Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:08

Higuain jest idealnym przykładem ofensywnej kastracji zespołu przez Maxa. Bardzo jestem ciekaw tego okienka i przyszłego sezonu, bo póki co mamy masę chorych plotek. Nawet Can w dalszym ciągu jest wielką niewiadomą!

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:08

A może by tak z Dybali zrobić tego wysuniętego napastnika, pozwolić Pjaniciowi grać wyżej, a skupić się na pozyskaniu topa do pomocy :think: ?

tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:14

Poprostu pisze:Z całym szacunkiem ale na prawdę trzeba być zdeka psychicznym aby myśleć, że CFC kupi dla nas Icara.
To już jest kwestia dżentelmeńskiej umowy pomiędzy klubami i rozliczenia transferu, zwłaszcza gdy CFC chce kupić Higuaina, którego Juve nie musi sprzedawać. Prawnie jest to możliwe i jest to legalny sposób na obejście klauzuli anty-Juve (swoją drogą klauzula taka może być nie zgodna z prawem UE i zasadami zdrowej konkurencji).

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:22

tom_gru pisze:
Poprostu pisze:Z całym szacunkiem ale na prawdę trzeba być zdeka psychicznym aby myśleć, że CFC kupi dla nas Icara.
To już jest kwestia dżentelmeńskiej umowy pomiędzy klubami i rozliczenia transferu, zwłaszcza gdy CFC chce kupić Higuaina, którego Juve nie musi sprzedawać. Prawnie jest to możliwe i jest to legalny sposób na obejście klauzuli anty-Juve (swoją drogą klauzula taka może być nie zgodna z prawem UE i zasadami zdrowej konkurencji).
Z pewnością zrobią to dla nas kosztem przyszłych relacji handlowych z Interem. Te plotki z Chelsea pojawiły się pewnie dlatego, że klub z Londynu szuka środkowego napastnika, a nawet dziś był news, że Icardi jest w kręgu ich zainteresowań. Dlatego nie ma co liczyć na pomoc ze strony Chelsea, bo jak kupią Mauro, to na własne potrzeby, a nie po to, by wymienić się z Juve.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:26

Donnie pisze:A może by tak z Dybali zrobić tego wysuniętego napastnika, pozwolić Pjaniciowi grać wyżej, a skupić się na pozyskaniu topa do pomocy :think: ?
Obudź się Andrzej, zesrałeś się. Jak to mówią w pewnym memeie.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 17:27

Coś tu skrobią: https://oracolorn.it/post/25/milan-oper ... in-attacco ,że Bonaventura + hajsy za Higuaina :prochno:

Nie wiem czy źródło dobre czy słabe, ale poplotkować można, już widzę miny niektórych gdyby to doszło do skutku :C

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 18:26

Po transferze naszego ultrasa już nic mnie nie zdziwi. Jak czytałem te newsy o tym, że Milan kupi Bonucciego to się śmiałem dosyć mocno;]

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 18:53

Donnie pisze:A może by tak z Dybali zrobić tego wysuniętego napastnika, pozwolić Pjaniciowi grać wyżej, a skupić się na pozyskaniu topa do pomocy :think: ?
Ale jak to? Grać ofensywnie? Allegri jeszcze wam nie wpoił, że najważniejsza jest defensywa i wystarczy strzelić jednego gola i nie stracić żadnego.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 18:54

W sumie to źródło może być mocne, ponieważ niby jaki pierwszy informował o Ancelottim w Napoli: https://oracolorn.it/post/2/napoli-per- ... -ancelotti

Tak więc Panowie szykujemy się na Bonaventurę ;)

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 19:52

Czyli 20 mocnych nazwisk i przychodzi najsłabsze xD

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 19:55

Tony Montana pisze:W sumie to źródło może być mocne, ponieważ niby jaki pierwszy informował o Ancelottim w Napoli: https://oracolorn.it/post/2/napoli-per- ... -ancelotti

Tak więc Panowie szykujemy się na Bonaventurę ;)
Nawet nie żartuj, sięgnęlibyśmy dna :angry: . 30 mln i Bonaventura za Igłę :rotfl: . Z drugiej strony naszych stać na wszystko :facepalm:

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 21:16

Zapowiada się kolejne pełne chaosu okienko transferowe, Marotta ponownie nie ma pomysłu jak wzmocnić drużynę , ale za to świetnie mu idzie co roczne jej osłabianie.

Lekką ręką oddajemy młodych zdolnych, jak zawsze jesteśmy chętni do sprzedaży kluczowych graczy, szukamy zawodników na dobrze obsadzone pozycję, a te które rzeczywiście wymagają wzmocnień są olewane i kupujemy byle kogo. Do tego dodać trenera bez wizji, pomysłu, który nie daję szans młodym graczom i ciągle stawia na starych bądź przeraźliwie słabych graczy, kiedyś to musi j... :angry:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 22:13

Brat Dybali, Gustavo, trolluje na Twitterze:

Obrazek

;)

link do tweeta:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2018, 23:16

Coś mi się nie wydaje z tym Bonaventurą u nas + hajs za Igłę, kiedy wszystko wskazuje na to, że Milan będzie poza pucharami i będą musieli zacisnąć pasa, a jak zrobią jakieś transfery to raczej nie spektakularne.

Coraz bardziej zastanawiające są te ploty dotyczące Icardiego... Ok, ubrania wandy/posty brata Dybali mogą być śmieszkami, no ale...

Coś ten SMS do Realu mi nie pasuje, oby tam dłubali przy Neymarze w dealu za CR ;)

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2018, 00:08

Osgiliath pisze:Coś mi się nie wydaje z tym Bonaventurą u nas + hajs za Igłę, kiedy wszystko wskazuje na to, że Milan będzie poza pucharami i będą musieli zacisnąć pasa, a jak zrobią jakieś transfery to raczej nie spektakularne.

Coraz bardziej zastanawiające są te ploty dotyczące Icardiego... Ok, ubrania wandy/posty brata Dybali mogą być śmieszkami, no ale...

Coś ten SMS do Realu mi nie pasuje, oby tam dłubali przy Neymarze w dealu za CR ;)
Absolutnie nie wierzę w to, że Milan będzie poza pucharami. Dostaną jakąś karę w postaci -3 mniej graczy zgłoszonych do LE, jakaś powiedźmy grzywna i na tym się skończy. Będą jeszcze odwołania, temat z czasem przyschnie i spokojnie w pucharach zagrają. Przynajmniej tak mówią/piszą eksperci.

A z tym Bonaventurą to zobaczymy co wyjdzie, chyba się interesujemy gościem, jakieś zapytania na pewno poszły. A co z tego wyjdzie to czas pokaże ;)

Zablokowany