Kiedy nastąpi przebudowa Delle Alpi?
- kornknot
- Qualità Juventino
I z pewnoscia Torino by poszlo na wymiane stadionow i jeszcze nam doplacilo. Ludzie, troche realnych pomyslow.Meraviglioso pisze:Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.
- kornknot
- Qualità Juventino
Chodzilo mi o to ze jest to nierealny pomysl. Torino nie odda stadionu ktory zostal ledwo odnowiony. Bylo by to bez sensu totalnie i ze strony Juve jak i Torino, bo stadion Olimpijski tez jest do przerobienia. Pojemnosc z tego co pamietam 27 tys. To stanowczo za malo dla Juve. Zreszta ze 6 lat temu nabylismy prawo do uzytkowania wieczystego stadionu z gruntami dookola za 25 baniek. Troche bez sensu teraz brac Comunale.lUkEN pisze:no zgadzam się z tym ale czy tak będzie?? ...wątpie
Juve już m plany i nie są one związane ze sprzedażą stadiony
Według mnie to dobry pomysł
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na coś przypominającego z zewnątrz Allianz Arena(jak to ktoś wcześniej podkreślił)bym nie liczył.Co prawda znajduje się tam o wiele więcej miejsc siedzących,jednak koszt wybudowania tego obiektu wynosił aż około 350 mln euro...Wiem,bo z ciekawości specjalnie sprawdzałem...
- January
- Juventino
Przeczytaj newsa, a dowiesz się, że stadion będzie kosztować 105 mln euro...lUkEN pisze:no to Juve będzie miało durzo do wydania, o ile oczywiście sie na takie coś zdecyduja:)
dużolUkEN pisze:durzo
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
To po co go przebudowywać w takim razie jeżeli łuki miałyby zostać? Jeden z wielkich minusów Delle Alpi (przynajmniej tak mówią niektórzy kibice..) to duża odległość trybun od boiska. A to między innymi przez łuki i bieżnię.Kuzminski pisze:Ale to sie zrobilo juz charakterystyczne dla Delle Alpi, nie wyobrazam sobie Stadionu Alpeiskiego (pewnie nazwe tez zmienia na New Holland FarmGround, wiec nie wiele bedzie to mialo wspolnego z naszym stadionem) bez lukow a bramkami.Mr Cezary pisze:A czy jeśli nie będzie łuków za bramkami, to to coś zmieni? Ultras i tak będą zajmować pewnie miejsca za bramkami.Kuzminski pisze:'Ale jesli bedzie zupelnie nowy objekt, niech nie mowia ze Delle Alpi bedzie wygladac zupelnie inaczej niz teraz? a co z Curva nord i curva sud?
Jaka tam historia.. Stadion jest w miarę nowy i jego mury za wiele jeszcze nie widziały. Poza tym do tej pory obie drużyny na nim grały, więc bez sensu.losbond pisze:Ej, nie przesadzasz :shock: . Przeciez Delle Alpi ma byc w zasadzie od nowa zbudowane, a historii byczkom nie oddamy :twisted:Meraviglioso pisze:Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ciekawe tylko,kiedy podzielą się z nami projektem.Chyba,że pozostanie ten,który znaliśmy do tej pory.Jakby nie było-cieszę się niezmiernie z perspektywy nowego,fantastycznego obiektu 8)
- lUkEN
- Juventino
w sumie ja też sie przyzwyczaiłem ale jak przebudują to znowu sie przyzwyczimy do nowego stadionu i może nawet bardziej sie nam spodoba ten nowy. Kto wieLord_ Juve pisze:Strasznie przyzwyczaiłem się do Delle Alpi, chciałbym tylko, żeby zachowała się nazwa i charakterystyczny wygląd zewnętrzny...

- tabo89
- Juventino
jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP
a mnie interesuje czy ma ktos moze jakies zdjecia projektu badz tez jakies linki gdzie to znajde
jak narazie mam tylko miniaturke z JP
http://juvepoland.com/images/news/9865.jpg
a mnie interesuje czy ma ktos moze jakies zdjecia projektu badz tez jakies linki gdzie to znajde
http://juvepoland.com/images/news/9865.jpg
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Jesli chodzi o projekt to jest chyba ten. http://stadiony.net/project.php?p=12jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP
- Kędzior
- Juventino
Watpie. Ten projekt jest na tej stronie juz jakis czas. Nie sadze ze po ostatnich doniesieniach na temat stadionu ten projekt nadal jest aktualny. W dodatku:JUVE1803 pisze:Jesli chodzi o projekt to jest chyba ten. http://stadiony.net/project.php?p=12jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP
Niestety, póki co nie zaprezentowano jeszcze żadnej wizualizacji planowanego stadionu, który zastąpi wybudowane na Mistrzostwa Świata w 1990 roku Delle Alpi.
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Tez mi sie wydaje ze to stary projekt. Tylko tabo89 pisal o tym ze strony JP wiec mu go pokazalem :lol:JUVE1803 napisał:
Cytat:
jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP
Jesli chodzi o projekt to jest chyba ten. http://stadiony.net/project.php?p=12
Watpie. Ten projekt jest na tej stronie juz jakis czas. Nie sadze ze po ostatnich doniesieniach na temat stadionu ten projekt nadal jest aktualny. W dodatku: