Poważna kontuzja NEDVEDA
- Kuba Napierski
- Juventino
Dobrze że to tylko 2 tygodnie ale te dwa tygodnie mogą zniweczyć naszą przewagę(odpukać) bo bez Pavla to coś czarno to widzę. :evil: [/list]
- howik
- Juventino
Widac ze nowy jestes,zalozyles 2 tematy a wszystko mogles umiescic w jednym :lol:
Juz wiemy ze to nie jest jakas powazna kontuzja i po 3tyg wroci do gry,KOntuzja czecha da szanse gry Oliviery z czego bardzo sie ciesze,powinien czesto grac bo nie raz nam pokazal ze ma talent
Swoja gra udowodni ze jest zawodnikiem swiatowej klasy
trzeba tylko ogrania
Juz wiemy ze to nie jest jakas powazna kontuzja i po 3tyg wroci do gry,KOntuzja czecha da szanse gry Oliviery z czego bardzo sie ciesze,powinien czesto grac bo nie raz nam pokazal ze ma talent

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- Radidam
- Juventino
Na telegazecie czytalem ze niby Nedved prawdopodobnie nie zagra podczas meczu z Realem ale w to niewierze.Nedved jest tak silnym pilkarzem ze nawet z kontuzja by chcial zagrac w tym waznym meczu.I jakby nedveda niebyłoby to kto w jego miejsce
Juventus nieposiada zmiennikow swiatowej klasy np.Milan posiada od groma :!: 

- Wojtom
- Juventino
Nedved: Zagram przeciwko Realowi
U Pavla Nedveda duch walki nie gaśnie nigdy. Pomocnik Juventusu zrobi wszystko, aby wyjść z kontuzji kolana, której nabawił się podczas ostatniego występu ligowego i wziąć udział w szlagierowym spotkaniu 1/8 finałów Ligi Mistrzów. "Zagram z Realem choćby na jednej nodze" - deklaruje - "Nie muszę chyba wyjaśniać jak bardzo zależy mi na tym pucharze".
"Potrzebuję kilku dni odpoczynku i jak tylko kolano się zagoi i ból minie zacznę znów biegać" - dodaje Czech, który do trenowania powróci najwcześniej za tydzień, a do składu Starej Damy - za dwa lub trzy. Prześwietlenie wykonane w poniedziałek nie wykazało żadnych poważniejszych uszkodzeń lewego kolana utrudniającego Pavlowi życie od ponad pół roku.
"Mogło być gorzej" - tryska optymizmem - "Ból, który poczułem po zderzeniu z Domizzim nijak się ma do tego z meczu przeciwko Grecji podczas Mistrzostw Europy. Wówczas usłyszałem jak coś w kolanie gruchnęło i przeraziłem się nie na żarty. Bałem się najgorszego".
Nedved przypuszczalnie opuści 4 spotkania i zagra dopiero 19 lutego w wyjazdowym meczu przeciwko Messinie oraz oczywiście 3 dni później przeciwko Realowi. Kontuzja Czecha komplikuje sytuację w linii pomocy przed najbliższym spotkaniem na wyjeździe z Atalantą. Oprócz niego, zabraknie pauzującego za kartki Manuele Blasiego, a Emerson naderwał pachwinę i nie wiadomo czy wystąpi.
Na środku pomocy zastąpią ich prawdopodobnie Alessio Tacchinardi i Stephen Appiah. Z tego ostatniego trener był wyraźnie niezadowolony po remisowym meczu z Cagliari. Na miejsce Nedveda jest aż trzech kandydatów: Ruben Olivera, Oliver Kapo i... Alex Del Piero.
http://juve.pl/?nid=1402
No i bardzo dobrze, ze sam Pavel jest pozytywnie nastawiony na występ przeciwko Realowi. Mam nadzieje, ze szybko sie wykuruje i da popalić Kosmitom z Madrytu :twisted:
U Pavla Nedveda duch walki nie gaśnie nigdy. Pomocnik Juventusu zrobi wszystko, aby wyjść z kontuzji kolana, której nabawił się podczas ostatniego występu ligowego i wziąć udział w szlagierowym spotkaniu 1/8 finałów Ligi Mistrzów. "Zagram z Realem choćby na jednej nodze" - deklaruje - "Nie muszę chyba wyjaśniać jak bardzo zależy mi na tym pucharze".
"Potrzebuję kilku dni odpoczynku i jak tylko kolano się zagoi i ból minie zacznę znów biegać" - dodaje Czech, który do trenowania powróci najwcześniej za tydzień, a do składu Starej Damy - za dwa lub trzy. Prześwietlenie wykonane w poniedziałek nie wykazało żadnych poważniejszych uszkodzeń lewego kolana utrudniającego Pavlowi życie od ponad pół roku.
"Mogło być gorzej" - tryska optymizmem - "Ból, który poczułem po zderzeniu z Domizzim nijak się ma do tego z meczu przeciwko Grecji podczas Mistrzostw Europy. Wówczas usłyszałem jak coś w kolanie gruchnęło i przeraziłem się nie na żarty. Bałem się najgorszego".
Nedved przypuszczalnie opuści 4 spotkania i zagra dopiero 19 lutego w wyjazdowym meczu przeciwko Messinie oraz oczywiście 3 dni później przeciwko Realowi. Kontuzja Czecha komplikuje sytuację w linii pomocy przed najbliższym spotkaniem na wyjeździe z Atalantą. Oprócz niego, zabraknie pauzującego za kartki Manuele Blasiego, a Emerson naderwał pachwinę i nie wiadomo czy wystąpi.
Na środku pomocy zastąpią ich prawdopodobnie Alessio Tacchinardi i Stephen Appiah. Z tego ostatniego trener był wyraźnie niezadowolony po remisowym meczu z Cagliari. Na miejsce Nedveda jest aż trzech kandydatów: Ruben Olivera, Oliver Kapo i... Alex Del Piero.
http://juve.pl/?nid=1402
No i bardzo dobrze, ze sam Pavel jest pozytywnie nastawiony na występ przeciwko Realowi. Mam nadzieje, ze szybko sie wykuruje i da popalić Kosmitom z Madrytu :twisted:
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- pan Zambrotta
- Juventino
Właśnie, mogło być gorzej. 15-20 dni to niewiele w stosunku do tego co podawali lekarze zaraz po urazie. Żal tylko że Nedved jest coraz podatniejszy na kontuzje i trzeba się z nim ostrożnie obchodzić. Zwłaszcza że nie mamy odpowiedniego zmiennika.Wojtom pisze: "Mogło być gorzej"
PS. Chciałbym by w meczu z Atalantą nalewej pmocy wystąpił DP. Wprawdzie sprinterem to on nie jest, ale w przypadku ataku Zlatan-Treze to on najwyżej wejdzie z ławki

- bartus
- Juventino
no sa 3 wyjsciapan Zambrotta pisze:
PS. Chciałbym by w meczu z Atalantą nalewej pmocy wystąpił DP. Wprawdzie sprinterem to on nie jest, ale w przypadku ataku Zlatan-Treze to on najwyżej wejdzie z ławkia tak Capello da mu kolejną szansę i może ją wykorzysta...

- mnowo
- Qualità Juventino
Kurcze no ja sie mu tak szczerze mowiac nie dziwie :roll: Biorac pod uwage doswiadczenia z poprzedniego meczu z Realem i w ogole chec Pavla do gryWojtom pisze:Nedved: Zagram przeciwko Realowi

Szybkiego powrotu do zdrowia i takiego zapalu do gry az do konca kariery

...i zeby zagral dobry mecz z Realem 8)