Serie A 18/19 (2): JUVENTUS F.C 2-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2018, 14:03

Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh :bad:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2018, 14:15

LukaszG / DLuGi pisze:Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh :bad:
Otóż to :) od sezonowców znacznie gorsi są kibice, którzy roszczą sobie jako jedyni prawo do kibicowanie drużynie. Każdy miał jakiś bodziec niedanwo, bądź dawno, który sprawił, że zaczął sympatyzować z drużyną.

Co do meczu to Gazetta wieszczy Mandzu na skrzydle. Osobiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Trzymam kciuki, że Mandzu będzie brany pod uwagę głównie jako alternatywa na 9-tkę.

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2018, 14:34

Ci, którzy czują się lekko zdruzgotani po tekście "sezonowcy" - przyzwyczaicie się. Od lat na forum można zauważyć podziały, gdzie w niektórych przypadkach "stara gwardia" nawet nie ocenia meczu czy poczynań klubu, tylko czeka, aby uszczypliwie odpowiedzieć na komentarze użytkowników w danym temacie. Tutaj nie ma zrozumienia czy podejścia "facet ocenia mecz na bieżąco, nie patrząc w przyszłość i ma prawo napisać, że nie podoba mu się to, to i to". Wręcz przeciwnie; niektórzy na siłę chcą wbić innym do głowy swój tok myślenia, wyciągając brudy sprzed lat (cytowanie kto co napisał itd.). A gdy brakuje argumentów to po prostu najlepiej napisać, że ktoś jest sezonowcem. Wystarczy wejść w tematy meczowe - 75% komentarzy to dogryzanie sobie i notoryczne spiny między tymi samymi użytkownikami. Jak taka sekta. Kiedyś już pisałem, że powinny być zakładane dwa tematy - dla tych, którzy chcą porozmawiać o meczu i dla tych, którzy chcą porozmawiać o komentarzach innych. W tym wszystkim jest jeszcze coś - zdecydowany brak szerszej aktywności nowych użytkowników.

Co do meczu - oczekuję wysokiego zwycięstwa. Mam nadzieję, że nasz zespół nakryje czapką najbardziej przereklamowany towar na rynku transferowym - Milinković-Savić i pokaże światu, że Juventus to jednak za wysoki poziom dla niego a On sam nie jest wart nawet 50 milionów euro. Chciałbym żeby gość w tym meczu od początku był zgaszony jak pet i patrzył na to jak Juventus po prostu rozbija Lazio na własnym terenie.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2018, 17:52

LukaszG / DLuGi pisze:Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh :bad:
Dokładnie :ok:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 15:12

Max podejmie jutro decyzję czy zagra Dybala czy Mario. :ahsisi:

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 15:19

4 2 3 1 za Khedire Matuidi i jazda.

Ten Can to juz widze nie tylko z wygladu do Khediry podobny..

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 17:49

A od kiedy to na „bycie kibicem” są zapisy :D
Albo sie jest kibicem, albo nie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 17:52

Poprostu pisze:Max podejmie jutro decyzję czy zagra Dybala czy Mario. :ahsisi:
Niech juz da tego Dybale na 9tke. Czasami mam wrazenie ze Maksiu sam sobie robi pod gore...
Zdun pisze:4 2 3 1 za Khedire Matuidi i jazda.

Ten Can to juz widze nie tylko z wygladu do Khediry podobny..
:ok:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 19:54

Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 20:55

Wojtek pisze:Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.
Sama 'gra na 9-tce' to niestety za mało w Juventusie Allegriego. Jeśli trener nie nauczy zespołu jakichś zachowań ofensywnych na 30-tym metrze od bramki rywala i wyżej, to istnieje ryzyko, że transfer Ronaldo będzie mieć taki sens jak transfer Higuaina (czyli średni, pomijając aspekt marketingowy).

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 21:08

Wojtek pisze:Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.
:-) No tak, bo przeciez 90% swoich goli strzelal grajac na 9tce...

pumex Otoz to.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2018, 21:12

Mi się wydaje, że to ma sens. Cris i Mandzu grając razem mogą się spokojnie wymieniać pozycjami na lewym skrzydle i "9", bo obaj potrafią grać tu i tu. Tym bardziej, że CR7 w drugiej połowie meczu z Chievo, gdy przeszedł na skrzydło to był wg mnie groźniejszy niż na "9".
Problem jednak z lewym skrzydłem jest inny - Costa gra tam rewelacyjnie i posadzenie go na ławce byłoby złym pomysłem. Po pierwszej kolejce pierwszym do "odsiadki" jest Dybala...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 01:24

Crunny pisze:
Jacky pisze:--------- Mandzukic -------------
Ronaldo - Pjanic - Berna/Costa
----- Can - Matuidi/Khedira ----
A.S. - Bonucci - Chiellini - Cancelo
---------- Szczesny --------------
Jakbyśmy chcieli tak grać, to by został Higuain, a Dybalę zamienilibyśmy na Pogbę lub MS. Z jakiegoś powodu wypchnęliśmy jednak Higuaina, który jest lepszą 9-tką niż Mandzukic i nie wypychaliśmy Dybali.
Na 90% nie wyjdziemy takimi personaliami, jakie wypisalem, ale uwazam, ze tak wlasnie bylibysmy najgrozniejsi (moze oprocz Mandzu, zamiast Dybały na "9"). Nie wiem, jak to bylo z Higuainem, ale wiem ze naszych stac na odwalenie dziwacznych ruchow, tak ze tego... :whistle:
wagner pisze:
Jacky pisze:Szczesny
Mam obawy, że Wojtek nie spełni oczekiwań. Argumentów brak, zwykłe przeczucie, z którym dziwie się czuje. :co?:
W Romie wydawal mi sie duzo pewniejszy, niz obecnie u nas. To juz nawet nie chodzi o Mundial, ale wczesniej zdarzalo mu sie cos w klubie odwalic. Natomiast to Mattia, jest tym 'nowym', wiec pewnie za szybko nie stanie miedzy slupkami.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 02:46

Jacky pisze:
wagner pisze:
Jacky pisze:Szczesny
Mam obawy, że Wojtek nie spełni oczekiwań. Argumentów brak, zwykłe przeczucie, z którym dziwie się czuje. :co?:
W Romie wydawal mi sie duzo pewniejszy, niz obecnie u nas. To juz nawet nie chodzi o Mundial, ale wczesniej zdarzalo mu sie cos w klubie odwalic. Natomiast to Mattia, jest tym 'nowym', wiec pewnie za szybko nie stanie miedzy slupkami.
Ten ostatni mundial jakoś zaburzył moją wiarę w tego chłopaka. Temu facetowi zawsze coś musi pójść nie tak:
- Euro 2012 - karny i czerwona
- Euro 2016 - kontuzja
- Mundial 2018 - bodajże 6 celnych strzałów na naszą bramkę i puszczone 5 bramek.

Teoretycznie nie popełnił jakichś mega kardynalnych błędów, ale parafrazując Śp. Pawła Zarzecznego: "Mogło się przydarzyć każdemu, ale dziwnym trafem zawsze zdarza się jemu".

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2018, 11:39

Juventus (probable): Szczesny; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Mandzukic, Cristiano Ronaldo

Tak to ma niby wyglądać dzisiaj. :sciana:

Zablokowany