Wybory Parlamentarne 15 X 2023

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Na kogo będziesz głosować w nadchodzących Wyborach Parlamentarnych.

Czas głosowania minął 20 września 2023, 12:20

Koalicja Obywatelska
35
26%
Trzecia Droga
4
3%
Lewica
12
9%
Konfederacja
69
50%
PiS
13
9%
Bezpartyjni Samorządowcy
2
1%
inna
2
1%

Liczba głosów: 137
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 10 października 2023, 19:46

Aleexxx pisze: 10 października 2023, 18:12 Ja tam widze w mediach optymizm i to spory, bo oboje Morawiecki i Tusk wyszli jak dziadostwo. Co tylko umacnia Trzecia droge i Lewice, co chyba powoduje zawal po stronie pisu, bo jakiekolwiek szanse na stworzenie rzadu uciekaja.
Czemu miałoby powodować zawał pis? Jeżeli umocnienie td i lewicy odbędzie się kosztem po, a raczej to jest główna oś przepływu wyborców na ostatniej prostej to wcale nie musi wyjść opozycji na plus, wszystko rozbija się przede wszystkim o D'Hpndta i duży rozstrzał poparcia w okręgach dla lewicy. Aczkolwiek jeżeli prawdą jest to co niektórzy twierdzą, że Tusk poniekąd podłożył się Hołowni to może znaczyć, ze td jest na granicy progu
a brak ich w sejmie może dać samodzielna większość pis.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 09:23

Alex96 pisze: 10 października 2023, 15:59
unbelievable87 pisze: 10 października 2023, 12:57
Alex96 pisze: 10 października 2023, 08:50 Ale to juz Twoj problem ze nie zgadzasz się z rzeczywistością. To sie nazywa efekt wyparcia.
To, że mam inne priorytety, nie idące w parze z konfederatami i pisiorami to znaczy, że nie zgadzam się z rzeczywistością? :allegri:

Możesz sobie przybić piątkę z oldfanem, ja się poddaję :whiteflag:
Co mnie obchodzą Twoje priorytety, ja mowie o faktach (np liczba wspolnych glosowan) czy rozbierznosci przy cyrku covidowym lub wojnie na Ukrainie. A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze.
Obrazek
https://demagog.org.pl/wypowiedzi/konfe ... prawdzamy/

Tu masz fakty... Rzeczywiście straszna różnica...
Oczywiście łatwo po faktach rozmawiać, kto miał rację w sprawach covidowych, a to czy pomagać Ukrainie to też sprawa subiektywna. Natomiast pis i konfa idą w parze w tematach dotyczących LGBT czy UE, co dla mnie przekreśla oba te twory.

"A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze."
od dzisiaj dla mnie jesteś oldfan2, także kończę dyskusję :facepalm:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 10:32

Trollom z obu stron szczególnie tym na bakier z matmą nie odpowiadajcie ;)

W kwestii matmy i podobieństwa głównych tworów partyjnych to fantastyczny pomysł socjalny kredyt 2% wprowadzony przez jednych socjalistów podbijany przez drugich socjalistów, choć w sumie to tutaj chyba obraziłbym socjalistów, więc nie socjalistów ale ludzie ułomnych ekonomicznie jak każdy mógł się spodziewać sprawił, ze ceny mieszkań wystrzeliły w kosmos. Ale co się spodziewać po dwóch odklejonych partiach, które dla własnej wygranej to by sprzedali całą Polskę. Nawet lewica ze swoimi pomysłami budowy 300-stu (tysięcy) mieszkań jest lata świetlne przed tymi dwoma. Ciekawe jak obie główne partię nad tą głupotą głosowały :prochno: :think: Chyba każdy kto umie dodać 2 do 2 zgadnie bez problemu ;)

Pisowcą się coś lekko yebło przed wyborami w wojsku, ale cóż oni muszą mieć swoich ludzi, specjalistom powiedzieli stanowcze nie swego czasu.

Ogólnie nie wiem jak Was ale mnie najbardziej bawią te najtwardsze platformersy żyjące w jakiejś hermetycznie zamkniętej bańce płaczące, ze pisiory to mają dużo mniej niż 30% poparcie. Ci ludzie mogą być po nieudanych w ich mniemaniu wyborach bardzo niebezpieczni.

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 10:42

unbelievable87 pisze: 11 października 2023, 09:23
Alex96 pisze: 10 października 2023, 15:59
unbelievable87 pisze: 10 października 2023, 12:57
Alex96 pisze: 10 października 2023, 08:50 Ale to juz Twoj problem ze nie zgadzasz się z rzeczywistością. To sie nazywa efekt wyparcia.
To, że mam inne priorytety, nie idące w parze z konfederatami i pisiorami to znaczy, że nie zgadzam się z rzeczywistością? :allegri:

Możesz sobie przybić piątkę z oldfanem, ja się poddaję :whiteflag:
Co mnie obchodzą Twoje priorytety, ja mowie o faktach (np liczba wspolnych glosowan) czy rozbierznosci przy cyrku covidowym lub wojnie na Ukrainie. A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze.
Obrazek
https://demagog.org.pl/wypowiedzi/konfe ... prawdzamy/

Tu masz fakty... Rzeczywiście straszna różnica...
Oczywiście łatwo po faktach rozmawiać, kto miał rację w sprawach covidowych, a to czy pomagać Ukrainie to też sprawa subiektywna. Natomiast pis i konfa idą w parze w tematach dotyczących LGBT czy UE, co dla mnie przekreśla oba te twory.

"A Ty sobie tam odpalaj dalej TVN i sluchaj o 237 koncu demokracji, zamachu na to i tamto i Kaczystowskiej dyktaturze."
od dzisiaj dla mnie jesteś oldfan2, także kończę dyskusję :facepalm:
O ile zaklad że TWOJE Po nie wygra wyborów ?

Kolejny dzień media śmieją się z Tuska ... Nawet nie próbują udawać, po prostu cisną bekę z wielkiego Donka :D

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 11:27

Demagog jako niekwestionowane źródło informacji :D
Faktycznie szkoda czasu na beton, który sam siebie okłamuje.
https://external-content.duckduckgo.com ... ipo=images

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 13:35

oldfan2 pisze: 11 października 2023, 11:27 Demagog jako niekwestionowane źródło informacji :D
Nie no plakat konfy to wiarygodne źródło :prochno:
a statystyki te wrzucił nie kto inny jak poplecznik kofny, niejaki Aleexxx :dodger:
AdiJuve pisze: 11 października 2023, 10:32 Trollom z obu stron szczególnie tym na bakier z matmą nie odpowiadajcie ;)
Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o matmę to możesz mi co najwyżej buty czyścić ;) czekam aż jaśnie oświecony pan sam się opowie po którejś ze stron i to z pewnością inteligentnie uargumentuje...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 14:37

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 15:20

unbelievable87 pisze: 11 października 2023, 13:35
AdiJuve pisze: 11 października 2023, 10:32 Trollom z obu stron szczególnie tym na bakier z matmą nie odpowiadajcie ;)
Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o matmę to możesz mi co najwyżej buty czyścić ;) czekam aż jaśnie oświecony pan sam się opowie po którejś ze stron i to z pewnością inteligentnie uargumentuje...
Nie wiem nie wnikam, ale pewność mam, ze czytanie ze zrozumieniem leży i robi pod siebie:
AdiJuve pisze: 09 października 2023, 20:05
AdiJuve pisze: 13 września 2023, 12:22 Jest jeszcze jeden ogólnopolski komitet Polska jest Jedna i zdecydowanie brakuje mi opcji żadna z tych dziadowskich partii
Pisałem na samiutkim początku dyskusji, na tę chwilę dalej obstaje przy swoim, poświecę pod koniec tygodnia chwilę cennego czasu na przejrzenie listy kandydatów i być może na kogoś oddam głos.

Potwierdzam po raz trzeci, że dalej obstaje przy swoim zdaniu. To, ze niektórzy dali sobie wmówić, że trzeba wybrać pomiędzy tak marnymi głównymi partiami czy ich przystawkami to nic nie poradzę.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 21:41

@unbelievable87
U Ciebie kuleje nawet cytowanie wypowiedzi.
Pokaż proszę co się w tym plakacie nie zgadza, gdzie mija się z prawdą? Czy serio jesteś aż takim imbecylem, że nie potrafisz się przyznać do tego ze TVN tak Ci obrzydzil PiS i Konfederacje, że słowo obiektywizm wyparowało ze slownika?

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 października 2023, 22:28

Alex96 pisze: 11 października 2023, 11:27 Demagog jako niekwestionowane źródło informacji :D
W grafice jest raczej błąd, ponieważ Koalicja jak i Lewica są za rozwojem energetyki jądrowej.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2023, 06:28

Na dzień tworzenia grafiki nie była, a że partie typu PO/PSL/PiS czy Lewica często "zmienia zdanie" w oparciu o odczucia społeczne to może dziś faktycznie jakaś ich część jest "za".
Aczkolwiek lewica to dalej bardziej fotowoltaika czy wiatraki.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2023, 07:07

Alex96 pisze: 11 października 2023, 21:41 @unbelievable87
U Ciebie kuleje nawet cytowanie wypowiedzi.
Pokaż proszę co się w tym plakacie nie zgadza, gdzie mija się z prawdą? Czy serio jesteś aż takim imbecylem, że nie potrafisz się przyznać do tego ze TVN tak Ci obrzydzil PiS i Konfederacje, że słowo obiektywizm wyparowało ze slownika?
Ta grafika pokazuje, że imbecylem musi być ktoś kto się na nią powołuje...
Co ma np. Regulacja rynku wyrobów medycznych do wolności z tytułu plakatu?
Co oznacza, że ktoś jest "za", że cała partia tak głosowała, że ktoś z tej partii tak głosował, czy w zależności od tego co autor ma na myśli to sobie powstawiał kolorki pod wcześniejszą tezę?
Jakbyś kogoś kto zobaczył tylko te kolorki zapytał, jaki jest przekaz to musiałby być za konfederacją, żeby powiedzieć, że świadczy on o tym, że Konfa jako jedyna jest za wolnością :facepalm:
Dodam jeszcze, że jakby byli tacy pro wolnościowi to co by im przeszkadzały związki partnerskie, albo to, czy ktoś chce sobie zmienić płeć itp.
Jak dla mnie to oni właśnie przez takie poglądy obok pisu są ostatni, którym zależy na wolności Polaków...

Jeszcze z tym dostępem do broni... :facepalm: dać <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dostęp do broni... :bravo:
AdiJuve pisze: 11 października 2023, 15:20
unbelievable87 pisze: 11 października 2023, 13:35
Nie wiem nie wnikam, ale pewność mam, ze czytanie ze zrozumieniem leży i robi pod siebie:
taa...
AdiJuve pisze: 11 października 2023, 15:20
AdiJuve pisze: 09 października 2023, 20:05
AdiJuve pisze: 13 września 2023, 12:22 Jest jeszcze jeden ogólnopolski komitet Polska jest Jedna i zdecydowanie brakuje mi opcji żadna z tych dziadowskich partii
Pisałem na samiutkim początku dyskusji, na tę chwilę dalej obstaje przy swoim, poświecę pod koniec tygodnia chwilę cennego czasu na przejrzenie listy kandydatów i być może na kogoś oddam głos.

Potwierdzam po raz trzeci, że dalej obstaje przy swoim zdaniu. To, ze niektórzy dali sobie wmówić, że trzeba wybrać pomiędzy tak marnymi głównymi partiami czy ich przystawkami to nic nie poradzę.
Nikt Ci człowieku nie każe między nimi wybierać... Ja już gdzieś pisałem, że nie ma partii idealnej i trzeba wybrać mniejsze zło, więc poczekam, aż sam się obnażysz i wybierzesz... a czasu coraz mniej...
Poprostu pisze: 11 października 2023, 14:37
serio chcecie, żeby taki gość zajmował ważne stanowiska w państwie? :O nie wiecie, czy plecak do tego miliona też dorzuca? :prochno:

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2023, 08:08

Czy konfa ma jakiś szczególny plan, jak miałoby wyglądać uzyskanie dostępu do broni?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2023, 10:41

unbelievable87 pisze: 12 października 2023, 07:07 Nikt Ci człowieku nie każe między nimi wybierać
unbelievable87 pisze: 12 października 2023, 07:07 więc poczekam, aż sam się obnażysz i wybierzesz
To się nie doczekasz :prochno: W całej rozciągłości potwierdzasz mój obraz "ynteligentego" wyborcy platformy :prochno: Jak ktoś chce zło to sobie je wybiera, taki urok demokracji, że każda nawet najgłupsza jednostka może głosić swoje poglądy o wyborze mniejszego zła :dontknow: Ja wybierać z tych partii nie muszę, mogę nie iść na wybory, oddać nieważny głos to także jest wybór.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2023, 11:04

AdiJuve pisze: 12 października 2023, 10:41
unbelievable87 pisze: 12 października 2023, 07:07 Nikt Ci człowieku nie każe między nimi wybierać
unbelievable87 pisze: 12 października 2023, 07:07 więc poczekam, aż sam się obnażysz i wybierzesz
To się nie doczekasz :prochno: W całej rozciągłości potwierdzasz mój obraz "ynteligentego" wyborcy platformy :prochno: Jak ktoś chce zło to sobie je wybiera, taki urok demokracji, że każda nawet najgłupsza jednostka może głosić swoje poglądy o wyborze mniejszego zła :dontknow: Ja wybierać z tych partii nie muszę, mogę nie iść na wybory, oddać nieważny głos to także jest wybór.
"To się nie doczekasz" - szczerze? to właśnie podejrzewałem... tacy są najlepsi, krytykują innych za to, że mają jakieś zdanie, jakieś argumenty i jaja, żeby bronić swojego wyboru oraz poddać się krytyce innych, jednocześnie sami tego nie potrafiąc...

"Ja wybierać z tych partii nie muszę, mogę nie iść na wybory, oddać nieważny głos to także jest wybór."
Pewnie, zrób tak, nikt Ci nie broni, stracić jakże cennego (?) czasu swojego życia na zrobienie czegoś co nie ma znaczenia :prochno: jak to napisałeś "nawet najgłupsza jednostka" pasuje tutaj idealnie ;) good luck!

ODPOWIEDZ