Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 08:38

Jak pomyśle ze Leo ma wrócić to mnie skręca. Miał jakiś powód żeby odejść. I nagle przy transferze CR7 chce wrócić? Nie ma problemu. Pensja 3 mln bez bonusów i zapraszamy. Nie ukrywajmy, Bonu nie gra jak kilka lat temu.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 08:45

O nie nie nie.

Żaden Bonucci. Spalił za sobą mosty już.

Czy ta plotka o ewentualnym przyjściu Kante po sprzedaży Pjanica może być brana choć trochę na poważnie?

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 08:51

Żadnego Bonucciego w Juve. Uciekał od nas jak szczur z tonącego okrętu chociaż nie miał ku temu żadnych powodów, a do tego jeszcze te jego szydercze wypowiedzi o szybszej wygranej w LM z Milanem niż Juventusem itp. Teraz niech się kisi w LE i zwiedza podrzędne boiska albańskich drużyn. Jeśli zamierzamy wchodzić w jakąś wymianę z Milanem, to niech to będzie Romagnoli i dopłata za Higuaina. Alessio to jeden z niewielu ciekawych stoperów operujący lewą nogą, więc automatycznie mógłby zostać naturalnym następcą Chielliniego. Dodatkowy argument, to jego obywatelstwo, bo niestety w ostatnich latach Juve stało się mniej włoskie niż to miało miejsce do tej pory.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:10

Chyba nie łykacie tych plotek o Babolu? Może i on by chciał ale Beppe i spółka na coś takiego nigdy nie pójdą. Odszedł to niech gnije.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:24

Poprostu pisze:Chyba nie łykacie tych plotek o Babolu? Może i on by chciał ale Beppe i spółka na coś takiego nigdy nie pójdą. Odszedł to niech gnije.
Ja mam nadzieję, że nasi właśnie pamiętają o tym cyrku, który był z nim rok temu, o tym jak gadał o LM z Milanem, pitu-pitu itd i jednak się opamiętają.
Można by to traktować jako ploty, gdyby nie post Agrestiego.

Wyżej ktoś podniósł, że jeśli mielibyśmy pakować Igłe do Milanu, to za Romagnoliego jak najbardziej, ale już na pewno nie za Leo.

Brakuje, by jeszcze Melo ogłosił chęć powrotu do Juve :facepalm:

Co ciekawe, Paratici nie pojechał z resztą ekipy do stanów, więc należy się spodziewać sporo newsów transferowych.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:26

Poprostu pisze:Chyba nie łykacie tych plotek o Babolu? Może i on by chciał ale Beppe i spółka na coś takiego nigdy nie pójdą. Odszedł to niech gnije.
Też w to nie wierzę. O ile transfer Ronaldo był zwieńczeniem ekspansji marketingowej Juventusu, związanym z tworzeniem nowego brandu i dlatego odeszliśmy od taktyki duszenia grosza o tyle Bonucci zupełnie nie wpisuje się w model klubu - z uwagi na swój krewki charakter i bardzo prawdopodobne psucie atmosfery w szatni. To kolejne po Vidalu zgniłe jabłko, którego nasz zarząd pozbył się bez skrupułów.

Co więcej z finansowego punku widzenia - Bonucci zarabia 7,5 mln netto czyli jakieś 13,0 mln brutto rocznie. Rugani natomiast dostaje 2 mln netto czyli jakieś 3,5 mln brutto........

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:27

Tak czy siak Gatusso dzisiaj powiedział, że Leo faktycznie chce odejść dlatego te gówno ploty pewnie się nasilą.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:34

Plotki też twierdzą, że Mou i United dali sobie spokój z naszym Sandro, bo poszukują kogoś do środka obrony... Ić tam leo, zdobędziesz LM i hajsy dostaniesz, świata zwiedzisz <oby oby>

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 09:58

Poprostu pisze:Tak czy siak Gatusso dzisiaj powiedział, że Leo faktycznie chce odejść dlatego te gówno ploty pewnie się nasilą.
zobaczycie, ze Bonucci wróci. Takie wrażenie odnoszę czytając te doniesienia.

Myślałem, ze już nic nie zaskoczy mnie w tym okienku.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:07

Lypsky pisze:
Poprostu pisze:Tak czy siak Gatusso dzisiaj powiedział, że Leo faktycznie chce odejść dlatego te gówno ploty pewnie się nasilą.
zobaczycie, ze Bonucci wróci. Takie wrażenie odnoszę czytając te doniesienia.

Myślałem, ze już nic nie zaskoczy mnie w tym okienku.
Bonus i Allegri mają kose. Nie ma szans na taki ruch.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:09

Oby nie... kibice Juve gościa zniszczą...(przynajmniej powinni) za brak szacunku do klubu...Ja osobiscie 100 razy bardziej wole Godina, czy innego SO ale nie Bonusa... Przypomnijcie sobie jego radosc i arogancje po bramce...

Juve, storia di un grande amore
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:22

Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.

Chciałbym osobiście Godina/Manolasa i Kovacicia i poświęciłbym jeszcze Khedirę na takie ruchy a przy sprzedaży Pjanicia co jest bardzo wątpliwe to następcą powinien być tylko Verratti.

Bonucci niech idzie do Interu,bo zaczyna tam pasować. W końcu wychowanek :-)

Obrazek
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:23

Piotr Juvefan pisze:Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.

Chciałbym osobiście Godina/Manolasa i Kovacicia i poświęciłbym jeszcze Khedirę na takie ruchy a przy sprzedaży Pjanicia co jest bardzo wątpliwe to następcą powinien być tylko Verratti.

jeszcze trzeba coś zrobić z Pjacą.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:26

ballack13 pisze:
Piotr Juvefan pisze:Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.

jeszcze trzeba coś zrobić z Pjacą.
Fakt. Moim zdaniem nasi chcą mieć możliwość jego odkupienia w przyszłości i szukają po prostu chętnego na taki deal. Czy to byłaby Sampa czy Fiorentina mało ważne. No i większa kasa na uzupełnienie tego świetnego mercato.

Obrazek
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 10:50

Dajcie spokój...podchodzicie do takich spraw zbyt emocjonalnie,a to by było z drugiej strony niezłe PRowe zagranie. Zawodnicy odeszli, ale tęsknią za Juve. Tęsknią za nie wiem, klimatem, traktowaniem, trenowaniem, podejściem i cholera wie czym jeszcze. To by pokazało, że Juve oferuje coś więcej bo zawodnicy może i zarobią gdzieś więcej, ale wolą mieć mniej, ale być w Turynie. Czy tylko ja widzę pozytywy powrotu takich synów marnotrawnych? Bonucci i Pogba? To by było coś.

Zablokowany