Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- tanhayi
- Juventino
Jak pomyśle ze Leo ma wrócić to mnie skręca. Miał jakiś powód żeby odejść. I nagle przy transferze CR7 chce wrócić? Nie ma problemu. Pensja 3 mln bez bonusów i zapraszamy. Nie ukrywajmy, Bonu nie gra jak kilka lat temu.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Żadnego Bonucciego w Juve. Uciekał od nas jak szczur z tonącego okrętu chociaż nie miał ku temu żadnych powodów, a do tego jeszcze te jego szydercze wypowiedzi o szybszej wygranej w LM z Milanem niż Juventusem itp. Teraz niech się kisi w LE i zwiedza podrzędne boiska albańskich drużyn. Jeśli zamierzamy wchodzić w jakąś wymianę z Milanem, to niech to będzie Romagnoli i dopłata za Higuaina. Alessio to jeden z niewielu ciekawych stoperów operujący lewą nogą, więc automatycznie mógłby zostać naturalnym następcą Chielliniego. Dodatkowy argument, to jego obywatelstwo, bo niestety w ostatnich latach Juve stało się mniej włoskie niż to miało miejsce do tej pory.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Osgiliath
- Juventino
Ja mam nadzieję, że nasi właśnie pamiętają o tym cyrku, który był z nim rok temu, o tym jak gadał o LM z Milanem, pitu-pitu itd i jednak się opamiętają.Poprostu pisze:Chyba nie łykacie tych plotek o Babolu? Może i on by chciał ale Beppe i spółka na coś takiego nigdy nie pójdą. Odszedł to niech gnije.
Można by to traktować jako ploty, gdyby nie post Agrestiego.
Wyżej ktoś podniósł, że jeśli mielibyśmy pakować Igłe do Milanu, to za Romagnoliego jak najbardziej, ale już na pewno nie za Leo.
Brakuje, by jeszcze Melo ogłosił chęć powrotu do Juve

Co ciekawe, Paratici nie pojechał z resztą ekipy do stanów, więc należy się spodziewać sporo newsów transferowych.
- Astarot
- Juventino
Też w to nie wierzę. O ile transfer Ronaldo był zwieńczeniem ekspansji marketingowej Juventusu, związanym z tworzeniem nowego brandu i dlatego odeszliśmy od taktyki duszenia grosza o tyle Bonucci zupełnie nie wpisuje się w model klubu - z uwagi na swój krewki charakter i bardzo prawdopodobne psucie atmosfery w szatni. To kolejne po Vidalu zgniłe jabłko, którego nasz zarząd pozbył się bez skrupułów.Poprostu pisze:Chyba nie łykacie tych plotek o Babolu? Może i on by chciał ale Beppe i spółka na coś takiego nigdy nie pójdą. Odszedł to niech gnije.
Co więcej z finansowego punku widzenia - Bonucci zarabia 7,5 mln netto czyli jakieś 13,0 mln brutto rocznie. Rugani natomiast dostaje 2 mln netto czyli jakieś 3,5 mln brutto........
- Lypsky
- Juventino
zobaczycie, ze Bonucci wróci. Takie wrażenie odnoszę czytając te doniesienia.Poprostu pisze:Tak czy siak Gatusso dzisiaj powiedział, że Leo faktycznie chce odejść dlatego te gówno ploty pewnie się nasilą.
Myślałem, ze już nic nie zaskoczy mnie w tym okienku.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Bonus i Allegri mają kose. Nie ma szans na taki ruch.Lypsky pisze:zobaczycie, ze Bonucci wróci. Takie wrażenie odnoszę czytając te doniesienia.Poprostu pisze:Tak czy siak Gatusso dzisiaj powiedział, że Leo faktycznie chce odejść dlatego te gówno ploty pewnie się nasilą.
Myślałem, ze już nic nie zaskoczy mnie w tym okienku.
- mibor
- Juventino
Oby nie... kibice Juve gościa zniszczą...(przynajmniej powinni) za brak szacunku do klubu...Ja osobiscie 100 razy bardziej wole Godina, czy innego SO ale nie Bonusa... Przypomnijcie sobie jego radosc i arogancje po bramce...
Juve, storia di un grande amore
- Piotr Juvefan
- Juventino
Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.
Chciałbym osobiście Godina/Manolasa i Kovacicia i poświęciłbym jeszcze Khedirę na takie ruchy a przy sprzedaży Pjanicia co jest bardzo wątpliwe to następcą powinien być tylko Verratti.
Bonucci niech idzie do Interu,bo zaczyna tam pasować. W końcu wychowanek :-)
Chciałbym osobiście Godina/Manolasa i Kovacicia i poświęciłbym jeszcze Khedirę na takie ruchy a przy sprzedaży Pjanicia co jest bardzo wątpliwe to następcą powinien być tylko Verratti.

- ballack13
- Juventino
jeszcze trzeba coś zrobić z Pjacą.Piotr Juvefan pisze:Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Fakt. Moim zdaniem nasi chcą mieć możliwość jego odkupienia w przyszłości i szukają po prostu chętnego na taki deal. Czy to byłaby Sampa czy Fiorentina mało ważne. No i większa kasa na uzupełnienie tego świetnego mercato.ballack13 pisze:jeszcze trzeba coś zrobić z Pjacą.Piotr Juvefan pisze:Teraz trzeba sprzedać Higuaina,Sturaro i przy mega ofercie Ruganiego i potem ewentualnie można uderzyć po jeszcze jednego/dwóch ciekawych zawodników do środka pola i na stopera.

- Shadow Marshall
- Juventino
Dajcie spokój...podchodzicie do takich spraw zbyt emocjonalnie,a to by było z drugiej strony niezłe PRowe zagranie. Zawodnicy odeszli, ale tęsknią za Juve. Tęsknią za nie wiem, klimatem, traktowaniem, trenowaniem, podejściem i cholera wie czym jeszcze. To by pokazało, że Juve oferuje coś więcej bo zawodnicy może i zarobią gdzieś więcej, ale wolą mieć mniej, ale być w Turynie. Czy tylko ja widzę pozytywy powrotu takich synów marnotrawnych? Bonucci i Pogba? To by było coś.