Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 00:01

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty no na pewno w takim wypadku ktoś odejdzie.
Odstrzeliłem Mandzukicia ;)

Reprezentantem Ariasa jest Sports Entertainment Group, które w swojej stajni ma też de Vrija, Strootmana, Depaya czy Blinda. Ciekawe czy przy okazji w jakimś newsie przewinie się któreś z tych nazwisk. Naprawdę Marotta ma tak mało opcji by zdecydować się na transfer jednostrzałowca z gatunku kot w worku? Liczby jak na najlepszego zawodnika ligi ma dość przeciętne na tym PO. Gdyby to jeszcze była La Liga czy Ligue 1 a nie Eredivisie...

Chyba trzeba wejść na forum Milanu. Może oni znają jakiś sensowny powód umieszczać Bonaventurę w kadrze Juventusu. Jakbym tego nie ugryzł, to dla mnie wydaje się drogim i zbędnym balastem. Sprzedamy Pjanicia, żeby zrobić mu miejsce? Następca Dybali do gry za napastnikiem w 4-2-3-1? Bez sensu :think:
deszczowy pisze:Czy ktoś ma jakieś jego statystyki z obecnego sezonu? Bramki, asysty, kluczowe podania?
https://www.transfermarkt.pl/santiago-a ... ler/120443
https://www.whoscored.com/Players/88112 ... iago-Arias
deszczowy pisze:W klubie ma w tym sezonie 3 gole i 6 asyst. No... szału nie robi.
38 spotkań dla Kolumbii bez gola i asysty.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 00:58 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 00:53

W klubie ma w tym sezonie 3 gole i 6 asyst. No... szału nie robi.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 09:09

Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.

Na rynku obecnie nie ma wielu ciekawych prawych obroncow. I zdecydowanie wole wydac 15m na Ariasa, niz 50m na Bellerina, ktory mial bardzo, bardzo przecietny sezon, zeby nie powiedziec, ze slaby.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 09:17

jakku1 pisze:Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.

Na rynku obecnie nie ma wielu ciekawych prawych obroncow. I zdecydowanie wole wydac 15m na Ariasa, niz 50m na Bellerina, ktory mial bardzo, bardzo przecietny sezon, zeby nie powiedziec, ze slaby.
to wlasnie pokazuje jak slaby w tym sezonie jest Alex Sandro ktorego polowa forum sie sie pozbyc lekka reka.....
bije na glowe wszystkich naszych razem wzietych bocznych
obrocnow a my sie chcemy go pozbywac :hellyes:
ja tez wisze duzy sens w sprowadzeniu tego Ariasa mial takich przeciwniow jak chociazby Lieght, Kluivert Jr, jednak cos to o czym swiadczy.

co do Higuaina jakis glupi zart od lat nie mielismy napastnika ( os czasow Trezegueta) chociaz o zblizonych umiejetnoaciach do Gonzalo.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 09:57 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 09:26

Najlepszy zawodnik w lidze - coś tam musi umieć. Chyba lepiej wydać te 15 mln niż minimum 50 na Bellerina, który chyba sam moczy się na myśl o powrocie do Barcy.
News o sprzedaży Higuaina traktuje jako nieśmieszny żart. Mam nadzieje, że z ataku to Jugol odejdzie. Waleczności mu nie odmawiam, pracy dla drużyny też nie, ale nie tego oczekuje się od napastników.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 09:44

Bellerin ponoć ogłosił działaczom, że zostaje w Arsenalu.

Ariasa nie znam, nie widziałem. Z opisów wynika, że jest dobry w defensywie, daje też swoje w ofensywie. Bellerin z kolei jest często krytykowany za grę obronną.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 10:09

jakku1 pisze:Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.

No wlasnie. U nas pierwsze kryterium to gra w obronie. Czy oni nie wiedza ile znaczy w dzisiejszej pilce boczny obronca, potrafiacy cos zagrac w ofensywie ? Z drugiej strony u nas i tak nie ma zadnych schematow i ofensywnych wejsc bocznych obroncow.

Goscia nie znam, wiec nie oceniam, ale spodziewalismy sie kogos lepszego na prawa strone. Jak Sandro odejdzie, to boki moga wygladac tragicznie w przyszlym sezonie. Rok nacieszylismy sie bokami na swiatowym poziomie (Sandro, Alves).

Co do Bonaventury, to juz jednego slabiaka na zyczenie sobie Maksiu sciagnal i wystarczy.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 10:30

Co do Bonaventury, to nawet nie chcę o tym słyszeć, wystarczy nam już półśrodków, transfer kompletnie niepotrzebny. Za to ja dalej nie wierzę w pozbywanie się Higuaina, bo w ten sposób przyznalibyśmy się, że tak naprawdę ten transfer był pomyłką. Nie mam tu nic za wiele do Gonzalo, gra jak gra, ale jest to prawda w odniesieniu do ceny jaką żeśmy dali, a jakości i co przez tą żeśmy osiągnęli. Niestety nasi wtedy chyba trochę stracili głowę i się podpalili, a teraz na siłę chcą by im się chociaż część tych pieniędzy zwróciła. Tylko mimo wszystko Gonzalo jakiś poziom gwarantuje, mimo iż nie odzwierciedla się to w LM, a kogo teraz na szybko znajdziemy w jego miejsce, bo pomysł z wysuniętym Dybalą mnie nie przekonuje, skoro większość naszych akcji polega na byle jakim dogrywaniu piłek górą ze skrzydeł w pole karne rywali.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 11:31

Ej, a gdyby tak Bonaventura i E. Can zamiast Matuidiego i Sturaro?
Plus jakiś crack za Khedirę? ;)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 11:47

- Rozumiem, że nieznajomość zawodnika (Ariasa) pozwala być ignorantem? Tylko do siebie samych możesz mieć pretensje, że nastawiliście się i łykaliście plotki o Bellerinie, tych z Sidibe nigdy nie było więc.. Pamiętam jak przychodził do nas Vidal, również panował sceptycyzm. Co było potem każdy wie. Arias pojedzie na mundial. Kolumbia nie zawiedzie, cena podskoczy, a na JP obwieszczą, że trzeba było brać przed mundialem za 15, niż po za 30. Apeluję o względny spokój, bo sam transfer jeszcze nie został dopięty i nie wiadomo czy zostanie w ogóle zrealizowany,
- Bonaventura? W końcu jakiś rezerwowy,
- Morata? Od odejścia za czapkę gruszek nie zrobił postępu. Jest za słaby na Juve,
- Nie rozumiem niechęci związanej z pozyskaniem Perina,
- Can, jeśli przyjdzie, będzie jedynym zawodnikiem do pierwszego składu z pomocników (tych środkowych) szkoda bo liczyłem na kogoś z instynktem do kreacji akcji, a nie tylko do ich rozbijania.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 11:57 przez wagner, łącznie zmieniany 4 razy.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 11:50

Zdecydowanie wolę Bonaventurę niż Matuidiego...nie mam problemu z tym że miałby przyjść bo obecnie dałby nam więcej niż Francuz i Sturaro razem wzięci.
A co do Ariasa to wolę jego dla którego gra w Juve będzie zaszczytem niż dziada pokroju Alvesa dla które olanie kolegów nie będzie stanowiło problemu.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 11:54

wagner pisze:Rozumiem, że nieznajomość zawodnika (Ariasa) pozwala być ignorantem? Tylko do siebie samych możesz mieć pretensje, że nastawiliście się i łykaliście plotki o Bellerinie, tych z Sidibe nigdy nie było więc.. Pamiętam jak przychodził do nas Vidal, również panował sceptycyzm. Co było potem każdy wie. Arias pojedzie na mundial. Kolumbia nie zawiedzie, cena podskoczy, a na JP obwieszczą, że trzeba było brać przed mundialem za 15, niż po za 30. Apeluję o względny spokój, bo sam transfer jeszcze nie został dopięty i nie wiadomo czy zostanie w ogóle zrealizowany.
No fakt może mam za duże oczekiwania co do prawej strony i marzy mi się odpowiednia równowaga dla Sandro,który odpali(wierzę w to). Chciałbym gracza ogranego i znanego w Europie z łatką jednego z lepszych na tej pozycji. Trochę gryzie mnie,że po słowie z nami jest gracz,którego nie znam,ale to nie ja jestem skautem Juventusu na szczęście. Mogę sobie wróżyć z fusów,że ten młody zdolny gracz z Holandii nie okaże się drugim Eljero Elią kojarzy ktoś? Albo tym Quasim Bouy ?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 12:01 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 11:59

Swoją drogą: http://www.sport.pl/pilka/56,65083,2338 ... oxSportImg

Całkiem swieze informacje jak na portal ogolnopolski, wiec przypuszczam, ze autor albo czyta JP często, albo ma tutaj konto ;).

W mojej opinii transfery Perina, Ariasa i Moraty byłyby bardzo dobre. To znaczy, najwiekszy znak zapytania oczywiscie moge postawic przy Kolumbijczyku, bo nie ogladam spotkan PSV, ale wole zaryzykować z tego typu transferem, niz zaryzykować jeszcze bardziej i zdecydowanie wiekszy hajs z Ballerinem.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 12:05

albertcamus pisze:Plus jakiś crack za Khedirę? ;)
Spoko, tyle że musi być to ktoś lepszy od tych panów: Iniesta, Rakitić, Busquets, Kroos, Casemiro, Modrić, Koke, Saul, Martinez, Thiago, Vidal, Matuidi, Marchisio, Jorginho, Hamsik, Allan, Zieliński, Gundogan, Fernandinho, Can, Matić, Herrera, Mata, Kante, Fabregas, Xhaka.
wagner pisze:- Can, jeśli przyjdzie, będzie jedynym zawodnikiem do pierwszego składu z pomocników (tych środkowych) szkoda bo liczyłem na kogoś z instynktem do kreacji akcji, a nie tylko do ich rozbijania.
Potwierdzone info? Może jednak dostaniesz 'kreatywnego' Bonaventurę :)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2018, 12:12

jakku1 pisze:Swoją drogą: http://www.sport.pl/pilka/56,65083,2338 ... oxSportImg

Całkiem swieze informacje jak na portal ogolnopolski, wiec przypuszczam, ze autor albo czyta JP często, albo ma tutaj konto ;).
Ciekawe czy dział polityka czyta :D?

Zablokowany