Kiedy nastąpi przebudowa Delle Alpi?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 13:34

Meraviglioso pisze:Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.
I z pewnoscia Torino by poszlo na wymiane stadionow i jeszcze nam doplacilo. Ludzie, troche realnych pomyslow.

lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 13:36

no zgadzam się z tym ale czy tak będzie?? ...wątpie
Juve już m plany i nie są one związane ze sprzedażą stadiony

Według mnie to dobry pomysł

Obrazek
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 13:57

lUkEN pisze:no zgadzam się z tym ale czy tak będzie?? ...wątpie
Juve już m plany i nie są one związane ze sprzedażą stadiony

Według mnie to dobry pomysł
Chodzilo mi o to ze jest to nierealny pomysl. Torino nie odda stadionu ktory zostal ledwo odnowiony. Bylo by to bez sensu totalnie i ze strony Juve jak i Torino, bo stadion Olimpijski tez jest do przerobienia. Pojemnosc z tego co pamietam 27 tys. To stanowczo za malo dla Juve. Zreszta ze 6 lat temu nabylismy prawo do uzytkowania wieczystego stadionu z gruntami dookola za 25 baniek. Troche bez sensu teraz brac Comunale.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 14:00

Na coś przypominającego z zewnątrz Allianz Arena(jak to ktoś wcześniej podkreślił)bym nie liczył.Co prawda znajduje się tam o wiele więcej miejsc siedzących,jednak koszt wybudowania tego obiektu wynosił aż około 350 mln euro...Wiem,bo z ciekawości specjalnie sprawdzałem...

lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 14:14

no to Juve będzie miało duzo do wydania, o ile oczywiście sie na takie coś zdecyduja:)
Ostatnio zmieniony 19 marca 2008, 14:23 przez lUkEN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 14:21

lUkEN pisze:no to Juve będzie miało durzo do wydania, o ile oczywiście sie na takie coś zdecyduja:)
Przeczytaj newsa, a dowiesz się, że stadion będzie kosztować 105 mln euro...

lUkEN pisze:durzo
dużo

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 14:26

January pisze: Przeczytaj newsa, a dowiesz się, że stadion będzie kosztować 105 mln euro...
mrozzi że tyle to tylko odpowiedziałemna to co napisał
lUkEN pisze:durzo
January pisze:dużo
Poprawiłem

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 15:51

Kuzminski pisze:
Mr Cezary pisze:
Kuzminski pisze:'Ale jesli bedzie zupelnie nowy objekt, niech nie mowia ze Delle Alpi bedzie wygladac zupelnie inaczej niz teraz? a co z Curva nord i curva sud?
A czy jeśli nie będzie łuków za bramkami, to to coś zmieni? Ultras i tak będą zajmować pewnie miejsca za bramkami.
Ale to sie zrobilo juz charakterystyczne dla Delle Alpi, nie wyobrazam sobie Stadionu Alpeiskiego (pewnie nazwe tez zmienia na New Holland FarmGround, wiec nie wiele bedzie to mialo wspolnego z naszym stadionem) bez lukow a bramkami.
To po co go przebudowywać w takim razie jeżeli łuki miałyby zostać? Jeden z wielkich minusów Delle Alpi (przynajmniej tak mówią niektórzy kibice..) to duża odległość trybun od boiska. A to między innymi przez łuki i bieżnię.
losbond pisze:
Meraviglioso pisze:Pewnie was rozśmiesze. Ale Delle Alpi odsprzedałbym Torino, a sam przyjąłbym Stadio Olimpico i rozbudowałbym je do 40 tysiący. Przybliżyłbym jeszcze bardziej trybuny, tak na wzór angielski.
Ej, nie przesadzasz :shock: . Przeciez Delle Alpi ma byc w zasadzie od nowa zbudowane, a historii byczkom nie oddamy :twisted:
Jaka tam historia.. Stadion jest w miarę nowy i jego mury za wiele jeszcze nie widziały. Poza tym do tej pory obie drużyny na nim grały, więc bez sensu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 16:05

Ciekawe tylko,kiedy podzielą się z nami projektem.Chyba,że pozostanie ten,który znaliśmy do tej pory.Jakby nie było-cieszę się niezmiernie z perspektywy nowego,fantastycznego obiektu 8)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 16:52

Strasznie przyzwyczaiłem się do Delle Alpi, chciałbym tylko, żeby zachowała się nazwa i charakterystyczny wygląd zewnętrzny...

lUkEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2008, 19:06

Lord_ Juve pisze:Strasznie przyzwyczaiłem się do Delle Alpi, chciałbym tylko, żeby zachowała się nazwa i charakterystyczny wygląd zewnętrzny...
w sumie ja też sie przyzwyczaiłem ale jak przebudują to znowu sie przyzwyczimy do nowego stadionu i może nawet bardziej sie nam spodoba ten nowy. Kto wie :)

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2008, 18:47

jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP

a mnie interesuje czy ma ktos moze jakies zdjecia projektu badz tez jakies linki gdzie to znajde

jak narazie mam tylko miniaturke z JP

http://juvepoland.com/images/news/9865.jpg

Obrazek
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2008, 18:51

jak juz wiemy bedziemy miec calkiem nowy stadion o czym moglismy przeczytac na JP

a mnie interesuje czy ma ktos moze jakies zdjecia projektu badz tez jakies linki gdzie to znajde

Jesli chodzi o projekt to jest chyba ten. http://stadiony.net/project.php?p=12

Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2008, 19:31

JUVE1803 pisze:

Watpie. Ten projekt jest na tej stronie juz jakis czas. Nie sadze ze po ostatnich doniesieniach na temat stadionu ten projekt nadal jest aktualny. W dodatku:
Niestety, póki co nie zaprezentowano jeszcze żadnej wizualizacji planowanego stadionu, który zastąpi wybudowane na Mistrzostwa Świata w 1990 roku Delle Alpi.

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2008, 19:38

JUVE1803 napisał:
Cytat:

Watpie. Ten projekt jest na tej stronie juz jakis czas. Nie sadze ze po ostatnich doniesieniach na temat stadionu ten projekt nadal jest aktualny. W dodatku:
Tez mi sie wydaje ze to stary projekt. Tylko tabo89 pisal o tym ze strony JP wiec mu go pokazalem :lol:

ODPOWIEDZ