Kiedy nastąpi przebudowa Delle Alpi?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak podaje oficjalna strona Juve,doszło w dniu dzisiejszym do spotkania Jeana Clauda Blanca z przedstawicielami rady miejskiej Turynu w celu omówienia pierwszych szczegółów odnośnie przebudowy pięknego,aczkolwiek tak nielubianego przez kibiców Bianconerich stadionu.W grę wchodzą 2 rozwiązania:
1.całkowita przebudowa stadionu,który zostałby oddany do użytku wraz z sezonem 2011/2012 i miałby pojemność około 40 tys.miejsc;
2.częściowa modernizacja obiektu mająca na celu usunięcie znienawidzonej bieżni i zredukowanie pojemności do ok.50 tys.miejsc.Prace związane z Delle Alpi miałyby się w przypadku tej opcji zakończyć przed sezonem 2009/2010.
Sam Francuz przyznał,że w związku z odrzuceniem oferty Włoch w sprawie organizacji Euro 2012,Turyńczycy nie otrzymaliby nieoprocentowanej pożyczki,a koszty całkowitej przebudowy byłyby 5 razy droższe od opcji związanej tylko z usunięciem bieżni.Jednak sam przyznał,że mimo wszystko NAJWAŻNIEJSZE prace zostaną wykonane bez cięć budżetu przeznaczonego na zakupienie nowych graczy.Osobiście mam nadzieję,że zarząd dostanie potrzebną pożyczkę i dokona całkowitej przebudowy.Coś na kształt obiektu HSV z krzesełkami w kolorach czarnym i białym byłoby piękne..........Miodzio :-D
1.całkowita przebudowa stadionu,który zostałby oddany do użytku wraz z sezonem 2011/2012 i miałby pojemność około 40 tys.miejsc;
2.częściowa modernizacja obiektu mająca na celu usunięcie znienawidzonej bieżni i zredukowanie pojemności do ok.50 tys.miejsc.Prace związane z Delle Alpi miałyby się w przypadku tej opcji zakończyć przed sezonem 2009/2010.
Sam Francuz przyznał,że w związku z odrzuceniem oferty Włoch w sprawie organizacji Euro 2012,Turyńczycy nie otrzymaliby nieoprocentowanej pożyczki,a koszty całkowitej przebudowy byłyby 5 razy droższe od opcji związanej tylko z usunięciem bieżni.Jednak sam przyznał,że mimo wszystko NAJWAŻNIEJSZE prace zostaną wykonane bez cięć budżetu przeznaczonego na zakupienie nowych graczy.Osobiście mam nadzieję,że zarząd dostanie potrzebną pożyczkę i dokona całkowitej przebudowy.Coś na kształt obiektu HSV z krzesełkami w kolorach czarnym i białym byłoby piękne..........Miodzio :-D
- Monte Cristo
- Juventino
zdecydownie druga opcja. Pozostal by moze piekny ksztalt stadionu a i miejsc byloby wiecej niz w wypadku calkowitej przebudowy.mrozzi pisze:Jak podaje oficjalna strona Juve,doszło w dniu dzisiejszym do spotkania Jeana Clauda Blanca z przedstawicielami rady miejskiej Turynu w celu omówienia pierwszych szczegółów odnośnie przebudowy pięknego,aczkolwiek tak nielubianego przez kibiców Bianconerich stadionu.W grę wchodzą 2 rozwiązania:
- Okoni
- Juventino
Nie widzę sensu rozbudowywania stadionu.Juventus na mecze Juve przychodzi bardzo mało kibiców.Ostatni słyszałem, że pod tym względem Juventus jest 9 :shock:w serie A.Więc nie widzę sensu powiększania go.Można byłoby go przesunąć trochę bliżej boiska bo kibice się skarżą, że z trybuny są bardzo daleko od boiska :? .Jobek pisze:No niech przebudują..Więcej Miejsc= Więcej Kibiców = Większy Doping = Lepsza Mobilizacja = Lepsze Wyniki
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2008, 18:55 przez Okoni, łącznie zmieniany 1 raz.
- tabo89
- Juventino
tutaj tez o tym czytamy
mam nadzieje ze warto poczekac te kilka lat i wtedy byc naprawde dumnym ze nasz klub ma jeden z najnowoczesniejszych i najladniejszych stadionów w europie :-D
dobrze ze cos zaczyna sie dziac bo to troszke wstyd ze taki klub jak Juventus nie ma swojego stadionu na miare dzisiejszych czasów.Juventus w najbliższym czasie podejmie ostateczną decyzję dotyczącą przyszłości Stadio Delle Alpi, a w grę wchodzą dwie możliwości: restrukturyzacja obiektu lub jego całkowita przebudowa. Bianconeri zakupili turyński stadion od miasta za około 21 mln euro i na początku kwietnia chcą rozpocząć wstępne prace. Dyrektor Starej Damy Jean Claude Blanc spotkał się dziś rano z przedstawicielami rady miejskiej, by przedyskutować możliwe opcje. "Nie mogę rozmawiać na temat konkretnych kwot publicznie ze względu na sytuację klubu na giełdzie. Ale przyznaje, że całkowita przebudowa byłaby 5-krotnie droższa od restylingu Delle Alpi. Ze względu na porażkę włoskiej oferty na Euro 2012, nie mamy co liczyć na nieoprocentowaną pożyczkę, dlatego poważnie rozważamy wszystkie możliwości. Natomiast na pewno przeprowadzimy najważniejsze inwestycje bez redukowania budżetu na wzmocnienia składu." Restrukturyzacja Stadionu Alpejskiego polegałaby na zmiejszeniu dystansu pomiędzy murawą a trybunami, których pojemność spadłaby do 50 tysięcy, a obiekt gotowy byłby już na sezon 2009/10. Totalna przebudowa trwałaby zdecydowanie dłużej, natomiast jej efektem powinna być jedna z najnowocześniejszych aren w Europie o pojemności ok. 40 tysięcy, a czas oddania jej do użytku zaplanowany byłby na sezon 2011/12.
mam nadzieje ze warto poczekac te kilka lat i wtedy byc naprawde dumnym ze nasz klub ma jeden z najnowoczesniejszych i najladniejszych stadionów w europie :-D
- Buffon_fan
- Juventino
Wedłud mnie druga opcja. Będzie przebudowa 2 wcześniej zrobiona od 1 i będzie więcej miejsc
Jobek napisał
Jobek napisał
Ijeszcze więcej kasy na piłkarzy 8)No niech przebudują.. Więcej Miejsc= Więcej Kibiców = Większy Doping = Lepsza Mobilizacja = Lepsze Wyniki
- karpiu
- Juventino
Moim zdaniem miejsc powinno byc o wiele mniej , prawda jest taka ze na mecze naszego kochanego klubu nie przychodzi duza ilosc fanow , wole widziec stadion zapelniony powiedzmy 40 tys, a nie swiecacy pustakami "kolos"jak to bylo nie raz ....

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- Del
- Juventino
Kibice nie przychodza, wlasnie dlatego ze trybuny sa za daleko od boiska. Jak bedzie w stylu angielskim to jestem pewien, ze w wiekszosci meczow bedzie komplet 
Niestety, druga opcja zdecudowanie lepsza, ale czas przebudowy jest masakrycznie dlugi.
Pamietam jak sie jeszcze mowilo, ze w 2009 roku bedziemy juz mieli przebudowany stadionik, no ale wyszlo jak wyszlo. Mam nadzieje, ze uda sie wszystko i bedziemy mieli najpiekniejszy stadion we Wloszech.

Niestety, druga opcja zdecudowanie lepsza, ale czas przebudowy jest masakrycznie dlugi.
Pamietam jak sie jeszcze mowilo, ze w 2009 roku bedziemy juz mieli przebudowany stadionik, no ale wyszlo jak wyszlo. Mam nadzieje, ze uda sie wszystko i bedziemy mieli najpiekniejszy stadion we Wloszech.
- mrozzi
- Juventino
Jednak jak sami dobrze wiemy,w samym Turynie więcej kibiców pojawia się na spotkaniach Torino,nie zaś Juve...Nie ukrywajmy-pełen stadion,z tego co pamiętam mogliśmy obserwować w ostatnim czasie tylko w przypadku naprawdę wielkich pojedynków(Juve-Real 3-1)czy w sytuacji zdobycia mistrzostwa.Zmiana stadionu,na którym nasi rozgrywają swoje spotkania znacząco sytuacji nie zmieniła.Chociażby ostatnio z okazji arcyważnego i ciekawego meczu z Romą pojawiło się "zaledwie" ok.20 000 kibiców.Zresztą fakt,że stadion posiadałby jeszcze mniej miejsc sprawiłby,że obiekt stałby się bardziej kameralny i panowałaby na nim mimo wszystko świetna atmosfera.
- Monte Cristo
- Juventino
Ale mimo wszystko ja wole druga opcje, dla mnie moze i tez byc 60 tysiecy miejsc.
Np. jak juz kolega wspomnial na mecze z Roma, Interem czy Milanem prawie na pewno bedzie komplet (czy mecze Ligi Mistrzow?)
Np. jak juz kolega wspomnial na mecze z Roma, Interem czy Milanem prawie na pewno bedzie komplet (czy mecze Ligi Mistrzow?)
- mrozzi
- Juventino
Zobaczyć wyraz twarzy Bianconerich po wejściu na płytę boiska przy pełnych trybunach-bezcenne... :-D Sami piłkarze nabraliby z pewnością jeszcze większej ochoty do gry.Pamiętacie jak jakiś czas temu mówiło się o Delle Alpi -"twierdza nie do zdobycia"przy okazji meczów w LM? 8) Ten klimat ,jaki tworzyło kilkadziesiąt tysięcy kibiców Starej Damy był niepowtarzalny i cudowny.Nawet obecnie co jakiś czas oglądam sobie bramkę Zalayety,którą strzelił Realowi i podziwiam reakcję fanów...Nie do opisania...
- Monte Cristo
- Juventino
Tak wogole to ja jednej rzeczy nie rozumiem, jaki jest problem z tym zebysmy grali na Delle Alpi teraz? stoi sobie po prostu nie tkniety, wiec gdzie jest problem? :s
- Radek_88
- Qualità Juventino
Jesli zmniejsza pojemnosc do 40 000 miejsc to bedzie to ~30 000 miejsc mniej niz obecne Delle AlpiJobek pisze:No niech przebudują..Więcej Miejsc= Więcej Kibiców = Większy Doping = Lepsza Mobilizacja = Lepsze Wyniki
Polecam lekture. Mozna tam znalezc tabelke ze srednia frekwencja na meczach Juventusu i Torino z siedmiu ostatnich sezonów. Jedynie w ostatnim sezonie, kiedy wegetowalismy w Serie B, a Torino po kilku latach awansowalo do A, Granata mieli wiecej kibicow (o okolo 2 tysiace) na swoich meczach niz my.mrozzi pisze:Jednak jak sami dobrze wiemy,w samym Turynie więcej kibiców pojawia się na spotkaniach Torino,nie zaś Juve...
Moje zdanie jest takie zeby zmniejszyc pojemnosc do 40-45tys. i oczywiscie zlikwidowac bieznie. A modernizacja niech potrwa ile ma potrwac (ale niech sie w koncu zacznie...), ale niech beda pozniej tego widoczne efekty

- mrozzi
- Juventino
Rzeczywiście,zapędziłem się z tym komentarzem odnośnie ilości kibiców na meczach Torino.Bardziej miałem na myśli co innego,tylko źle to wyraziłem.Mianowicie chodzi o to,że w samym Turynie powszechnie uważa się naszego rywala zza miedzy za zespół wręcz faworyzowany.Brzmi to przewrotnie,ale tak właśnie jest.