Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- pumex
- Juventino
Najpierw piszesz, że nie ma warunków, potem podajesz przykłady, że pomimo niesprzyjających warunków prawdziwy talent ma szansę obronić się bez nich, a na koniec wymieniasz szereg zawodników, z których większość, jak się okazało, prawdziwego talentu nie miało. Dziwna wypowiedź, no offence.Crunny pisze:W Interze nie ma warunków dla młodych zdolnych. Co chwile zmieniają się trenerzy, jest duża rotacja piłkarzy. W ostatnich X latach stworzyli tylko Icardiego, Kovacica, teraz może uda im się jeszcze ze Skriniarem, choć to dopiero jego pierwszy sezon. A ilu młodych zdolnych nie potrafili wykorzystać? Coutinho, Shaqiri, R.Alvarez, G.Barbosa, J.Mario. Nie wiadomo, co by było z A.Sandro czy Dybalą, gdyby trafili do Interu.
Cancelo za 30 milionów? Póki co to stosunkowo młody (niby)talent, który w ostatnich sezonach nie pokazuje nic specjalnego. Szału ni ma. Będąc na miejscu Marotty nawet bym na niego nie spojrzał.

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Oglądałem pół meczu Interu z Napoli i widać, że z piłką przy nodze dobrze się czuje, ale każde podanie niedokładne, nawet te najprostsze. 30mln to co najmniej o połowę za dużo.pumex pisze:Cancelo za 30 milionów? Póki co to stosunkowo młody (niby)talent, który w ostatnich sezonach nie pokazuje nic specjalnego. Szału ni ma. Będąc na miejscu Marotty nawet bym na niego nie spojrzał.
FORZA JUVE!!!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Grzesiu też błyszczał przeciwko Realowi, Barcelonie czy Atletico. Kondogbia wyróżniał się, ale bez przesady. 0 podjazdu do takiego Kante, który był gwiazdą swojej ekipy i swoją postawa zasłużył na transfer do Chelsea. Niepotrzebnie wtrącony pseudo argument.
Co do Cancelo, to albo ja, albo Ty nie masz pojęcia o kim rozmawiamy. Gdzie on kuźwa błyszczał, bo ja sobie nie przypominam. Wypromował się na hajpie sukcesu na Euro. Po przeciętnym sezonie odszedł z 12 ekipy PD, do przeciętnego klubu, gdzie wciąż gra przeciętnie, patrząc przez pryzmat Juventusu. 0 ogłady taktycznej, słaba gra w defensywie, szybkość i minimum techniki jakiej oczekuje od reprezentanta Portugalii. Prawie 2 strony tematu i jedyny przedstawiony argument to: bo w Mediolanie nie ma warunków. Poza tym nikt nie wymienił choćby jednego pozytywu.
Pumi, problem w tym że poza ostatnimi sezonami Cancelo ma w CV tylko rezerwy Benfici. Za te 15-20 mln i jako zastępca Cuadrado, a nie konkurent De Sciglio - można by się zastanowić. Jden wątpliwy, "młody" talent na prawej obronie wystarczy.
Jak ja nie lubię "wzmocnień" nie podnoszących poziomu drużyny :roll:
Co do Cancelo, to albo ja, albo Ty nie masz pojęcia o kim rozmawiamy. Gdzie on kuźwa błyszczał, bo ja sobie nie przypominam. Wypromował się na hajpie sukcesu na Euro. Po przeciętnym sezonie odszedł z 12 ekipy PD, do przeciętnego klubu, gdzie wciąż gra przeciętnie, patrząc przez pryzmat Juventusu. 0 ogłady taktycznej, słaba gra w defensywie, szybkość i minimum techniki jakiej oczekuje od reprezentanta Portugalii. Prawie 2 strony tematu i jedyny przedstawiony argument to: bo w Mediolanie nie ma warunków. Poza tym nikt nie wymienił choćby jednego pozytywu.
Pumi, problem w tym że poza ostatnimi sezonami Cancelo ma w CV tylko rezerwy Benfici. Za te 15-20 mln i jako zastępca Cuadrado, a nie konkurent De Sciglio - można by się zastanowić. Jden wątpliwy, "młody" talent na prawej obronie wystarczy.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2018, 16:24 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Skuteczność Juve we wprowadzaniu graczy 20-25 lat wartych 15-30 mln: 9/10 to wypałypumex pisze:Najpierw piszesz, że nie ma warunków, potem podajesz przykłady, że pomimo niesprzyjających warunków prawdziwy talent ma szansę obronić się bez nich, a na koniec wymieniasz szereg zawodników, z których większość, jak się okazało, prawdziwego talentu nie miało. Dziwna wypowiedź, no offence.Crunny pisze:W Interze nie ma warunków dla młodych zdolnych. Co chwile zmieniają się trenerzy, jest duża rotacja piłkarzy. W ostatnich X latach stworzyli tylko Icardiego, Kovacica, teraz może uda im się jeszcze ze Skriniarem, choć to dopiero jego pierwszy sezon. A ilu młodych zdolnych nie potrafili wykorzystać? Coutinho, Shaqiri, R.Alvarez, G.Barbosa, J.Mario. Nie wiadomo, co by było z A.Sandro czy Dybalą, gdyby trafili do Interu.
Skuteczność Interu we wprowadzaniu graczy 20-25 lat wartych 15-30 mln: 2/10 to wypały
- jackop
- Juventino
Florenzi ma rok do końca kontraktu. Marotta style, rzucamy siano na stół Hamburgera i mamy spokój na najbliższe 5-6 lat. Jedyne słuszne rozwiązanie.

- CzeczenCZN
- Juventino
Wątpię by on, wychowanek Romy na to poszedł. Oby nie, niech pozostaną jeszcze ludzie dla których barwy coś znaczą.jackop pisze:Florenzi ma rok do końca kontraktu. Marotta style, rzucamy siano na stół Hamburgera i mamy spokój na najbliższe 5-6 lat. Jedyne słuszne rozwiązanie.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Czyli receptą byłoby posiadanie dwóch Włochów na PO? Nie wiem co myśleć o Florenzim szczerze. Marotta style,ale czy to nie za mało? I moim zdaniem nie przeszedłby do Juventusu,ale kto wie.jackop pisze:

- Arbuzini
- Juventino
Florenzi to taki gracz środka - jestem w stanie wymienić kilku lepszych kandydatów, jak i cały tabun gorszych. Na pewno dużym jego plusem jest uniwersalność i wyszkolenie techniczne, a do minusów zaliczyć trzeba podatność na kontuzje oraz urazy (co wiąże się z wahaniami formy) i przeciętne warunki fizyczne.
Transfer mało prawdopodobny. Tym bardziej, że Roma musiałaby na nim raczej mizernie zarobić żeby taki ruch w ogóle doszedł do skutku. Najpierw poszukałbym gdzie indziej zanim sięgnąłbym po Alessandro, choć niewątpliwe jest to gracz, którego lubię i nawet trochę zazdroszczę Romie.
Pozostając w klimacie okazji to Balo wraz grubym wujkiem puszczają do nas oczko. Mariuszek po sezonie będzie do wzięcia za darmo.
Transfer mało prawdopodobny. Tym bardziej, że Roma musiałaby na nim raczej mizernie zarobić żeby taki ruch w ogóle doszedł do skutku. Najpierw poszukałbym gdzie indziej zanim sięgnąłbym po Alessandro, choć niewątpliwe jest to gracz, którego lubię i nawet trochę zazdroszczę Romie.
Pozostając w klimacie okazji to Balo wraz grubym wujkiem puszczają do nas oczko. Mariuszek po sezonie będzie do wzięcia za darmo.
- jackop
- Juventino
Na obronie mieliśmy BBC i nie było źle. Może być reprezentant Zimbabwe, byle reprezentował wysoki poziom. Florenzi okrzepł, zaliczył kilka sezonów w Serie A, nabrał doświadczenia występując w LM. Ogarnie prawą stronę i w razie katastrofy środek pomocy w 3jce. Szkoda tych kontuzji, bo nie wydaje się już tak mocny fizycznie, ale potrafi grać z głową. Jeśli przejdzie medicale i ma ambicje zdobyć w karierze więcej niż Totti, to nie zastanawiał bym się. 10 razy lepsza kandydatura niż Cancelo.

3 lepszych realnych poproszęArbuzini pisze:Florenzi to taki gracz środka - jestem w stanie wymienić kilku lepszych kandydatów, jak i cały tabun gorszych.

- CzeczenCZN
- Juventino
Ej, a dlaczego kierunek francuski nas nie interesuje? Może Sidibe warto byłoby się zainteresować.
Ja nie jestem fanem pozostania Maxa na kolejny sezon, tak w tym przypadku widzę argument za. Max miał do niego podejście, przy Maxie mógłby nam dać dużo pociechy. Balotelli to wciąż piłkarz o wielkim potencjale i wciąż młody.Arbuzini pisze:Pozostając w klimacie okazji to Balo wraz grubym wujkiem puszczają do nas oczko. Mariuszek po sezonie będzie do wzięcia za darmo.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Chodziło mi bardziej oto czy jest jakiś lepszy włoski gracz na pozycji PO od tego co już mamy. Bo dla mnie De Sciglio,Darmian czy Florenzi to w zasadzie to samo. A przecież wszyscy szukamy kogoś,który jest w stanie posadzić Mattię na ławce. Co do Cancelo to ja bym zaryzykował,ale nie jestem skautem
Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
A z Sidibe to raczej nikt by tu nie polemizował tylko brał.

Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
A z Sidibe to raczej nikt by tu nie polemizował tylko brał.

- CzeczenCZN
- Juventino
Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.Piotr Juvefan pisze:Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
Swoją drogą propos kierunku Lazio, to ja bym rozważył Felipe Andersona. Jakie jest wasze zdanie na jego temat? Trochę w cieniu innych, ale potencjał ma z pewnością.
- Piotr Juvefan
- Juventino
A co dla Cb Balo byłby naszą podtawową 9tką i Gonzalo grzałby ławe? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławe,bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.Piotr Juvefan pisze:Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
Swoją drogą propos kierunku Lazio, to ja bym rozważył Felipe Andersona. Jakie jest wasze zdanie na jego temat? Trochę w cieniu innych, ale potencjał ma z pewnością.
Andersona to ja już chciałem z 3 lata temu.

- CzeczenCZN
- Juventino
Właśnie o tym mówię, że tu mógłby być problem. Skoro puszcza oczko do nas, wraz z Grubaskiem, to pasowała by mu rola zmiennika? Szczerze wątpię w to. Hmmmmm być może Balo liczy na pierwszy skład, a Rybak rozkminia sobie jakąś grubą transakcję, że sprzedajemy Higuaina i kupujemy jego jakiś klientów, a on znów inkasuje sztos na prowizji - może być i tak.Piotr Juvefan pisze:A co dla Cb Balo byłby naszą podstawową 9tką i Gonzalo grzałby lawę? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławę, bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.Piotr Juvefan pisze:Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
Andersona to ja już chciałem z 3 lata temu.

Co do Andersona to podobnie mamy i podobnie mieliśmy.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Myślę,że dla mnie jak i Marotty Balo nie jest topowym napastnikiem,żeby mu robić miejsce sprzedażą Gonzala. Jest to jedynie okazja za free i skoro Balo puszcza sobie do nas oczko jak to napisałeś i liczy na coś więcej,to się może przeliczyćForzaItanimulli3vujcm pisze:Właśnie o tym mówię, że tu mógłby być problem. Skoro puszcza oczko do nas, wraz z Grubaskiem, to pasowała by mu rola zmiennika? Szczerze wątpię w to. Hmmmmm być może Balo liczy na pierwszy skład, a Rybak rozkminia sobie jakąś grubą transakcję, że sprzedajemy Higuaina i kupujemy jego jakiś klientów, a on znów inkasuje sztos na prowizji - może być i tak.Piotr Juvefan pisze:A co dla Cb Balo byłby naszą podstawową 9tką i Gonzalo grzałby lawę? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławę, bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.
Andersona to ja już chciałem z 3 lata temu.![]()
Co do Andersona to podobnie mamy i podobnie mieliśmy.

Andersona chciałem z 3 lata temu...a teraz jest dla mnie zbędny :lol: