LM 18/19 (1/4) : JUVENTUS F.C 1-2 Ajax Amsterdam

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:21

Hed pisze:Sorry Panowie ale..weżmiemy kolejnego włoskiego betona, zobaczycie...

Gasperini to chyba jedyny włoski trener,który nie wpisuje się w ten trend. Szanse an trenera z poza Włoch są małe. Także jeżeli ma przyjść ktoś pokroju Spallettiego to w sumie możemy skończyć jescze gorzej.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:22

Agnelli póki co zachowawczo, albo przynajmniej kurtuazyjnie pogratulował Ajaxowi, że ósme scudetto etc, etc, ale pewnikiem w środku się gotuje.

Powiedział też, że muszą ocenić sytuację.

W zasadzie to mając ligę, do okienka transferowego mają teraz czas na przemyślenia, począwszy od trenera. Nie wyobrażam sobie pozostania Maxa na kolejny sezon. Nie, kiedy kupiliśmy Ronaldo, by wygrać tylko (ofc z całym szacunkiem) scudetto.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:22

Teraz tylko szkoda że Allegri nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czapka w papiery w styczniu...może trafiłby Nam się taki ten Hag i bylibyśmy dzisiaj w półfinale i co ważne na ten półfinał zasłużyli.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:23

Hed pisze:Sorry Panowie ale..weżmiemy kolejnego włoskiego betona, zobaczycie...
Wiem, niemniej w tym momencie wywalać tego pseudotrenera jak najszybciej, tu już nie ma miejsca na argumenty, że nie ma kogo wziąć. Z Maxem już lepiej nie będzie, a będzie coraz gorzej. Allegriego nie powinno tu być już od finału w Cardiff. Boję się, że nawet gdyby jakimś cudem przyszedł ktoś w miarę porządny, to będzie potrzebował dość sporo czasu żeby wyplenić ten syf i szambo ze stylu tego zespołu. Na jakieś super rewolucje w składzie też bym się nie nastawiał, bo za co? Ronaldo swoje kosztuje, aczkolwiek co ma robić to w miarę robi, ale jak nie ma z kim grać, a dodatkowo trener każe wiecznie się bronić, to o czym my rozmawiamy.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:25

De Ligta chciałbym za tego Bonucciego obrzydliwego,bo on na ławce to tykająca bomba.

Obrazek
Tassano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:25

W obecnej sytuacji też chciałbym, aby LM wygrał Ajax, który czeka rok dłużej od Juventusu na zwycięstwo w tych rozgrywkach. Jednakże (niestety) tę ekipę zweryfikuje ktoś z dwójki Liverpool/Barcelona. Z City/Tottenhamem mają szansę, bo to też nie są jacyś potentaci (mimo kasy) i przez tych świetnych gołowąsów są do łyknięcia. Rozczarowałem się finałem LE z ManU w 2017, mam przekonanie, że będzie tak i tym razem, szkoda że kosztem Juventusu.

Allegri won.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:26

dimebag11 pisze:Nie wiem dlaczego zawsze gdy przed bardzo ważnym spotkaniem Juve (czy to w LM czy też w Serie A) kipi od Ciebie jakaś nieuzasadniona pewność odnośnie naszego zwycięstwa.
Już Ci to tłumaczę dobry kolego...zawsze było tak, że wszystko widziałem pesymistycznie ( jeszcze gorzej niż pumex ) to po mnie jechali, że nie wierzę w drużynę i nie mam prawa nazywać się kibicem Juventusu :D ( planetJuve tak mi pojechał i nie tylko ). No to teraz wierzę, bronię tym bardziej, że przecież statystyki ( mrozzi ) i jestem pełnoprawnym kibicem Juventusu po 35 latach miłości do tej drużyny.

Do zawodników nie mam pretensji, że byli nieprzygotowani, bez wiary, bez nastawienia...potencjał ta drużyna ma, nawet do Ruganiego nie przyczepię się - jest słaby ale może odżyć. mam pretensje do Dybali i Allegriego i tych dwóch panów powinniśmy pożegnać. Najlepiej niech obaj w pakiecie pójdą do interu a przynajmniej Dybala niech tam idzie. max ma potężne aspiracje więc może wyląduje w końcu w Realu :-)

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:28

@MRN lepiej, żebym zniknął z forum czy Allegri z Juventusu? Zmieniło się coś po dzisiejszym meczu? :D

Wojtek dobrze bronił :ok:
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2019, 23:29 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:28

mrozzi pisze:Ajax w pełni zasłużenie, gratulacje. Mogą wygrać trofeum. My się ośmieszyliśmy. Zero gry, zero walki, a wydawało się, że to nasz cel nadrzędny. Ajax przyjechał po swoje i gdyby nie minimalny spalony czy Wojtek byłby pogrom. Tak nam właśnie na LM zależy, było dziś widać po podejściu. Znowu wraca to cierpienie, ale ten puchar nie jest dla nas, zostaje liga włoska, choć na Scudeto mam wywalone, nic nie jest warte.

Allegri w trybie natychmiastowym won.
Normalna drużyna (czyli z pewnością nie Juventus) stwarza sobie jakieś sytuacje bądź chociaż próbuje coś kreować w ofensywie. Jeśli nie wychodzi gra środkiem, to przy niekorzystnym wyniku starają się chociaż wrzucać piłki na aferę (i to nie jedną na kwadrans gry, ale 5 czy 10, bo zawsze zwiększa się wtedy prawdopodobieństwo, że defensywa rywali się pogubi). My natomiast gramy sobie piłki do obrońców albo klepiemy w środku, a już prawdziwym majstersztykiem są nasze wyrzuty z autów (raz, że trwające całą wieczność gdy to my musimy gonić wynik, a dwa to bez żadnego pomysłu i dokładności oraz ruchu ze stron naszych zawodników - czytaj przeważnie zakończone stratą). Ewidentnie czas na nowego trenera (i oby to nie był żaden Włoch), który wreszcie odejdzie od archaicznego defensywnego futbolu, z którym nie ma już żadnych na sukces w LM.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:31

Co tam Juventus i Allegri, zobaczcie na Ajax.

Ja nie wierzę, zespół, który ma takich ogórków w lidze, ma takich młodych piłkarzy, których sam wychował gra z takim polotem, fantazją, nie panikuje przy przessingu rywala ?? woooooow

Rugani jest młody, jeszcze będzie stoper na lata :D

Ale boli, że odpadamy nie z Bayernem, Realem, Barcą jak w ostatnich latach a Ajaxem(wiem jak grają ale to jest Ajax z Eredivisie)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:32

Jesteśmy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, absolutnie przegrywy. Nie mamy do siebie szacunku.
Więcej jutro bo to może być emocjonalny post.
Szkoda mi Ronaldo. Fatalnie wybrał
To nie jego poziom..

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:32

Agnelli mówi, że Max zostanie jeszcze rok, bo ma tyle kontraktu... Nie wierzę...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:35

Nie chodzi o to, żeby komuś dowalać, ale z ciekawości dopytam: kto po pierwszym meczu przekonywał, że drugiego z rzędu tak słabego meczu w LM Juventus nie zagra? ;)

Pewien cykl dobiegł końca, trzeba budować na nowo. Zaplecze finansowe jest, struktury klubowe są. Potrzeba woli odważnych zmian na górze i wizjonera na ławce, takiego, którym niegdyś dla Milanu był Sacchi. Drużynie powinna przyświecać ambicja, chęć rozwoju, radość z uprawiania tego sportu, a nie jak dotychczas - frustracja, uprzykrzanie życia przeciwnikowi i taktyczne warcaby. To nie ten sport.

Od samego braku awansu bardziej boli mnie świadomość straconego czasu. Jesteśmy 2 lata po Cardiff, nawet nie w tym samym miejscu, a dwa kroki wstecz. To powoduje u mnie niewyobrażalną złość.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:37

Gdy wiec ujrzycie &#8221;ohydę spustoszenia&#8221;, o której mówi prorok Daniel, zalegającą miejsce święte (Mt 24,15): https://www.imdb.com/title/tt0693541/me ... 1011691008

:prochno:

Tak na serio - gratulacje dla Ajaxu. Zasłużyli na awans.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2019, 23:38

@MRN
Trochę sobie zażartowałem, aczkolwiek jestem przesądny i nie lubię takiego lekceważenie przeciwników (zwłaszcza wtedy, gdy nie ma ku temu żadnych podstaw, bo zarówno w tamtym sezonie z Napoli jak i przed tym spotkaniem prezentowaliśmy się żenująco i powinniśmy gorąco podziękować Spalettiemu za jego genialne zmiany dzięki którym wygraliśmy z Interem i praktycznie przypieczętowaliśmy Scudetto). Rozumiem jeszcze optymizm przed rewanżem, gdyby w pierwszym spotkaniu z Ajaxem, to my bylibyśmy stroną przeważającą oddając przykładowo 20 strzałów na bramkę rywali, ale wyjeżdżali z Amsterdamu czując niedosyt i jedynie remisując. O ile jeszcze pierwsza połowa nie była zła w naszym wykonaniu, to druga odsłona gry to jakaś tragedia, a właściwie tragifarsa.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany