Serie A 18/19 (2): JUVENTUS F.C 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 19:57

Dobra, 3 punkty są, po tej kolejce będziemy w gronie liderów tabeli - drużyn które póki co nie straciły punktów. No i póki co tyle. Ech, to się musi ruszyć. Chyba nie chcemy doprowadzić do tego że Ronaldo powie - "Jestem smutny" - ??

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 19:58

Luzackie zwycięstwo z Lazio które ani przez minutę nam nie zagroziło, ale ja JP płacz. Na stronie fcInter było więcej optymizmu po przegranej z Sassuolo.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 19:59

Ja do teraz jestem w szoku jak wyglądał Mandzukić na ostatnie 10 minut. Każdy widział,ze potrzebna jest zmiana nie wiem czemu nie Max :D Ronaldo wyszła piękna asysta :-)

Naprawdę nie spodziewajcie się w środku pola wyżyn. Dobrze wiecie kogo tam mamy. Ja od nich oczekuje jedynie dobrej kondycji i dokładności. Nadzieja w Emre Canie.

Obrazek
gimlos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:02

Czyżby w Emre Canie Allegri miał znaleźć swojego legendarnego registe? Dziś naprawdę fajnie grał do przodu, Can-Pjanic-Matuidi/Khedira/Bentancur wygląda na papierze coraz lepiej.

Matuidi natomiast świetny w odbiorze, ale załamywał grą do przodu. Ronaldo naiwnie próbował z nim zagrać ze dwa razy klepkę, ale szybko sobie odpuścił :D

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:03

Piotr Juvefan pisze:Naprawdę nie spodziewajcie się w środku pola wyżyn.
No ja oczekuję że Bentancur i Can wzniosą się na wyżyny, zwłaszcza ten pierwszy który miał być takim kozak talentem.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:05

Piotr Juvefan pisze:Ja do teraz jestem w szoku jak wyglądał Mandzukić na ostatnie 10 minut. Każdy widział,ze potrzebna jest zmiana nie wiem czemu nie Max :D Ronaldo wyszła piękna asysta :-)

Naprawdę nie spodziewajcie się w środku pola wyżyn. Dobrze wiecie kogo tam mamy. Ja od nich oczekuje jedynie dobrej kondycji i dokładności. Nadzieja w Emre Canie.
To prawda, niestety za dużo tam "średniości", a za mało "topowości".
Jedyna nadzieja na progres w tym, że Can odpali.
Bentancur musiałby wskoczyć jakieś 2 poziomy wyżej, względem tego co prezentował dotychczas - nie wydaje mi się to zbyt realne. Póki co jego najważniejszą zaletą jest to, że ma 21 lat, ale i tutaj powoli kończy się czas na odpalenie - w tym sezonie już powinien grać coś sensownego.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:05

Fajnie że wygraliśmy, rywal nie łatwy (chociaż współczuję Lazio, 1szy mecz z Napoli, drugi z Juve...), ale gra wyglądała TRAGICZNIE.

Ktoś wcześniej napisał, ale musze to powtórzyć: grali jakby się pierwszy raz widzieli na oczy. Szok.

Costa dla tego klubu jest nieoceniony.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:06

Widzę że u grupy #Allegriout nieprzerwany ból dupy :bravo: Jest komplet punktów, ale naszym wysublimowanym estetom nadal brakuje piękna. Smuteczek, tym bardzie,j że grono naszych szanownych ekspertów po dwoch kolejkach wie jak będzie wyglądał cały sezon. Można szykować popcorn bo karawana gównoburzy ruszyła pełną parą :snack:

Juve per sempre sara...!!!!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:06

aras pisze:Jak się to nie zmieni to na bank będzie konflikt na linii Allegri - Ronaldo. I pewnie któryś z nich odejdzie po sezonie.
Oby rozwiązaniem tej sytuacji był Zidane.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:08

Swoją drogą legendarny SMS bardzo szybko rozmienił się na drobne. Słaby na tle słabego w drugiej połowie Lazio :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:08

Eleven Sport następną transmisję naszego meczu przeprowadzi we współpracy z flashscore :happy: bo nie ma sensu męczyć oczu :C
Współczuje Ronaldo..

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:10

jurson09 pisze:Widzę że u grupy #Allegriout nieprzerwany ból dupy :bravo: Jest komplet punktów, ale naszym wysublimowanym estetom nadal brakuje piękna. Smuteczek, tym bardzie,j że grono naszych szanownych ekspertów po dwoch kolejkach wie jak będzie wyglądał cały sezon. Można szykować popcorn bo karawana gównoburzy ruszyła pełną parą :snack:
Proste. Bo serie A wygramy, a w CL znowu odpadniemy przez własne frajerstwo.

Cristiano czy Pipita? Żadna róznica. Tam mógłby Rasiak stać bo i tak drużyna nie stwarza mu okazji. Brawo Max.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:12

LukaszG / DLuGi pisze:Współczuje Ronaldo..
Ja też. Próbował coś pokombinować przynajmniej z 5 zawodnikami: Matuidim, Mario, Cancelo, Sandro i Berną. Za każdym razem skutek był tragiczny z powodu za wolnego tempa, niedokladnosci, za słabej motoryki. Higuain był w sam raz, Cristiano zawyża poziom tego zespołu na każdej płaszczyźnie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:14

Tony Montana pisze:
Piotr Juvefan pisze:Ja do teraz jestem w szoku jak wyglądał Mandzukić na ostatnie 10 minut. Każdy widział,ze potrzebna jest zmiana nie wiem czemu nie Max :D Ronaldo wyszła piękna asysta :-)

To prawda, niestety za dużo tam "średniości", a za mało "topowości".
Jedyna nadzieja na progres w tym, że Can odpali.
Bentancur musiałby wskoczyć jakieś 2 poziomy wyżej, względem tego co prezentował dotychczas - nie wydaje mi się to zbyt realne. Póki co jego najważniejszą zaletą jest to, że ma 21 lat, ale i tutaj powoli kończy się czas na odpalenie - w tym sezonie już powinien grać coś sensownego.
Z czasem może tak być: Bentancur-Pjanić-Can. Na razie jest Khedira i Matuidi do wygryzienia,ale moim zdaniem Matuidi nie grał dzisiaj źle.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 20:17

Cóż demony przeszłości powracają, a oczy znów krwawią. Znów żadnego pomysłu, środek pomocy nie istnieje, a Krycha nie ma z kim pograć. Słabo Sandro, więcej spodziewałem się po Cancelo. Jeszcze jeden mecz bez gola Cristiano i może się zrobić nie ciekawie. Wcześniej Igła nie dostawał piłek, teraz nie dostaje ich Ronaldo. Dobrze Wojtek.
jackop pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:Współczuje Ronaldo..
Ja też. Próbował coś pokombinować przynajmniej z 5 zawodnikami: Matuidim, Mario, Cancelo, Sandro i Berną. Za każdym razem skutek był tragiczny z powodu za wolnego tempa, niedokladnosci, za słabej motoryki. Higuain był w sam raz, Cristiano zawyża poziom tego zespołu na każdej płaszczyźnie.
:bravo:
Mily pisze:Costa dla tego klubu jest nieoceniony.
Bo cały czas ofensywa bazuje na indywidualnościach, a tylko on potrafi wziąć piłkę i ruszyć w stronę bramki.

Kwintesencją naszej ofensywy była dzisiaj akcja w której Sandro sam nie poradnie zbiegał ze środka do lewej strony, potem piłka poszłą do Cancelo i... o naszych środkowych obrońców.

gimlos Też mi się Can podobał. W przeciwieństwie do Pjanica próbował prostopadłych zagrać. Pjanic został z nich jakby wykastrowany. Podaje jedynie do najbliższego partnera, nawet nie próbuje przerzucać piłki.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2018, 20:22 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany