Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- centrocampista
- Interista
Stanowski nienawidzi Cristiano. Uspokoił się nieco, ale np. ostatnio wciskał wszystkim, że należała się czerwona kartka i karny, choć Gary Lineker czy ArbiterCafe na tt byli odmiennego zdania. W ogóle Cristiano jest traktowany obiektywnie przez mniejszość dziennikarzy w Polsce. Komentarz meczu z Iranem to był popis frustracji Trzeciaka. I nikt im nic za to nie zrobił.
Dlatego radzę się przygotować na hejtowanie Juventusu
Dlatego radzę się przygotować na hejtowanie Juventusu

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Schodzenie z klauzuli, gdy piłkarz sam chce odejść nie jest niczym nowym i w kwestii tego tematu też sporo się wspomina.notquitemytempo pisze:Jutrzejsza Marca donosi, że owszem, z Ronaldo wszystko cacy, natomiast Perez ani myśli schodzić z klauzuli wynoszącej 1 mld euro. Jeżeli to prawda, to cóż, znów zostaniemy mentalnymi zwycięzcami. Wola zawodnika po naszej stronie.
E: Albo i nie. Okładka wspomina, że jest taka klauzula, ale Ronaldo ma rzekomo zostać potraktowany przystająco do zasług, tzn. puszczony za kwotę, o której się mówiło. Przepraszam za zamieszanie, ale chociaż to szaleństwo trwa tylko dwa dni, i tak wydaje się za długo. Huśtawka nastrojów niesamowita.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- smigi
- Juventino
Nie ma co się przejmować opiniami jakichś no-name(ów), kogo to obchodzi, kim do cholery jest ten koleś, nie cytować go i niech sobie szczeka dalej,w mediach pluli na nas odkąd pamiętam i będą pluć, a po transferze Ronaldo ilośći hejterów z pewnością nam nie zabraknie :hellyes:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ponoć to 160 mln: :shock:Crunny pisze:3 lipca, godz. 17.00: akcje Juve po 0,68 EURtowalski pisze:Juventus niecałe 25% na plusie w ciągu 3 dni. Niesamowita liczba. Marketing dosłownie eksploduje. Sam kupię koszulę z Ronaldo.
5 lipca, godz. 17.00: akcje Juve po 0,82 EUR
= wzrost wartości Juve na giełdzie o 20,5%
Skoro 5 lipca o godz. 17.00 kapitalizacja Juve wynosi na giełdzie 770 mln, tzn. że wartość naszego klubu w ciągu 2 dni wzrosła o 130 mln euro.
EXOR ma 64% akcji Juve, więc jeśli dobrze myślę, to ich majątek wzrósł właśnie o 64% ze 130 mln, czyli 83 mln euro. Praktycznie pokrywa to odstępne dla Realu, a i udziałowcy posiadający pozostałe 36% akcji będą zadowoleni :hellyes:
Aż o tyle miała do 5 lipca wzrosnąć wartość giełdowa Juventusu. Jak tak dalej pójdzie, to w chwili prezentacji będzie 200 mln.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- centrocampista
- Interista
Ech. Te pieniądze z giełdy nie są ot tak do zabrania.
A Perez miałby przyjąć takie pokrycie? Przecież giełda to na tyle głupi wynalazek, że reaguje nawet na plotki typu zawodnik ma sraczkę, zabalował.
A Perez miałby przyjąć takie pokrycie? Przecież giełda to na tyle głupi wynalazek, że reaguje nawet na plotki typu zawodnik ma sraczkę, zabalował.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tak, wspominalem juz o tym. Moze jeszcze w to mercato ? :roll:Jacky pisze:A myslalem, ze po 7 ojro :eh:CavAllano pisze:Jest ploteczka, że prezentację planujemy w sobotę o 7 wieczorem na stadionie - wstęp rzecz jasna darmowy.
Myslicie, ze obecnosc Ronaldo w Juve moze podzialac w przyszle mercato, jak magnes na pilkarzy z innych druzyn?
Ronaldo splacimy Igla i Ruganim. Kilka sprzedazy mniejszych tez juz jest/bedzie (Mandragora, Cerri, Pjaca itp). Moze sie kogos jeszcze fajnego do pomocy uda wyrwac

Dodatkowo moze uda sie przekonac Sandro takim transferem. Przy Mou nie ma szans nawet na mistrzostwa Anglii, a co dopiero LM.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ronaldo daje do zrozumienia wszystkim, że Juventus to klub w ścisłej czołówce. To nie jest druga liga piłkarska. Top, któremu brakuje detali żeby wygrać upragnioną LM. Giełdowo, wartość drużyny idzie w górę, ale póki nikt nie sprzeda akcji to ma dokładnie tyle samo. Ileś procent Juventusu. Nie ma nagle 23% więcej. To tylko na papierze. Mimo dużego początkowo dużego sceptyzmu wokół tego transferu, popieram go w całej rozciągłości. Dzięki dobremu marketingowo ManU jest ciągle na szczycie listu klubów pod względem przychodów. A ktoś pamięta ich ostatnie trofeum? Nie grali w LM i kompletnie na ich finanse to nie wpłynęło. Liczę na to, że Ronaldo wzniesie Juventus na wyżyny marketingowe, bo sportowo już od kilku lat jesteśmy na wysokim poziomie, ale teraz będzie to absolutny TOP.
Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, bo już zaczynają się podjazdy w kierunku nowych kibiców czy tak zwanych sezonowców. Czy to, że mam 300 postów robi ze mnie gorszego kibica niż ktoś kto ma 600? Nie. Każdy zaczął kibicować drużynie w jakimś momencie. U mnie to było ok `94, a na forum od 2008, bo potrzebowałem informacji jak jechać na mecz i wszystko związane z tematem. Niech przychodzą nowi, niech oglądają Juventus, kupuje koszulki czy pamiątki. Niech się rejestrują i udzielają. To wszystko wpłynie na to, że po wielu latach Juventus może dogonić czołówkę pod względami pozasportowymi.
Let's get ready for the rumble!!!
Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, bo już zaczynają się podjazdy w kierunku nowych kibiców czy tak zwanych sezonowców. Czy to, że mam 300 postów robi ze mnie gorszego kibica niż ktoś kto ma 600? Nie. Każdy zaczął kibicować drużynie w jakimś momencie. U mnie to było ok `94, a na forum od 2008, bo potrzebowałem informacji jak jechać na mecz i wszystko związane z tematem. Niech przychodzą nowi, niech oglądają Juventus, kupuje koszulki czy pamiątki. Niech się rejestrują i udzielają. To wszystko wpłynie na to, że po wielu latach Juventus może dogonić czołówkę pod względami pozasportowymi.
Let's get ready for the rumble!!!
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2018, 07:31 przez ice, łącznie zmieniany 2 razy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
I myk, wczoraj powstał rysunek o CR7 w Juve

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oprócz Ronaldo i sprzedaży może dojść do pojawienia się kolejnych graczy. Media są przekonane, że za Ruganiego pojawi się ktoś nowy (faworytem de Ligt), mamy też pozyskać kolejnego pomocnika (niemal przesądzone jest odejście Sturaro; najwięcej zaczęło się pisać o Rabiot).
Planujemy z kolei przedłużyć z Benatią, Cuadrado, Sandro i Pjaniciem.
@Crunny
Kapitalne
Planujemy z kolei przedłużyć z Benatią, Cuadrado, Sandro i Pjaniciem.
@Crunny
Kapitalne

- gregor_g4
- Juventino
Wg Marcy, Andrea od jakiegoś czasu ma umowe słowną z CR, który jest zachwycony tym jak Juve go traktuje.
- FelekJUVE
- Juventino
Mi też Jeżeli do jutra coś sie nie ukształtuje to wątpię, że to dojdzie do skutkuzakiii pisze:A mi po tym całym początkowym entuzjazmie wydaje się, że jednak zostanie w Realu.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 216&kom=ok
- Osgiliath
- Juventino
Powiem tak - kwestię sprzedaży Higuaina przy przyjściu CR traktuję jako naturalną kolej rzeczy, raz ze względów finansowych, a dwa względem pozycji na boisku, bo raczej nie zakładam, że trójka z przodu będzie wyglądała CR-Igła-Dybala, bo to byłoby zbyt piękne, a pewnie Costa będzie hasał na lewej, tym bardziej, że o odejściu Pjacy ucichło mimo wcześniejszych plot związanych z Violą. Z resztą nie mógłby odejść przy równoczesnym puszczeniu Mandzu.CavAllano pisze:Oprócz Ronaldo i sprzedaży może dojść do pojawienia się kolejnych graczy. Media są przekonane, że za Ruganiego pojawi się ktoś nowy (faworytem de Ligt), mamy też pozyskać kolejnego pomocnika (niemal przesądzone jest odejście Sturaro; najwięcej zaczęło się pisać o Rabiot).
Trochę gorzej za to jawi mi się perspektywa puszczenia również Ruganiego. Ja nie wiem, co ten chłopak musiałby zrobić, aby traktować go jako równorzędnego gracza choćby względem Benatii? Co, nie rozwinął się? Nie przekonuje nas? To dlaczego wcale nie nagrał tak mało minut? Chyba, że to tylko pod kątem tego, że może nam przynieść najwięcej pieniędzy ze wszystkich obrońców, ale przecież trzeba by i tak szykować zastępstwo skoro w rezerwie mamy tylko Caldarę i wiekowego Barzę. Fakt, De Ligt brzmi nieźle, ale z obrony do odpalenia to akurat jest imo tylko Benatia.
Swoją drogą, jeśli popatrzymy na sprzedaż Mandragory (~20 mln), Cerriego (15) i Sturaro (15) to już mamy niezłe sumy a w zasadzie nie osłabiliśmy w ogóle składu.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Naprawdę tak jest...Europa ma nas za biedaków i nie mogą nadziwić się, że Juve jest zdolne przeprowadzić taki ruch i, że Ronaldo w ogóle rozważa Juventus. Bo przecież nas nie stać, że nie respektujemy FFP albo pozyskując Ronaldo pozbędziemy się Dybali, Higuaina oraz Sandro. Sami eksperci bazujący na kretyńskich wyliczeniach GDM, który działa mi coraz bardziej na nerwach. Nie dość, że typ od jakiegoś czasu nie ogarnia tego co się dzieje w świecie mercato to jeszcze bierze się za opiniowanie czegoś o czym nie ma pojęciajackop pisze:Z każdą godziną zatacza coraz szersze kręgiMRN pisze:A ten ból dupy wszystkich to miód na moje serce, dlaczego to oni nie powalczyli o Ronaldo, przecież są lepsi od Juve :hellyes:![]()

Ból dupy jest ogromny a mnie to bawi

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ten artykuł na stronie GDM napisał Benedetto Minerva a on w sprawach finansowych się orientuje trochę bo jest właśnie od takich artykułów analizujących te aspekty.
Ale ten De Ligt za darmo nie będzie przecież. W Amsterdamie hype na niego był większy niż na Davinsona Sancheza a ten przecież za kupę kasy poleciał do Tottenhamu rok temu. Ciężko przypuszczać, że nagle De Ligta puszczą taniej. Jak za Ruganiego weźmiemy 40 mln. to w najlepszym wypadku przy pozyskaniu Holendra wyjdziemy na zero. W ogóle mi się to nie podoba.
Ale ten De Ligt za darmo nie będzie przecież. W Amsterdamie hype na niego był większy niż na Davinsona Sancheza a ten przecież za kupę kasy poleciał do Tottenhamu rok temu. Ciężko przypuszczać, że nagle De Ligta puszczą taniej. Jak za Ruganiego weźmiemy 40 mln. to w najlepszym wypadku przy pozyskaniu Holendra wyjdziemy na zero. W ogóle mi się to nie podoba.