niż 30% poparcie. Ci ludzie mogą być po nieudanych w ich mniemaniu wyborach bardzo niebezpieczni.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
O ile zaklad że TWOJE Po nie wygra wyborów ?unbelievable87 pisze: ↑11 października 2023, 09:23Alex96 pisze: ↑10 października 2023, 15:59Co mnie obchodzą Twoje priorytety, ja mowie o faktach (np liczba wspolnych glosowan) czy rozbierznosci przy cyrku covidowym lub wojnie na Ukrainie. A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze.unbelievable87 pisze: ↑10 października 2023, 12:57To, że mam inne priorytety, nie idące w parze z konfederatami i pisiorami to znaczy, że nie zgadzam się z rzeczywistością?
Możesz sobie przybić piątkę z oldfanem, ja się poddaję![]()
https://demagog.org.pl/wypowiedzi/konfe ... prawdzamy/
Tu masz fakty... Rzeczywiście straszna różnica...
Oczywiście łatwo po faktach rozmawiać, kto miał rację w sprawach covidowych, a to czy pomagać Ukrainie to też sprawa subiektywna. Natomiast pis i konfa idą w parze w tematach dotyczących LGBT czy UE, co dla mnie przekreśla oba te twory.
"A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze."
od dzisiaj dla mnie jesteś oldfan2, także kończę dyskusję![]()
Kolejny dzień media śmieją się z Tuska ... Nawet nie próbują udawać, po prostu cisną bekę z wielkiego Donka

- Alex96
- Juventino
Demagog jako niekwestionowane źródło informacji 
Faktycznie szkoda czasu na beton, który sam siebie okłamuje.
https://external-content.duckduckgo.com ... ipo=images

- unbelievable87
- Juventino
Nie no plakat konfy to wiarygodne źródłooldfan2 pisze: ↑11 października 2023, 11:27 Demagog jako niekwestionowane źródło informacji

a statystyki te wrzucił nie kto inny jak poplecznik kofny, niejaki Aleexxx

Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o matmę to możesz mi co najwyżej buty czyścić

- AdiJuve
- Juventino
Nie wiem nie wnikam, ale pewność mam, ze czytanie ze zrozumieniem leży i robi pod siebie:unbelievable87 pisze: ↑11 października 2023, 13:35Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o matmę to możesz mi co najwyżej buty czyścićczekam aż jaśnie oświecony pan sam się opowie po którejś ze stron i to z pewnością inteligentnie uargumentuje...
Potwierdzam po raz trzeci, że dalej obstaje przy swoim zdaniu. To, ze niektórzy dali sobie wmówić, że trzeba wybrać pomiędzy tak marnymi głównymi partiami czy ich przystawkami to nic nie poradzę.
- Alex96
- Juventino
@unbelievable87
U Ciebie kuleje nawet cytowanie wypowiedzi.
Pokaż proszę co się w tym plakacie nie zgadza, gdzie mija się z prawdą? Czy serio jesteś aż takim imbecylem, że nie potrafisz się przyznać do tego ze TVN tak Ci obrzydzil PiS i Konfederacje, że słowo obiektywizm wyparowało ze slownika?
Pokaż proszę co się w tym plakacie nie zgadza, gdzie mija się z prawdą? Czy serio jesteś aż takim imbecylem, że nie potrafisz się przyznać do tego ze TVN tak Ci obrzydzil PiS i Konfederacje, że słowo obiektywizm wyparowało ze slownika?
- Ehem
- Juventino
W grafice jest raczej błąd, ponieważ Koalicja jak i Lewica są za rozwojem energetyki jądrowej.Alex96 pisze: ↑11 października 2023, 11:27 Demagog jako niekwestionowane źródło informacji
- Alex96
- Juventino
Na dzień tworzenia grafiki nie była, a że partie typu PO/PSL/PiS czy Lewica często "zmienia zdanie" w oparciu o odczucia społeczne to może dziś faktycznie jakaś ich część jest "za".
Aczkolwiek lewica to dalej bardziej fotowoltaika czy wiatraki.
Aczkolwiek lewica to dalej bardziej fotowoltaika czy wiatraki.
- unbelievable87
- Juventino
Ta grafika pokazuje, że imbecylem musi być ktoś kto się na nią powołuje...Alex96 pisze: ↑11 października 2023, 21:41 @unbelievable87
Co ma np. Regulacja rynku wyrobów medycznych do wolności z tytułu plakatu?
Co oznacza, że ktoś jest "za", że cała partia tak głosowała, że ktoś z tej partii tak głosował, czy w zależności od tego co autor ma na myśli to sobie powstawiał kolorki pod wcześniejszą tezę?
Jakbyś kogoś kto zobaczył tylko te kolorki zapytał, jaki jest przekaz to musiałby być za konfederacją, żeby powiedzieć, że świadczy on o tym, że Konfa jako jedyna jest za wolnością

Dodam jeszcze, że jakby byli tacy pro wolnościowi to co by im przeszkadzały związki partnerskie, albo to, czy ktoś chce sobie zmienić płeć itp.
Jak dla mnie to oni właśnie przez takie poglądy obok pisu są ostatni, którym zależy na wolności Polaków...
Jeszcze z tym dostępem do broni...

taa...AdiJuve pisze: ↑11 października 2023, 15:20Nie wiem nie wnikam, ale pewność mam, ze czytanie ze zrozumieniem leży i robi pod siebie:unbelievable87 pisze: ↑11 października 2023, 13:35Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o matmę to możesz mi co najwyżej buty czyścićczekam aż jaśnie oświecony pan sam się opowie po którejś ze stron i to z pewnością inteligentnie uargumentuje...
Nikt Ci człowieku nie każe między nimi wybierać... Ja już gdzieś pisałem, że nie ma partii idealnej i trzeba wybrać mniejsze zło, więc poczekam, aż sam się obnażysz i wybierzesz... a czasu coraz mniej...AdiJuve pisze: ↑11 października 2023, 15:20
Potwierdzam po raz trzeci, że dalej obstaje przy swoim zdaniu. To, ze niektórzy dali sobie wmówić, że trzeba wybrać pomiędzy tak marnymi głównymi partiami czy ich przystawkami to nic nie poradzę.
serio chcecie, żeby taki gość zajmował ważne stanowiska w państwie?

- AdiJuve
- Juventino
To się nie doczekasz

- unbelievable87
- Juventino
"To się nie doczekasz" - szczerze? to właśnie podejrzewałem... tacy są najlepsi, krytykują innych za to, że mają jakieś zdanie, jakieś argumenty i jaja, żeby bronić swojego wyboru oraz poddać się krytyce innych, jednocześnie sami tego nie potrafiąc...AdiJuve pisze: ↑12 października 2023, 10:41To się nie doczekaszW całej rozciągłości potwierdzasz mój obraz "ynteligentego" wyborcy platformy
Jak ktoś chce zło to sobie je wybiera, taki urok demokracji, że każda nawet najgłupsza jednostka może głosić swoje poglądy o wyborze mniejszego zła
Ja wybierać z tych partii nie muszę, mogę nie iść na wybory, oddać nieważny głos to także jest wybór.
"Ja wybierać z tych partii nie muszę, mogę nie iść na wybory, oddać nieważny głos to także jest wybór."
Pewnie, zrób tak, nikt Ci nie broni, stracić jakże cennego (?) czasu swojego życia na zrobienie czegoś co nie ma znaczenia