Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 14:15

Może mi ktoś wytłumaczyć czemu wszyscy tak psioczą na Locatelliego?

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 14:22

Michael_M pisze: 30 lipca 2020, 14:15 Może mi ktoś wytłumaczyć czemu wszyscy tak psioczą na Locatelliego?
Bo nie jest hypowany.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 14:56

Michael_M pisze: 30 lipca 2020, 14:15 Może mi ktoś wytłumaczyć czemu wszyscy tak psioczą na Locatelliego?
Bo Locatelli to idealny kandydat na środkowego pomocnika nr 5-6 w hierarchii, a nie nr 1, którego potrzebujemy.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 15:02

Crunny pisze: 30 lipca 2020, 13:30Niesamowite jest dla mnie to, jak szybko z jednego najlepiej zarządzanych klubów w latach 2011-2017 staliśmy się w latach 2017-2020 jednym z najgorzej zarządzanych. Zbyt łatwo zdobywane tytuły Mistrza Włoch uśpiły nasza czujność.
Uśpiona czujność to jedno. Druga sprawa to to, że dopóki mieliśmy to słynne contowskie 10 euro, to liczyliśmy każdy grosz, żeby mądrze wydawać kasę, nie rozrzucać jej na prawo i lewo. A potem zarząd chyba za bardzo uwierzył w swoją nieomylność i podpalił się tym, że Liga Mistrzów jest na wyciągnięcie ręki. No i się zaczęło: Bernardeschi - 40 mln, Pipita - 90 mln, Pjaca - 24 mln, Bonucci - 35... to, ile eurasków utopiliśmy w transferach w ostatnich latach, to wstyd. Trzymając się tej metafory Conte - zachowaliśmy się jak dziecko, które w końcu dostało to upragnione 100 euro, poszło do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> restauracji i zaczęło kupować rarytasy na potęgę, zapominając, że wszystkiego i tak nie zje. Ale wpychało w siebie i wpychało, aż to wszystko wyrzygało.

A co do Locatellego to ja na niego nie narzekam. Przeciwnie - uważam, że jeszcze może z niego być fajny piłkarz. Ale rozwalają mnie plotki, które już się pojawiają, że mogą być problemy z wyciągnięciem go. No heloł, rozumiem takie akcje z SMS, ale to jest do jasnej ciasnej Sassuolo i Locatellli. Kogo mamy pozyskać, skoro nawet z ligowym średniakiem się nie dogadamy.

PS.1. - Po wczorajszym meczu wartość Chiesy w oczach włodarzy Violi podskoczyła do 70 mln, czyli o jakieś 20 mln więcej niż mówiły raporty sprzed 10 dni. ;)
PS.2. - W sumie bezpośrednio to nie dotyczy naszego mercato, ale warto zauważyć, że - trochę w cieniu innych piłkarzy - bardzo dobry sezon notuje Berardi. Facet chyba wrócił do żywych i myślę, że jeśli chce jeszcze być kims ważnym we Włoszech, to dobrze by mu zrobił transfer do jakiegoś klubu z czołówki. Pytanie, czy on sam już nie zakisił się na dobre w Sassuolo. No a sam klub też pewnie nie będzie chciał wyprzedać wszystkich piłkarzy. To akurat - w kontekście naszego zainteresowania Locatellim czy Bogą - może mieć znaczenie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 15:41

unbelievable87 pisze: 30 lipca 2020, 09:53
Osgiliath pisze: 30 lipca 2020, 08:45 Viola w poprzednim roku nie była zainteresowana słuchaniem ofert za Chiesę, ale w tym roku są gotowi na sprzedaż, acz w okolicach 70+ milionów. Juve jest najbardziej zainteresowane.
70mln? nie... nie! NIEEEEE!!!

Nie jestem przekonany, czy w ogóle warto w niego inwestować, ale jestem pewny, że taka kasa to gruba przesada.
Teraz to niech sobie szukają frajera. Przed plandemią nie był tyle wart, a co dopiero teraz. Sami zwlekali ze sprzedażą, to teraz mają pecha. 40mln to jest maks. Ja chyba mimo wszystko wolałbym jego niż Bogę.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 18:42

jackop pisze: 29 lipca 2020, 22:05 @up tylko na co nam Thiago w tym ustawieniu :?:
No na -2- :dontknow:

Gontar pisze: 30 lipca 2020, 12:00 Patrząc na przymiarki transferowe interu jestem coraz bardziej przekonany, że jeśli Sarri z nami zostanie to nie będzie 10 majstra.
Uchylisz rąbka? Bo nie chce mi sie szukac...

Tak se patrze na sklad Realu i widze jakiegos mlodego Japońca, ktory chyba uznawany jest za talent. Real wzial go sobie z FC Tokyo za darmo. My nawet nie potrafimy sobie wyszukac zwinnego, silnego Murzyna z zaglebia talentow, jakim jest Francja.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Gontar

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 19:07

Jacky pisze: 30 lipca 2020, 18:42
Gontar pisze: 30 lipca 2020, 12:00 Patrząc na przymiarki transferowe interu jestem coraz bardziej przekonany, że jeśli Sarri z nami zostanie to nie będzie 10 majstra.
Uchylisz rąbka? Bo nie chce mi sie szukac...
Z tego co mi mignęło to Conte koniecznie chce środkowego pomocnika z premierleague. Ma to być ktoś z trójki Sissoko, Kante, Ndobele. Do tego cały czas są blisko Tonaliego i Kumbulli. Jeśli nie rozmontują środka obrony a wzmocnią jej boki i trochę środek pola to myślę, że mogą spokojnie nam wyrwać majstra jeśli się nie ogarniemy. No i trzeba pamiętać, że mają kartę Martineza więc mogą kogoś ciekawego za niego wyrwać bądź go spieniężyć.
Wiadomo, że są to tylko plotki, ale już ten sezon może się zakończyć tylko 1 punktową różnicą między mistrzem a 2 miejscem.
Inter się zbroi coraz bardziej a my się bujamy ze szrotem, którego się nie jesteśmy w stanie pozbyć.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 19:45

Poprostu pisze: 30 lipca 2020, 14:22
Bo nie jest hypowany.
Jak na moje to jest przehypowany, tak jak Berna kiedy do nas przychodził - nowy włoski zbawca.
Crunny pisze: 30 lipca 2020, 13:30Niesamowite jest dla mnie to, jak szybko z jednego najlepiej zarządzanych klubów w latach 2011-2017 staliśmy się w latach 2017-2020 jednym z najgorzej zarządzanych.
Raczej 2011-2015. Chociaż nawet okienko 15/16 kłuje do dziś po oczach Mandzukiciem, Pereyrą i Hernanesem (łącznie ponad 50 mln €) i przede wszystkim puszczeniem Vidala i Teveza. Lata zaniedbań i gówniana polityka transferowa Marotty, wszystko zmierzało w jednym kierunku i nie był kurs po Uszatego. Co roku człowiek produkował się w temacie transferów i ostrzegając, a potem czytał o Mercato Millenium. Zmarnowaliśmy prime ekipy BBC - MVP, tak jak teraz do kosza pójdą lata, w których mieliśmy Cristiano Ronaldo.
Crunny pisze: 30 lipca 2020, 13:30Nasza kadra pod względem wartości już dawno wyleciała z TOP 10 (https://www.transfermarkt.com/spieler-s ... ktwertetop) i niestety tendencja jest taka, że zaraz przegoni nas Arsenal, BVB i Inter, bo oni systematycznie podnoszą wartość swojej kadry, a my ją obniżamy. Poniekąd wróciliśmy do sytuacji z lat 2011-2013, w których wygrywaliśmy w Serie A, ale wcale nie mieliśmy jakoś dużo lepszej kadry niż pozostałe zespoły z Włoch i mogliśmy jedynie pomarzyć o LM.
Tu na forum jak we Włoszech od zawsze królowało przekonanie, że "samymi młodymi nic się nie wygra" i teraz mamy tego efekty :whistle: Wisienką na torcie tekst: "nie możemy kupić każdego młodego wyróżniającego się zawodnika" podczas gdy od czasu pierwszego Scudetto mieliśmy wyłącznie jednosezonowców: Comana i Keana. Jedyny chłopak, który utrzymał się w kadrze po Pogbie to Bentancur.

Na przestrzeni tych 8 lat powinno przewinąć się przynajmniej z 10ciu 17-20 latków i na większości, po odpowiednim wypromowaniu w pierwszej drużynie powinniśmy zarobić. Poza podstawową 11stką i pierwszym do wejścia żelaznym rezerwowym w poszczególnych formacjach, kadra powinna być uzupełniana właśnie utalentowaną młodzieżą, która będzie w stanie uzyskać status wychowanka. Obecnie jest tak, że ostatni pomocnikiem w hierarchii jest, siedzący na gwiazdorskim jak na warunki Serie A, kontrakcie 33letni Khedira.

Najgorsze, że przez lata Andrea tolerował tą patologię, bo przed oczami miał wyłącznie mistrzostwo Serie A.
Jacky pisze: 30 lipca 2020, 18:42No na -2- :dontknow:
Benta - Arthur to byłaby podstawowa para, więc Thiago na ławkę obok Rabiot? Za 30 mln? :bad:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 23:29

As
Dajemy 80 baniek za Jimeneza.

Jeśli jest w tym centymetr prawdy to ja się poddaje

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 23:32

Jeśli to się sprawdzi, to wypisz wymaluj sytuacja jak z Grubym.

Damien

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2020, 23:53

Wszystkie newsy oparte na źrodłach hiszpanskich i kwoty jakie sa podawane można włożyć między bajki.

Oczywiście wydamy 90 baniek na Dembele, który gra na LWF, wiadomo kto tam u nas gra.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2020, 00:21

mns pisze: 30 lipca 2020, 23:29 As
Dajemy 80 baniek za Jimeneza.

Jeśli jest w tym centymetr prawdy to ja się poddaje
Daj spokój, lepiej wierzyć doniesieniom VS jak tym źródłom czy Don Balonowi :prochno:

Obrazek
mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2020, 07:16

Ufffffff
Di Marzio zdementował Jimeneza i jednocześnie dodał że chcemy Milika i to w wymianie a nie za gotówkę.

TS
Berna ma iść do Napoli za Arka lub do Atletico za 30-40 mln

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2020, 08:24

mns pisze: 31 lipca 2020, 07:16 Ufffffff
Di Marzio zdementował Jimeneza i jednocześnie dodał że chcemy Milika i to w wymianie a nie za gotówkę.

TS
Berna ma iść do Napoli za Arka lub do Atletico za 30-40 mln
Przecież to byłaby tragedia rzucić tyle hajsu za Jimeneza, natomiast podoba mi się to, że twardo obstajemy w wymianę bezgotówkową naszego asa instagrama za Milika... no niech już będzie ten Milik od biedy, jeśli inne opcje miałyby uwzględniać jakiś absurdalny hajs. Na zastępstwo Dybali z przodu będzie.

Ciekawi mnie, jak my faktycznie będzie grać w kolejnym sezonie. Wstawienie Kulusevskiego na 10 oznaczałoby dwójkę z przodu co generalnie może dobrze zrobić Dybali.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2020, 10:39

Już ten Milik od biedy na rezerwę niech będzie, jeszcze za parodystę Bernę którego i tak nikt by nie chciał. Wolałby. Jednak jakiegoś prospecta na 9tkę na ławkę.

Fajne warunki dealu z Tonalim. Zdecydowanie wolałbym jego na ławce niż Matuidiego/Khedire, czy Ramseya.

In Kulu, Arthur, Milik, Zaniolo, Thiago/Auoar, Chiesa, Muldur, Pellegrini(Luca).
Out Khedira, Matuidi, MDS, Danilo, Ramsey, Higuain, Rugani, Berna, Costa

Nie są to może wzmocnienia na miarę LM, ale chyba nie ma co na takie liczyć.

Zablokowany