Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Odstrzeliłem MandzukiciaForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty no na pewno w takim wypadku ktoś odejdzie.

Reprezentantem Ariasa jest Sports Entertainment Group, które w swojej stajni ma też de Vrija, Strootmana, Depaya czy Blinda. Ciekawe czy przy okazji w jakimś newsie przewinie się któreś z tych nazwisk. Naprawdę Marotta ma tak mało opcji by zdecydować się na transfer jednostrzałowca z gatunku kot w worku? Liczby jak na najlepszego zawodnika ligi ma dość przeciętne na tym PO. Gdyby to jeszcze była La Liga czy Ligue 1 a nie Eredivisie...
Chyba trzeba wejść na forum Milanu. Może oni znają jakiś sensowny powód umieszczać Bonaventurę w kadrze Juventusu. Jakbym tego nie ugryzł, to dla mnie wydaje się drogim i zbędnym balastem. Sprzedamy Pjanicia, żeby zrobić mu miejsce? Następca Dybali do gry za napastnikiem w 4-2-3-1? Bez sensu

https://www.transfermarkt.pl/santiago-a ... ler/120443deszczowy pisze:Czy ktoś ma jakieś jego statystyki z obecnego sezonu? Bramki, asysty, kluczowe podania?
https://www.whoscored.com/Players/88112 ... iago-Arias
38 spotkań dla Kolumbii bez gola i asysty.deszczowy pisze:W klubie ma w tym sezonie 3 gole i 6 asyst. No... szału nie robi.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 00:58 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- deszczowy
- Juventino
W klubie ma w tym sezonie 3 gole i 6 asyst. No... szału nie robi.
- jakku1
- Juventino
Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.
Na rynku obecnie nie ma wielu ciekawych prawych obroncow. I zdecydowanie wole wydac 15m na Ariasa, niz 50m na Bellerina, ktory mial bardzo, bardzo przecietny sezon, zeby nie powiedziec, ze slaby.
Na rynku obecnie nie ma wielu ciekawych prawych obroncow. I zdecydowanie wole wydac 15m na Ariasa, niz 50m na Bellerina, ktory mial bardzo, bardzo przecietny sezon, zeby nie powiedziec, ze slaby.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
to wlasnie pokazuje jak slaby w tym sezonie jest Alex Sandro ktorego polowa forum sie sie pozbyc lekka reka.....jakku1 pisze:Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.
bije na glowe wszystkich naszych razem wzietych bocznych
obrocnow a my sie chcemy go pozbywac :hellyes:
ja tez wisze duzy sens w sprowadzeniu tego Ariasa mial takich przeciwniow jak chociazby Lieght, Kluivert Jr, jednak cos to o czym swiadczy.
co do Higuaina jakis glupi zart od lat nie mielismy napastnika ( os czasow Trezegueta) chociaz o zblizonych umiejetnoaciach do Gonzalo.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 09:57 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Shadow Marshall
- Juventino
Najlepszy zawodnik w lidze - coś tam musi umieć. Chyba lepiej wydać te 15 mln niż minimum 50 na Bellerina, który chyba sam moczy się na myśl o powrocie do Barcy.
News o sprzedaży Higuaina traktuje jako nieśmieszny żart. Mam nadzieje, że z ataku to Jugol odejdzie. Waleczności mu nie odmawiam, pracy dla drużyny też nie, ale nie tego oczekuje się od napastników.
News o sprzedaży Higuaina traktuje jako nieśmieszny żart. Mam nadzieje, że z ataku to Jugol odejdzie. Waleczności mu nie odmawiam, pracy dla drużyny też nie, ale nie tego oczekuje się od napastników.
- Karowiew
- Juventino
Bellerin ponoć ogłosił działaczom, że zostaje w Arsenalu.
Ariasa nie znam, nie widziałem. Z opisów wynika, że jest dobry w defensywie, daje też swoje w ofensywie. Bellerin z kolei jest często krytykowany za grę obronną.
Ariasa nie znam, nie widziałem. Z opisów wynika, że jest dobry w defensywie, daje też swoje w ofensywie. Bellerin z kolei jest często krytykowany za grę obronną.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Alexinhio-10
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
No wlasnie. U nas pierwsze kryterium to gra w obronie. Czy oni nie wiedza ile znaczy w dzisiejszej pilce boczny obronca, potrafiacy cos zagrac w ofensywie ? Z drugiej strony u nas i tak nie ma zadnych schematow i ofensywnych wejsc bocznych obroncow.jakku1 pisze:Przecież to prawy obronca, w dodatku raczej ceniony za walecznosc, wybieganie i gre w defensywie. Trudno, zeby mial statystyki na poziomie... no wlasnie, kogo? U nas Mandzukic ma 5 goli i 3 asysty, a co dopiero jakbysmy chcieli popatrzeć na bocznych obroncow. Asamoah 1 asysta, De Sciglio 1 gol, Lichtsteiner 2 asysty, Sandro 4 gole i 4 asysty.
Goscia nie znam, wiec nie oceniam, ale spodziewalismy sie kogos lepszego na prawa strone. Jak Sandro odejdzie, to boki moga wygladac tragicznie w przyszlym sezonie. Rok nacieszylismy sie bokami na swiatowym poziomie (Sandro, Alves).
Co do Bonaventury, to juz jednego slabiaka na zyczenie sobie Maksiu sciagnal i wystarczy.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Co do Bonaventury, to nawet nie chcę o tym słyszeć, wystarczy nam już półśrodków, transfer kompletnie niepotrzebny. Za to ja dalej nie wierzę w pozbywanie się Higuaina, bo w ten sposób przyznalibyśmy się, że tak naprawdę ten transfer był pomyłką. Nie mam tu nic za wiele do Gonzalo, gra jak gra, ale jest to prawda w odniesieniu do ceny jaką żeśmy dali, a jakości i co przez tą żeśmy osiągnęli. Niestety nasi wtedy chyba trochę stracili głowę i się podpalili, a teraz na siłę chcą by im się chociaż część tych pieniędzy zwróciła. Tylko mimo wszystko Gonzalo jakiś poziom gwarantuje, mimo iż nie odzwierciedla się to w LM, a kogo teraz na szybko znajdziemy w jego miejsce, bo pomysł z wysuniętym Dybalą mnie nie przekonuje, skoro większość naszych akcji polega na byle jakim dogrywaniu piłek górą ze skrzydeł w pole karne rywali.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- albertcamus
- Juventino
Ej, a gdyby tak Bonaventura i E. Can zamiast Matuidiego i Sturaro?
Plus jakiś crack za Khedirę?
Plus jakiś crack za Khedirę?

- wagner
- Juventino
- Rozumiem, że nieznajomość zawodnika (Ariasa) pozwala być ignorantem? Tylko do siebie samych możesz mieć pretensje, że nastawiliście się i łykaliście plotki o Bellerinie, tych z Sidibe nigdy nie było więc.. Pamiętam jak przychodził do nas Vidal, również panował sceptycyzm. Co było potem każdy wie. Arias pojedzie na mundial. Kolumbia nie zawiedzie, cena podskoczy, a na JP obwieszczą, że trzeba było brać przed mundialem za 15, niż po za 30. Apeluję o względny spokój, bo sam transfer jeszcze nie został dopięty i nie wiadomo czy zostanie w ogóle zrealizowany,
- Bonaventura? W końcu jakiś rezerwowy,
- Morata? Od odejścia za czapkę gruszek nie zrobił postępu. Jest za słaby na Juve,
- Nie rozumiem niechęci związanej z pozyskaniem Perina,
- Can, jeśli przyjdzie, będzie jedynym zawodnikiem do pierwszego składu z pomocników (tych środkowych) szkoda bo liczyłem na kogoś z instynktem do kreacji akcji, a nie tylko do ich rozbijania.
- Bonaventura? W końcu jakiś rezerwowy,
- Morata? Od odejścia za czapkę gruszek nie zrobił postępu. Jest za słaby na Juve,
- Nie rozumiem niechęci związanej z pozyskaniem Perina,
- Can, jeśli przyjdzie, będzie jedynym zawodnikiem do pierwszego składu z pomocników (tych środkowych) szkoda bo liczyłem na kogoś z instynktem do kreacji akcji, a nie tylko do ich rozbijania.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 11:57 przez wagner, łącznie zmieniany 4 razy.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zdecydowanie wolę Bonaventurę niż Matuidiego...nie mam problemu z tym że miałby przyjść bo obecnie dałby nam więcej niż Francuz i Sturaro razem wzięci.
A co do Ariasa to wolę jego dla którego gra w Juve będzie zaszczytem niż dziada pokroju Alvesa dla które olanie kolegów nie będzie stanowiło problemu.
A co do Ariasa to wolę jego dla którego gra w Juve będzie zaszczytem niż dziada pokroju Alvesa dla które olanie kolegów nie będzie stanowiło problemu.

- Piotr Juvefan
- Juventino
No fakt może mam za duże oczekiwania co do prawej strony i marzy mi się odpowiednia równowaga dla Sandro,który odpali(wierzę w to). Chciałbym gracza ogranego i znanego w Europie z łatką jednego z lepszych na tej pozycji. Trochę gryzie mnie,że po słowie z nami jest gracz,którego nie znam,ale to nie ja jestem skautem Juventusu na szczęście. Mogę sobie wróżyć z fusów,że ten młody zdolny gracz z Holandii nie okaże się drugim Eljero Elią kojarzy ktoś? Albo tym Quasim Bouy ?wagner pisze:Rozumiem, że nieznajomość zawodnika (Ariasa) pozwala być ignorantem? Tylko do siebie samych możesz mieć pretensje, że nastawiliście się i łykaliście plotki o Bellerinie, tych z Sidibe nigdy nie było więc.. Pamiętam jak przychodził do nas Vidal, również panował sceptycyzm. Co było potem każdy wie. Arias pojedzie na mundial. Kolumbia nie zawiedzie, cena podskoczy, a na JP obwieszczą, że trzeba było brać przed mundialem za 15, niż po za 30. Apeluję o względny spokój, bo sam transfer jeszcze nie został dopięty i nie wiadomo czy zostanie w ogóle zrealizowany.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2018, 12:01 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- jakku1
- Juventino
Swoją drogą: http://www.sport.pl/pilka/56,65083,2338 ... oxSportImg
Całkiem swieze informacje jak na portal ogolnopolski, wiec przypuszczam, ze autor albo czyta JP często, albo ma tutaj konto
.
W mojej opinii transfery Perina, Ariasa i Moraty byłyby bardzo dobre. To znaczy, najwiekszy znak zapytania oczywiscie moge postawic przy Kolumbijczyku, bo nie ogladam spotkan PSV, ale wole zaryzykować z tego typu transferem, niz zaryzykować jeszcze bardziej i zdecydowanie wiekszy hajs z Ballerinem.
Całkiem swieze informacje jak na portal ogolnopolski, wiec przypuszczam, ze autor albo czyta JP często, albo ma tutaj konto

W mojej opinii transfery Perina, Ariasa i Moraty byłyby bardzo dobre. To znaczy, najwiekszy znak zapytania oczywiscie moge postawic przy Kolumbijczyku, bo nie ogladam spotkan PSV, ale wole zaryzykować z tego typu transferem, niz zaryzykować jeszcze bardziej i zdecydowanie wiekszy hajs z Ballerinem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jackop
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Spoko, tyle że musi być to ktoś lepszy od tych panów: Iniesta, Rakitić, Busquets, Kroos, Casemiro, Modrić, Koke, Saul, Martinez, Thiago, Vidal, Matuidi, Marchisio, Jorginho, Hamsik, Allan, Zieliński, Gundogan, Fernandinho, Can, Matić, Herrera, Mata, Kante, Fabregas, Xhaka.albertcamus pisze:Plus jakiś crack za Khedirę?
Potwierdzone info? Może jednak dostaniesz 'kreatywnego' Bonaventuręwagner pisze:- Can, jeśli przyjdzie, będzie jedynym zawodnikiem do pierwszego składu z pomocników (tych środkowych) szkoda bo liczyłem na kogoś z instynktem do kreacji akcji, a nie tylko do ich rozbijania.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- gregor_g4
- Juventino
Ciekawe czy dział polityka czytajakku1 pisze:Swoją drogą: http://www.sport.pl/pilka/56,65083,2338 ... oxSportImg
Całkiem swieze informacje jak na portal ogolnopolski, wiec przypuszczam, ze autor albo czyta JP często, albo ma tutaj konto.