Serie A 18/19 (2): JUVENTUS F.C 2-0 Lazio
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Buzol
- Juventino
Otóż toLukaszG / DLuGi pisze:Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh

Co do meczu to Gazetta wieszczy Mandzu na skrzydle. Osobiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Trzymam kciuki, że Mandzu będzie brany pod uwagę głównie jako alternatywa na 9-tkę.
- Vinylside
- Juventino
Ci, którzy czują się lekko zdruzgotani po tekście "sezonowcy" - przyzwyczaicie się. Od lat na forum można zauważyć podziały, gdzie w niektórych przypadkach "stara gwardia" nawet nie ocenia meczu czy poczynań klubu, tylko czeka, aby uszczypliwie odpowiedzieć na komentarze użytkowników w danym temacie. Tutaj nie ma zrozumienia czy podejścia "facet ocenia mecz na bieżąco, nie patrząc w przyszłość i ma prawo napisać, że nie podoba mu się to, to i to". Wręcz przeciwnie; niektórzy na siłę chcą wbić innym do głowy swój tok myślenia, wyciągając brudy sprzed lat (cytowanie kto co napisał itd.). A gdy brakuje argumentów to po prostu najlepiej napisać, że ktoś jest sezonowcem. Wystarczy wejść w tematy meczowe - 75% komentarzy to dogryzanie sobie i notoryczne spiny między tymi samymi użytkownikami. Jak taka sekta. Kiedyś już pisałem, że powinny być zakładane dwa tematy - dla tych, którzy chcą porozmawiać o meczu i dla tych, którzy chcą porozmawiać o komentarzach innych. W tym wszystkim jest jeszcze coś - zdecydowany brak szerszej aktywności nowych użytkowników.
Co do meczu - oczekuję wysokiego zwycięstwa. Mam nadzieję, że nasz zespół nakryje czapką najbardziej przereklamowany towar na rynku transferowym - Milinković-Savić i pokaże światu, że Juventus to jednak za wysoki poziom dla niego a On sam nie jest wart nawet 50 milionów euro. Chciałbym żeby gość w tym meczu od początku był zgaszony jak pet i patrzył na to jak Juventus po prostu rozbija Lazio na własnym terenie.
Co do meczu - oczekuję wysokiego zwycięstwa. Mam nadzieję, że nasz zespół nakryje czapką najbardziej przereklamowany towar na rynku transferowym - Milinković-Savić i pokaże światu, że Juventus to jednak za wysoki poziom dla niego a On sam nie jest wart nawet 50 milionów euro. Chciałbym żeby gość w tym meczu od początku był zgaszony jak pet i patrzył na to jak Juventus po prostu rozbija Lazio na własnym terenie.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
DokładnieLukaszG / DLuGi pisze:Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh

- gregor_g4
- Juventino
A od kiedy to na „bycie kibicem” są zapisyLukaszG / DLuGi pisze:Zapisy na bycie kibicem Juventusu są zamknięte? Szkoda, szkoda. Żałosne zachowanie. Co za różnica kiedy i dlaczego ktoś zostaje kibicem? Poza tym od kiedy założenie konta na forum jest rówbiznaczne z datą zostania kibicem? Heh

Albo sie jest kibicem, albo nie.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Niech juz da tego Dybale na 9tke. Czasami mam wrazenie ze Maksiu sam sobie robi pod gore...Poprostu pisze:Max podejmie jutro decyzję czy zagra Dybala czy Mario.
Zdun pisze:4 2 3 1 za Khedire Matuidi i jazda.
Ten Can to juz widze nie tylko z wygladu do Khediry podobny..

- pumex
- Juventino
Sama 'gra na 9-tce' to niestety za mało w Juventusie Allegriego. Jeśli trener nie nauczy zespołu jakichś zachowań ofensywnych na 30-tym metrze od bramki rywala i wyżej, to istnieje ryzyko, że transfer Ronaldo będzie mieć taki sens jak transfer Higuaina (czyli średni, pomijając aspekt marketingowy).Wojtek pisze:Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
:-) No tak, bo przeciez 90% swoich goli strzelal grajac na 9tce...Wojtek pisze:Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.
pumex Otoz to.
- Gandalf8
- Juventino
Mi się wydaje, że to ma sens. Cris i Mandzu grając razem mogą się spokojnie wymieniać pozycjami na lewym skrzydle i "9", bo obaj potrafią grać tu i tu. Tym bardziej, że CR7 w drugiej połowie meczu z Chievo, gdy przeszedł na skrzydło to był wg mnie groźniejszy niż na "9".Wojtek pisze:Bez sensu rzucać CRa na skrzydło. On tu jest od strzelania goli i musi grać na 9tkce.
Problem jednak z lewym skrzydłem jest inny - Costa gra tam rewelacyjnie i posadzenie go na ławce byłoby złym pomysłem. Po pierwszej kolejce pierwszym do "odsiadki" jest Dybala...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Na 90% nie wyjdziemy takimi personaliami, jakie wypisalem, ale uwazam, ze tak wlasnie bylibysmy najgrozniejsi (moze oprocz Mandzu, zamiast Dybały na "9"). Nie wiem, jak to bylo z Higuainem, ale wiem ze naszych stac na odwalenie dziwacznych ruchow, tak ze tego...Crunny pisze:Jakbyśmy chcieli tak grać, to by został Higuain, a Dybalę zamienilibyśmy na Pogbę lub MS. Z jakiegoś powodu wypchnęliśmy jednak Higuaina, który jest lepszą 9-tką niż Mandzukic i nie wypychaliśmy Dybali.Jacky pisze:--------- Mandzukic -------------
Ronaldo - Pjanic - Berna/Costa
----- Can - Matuidi/Khedira ----
A.S. - Bonucci - Chiellini - Cancelo
---------- Szczesny --------------

W Romie wydawal mi sie duzo pewniejszy, niz obecnie u nas. To juz nawet nie chodzi o Mundial, ale wczesniej zdarzalo mu sie cos w klubie odwalic. Natomiast to Mattia, jest tym 'nowym', wiec pewnie za szybko nie stanie miedzy slupkami.wagner pisze:Mam obawy, że Wojtek nie spełni oczekiwań. Argumentów brak, zwykłe przeczucie, z którym dziwie się czuje. :co?:Jacky pisze:Szczesny
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ten ostatni mundial jakoś zaburzył moją wiarę w tego chłopaka. Temu facetowi zawsze coś musi pójść nie tak:Jacky pisze:W Romie wydawal mi sie duzo pewniejszy, niz obecnie u nas. To juz nawet nie chodzi o Mundial, ale wczesniej zdarzalo mu sie cos w klubie odwalic. Natomiast to Mattia, jest tym 'nowym', wiec pewnie za szybko nie stanie miedzy slupkami.wagner pisze:Mam obawy, że Wojtek nie spełni oczekiwań. Argumentów brak, zwykłe przeczucie, z którym dziwie się czuje. :co?:Jacky pisze:Szczesny
- Euro 2012 - karny i czerwona
- Euro 2016 - kontuzja
- Mundial 2018 - bodajże 6 celnych strzałów na naszą bramkę i puszczone 5 bramek.
Teoretycznie nie popełnił jakichś mega kardynalnych błędów, ale parafrazując Śp. Pawła Zarzecznego: "Mogło się przydarzyć każdemu, ale dziwnym trafem zawsze zdarza się jemu".
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Juventus (probable): Szczesny; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Mandzukic, Cristiano Ronaldo
Tak to ma niby wyglądać dzisiaj. :sciana:
Tak to ma niby wyglądać dzisiaj. :sciana: