Który mecz Juventusu pamiętacie do dnia dzisiejszego?

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2004, 14:02

Juve-real 3:1
Juve-milan 4:1 97/98
I mam wątpliwą przyjemność pamietać przegrane finały

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2004, 14:09

zdecydowanie juve 3-1 real wtedy niewyobrazacie sobie jak sie cuieszyłem az sąsiedzi zaczeli latac na skarge bo było tak głośno

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2004, 15:03

napewno jest to mecz MU - Juve i Juve - MU to byl dwmuecz z LM w 1999 roku pamietam to jak dzis to byl dwumecz, ktory zakonczyl sie niestety placzem :cry: ale to byly napewno piekne chwile w pierwszym meczu 1:1 w drugim 3:2 mimo, ze prowadzilismy juz 2:0... to byly piekne emocje i pamietam to jak dzis ze lza w oku, moje mlodziencze serce plakalo dlugi czas, pozniej ulzylo mi gdy okazalo sie, ze po bardzo wyrownanym dwumeczu przegralismy z ówczesna najlepsza druzyne europy, to bylo piekne, zidane, inzaghi, di livio, peruzzi echhh :) dobrze powspominac dawne czasy, ale chcialbym jescze kiedys ujrzec w tv zawodnika juventusu unoszacego puchar champions league do gory i piosenke we are the champions, bo co roku jest to dla mnie wzruszajaca chwila, choc me serce ma skaze ze to nie bianconeri...

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Szymeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2004, 15:06

Juve 3:1 Real.....
Pokazaliśmy że impossible is noting

KOCHAM KAJĘ RADZKĄ
Nedved_fan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2004, 15:11

Juve3-1 Real. Ten mecz będe pamięał na zxawsze. z kuli wyniku, jak również łez Nedveda...

"Człowiek jest tyle wart, ile dobra zrobi dla innych"
Chester

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2004, 12:38

Ja najlepiej wspominam mecz z realem z tamtego roku (oczywiście ten wygrany 3-1 :lol: ) oby częściej rozgrywali takie mecze.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2004, 14:08

Bosssssss pisze:No ja też ten mecz z Realem Madryt na Dell Alpi 3:1 do przodu,ale co by nie ukrywać w tym spotkaniu nie grał wtedy kontuzjowany Raul :?.Ale bardzo się cieszyłem,gdy Buffon obronił karnego Figo w tym meczu.Gdyby Buffon wpuścił,to Real by przeszedł dalej,bo to bra,ka na wyjeździ i liczy się podwójnie.
Nie wiem czy wiesz ale ten karny dgyby strzelil Figo to bylo by 2-1 dla Juve!!!! A w pierwszym meczu byl taki sam wynik wiec potrzebna byla by dogrywka cwaniaku!! Gratuluje !!! Moim ulubionym meczem jest oczywiscie Mecz Juventusu z Ajaxem w finale w 96 roku no i ten z realem w zeszlym sezonie 3-1 Najbardziej mi utkwia miny kolego na drugi dzien!! Hehehe co to byla za radosc dla mnie! Cieszylem sie jak dziecko!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2004, 14:19

pamiętam jak juve ograło real pamiętam jaka miałem polewke z kumpli szczególnie jednego jak jest za realem, :-D

Juvef@n

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2004, 21:02

Real-Juve 1:3Kiedy Figo przestrzelił karnego(mój kumpel jest wielkim fanem FIgo)wyobrażałem sobie niego.Tak leży na podłodze i piana mu z ust leci... 8)

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2004, 21:42

Z tych pozytywnych to oczywiscie

1. Final LM 1996 :)
2. Juve 3:1 Real :)
3. Juve 2:1 Real (1996)

Z tych ktore wolalbym zapomniec...

1. Final LM 1998 i gol Mijatowvica
2. Final LM 2003 i fatalne karne Trezegueta Montero i Zalayety i rozmazany obraz w moich zalzawionych oczach podczas gdy rossoneri unosza puchar a stadion ZAWISZY BYDGOSZCZ smicu sie gdyz bylo tam zebranie wszystkich fanow Juventusu z Bydgoszczy.... :(
3. LM 97 BVB i gol Rickena... ale takze gol DEL PIERO :) (na otarcie lez :? )

Neutralne

1. Celtic 4:3 Juventus -- pielkny i emocjonujacy mecz fazy grupowej w 2001 roku

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2004, 08:28

finał LM: Juve vs Ajax
... dla mnie pamiętny mecz

Dawniej Virus[Mauro].
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2004, 19:34

Juve vs Real 3:1 :D tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mecz ,że masakra :!:
normalnie normalnie siedze przed TV i oglądam ale wtedy miałem takiego banana na ryju i sie śmiałem ,że ja nie wiem :!:
Juve pokazał całemu piłkarskiemu światu jak się gra :!:
A Buffon jak sie broni karne wykonywane prze Figo ,Nedved pokazał ZZ ,że każdego można zastąpić a nawet być lepszym :!: Mówił o tym transparent w tym meczu kibiców Juve -zizou wybacz ale miłośc jest ślepa(paradoks tego transparentu był taki ,że słowo ślepa i czech po włosku to to samo :D )

tawiarz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 10:13

Było tego trochę. Sezon 1989/1990 pierwsze mecz finału UEFA z fiorentina 3:1 (wtedy jeszcze w finale pucharu UEFA rozgrywano dwa mecze). Porażka z Barcą 1:3 w PZP (Puchar Zdobywców Pucharów). Oczywiście winał pucharu UEFA 93 z PSG i bramka Robiego Baggio. Finał pucharu UEFA 95 z Parmą 0:1 i 1:1. Pamiętny finał LM 1996 gole Fabrizia Ravanelliego i Jariego Litmanena dla Ajaxu. 1:1, rzuty karne 3:3 Jugović trafia, Davids pudłuje. Zwycięstwo. Jeszcze wcześniej świetny mecz z Rangersami %:1 Del Piero, Ravanelli x2, Conte i Vialli. Świetne dwa mecze z Ajaxem w półfinale LM 1996/97 pierwszy mecz w Amsterdamie 1:2 Litmanen dla Ajaxu, Vieri i Amoruso dla Juve. Drugi mecz to pokaz genialnej gry Zidane`a. 4:1. Lombardo, Vieri, Amoruso, Zidane, a dla Ajaxu Melchiot. Finał był też piękny. Wspaniała bramka Del Piero piętą. Juve był lepszy w tym meczu zabrakło szczęścia. Pamietny mecz z Regginą o Scudetto, przerwany z powodu pogody. Zeszłoroczne mecze z Barcą i ten drugi mecz z Realem.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 14:32

chyczes pisze:Było tego trochę. Sezon 1989/1990 pierwsze mecz finału UEFA z fiorentina 3:1 (wtedy jeszcze w finale pucharu UEFA rozgrywano dwa mecze)..
Zgadza się. 1 mecz 3-1 dla nas. Bramki strzelali 3'Galia, 11'Buso (Dla Fiory), 61'Casiraghi i 78' De Agostini.
chyczes pisze:Porażka z Barcą 1:3 w PZP (Puchar Zdobywców Pucharów).
Takk...To był sezon 1990/91. 3-1 w plecy w Barcelonie. Chonorowy gol Casiraghiego... Na Delle alpi wygraliśmy 1-0 po bramce R.Baggio, ale to było za mało... :(
chyczes pisze:Oczywiście winał pucharu UEFA 93 z PSG i bramka Robiego Baggio.
No i tu zaczynają się pomyłki 8) W 1993r. Wygraliśmy PUEFA pokonują w finale dwukrotnie Borussię 3-0 i 3-1. Niewiem skąd Ci się przyśniło PSG i gol Baggio :roll:
Na PSG przyszedł czas później :twisted:
chyczes pisze:Finał pucharu UEFA 95 z Parmą 0:1 i 1:1.
Takk, fatalna porażka :( I to pogrążył nas D.Baggio, który odszedł przed sezonem, a 2 sezony temu świętował zdobycie tego trofeum wlaśnie...z nami...Przekre i brutalne :(
Dla nas 1 gola w tym 2 meczu zodobył Vialli.
chyczes pisze:Pamiętny finał LM 1996 gole Fabrizia Ravanelliego i Jariego Litmanena dla Ajaxu. 1:1, rzuty karne 3:3 Jugović trafia, Davids pudłuje. Zwycięstwo.
Co do bramek w meczu to sie zgadza. W karnych było 4-2 :)
chyczes pisze:Jeszcze wcześniej świetny mecz z Rangersami %:1 Del Piero, Ravanelli x2, Conte i Vialli.
Zapewne miałeś na myśli 5-1 bo znak ,,%'' znajduje się pod ,5'. Było 4-1.
Moore sam. Conte, Del Piero i Ravanelli.
chyczes pisze:Świetne dwa mecze z Ajaxem w półfinale LM 1996/97 pierwszy mecz w Amsterdamie 1:2 Litmanen dla Ajaxu, Vieri i Amoruso dla Juve. Drugi mecz to pokaz genialnej gry Zidane`a. 4:1. Lombardo, Vieri, Amoruso, Zidane, a dla Ajaxu Melchiot. Finał był też piękny. Wspaniała bramka Del Piero piętą. Juve był lepszy w tym meczu zabrakło szczęścia.
To oczywiście piękna prawda :)
chyczes pisze: Pamietny mecz z Regginą o Scudetto, przerwany z powodu pogody.
A niechodziło Ci czasem o Perugię...?
chyczes pisze:Zeszłoroczne mecze z Barcą i ten drugi mecz z Realem.

Takkk, to było piękne.

Trochę namieszaleś aczkolwiek widać, że kibicem JUVE jesteś od dłuższego czasu. Chyba, że kłamałeś :) :P

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 15:01

po pierwsze no to na pewno będzie mecz Juve - Real z sezonu 2002/2003 poza tym finały LM z Ajaxem Borussią Realem i Milanem no i mam nadzieje ze tym meczem stanie się drugi meczfinałowy Pucharu Włoch z Lazio :D

Obrazek
ODPOWIEDZ