Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bo Locatelli to idealny kandydat na środkowego pomocnika nr 5-6 w hierarchii, a nie nr 1, którego potrzebujemy.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Uśpiona czujność to jedno. Druga sprawa to to, że dopóki mieliśmy to słynne contowskie 10 euro, to liczyliśmy każdy grosz, żeby mądrze wydawać kasę, nie rozrzucać jej na prawo i lewo. A potem zarząd chyba za bardzo uwierzył w swoją nieomylność i podpalił się tym, że Liga Mistrzów jest na wyciągnięcie ręki. No i się zaczęło: Bernardeschi - 40 mln, Pipita - 90 mln, Pjaca - 24 mln, Bonucci - 35... to, ile eurasków utopiliśmy w transferach w ostatnich latach, to wstyd. Trzymając się tej metafory Conte - zachowaliśmy się jak dziecko, które w końcu dostało to upragnione 100 euro, poszło do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> restauracji i zaczęło kupować rarytasy na potęgę, zapominając, że wszystkiego i tak nie zje. Ale wpychało w siebie i wpychało, aż to wszystko wyrzygało.
A co do Locatellego to ja na niego nie narzekam. Przeciwnie - uważam, że jeszcze może z niego być fajny piłkarz. Ale rozwalają mnie plotki, które już się pojawiają, że mogą być problemy z wyciągnięciem go. No heloł, rozumiem takie akcje z SMS, ale to jest do jasnej ciasnej Sassuolo i Locatellli. Kogo mamy pozyskać, skoro nawet z ligowym średniakiem się nie dogadamy.
PS.1. - Po wczorajszym meczu wartość Chiesy w oczach włodarzy Violi podskoczyła do 70 mln, czyli o jakieś 20 mln więcej niż mówiły raporty sprzed 10 dni.

PS.2. - W sumie bezpośrednio to nie dotyczy naszego mercato, ale warto zauważyć, że - trochę w cieniu innych piłkarzy - bardzo dobry sezon notuje Berardi. Facet chyba wrócił do żywych i myślę, że jeśli chce jeszcze być kims ważnym we Włoszech, to dobrze by mu zrobił transfer do jakiegoś klubu z czołówki. Pytanie, czy on sam już nie zakisił się na dobre w Sassuolo. No a sam klub też pewnie nie będzie chciał wyprzedać wszystkich piłkarzy. To akurat - w kontekście naszego zainteresowania Locatellim czy Bogą - może mieć znaczenie.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Teraz to niech sobie szukają frajera. Przed plandemią nie był tyle wart, a co dopiero teraz. Sami zwlekali ze sprzedażą, to teraz mają pecha. 40mln to jest maks. Ja chyba mimo wszystko wolałbym jego niż Bogę.unbelievable87 pisze: ↑30 lipca 2020, 09:5370mln? nie... nie! NIEEEEE!!!
Nie jestem przekonany, czy w ogóle warto w niego inwestować, ale jestem pewny, że taka kasa to gruba przesada.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No na -2-

Uchylisz rąbka? Bo nie chce mi sie szukac...
Tak se patrze na sklad Realu i widze jakiegos mlodego Japońca, ktory chyba uznawany jest za talent. Real wzial go sobie z FC Tokyo za darmo. My nawet nie potrafimy sobie wyszukac zwinnego, silnego Murzyna z zaglebia talentow, jakim jest Francja.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Gontar
Z tego co mi mignęło to Conte koniecznie chce środkowego pomocnika z premierleague. Ma to być ktoś z trójki Sissoko, Kante, Ndobele. Do tego cały czas są blisko Tonaliego i Kumbulli. Jeśli nie rozmontują środka obrony a wzmocnią jej boki i trochę środek pola to myślę, że mogą spokojnie nam wyrwać majstra jeśli się nie ogarniemy. No i trzeba pamiętać, że mają kartę Martineza więc mogą kogoś ciekawego za niego wyrwać bądź go spieniężyć.
Wiadomo, że są to tylko plotki, ale już ten sezon może się zakończyć tylko 1 punktową różnicą między mistrzem a 2 miejscem.
Inter się zbroi coraz bardziej a my się bujamy ze szrotem, którego się nie jesteśmy w stanie pozbyć.
- jackop
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jak na moje to jest przehypowany, tak jak Berna kiedy do nas przychodził - nowy włoski zbawca.
Raczej 2011-2015. Chociaż nawet okienko 15/16 kłuje do dziś po oczach Mandzukiciem, Pereyrą i Hernanesem (łącznie ponad 50 mln €) i przede wszystkim puszczeniem Vidala i Teveza. Lata zaniedbań i gówniana polityka transferowa Marotty, wszystko zmierzało w jednym kierunku i nie był kurs po Uszatego. Co roku człowiek produkował się w temacie transferów i ostrzegając, a potem czytał o Mercato Millenium. Zmarnowaliśmy prime ekipy BBC - MVP, tak jak teraz do kosza pójdą lata, w których mieliśmy Cristiano Ronaldo.
Tu na forum jak we Włoszech od zawsze królowało przekonanie, że "samymi młodymi nic się nie wygra" i teraz mamy tego efektyCrunny pisze: ↑30 lipca 2020, 13:30Nasza kadra pod względem wartości już dawno wyleciała z TOP 10 (https://www.transfermarkt.com/spieler-s ... ktwertetop) i niestety tendencja jest taka, że zaraz przegoni nas Arsenal, BVB i Inter, bo oni systematycznie podnoszą wartość swojej kadry, a my ją obniżamy. Poniekąd wróciliśmy do sytuacji z lat 2011-2013, w których wygrywaliśmy w Serie A, ale wcale nie mieliśmy jakoś dużo lepszej kadry niż pozostałe zespoły z Włoch i mogliśmy jedynie pomarzyć o LM.

Na przestrzeni tych 8 lat powinno przewinąć się przynajmniej z 10ciu 17-20 latków i na większości, po odpowiednim wypromowaniu w pierwszej drużynie powinniśmy zarobić. Poza podstawową 11stką i pierwszym do wejścia żelaznym rezerwowym w poszczególnych formacjach, kadra powinna być uzupełniana właśnie utalentowaną młodzieżą, która będzie w stanie uzyskać status wychowanka. Obecnie jest tak, że ostatni pomocnikiem w hierarchii jest, siedzący na gwiazdorskim jak na warunki Serie A, kontrakcie 33letni Khedira.
Najgorsze, że przez lata Andrea tolerował tą patologię, bo przed oczami miał wyłącznie mistrzostwo Serie A.
Benta - Arthur to byłaby podstawowa para, więc Thiago na ławkę obok Rabiot? Za 30 mln?

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Osgiliath
- Juventino
Przecież to byłaby tragedia rzucić tyle hajsu za Jimeneza, natomiast podoba mi się to, że twardo obstajemy w wymianę bezgotówkową naszego asa instagrama za Milika... no niech już będzie ten Milik od biedy, jeśli inne opcje miałyby uwzględniać jakiś absurdalny hajs. Na zastępstwo Dybali z przodu będzie.
Ciekawi mnie, jak my faktycznie będzie grać w kolejnym sezonie. Wstawienie Kulusevskiego na 10 oznaczałoby dwójkę z przodu co generalnie może dobrze zrobić Dybali.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Już ten Milik od biedy na rezerwę niech będzie, jeszcze za parodystę Bernę którego i tak nikt by nie chciał. Wolałby. Jednak jakiegoś prospecta na 9tkę na ławkę.
Fajne warunki dealu z Tonalim. Zdecydowanie wolałbym jego na ławce niż Matuidiego/Khedire, czy Ramseya.
In Kulu, Arthur, Milik, Zaniolo, Thiago/Auoar, Chiesa, Muldur, Pellegrini(Luca).
Out Khedira, Matuidi, MDS, Danilo, Ramsey, Higuain, Rugani, Berna, Costa
Nie są to może wzmocnienia na miarę LM, ale chyba nie ma co na takie liczyć.
Fajne warunki dealu z Tonalim. Zdecydowanie wolałbym jego na ławce niż Matuidiego/Khedire, czy Ramseya.
In Kulu, Arthur, Milik, Zaniolo, Thiago/Auoar, Chiesa, Muldur, Pellegrini(Luca).
Out Khedira, Matuidi, MDS, Danilo, Ramsey, Higuain, Rugani, Berna, Costa
Nie są to może wzmocnienia na miarę LM, ale chyba nie ma co na takie liczyć.