Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 00:47

Stanowski nienawidzi Cristiano. Uspokoił się nieco, ale np. ostatnio wciskał wszystkim, że należała się czerwona kartka i karny, choć Gary Lineker czy ArbiterCafe na tt byli odmiennego zdania. W ogóle Cristiano jest traktowany obiektywnie przez mniejszość dziennikarzy w Polsce. Komentarz meczu z Iranem to był popis frustracji Trzeciaka. I nikt im nic za to nie zrobił.
Dlatego radzę się przygotować na hejtowanie Juventusu :P

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 01:06

notquitemytempo pisze:Jutrzejsza Marca donosi, że owszem, z Ronaldo wszystko cacy, natomiast Perez ani myśli schodzić z klauzuli wynoszącej 1 mld euro. Jeżeli to prawda, to cóż, znów zostaniemy mentalnymi zwycięzcami. Wola zawodnika po naszej stronie. :prochno:

E: Albo i nie. Okładka wspomina, że jest taka klauzula, ale Ronaldo ma rzekomo zostać potraktowany przystająco do zasług, tzn. puszczony za kwotę, o której się mówiło. Przepraszam za zamieszanie, ale chociaż to szaleństwo trwa tylko dwa dni, i tak wydaje się za długo. Huśtawka nastrojów niesamowita.
Schodzenie z klauzuli, gdy piłkarz sam chce odejść nie jest niczym nowym i w kwestii tego tematu też sporo się wspomina.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 01:08

Nie ma co się przejmować opiniami jakichś no-name(ów), kogo to obchodzi, kim do cholery jest ten koleś, nie cytować go i niech sobie szczeka dalej,w mediach pluli na nas odkąd pamiętam i będą pluć, a po transferze Ronaldo ilośći hejterów z pewnością nam nie zabraknie :hellyes:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 01:50

Crunny pisze:
towalski pisze:Juventus niecałe 25% na plusie w ciągu 3 dni. Niesamowita liczba. Marketing dosłownie eksploduje. Sam kupię koszulę z Ronaldo.
3 lipca, godz. 17.00: akcje Juve po 0,68 EUR
5 lipca, godz. 17.00: akcje Juve po 0,82 EUR
= wzrost wartości Juve na giełdzie o 20,5%

Skoro 5 lipca o godz. 17.00 kapitalizacja Juve wynosi na giełdzie 770 mln, tzn. że wartość naszego klubu w ciągu 2 dni wzrosła o 130 mln euro.

EXOR ma 64% akcji Juve, więc jeśli dobrze myślę, to ich majątek wzrósł właśnie o 64% ze 130 mln, czyli 83 mln euro. Praktycznie pokrywa to odstępne dla Realu, a i udziałowcy posiadający pozostałe 36% akcji będą zadowoleni :hellyes:
Ponoć to 160 mln: :shock:

Aż o tyle miała do 5 lipca wzrosnąć wartość giełdowa Juventusu. Jak tak dalej pójdzie, to w chwili prezentacji będzie 200 mln.

centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 01:52

Ech. Te pieniądze z giełdy nie są ot tak do zabrania.
A Perez miałby przyjąć takie pokrycie? Przecież giełda to na tyle głupi wynalazek, że reaguje nawet na plotki typu zawodnik ma sraczkę, zabalował.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 05:37

Jacky pisze:
CavAllano pisze:Jest ploteczka, że prezentację planujemy w sobotę o 7 wieczorem na stadionie - wstęp rzecz jasna darmowy.
A myslalem, ze po 7 ojro :eh:

Myslicie, ze obecnosc Ronaldo w Juve moze podzialac w przyszle mercato, jak magnes na pilkarzy z innych druzyn?
Tak, wspominalem juz o tym. Moze jeszcze w to mercato ? :roll:

Ronaldo splacimy Igla i Ruganim. Kilka sprzedazy mniejszych tez juz jest/bedzie (Mandragora, Cerri, Pjaca itp). Moze sie kogos jeszcze fajnego do pomocy uda wyrwac :dance: Wtedy klekajcie narody.

Dodatkowo moze uda sie przekonac Sandro takim transferem. Przy Mou nie ma szans nawet na mistrzostwa Anglii, a co dopiero LM.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 07:24

Ronaldo daje do zrozumienia wszystkim, że Juventus to klub w ścisłej czołówce. To nie jest druga liga piłkarska. Top, któremu brakuje detali żeby wygrać upragnioną LM. Giełdowo, wartość drużyny idzie w górę, ale póki nikt nie sprzeda akcji to ma dokładnie tyle samo. Ileś procent Juventusu. Nie ma nagle 23% więcej. To tylko na papierze. Mimo dużego początkowo dużego sceptyzmu wokół tego transferu, popieram go w całej rozciągłości. Dzięki dobremu marketingowo ManU jest ciągle na szczycie listu klubów pod względem przychodów. A ktoś pamięta ich ostatnie trofeum? Nie grali w LM i kompletnie na ich finanse to nie wpłynęło. Liczę na to, że Ronaldo wzniesie Juventus na wyżyny marketingowe, bo sportowo już od kilku lat jesteśmy na wysokim poziomie, ale teraz będzie to absolutny TOP.

Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, bo już zaczynają się podjazdy w kierunku nowych kibiców czy tak zwanych sezonowców. Czy to, że mam 300 postów robi ze mnie gorszego kibica niż ktoś kto ma 600? Nie. Każdy zaczął kibicować drużynie w jakimś momencie. U mnie to było ok `94, a na forum od 2008, bo potrzebowałem informacji jak jechać na mecz i wszystko związane z tematem. Niech przychodzą nowi, niech oglądają Juventus, kupuje koszulki czy pamiątki. Niech się rejestrują i udzielają. To wszystko wpłynie na to, że po wielu latach Juventus może dogonić czołówkę pod względami pozasportowymi.

Let's get ready for the rumble!!!
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2018, 07:31 przez ice, łącznie zmieniany 2 razy.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 07:26

A mi po tym całym początkowym entuzjazmie wydaje się, że jednak zostanie w Realu.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 07:49

I myk, wczoraj powstał rysunek o CR7 w Juve ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 07:59

Oprócz Ronaldo i sprzedaży może dojść do pojawienia się kolejnych graczy. Media są przekonane, że za Ruganiego pojawi się ktoś nowy (faworytem de Ligt), mamy też pozyskać kolejnego pomocnika (niemal przesądzone jest odejście Sturaro; najwięcej zaczęło się pisać o Rabiot).

Planujemy z kolei przedłużyć z Benatią, Cuadrado, Sandro i Pjaniciem.

@Crunny
Kapitalne :ok:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 08:28

Wg Marcy, Andrea od jakiegoś czasu ma umowe słowną z CR, który jest zachwycony tym jak Juve go traktuje.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 08:35

zakiii pisze:A mi po tym całym początkowym entuzjazmie wydaje się, że jednak zostanie w Realu.
Mi też Jeżeli do jutra coś sie nie ukształtuje to wątpię, że to dojdzie do skutku

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 216&kom=ok

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 08:36

CavAllano pisze:Oprócz Ronaldo i sprzedaży może dojść do pojawienia się kolejnych graczy. Media są przekonane, że za Ruganiego pojawi się ktoś nowy (faworytem de Ligt), mamy też pozyskać kolejnego pomocnika (niemal przesądzone jest odejście Sturaro; najwięcej zaczęło się pisać o Rabiot).
Powiem tak - kwestię sprzedaży Higuaina przy przyjściu CR traktuję jako naturalną kolej rzeczy, raz ze względów finansowych, a dwa względem pozycji na boisku, bo raczej nie zakładam, że trójka z przodu będzie wyglądała CR-Igła-Dybala, bo to byłoby zbyt piękne, a pewnie Costa będzie hasał na lewej, tym bardziej, że o odejściu Pjacy ucichło mimo wcześniejszych plot związanych z Violą. Z resztą nie mógłby odejść przy równoczesnym puszczeniu Mandzu.

Trochę gorzej za to jawi mi się perspektywa puszczenia również Ruganiego. Ja nie wiem, co ten chłopak musiałby zrobić, aby traktować go jako równorzędnego gracza choćby względem Benatii? Co, nie rozwinął się? Nie przekonuje nas? To dlaczego wcale nie nagrał tak mało minut? Chyba, że to tylko pod kątem tego, że może nam przynieść najwięcej pieniędzy ze wszystkich obrońców, ale przecież trzeba by i tak szykować zastępstwo skoro w rezerwie mamy tylko Caldarę i wiekowego Barzę. Fakt, De Ligt brzmi nieźle, ale z obrony do odpalenia to akurat jest imo tylko Benatia.

Swoją drogą, jeśli popatrzymy na sprzedaż Mandragory (~20 mln), Cerriego (15) i Sturaro (15) to już mamy niezłe sumy a w zasadzie nie osłabiliśmy w ogóle składu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 08:36

jackop pisze:
MRN pisze:A ten ból dupy wszystkich to miód na moje serce, dlaczego to oni nie powalczyli o Ronaldo, przecież są lepsi od Juve :hellyes:
Z każdą godziną zatacza coraz szersze kręgi :D
Naprawdę tak jest...Europa ma nas za biedaków i nie mogą nadziwić się, że Juve jest zdolne przeprowadzić taki ruch i, że Ronaldo w ogóle rozważa Juventus. Bo przecież nas nie stać, że nie respektujemy FFP albo pozyskując Ronaldo pozbędziemy się Dybali, Higuaina oraz Sandro. Sami eksperci bazujący na kretyńskich wyliczeniach GDM, który działa mi coraz bardziej na nerwach. Nie dość, że typ od jakiegoś czasu nie ogarnia tego co się dzieje w świecie mercato to jeszcze bierze się za opiniowanie czegoś o czym nie ma pojęcia :facepalm:
Ból dupy jest ogromny a mnie to bawi :bravo:

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2018, 08:46

Ten artykuł na stronie GDM napisał Benedetto Minerva a on w sprawach finansowych się orientuje trochę bo jest właśnie od takich artykułów analizujących te aspekty.

Ale ten De Ligt za darmo nie będzie przecież. W Amsterdamie hype na niego był większy niż na Davinsona Sancheza a ten przecież za kupę kasy poleciał do Tottenhamu rok temu. Ciężko przypuszczać, że nagle De Ligta puszczą taniej. Jak za Ruganiego weźmiemy 40 mln. to w najlepszym wypadku przy pozyskaniu Holendra wyjdziemy na zero. W ogóle mi się to nie podoba.

Zablokowany